KTStillDrunk Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 Λοιπόν, τα έχω πάρει! Μου έφεραν μια κιθάρα για σετάρισμα πριν 2-3 μερες... Όλα καλά και όλα ωραια.Η κιθαρα δεν εχει κανένα προβλημα εκτος από το εξής: Η βεργα (truss rod) ειναι σχεδον εντελως χαλαρή αλλά η κιθάρα δεν έχει σχεδον καθόλου relief Η μόνη λύση που έχω σκεφτεί ειναι να σφίξα αρκετά τις χορδές για να "τραβήξει" η ταστιέρα μπροστά Επίσης σκεφτομαι να κανω το ίδιο βαζοντας μεγαλύτερο νούμερο χορδές (απο 10ρες 11αρες) και απλά να περιμένω σιγα σιγα να τραβήξουν... Έχει κανείς να προτείνει τίποτα άλλο; Ευχαριστώ! I Am The Lizard King...I Can Do Anything Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
X-minor Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 Αν είναι BO μπορείς να βγάλεις εντελώς το μανίκι και να δείς αν γίνεται έτσι (backload και πάλι απ'την αρχή). Αν και ομολογώ πως δεν κατάλαβα ακριβώς τι παίζει... :-\ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
KTStillDrunk Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 Παίζει οτι δεν εχει relief η κιθαρα και δεν χαλαρωνει αλλο το truss rod,οποτε δεν μπορω να δωσω relief I Am The Lizard King...I Can Do Anything Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 http://www.fretnotguitarrepair.com/neckrepair.htm Necks with No Relief (Dead Flat) or Back Bowed While too much relief is probably more common some necks have the opposite problem...they're just too flat, or worse...back bowed. After loosening the truss rod to remove all tension on the neck these necks remain flat or back bowed even with string tension on them. I see this far more often on maple necks than I do on mahogany necks though. The first thing many may try is to use a heavier gauge string. The larger the gauge of string you use, the more tension is being placed on the neck and body. An increase in tension may be enough to pull relief into some of these necks and make them playable. Higher than usual action may also help in some cases. If additional string tension is not enough to create the necessary relief, planeing may be an option depending on the severity of it's condition and type of fingerboard. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Alter Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 Guru Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 Επίσης σκεφτομαι να κανω το ίδιο βαζοντας μεγαλύτερο νούμερο χορδές (απο 10ρες 11αρες) και απλά να περιμένω σιγα σιγα να τραβήξουν... δοκιμασε αυτο πρωτα. αν δεν γινει τιποτα μπορεις να πας την κιθαρα σε καποιον για να την δουλεψει (νομιζω ζεσταινουν το μανικι κσι εφαρμοζουν καποια πιεση - δεν ξερω ακριβως πως αλλα αντιμετωπιζεται το προβλημα). για τετοια ιστορια μου ειχαν προτεινει τον τζιμη στα εξαρχεια. υπαρχουν κι αλλες μεθοδοι χωρις να φας το ξυλο της ταστιερας .... YouTube | Instagram Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2009 Όταν βάλεις τις χορδές και κάνεις ενα πρώτο κούρδισμα, άσε την κιθάρα στην άκρη κανα δυο μέρες να έρθει σε κατάσταση ισορροπίας το μπράτσο με τη νεα τάση χορδών πριν συνεχίσεις το σετάρισμα. Τι κιθάρα είναι; Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
KTStillDrunk Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 19 Μαρτίου 2009 Α ναι!ξεχασα να πω τι κιθαρα ειναι Epiphone Sheraton II Εχω την ιδια κιθαρα και δεν ειχα ποτε πορομοιο προβλημα... Λογικα παιζει να ηταν παρατημενη η κιθαρα(ξερω γω τι να πω) Αυτο με το ζεσταμα του ξυλου το εχω ακουσει κι εγω αλλα μιας και δεν ειναι δικη μου η κιθαρα θα πρεπει να το κανονισει ο ιδιοκτητης Ευχαριστω πολυ παντως παιδια... Θα δοκιμασω αρχικα με 11αρες και βλεπουμε I Am The Lizard King...I Can Do Anything Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση