audiokostas Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Εκεί είναι το θέμα και εξηγούμαι: Έγινε το λάθος, έκλεισε ο φάκελος χωρίς να εισπραχθούν τα λεφτά. Εσύ είσαι καθαρός, τα ΕΛΤΑ μειον. Δεν μπορούν να σε αναγκάσουν να τα δώσεις. Γιατί; Νομικά υπεύθυνος είναι ο/η υπάλληλος που δεν σου ζήτησε τα λεφτά και όχι εσύ. Σ'αυτές τις περιπτώσεις τα χαμένα λεφτά καλύπτονται από την υπηρεσία, δηλ. τα ΕΛΤΑ. Προβλέπεται. Οπότε το να σου ζητήσει κάποιος τα λεφτά είναι εξαρχής άτοπο. Το μειον καλύφθηκε. Τα λεφτά που θα έδινες επομένως θα πάνε σε καποιανού την τσέπη. Εξου και το προφορικό, γιατί άμα το βάλουν σε χαρτί και κάνεις καταγγελία, τα πράγματα δυσκολεύουν για τον υπεύθυνο :) Δεν είναι έτσι. Τα ΕΛΤΑ πρέπει να κλείσουν ισολογιστικά με το Τελωνείο το οποίο κλείνει λογιστικό έτος τώρα. Για αυτό και αναζητεί τα υπόλοιπα. Αρα απέναντι στο Τελωνείο, τα ΕΛΤΑ είναι μείον. Και εκεί "χτύπησε" το σύστημα. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Επειδη πληρωσα καποτε κατι στο κρατος, το κρατος μου χρωσταει τα παντα. Επειδη γεννηθηκα ελληνας πολιτης ο δημοσιος υπαλληλος (αγγλιστι public servant) πρεπει να μου καθεται σουζα. Ειναι η λογικη που στο μυαλο του ελληνα του δικαιολογει τα παντα...απο το να φοροδιαφευγει, μεχρι το να πεταει τα σκουπιδια του στο δρομο και να διαμαρτυρεται που δεν ερχονται οι ξυστες δημοσιοι υπαλληλοι να τα μαζεψουν. Συμφωνώ απόλυτα. Η λάθος νοοτροπία του "εγώ σε πληρώνω ρε" Ναι. Εγώ τον πληρώνω εμμέσως. Οχι για να μου κάνει τη δουλειά μου. Αλλά για να κάνει τη δουλειά την οποία εκλέχθει / εκλήθει / πληρώνεται σωστά. Ακόμα και αν με δυσαρεστεί. Αλλά απαιτώ κιόλας. Τα νόμιμα δικαιώματά μου. Τα οποία, άντε γειά. Αλλά έχει φύγει η κουβέντα προς Μαδαγασκάρη μεριά......... Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Λάθος συλλογισμός (γενικά μιλάω - όχι για τον Κώστα) το "εγώ σε πληρώνω ρε". Αν πληρώνουμε τους δημόσιους υπαλλήλους, πληρώνουμε και τους ιδιωτικούς. Και μάλιστα πιο άμεσα από ό,τι τους δημόσιους. Ο πωλητής π.χ. ενός μουσικού μαγαζιού από ποιον πληρώνεται; Από τον εργοδότη του, του οποίου τα έσοδα τα παρέχουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εμείς οι πελάτες. Ποιος όμως έπιασε ποτέ από τα μούτρα τον ιδιωτικό υπάλληλο, επειδή χάλασε π.χ. ο ενισχυτής, με το επιχείρημα "εγώ σε πληρώνω ρε"... Δεν νομίζω να το έκανε κανείς. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fenderiarhs Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Φεντεριάρη σωστά τα λες για όσους δεν είναι στο δημόσιο αλλά η θεμελιώδης διαφορά είναι ότι στον ιδωτικό τομέα σου κλείνουν το σπίτι εν ριπή οφθαλμού για ανύπαρκτες παραβάσεις/παρατυπίες, τις οποίες μέχρι να αποδείξεις ότι δεν υφίστανται έχεις μπει σόλο καπίκια μέσα και πας για suicide solution (δεν είναι λίγοι που έχουν ακολουθήσει αυτήν την οδό). Δεν θελω σε καμμια περιπτωση να κανω τον υποστηρικτη του δημοσιου αλλα για καθε τετοια περιπτωση μπορω να σου αναφερω αλλες τοσες, στις οποιες αποδεδειγμενα ιδιωτες κλεβουν π.χ τα ασφαλιστικα ταμεια και παραμενουν ατιμωρητοι και δεν τους κλεινουν τα σπιτια (παρολες τις ενεργειες καποιων λειτουργων και υπηρεσιων του κρατους) μονο και μονο επειδη ανηκουν σε ισχυρες συντεχνιες η επαγγελματικους συλλογους. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οπως τα παρουσιαζεις. Στο δημόσιο μπορούσες να βρεις κάποιον υπεύθυνο και ας σου έκλεινε το σπίτι; Ναι (αν και υστερα απο μεγαλη ψυχικη φθορα). Εγω ο ιδιος εχω παει το ελληνικο κρατος (και τον αρμοδιο υπαλληλο του στη νομαρχια) στα δικαστηρια και απαιτω ενδικως αποζημιωση εκατονταδων χιλιαδων ευρω (την οποια και θα λαβω επειτα απο πολααααα χρονια.....αλλα θα τη λαβω) επειδη αρνηθηκε να μου υπογραψει αδεια ιδρυσης επιχειρησης λογω αντιδρασεων μεριδας επιχειρηματιων-ιδιωτων που ηδη δραστηριοποιουνταν στον εν λογω τομεα. Εδικα τελευταιως και στην Ελλαδα υπαρχουν αρμοδιοι φορεις (συνηγορος του πολιτη, διαφορες ανεξαρτητες αρχες κ.λ.π) στις οποιες μπορεις να προστρεξεις. Εκει που συμφωνω μαζι σου ειναι οτι προκειμενου να βρεις το δικιο σου με το δημοσιο θα γερασεις και θα ταλαιπωρηθεις επιπλεον. Kαι εν πασει περιπτωσει μην μπουμε σε περιπτωσιολογια. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν χρειαζεται αυτη η αλαζονεια που εμφανιστηκε στο παρον (και εχει εμφανιστει κατ'επαναληψη και σε αλλα) thread και αυτη η μονοπλευρη "σουζα" ΤΥΡΟΣΟΥΖΑΣ ;D ;D ;D ;D ;D 2 things are infinite:the universe&human stupidity Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Φίλε μου καλέ και αγαπημένε audiokosta(s), σε περίπτωση που αυτή η κοπέλα είχε μπεί αξιοκρατικά στο δημόσιο, θα έπρεπε να είναι 100% ΙΚΑΝΗ να κάνει την δουλειά της. Πράγμα που δεν συμβαίνει. Μάλλον έκανε σε κάποιον πίπες για να μπεί. Μάλλον είναι ηλίθια. Και η ηλιθιότητα κατ εμέ είναι το ΜΟΝΟ θανάσιμο αμάρτημα. Άστην να τα πληρώσει. Σκέψου το αλλιώς: αν είχαν κάνει λάθος και σου είχαν πάρει παραπάνω από όσα έπρεπε, θα σε γράφαν στα παπάρια τους. Σιγά μη σηκώσει ο εγκεφαλικός οχετός το τηλέφωνο για να σου πει "κυρ-audiokosta(s) κάναμε μαλακία, ελάτε να πάρετε τα ρέστα σας". Βέβαια αυτό είναι καφρικό επειχήρημα και μπάζει ηθικά, αλλά νιώθω λίγο πάνκ σήμερα και ξεσπαθώνω. LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Φίλε μου καλέ και αγαπημένε audiokosta(s), σε περίπτωση που αυτή η κοπέλα είχε μπεί αξιοκρατικά στο δημόσιο, θα έπρεπε να είναι 100% ΙΚΑΝΗ να κάνει την δουλειά της. Πράγμα που δεν συμβαίνει. Μάλλον έκανε σε κάποιον πίπες για να μπεί. Μάλλον είναι ηλίθια. Και η ηλιθιότητα κατ εμέ είναι το ΜΟΝΟ θανάσιμο αμάρτημα. Άστην να τα πληρώσει. Σκέψου το αλλιώς: αν είχαν κάνει λάθος και σου είχαν πάρει παραπάνω από όσα έπρεπε, θα σε γράφαν στα παπάρια τους. Σιγά μη σηκώσει ο εγκεφαλικός οχετός το τηλέφωνο για να σου πει "κυρ-audiokosta(s) κάναμε μαλακία, ελάτε να πάρετε τα ρέστα σας". Βέβαια αυτό είναι καφρικό επειχήρημα και μπάζει ηθικά, αλλά νιώθω λίγο πάνκ σήμερα και ξεσπαθώνω. Μετά την γλαφυρή πλήν και σαφώς εμπεριστατωμένα και διεξοδικά τεκμηριωμένη εκ βαθέων ανάλυση του εδώδιμου αποικιακού συμφορουμίτη, προσωπικώς επείσθην ακλονήτως. Σε ευχαριστώ Κώστα. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kwstas79 Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Τίποτα, με κερνάς μια μπύρα αν θες να με ευχαριστήσεις, είμαι φτηνός, άλλωστε έδω είμαστε για να χτυπάμε βάναυσα το (δημόσιο) κεφάλαιο και να βοηθάμε και άλλους στον γνήσιο πάνκ αγώνα τους.. LEGO people live in houses made of their own flesh. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
kardc Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Μηπως παιζει αυτο;http://2.bp.blogspot.com/_Moz08RhEWgo/ScisYO-__dI/AAAAAAAAJ8c/57a55o6pW4I/s1600-h/alogoskoufis.jpg Μετα την αποχωρηση απο το υπουργειο, αναλαμβανει την διελευκανση υποπτων εκτελων(ε)ι(α)σμων μουσικων οργανων ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Δεν θελω σε καμμια περιπτωση να κανω τον υποστηρικτη του δημοσιου αλλα για καθε τετοια περιπτωση μπορω να σου αναφερω αλλες τοσες, στις οποιες αποδεδειγμενα ιδιωτες κλεβουν π.χ τα ασφαλιστικα ταμεια και παραμενουν ατιμωρητοι και δεν τους κλεινουν τα σπιτια (παρολες τις ενεργειες καποιων λειτουργων και υπηρεσιων του κρατους) μονο και μονο επειδη ανηκουν σε ισχυρες συντεχνιες η επαγγελματικους συλλογους. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οπως τα παρουσιαζεις. Ναι (αν και υστερα απο μεγαλη ψυχικη φθορα). Εγω ο ιδιος εχω παει το ελληνικο κρατος (και τον αρμοδιο υπαλληλο του στη νομαρχια) στα δικαστηρια και απαιτω ενδικως αποζημιωση εκατονταδων χιλιαδων ευρω (την οποια και θα λαβω επειτα απο πολααααα χρονια.....αλλα θα τη λαβω) επειδη αρνηθηκε να μου υπογραψει αδεια ιδρυσης επιχειρησης λογω αντιδρασεων μεριδας επιχειρηματιων-ιδιωτων που ηδη δραστηριοποιουνταν στον εν λογω τομεα. Εδικα τελευταιως και στην Ελλαδα υπαρχουν αρμοδιοι φορεις (συνηγορος του πολιτη, διαφορες ανεξαρτητες αρχες κ.λ.π) στις οποιες μπορεις να προστρεξεις. Εκει που συμφωνω μαζι σου ειναι οτι προκειμενου να βρεις το δικιο σου με το δημοσιο θα γερασεις και θα ταλαιπωρηθεις επιπλεον. Kαι εν πασει περιπτωσει μην μπουμε σε περιπτωσιολογια. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι δεν χρειαζεται αυτη η αλαζονεια που εμφανιστηκε στο παρον (και εχει εμφανιστει κατ'επαναληψη και σε αλλα) thread και αυτη η μονοπλευρη "σουζα" ΤΥΡΟΣΟΥΖΑΣ ;D ;D ;D ;D ;D fenderiarhm ;D μάλλον παρεξήγησες το ποστ μου, δεν έχω σκοπό να τα παρουσιάσω απλοϊκά. Κάθε άλλο. Εφόσον ξεφεύγει αρκετά πλεον το αφήνω εκεί. Αν βρίσκεις στα δικά μου γραπτά αλαζονεία (κάπου διάβασα και κάτι για Παπαδοπουλο αλλά δεν έκανε register) μπορώ μονάχα να σε διαβεβαιώσω δεν γράφτηκαν με τέτοια διάθεση ;) Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 24 Μαρτίου 2009 Aπό τα λίγα που έχω καταλάβει γιατί δεν μου έχει τύχει παρόμοια περίπτωση (ευτυχώς), βλέπω μια τάση ταύτισης της κακής (κάκιστης) πλευράς του ελληνικού κράτους με μια κοπέλα που για τους δικούς της λόγους έκανε ένα λάθος. Μπορεί να είναι γκαραγκαγκάν εκ γενετής, μπορεί να είχε μπάρμπα στο δημοτικό συμβούλιο, μπορεί όμως να έσφαλλε και σαν άνθρωπος επειδή βρέθηκε σε άτυχη στιγμή. Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί και άψυχοι απέναντι στον πλησίον μας, ούτε να τους βάζουμε όλους σε ένα καζάνι. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση