Προς το περιεχόμενο

Περασμένα αλλά όχι ξεχασμένα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 57
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Aπό τα λίγα που έχω καταλάβει γιατί δεν μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση (ευτυχώς), βλέπω μια τάση ταύτισης της κακής (κάκιστης) πλευράς του ελληνικού κράτους με μια κοπέλα που για τους δικούς της λόγους έκανε ένα λάθος. Μπορεί να είναι γκαραγκαγκάν εκ γενετής, μπορεί να είχε μπάρμπα στο δημοτικό συμβούλιο, μπορεί όμως να έσφαλλε και σαν άνθρωπος επειδή βρέθηκε σε άτυχη στιγμή. Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί και άψυχοι απέναντι στον πλησίον μας, ούτε να τους βάζουμε όλους σε ένα καζάνι.

Ναι αλλά αυτοί οι άνθρωποι παίρνουν επιδόματα λάθους για τυχόν μαλακίες που κάνουν.

Προσοχή - ακολουθεί ακραίο παράδειγμα!

Φαντάσου η λεγάμενη γκαραγκαγκαν να ήταν μπατσίνα και "να εκπυρσοκροτουσε τυχαια το οπλο της" (χαχαχα τι λε ρε δε γινονται αυτα εδω). Θα έλεγες και πάλι τα ίδια αν το θύμα ήταν κάποιος δικός σου; Δε νομίζω.

Έγκλημα και τιμωρία, κύριοι. Τέλος.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και το πταίσμα είναι ένα μικρό έγκλημα. Και είπα ότι είναι υπερβολικό το παράδειγμά μου. Είναι που είναι χαβαλέδες - ΓΤΠ οι δημόσιοι, αν πληρώνουμε και τις μαλακίες τους (που τις πληρώνουμε έτσι και αλλιώς αν το καλοσκεφτείς) θα γίνουν ακόμα πιό καφενείο.

LEGO people live in houses made of their own flesh.

• Guru

Να πω κι εγώ μια γνώμη...

1. Καταρχήν αν πράγματι υπάρχει λάθος (δηλ, πράγματι ΕΠΡΕΠΕ να πληρώσει το τελωνείο και δεν το πλήρωσε), νομίζω ότι πρεπεί να αποκατασταθεί το θέμα, ανεξάρτητα για το ποιός το έκανε. Δηλ, λάθος ξε λάθος, όταν βρίσκω ένα πορτοφόλι/κλειδιά στο δρόμο δεν τα παίρνω και φεύγω, και μαζί και το όχημα που συνδέεται με τα κλειδιά. Τα επιστρέφω... Εγώ τουλάχιστον.

2. Η κοπέλα που έκανε λάθος. Ναι, μαλακία της, βεβαίως κανονικώς είναι φυσιολογικό να πληρώσει για το λάθος της. Το ΓΙΑΤΙ έγινε το λάθος δεν είναι στα χέρια μας να το εξετάσουμε, ούτε να φανταζόμαστε πίπες για να πάρει τη δουλειά η κοπέλα. Εκτώς αν την ξέρουμε, οπότε μας στέλνετε φώτο και διεύθυνση και πάμε κι εμείς για τσιμπουκάκια.  :P

3. Το θέμα είναι οτι ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετα την απομάκρυνση απο το ταμία. Τώρα, πείτε μου αν κάποια στιγμή σας έχει τύχει ακριβώς αυτό. Και γυρίσατε πίσω και σας είπαν "πήδα μας. Ναι κάναμε λάθος... Αλλα...". Αντιθέτος ΚΑΙ Ελλάδα αλλά ΚΑΙ εξωτερικό έχω συνεχώς το "Αν κάναμε λάθος θα το διορθώσουμε". Απο την Αγγλική εφορία, μέχρι τα Αμερικάνικα μαγαζιά μουσικής, μέχρι πελάτες μου, μέχρι μεχρι μεχρι... Νομικό καλύπτεσαι, αλλά ηθικά;

4. Η λογική του Έλληνα, αποδεικτέα στον γείτονα, εδώ, στην εφορία, στο περίπτερο και στο σπίτι μας το ίδιο, δυστυχώς (γενικά μιλάω φυσικά), είναι η λογική του ότι το κράτος ή

α. Δουλεύει απο μόνο του χωρίς χρήματα, και πρέπει να είναι δούλος μας

ή

β. Δουλεύει με τα χρήματα των άλλων και άρα είναι μαμάκες οι υπόλοιποι.

ή

γ. Δουλεύει για τους μεγαλοκέφαλους στην κυβέρνηση, άρα καλά κάνουμε και δεν δίνουμε.

ή

δ. Οι άλλοι το κάνουν, γιατί όχι κι εγώ.

Και μετα γκρινίζουμε;;;; Ας ξεκινήσουμε απο τον εαυτό μας (και ας αναμένουμε ότι ΜΠΟΡΕΙ τα ΕΛΤΑ να απαντήσουν σε e-mail στην ίδια ημέρα (κάποιοι θα ξέρετε γιατι μιλάω. Τότε που έστειλα ερώτηση στα ΕΛΤΑ για τα 3 ευρω καπέλο)), και ας πιστέψουμε, και σιγά σιγά μπορεί να αλλάξει και το πράγμα.

/Ρομαντικός Νικόλας off.

PS. SF, Νίκο, ρώτησα στην Alpha Bank, για αυτή τη προμήθεια σε λογαριασμούς 3ου προσώπου, και μου είπαν ότι πράγματι έχει κυκλοφορήσει, αλλά δεν έχει στείλει εντολή η Τράπεζα της Ελλάδος, άρα δεν κάνουν τίποτε... What gives? Γιατί πολύ εύκολα απειλώ ανθρώπους (όντας καρακολι κάποτε!)

Κλασσικες "μαγκιες" των εγχωριων τραπεζων (ημουν και εγω καποτε ...τραπεζμαν ;D) ειναι παρανομο αλλα επειδη ελαχιστοι πελατες διαμαρτυρονται το κανουν και οποιος μασησει.....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Εκτώς αν την ξέρουμε, οπότε μας στέλνετε φώτο και διεύθυνση και πάμε κι εμείς για τσιμπουκάκια.  :P

Ωραίο επίπεδο...σε στείλαμε και στην Αγγλία να γίνεις άνθρωπος...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

• Guru

Ωραίο επίπεδο...σε στείλαμε και στην Αγγλία να γίνεις άνθρωπος...

Mα μέχρι τότε, τον αργυλέ ήξερα μόνο. Μετά γνώρισα, το τσιγάρο, την πίπα, το τσιμπούκι και γενικώς όλους τους είδους καπνίσματος (και δε καπνίζω κι όλας με τις π@π@ρίες που λέω...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου