Προς το περιεχόμενο

Τι διαφορά έχει το "ψευτομάστερινγκ" από το "mastering";

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει το καλό και το κακό mastering. Ψευτομαστερινγκ δεν ξέρω τι θα πεί.

Το σίγουρο ειναι οτι 3 κλίκ δεν κάνουνε το mastering !

οὐαὶ τοῖς ἡττημένοις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 8 χρόνια αργότερα...
  • Απαντήσεις 205
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

Αυτό που κάνουν ελληνικές εταιρείες σε συλλογές best of και remastered albums, μετά το 2005, εκτός από το να πειράζουν εντάσεις, είναι ότι κάνουν extra normalizing και δεν ξέρω και τι άλλο (αλλά είναι κεντραρισμένο το μπάσο και χάνεται το space, δεν υπάρχει "χώρος" για να ακούγονται λεπτομέρειες). Μου κάνει εντύπωση που έχουν τέτοιες τεχνικές κ επίσης έχω ακούσει ότι από μία χρονολογία και μετά, δεν κάνουν το master από αρχικά masters (ξέρω ότι παλιότερα, ακόμα και αν ένα κομμάτι είχε κυκλοφορήσει σε cd, για να το βάλουν σε μία άλλη συλλογή, χρησιμοποιούσαν πάλι τα αρχικά masters) πλέον  επεξεργάζονται τα ήδη επεξεργασμένα wav, βάζουν equalizer πάνω στο κομμάτι που έχει ήδη equalizer.

Πρόσεξα ότι κομμάτια του 2002-2003 στα αρχικά cd ακούγονται άψογα ενώ σε συλλογές best of του 2008 πιο κεντραρισμένα και "ξερά" και τα drums χτυπάνε πολύ σκληρά. Και πάνω κάτω είναι στην ίδια ένταση.

Επεξεργασμένο από thebest20

Ο συγκεκριμένος πχ, όσα ανεβάζει (ακόμα και από cd) μου ακούγονται σχεδόν μονοφωνικά για κάποιο λόγο, το σίγουρο είναι ότι είναι πολύ κεντραρισμένο το μπάσο. Ενώ το κανονικό cd που το έχω, ακούγεται άψογο. 

Έχει ανεβάσει και το Ακόμα σ' αγαπώ (που ψάχνω από cd τα περισσότερα κομμάτια ) αλλά εκτός των άλλων, πάει πολύ αργά, σαν να έχει λόξυγγα. Βέβαια αυτό το κομμάτι το έχω από συλλογή και ακούγεται πιο καθαρό και με τις σωστές στροφές.

Του Αδαμαντίδη αυτές είναι οι σωστές στροφές και τα μπάσα, (τουλάχιστον έτσι μπήκε σε επίσημη συλλογή cd της Minos, μαζί με το κομμάτι Μαρία). Το ότι διαρκεί 4:40, μου αφήνει κενό το youtube στο τέλος.

Αυτό που έβαλα το δικό μου το έχω ακριβώς από συλλογή της Μίνος και είναι πολύ καλό ηχητικά , υποθέτω οτι έτσι θα βγήκε και στο cd του 1987 που είναι από τα πρώτα σε μορφή cd που έβγαλε η Minos. Δεν έχω ακούσει βέβαια το αρχικό cd της Μίνος που είναι εντελώς δυσεύρετο.

Τα άλλα πάνω που λένε remastered μου ακούγονται μονοφωνικα σχεδόν.

Α όταν λες το original κομμάτι εννοείς το Careless Whisper του George Michael? Ναι και βέβαια το έχω ακούσει. Μπορώ να πω ότι του Αδαμαντιδη το ήξερα από μέσα 90s επειδή υπήρχαν επαρχιακοί σταθμοί, μικρότεροι που έπαιζαν 80s λαϊκά και ελαφρολαϊκά. Επίσης το έκαναν διασκευή και οι One το 2001,  σε πιο pop dance εκδοχή και με τους ελληνικους στίχους και με τους στίχους του George Michael.

Του George Michael το έμαθα εκεί 2001-2002.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου