Προς το περιεχόμενο

Τι θα λέγατε για ένα "mixing contest"?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κρίμα φίλε mano, το δούλεψες πολύ το mix; Ίσως να το έστελνες το mix ούτως ή άλλως και να αξιολογηθεί και η συμμετοχή σου με ή χωρίς δικαίωμα στο έπαθλο; Οι υπεύθυνοι μπορούν να το αποφασίσουν αυτό. Κι εγώ τελευταίες ώρες το έκανα upload, και αν είχα πρόβλημα με τη σύνδεση τότε θα με έπαιρνε απο κάτω...

Εγώ να ευχαριστήσω και πάλι τους υπεύθυνους του διαγωνισμού. Συνέπεσε και με την αγορά monitors και ήταν μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Να ευχηθώ να συνεχιστεί το trend... Και όχι απαραίτητα πάντα με τη μορφή διαγωνισμού.

Μετά το πέρας του διαγωνισμού θα ήθελα να διαβάσω σχόλια απο τους άλλους συμμετέχοντες για την μίξη τους... πόσο χρόνοτους πήρε, τι εξοπλισμό/εμπειρία είχαν πάνω κάτω, διάφορα σχόλια κλπ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Guru

Ποτε θα ακουσουμε τιποτα?

....α ρε Μάκη βιαστικέ.......περίμενες ως την τελυταία στιγμή για να στείλεις και τώρα βιάζεσαι ;D ;D ;D

...λοιπόν θα "ανεβάσω" όλα τα μιξ ΑΛΛΑ χωρίς ονόματα, απλά με νούμερα και με κοινό πάνω - κάτω rms level και επίσης dithered στα 16bit

...για να ακριβολογώ θα τα ανεβάσει ο Yameth σε ένα νέο θέμα που θα περιλαμβάνει την ψηφοφορία αλλά και την δική μας αντικειμενικότατη κριτική (IBAN GR45 0093 45578  ;D) και βέβαια την συζήτηση που ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσει....εγώ θα κάνω την λάντζα :)

....δε νομίζω να πάρει περισσότερο από 2-3 μέρες

check my website
https://www.mixingnik.com

....α ρε Μάκη βιαστικέ.......περίμενες ως την τελυταία στιγμή για να στείλεις και τώρα βιάζεσαι ;D ;D

I love deadlines. I like the whooshing sound they make as they fly by. (Lol)

...λοιπόν θα "ανεβάσω" όλα τα μιξ ΑΛΛΑ χωρίς ονόματα, απλά με νούμερα και με κοινό πάνω - κάτω rms level και επίσης dithered στα 16bit

....δε νομίζω να πάρει περισσότερο από 2-3 μέρες

Kαλησπερα,

περασαν 2-3 μερες  :) ...

Αν μου επιτρεπεις μια ιδεα/συμβουλη....

Νομιζω θα ηταν αντικειμενικοτερο να μην ισσορροπησεισ τα RMS (bad bad limiters) απο την αποψη οτι καποια mix (κυριως οσα εχουν υψηλο Crest factor)ισως χασουν καποια απο τα στοιχεια που μπορει να τα κανουν μοναδικα (δυναμικες)...ασε που ισως τα απομειναρια του λιμιτινγ θα προσθεσουν στοιχεια ισως οχι κολακευτικα για ολους....το λεω αυτο γιατι θεωρητικα απο τα 40+ mix που πhρες δυσκολα θα μπορεσεις να βρεις ενα καλο setting ston limiter.. Θα ηταν και μια καλη ασκηση για τους συμμετεχοντες να προσπαθησουν να βρουν τροπους για να κρινουν τις μιξεις σε ισες σταθμες. Αν δεν χρησιμοποιησεις limiting τοτε απλα γελα μαζι μου και πες μου να σκασω...:P

Φιλικα (παντα)

Αποστολης

www.odeon-mastering.com

• Guru

.......όχι δεν θα χρησιμοποιήσω limiting :)

.....απλά θα "τραβήξω" λίγο πίσω το level σε κάποιους που το παραέκαναν άθελα ή ηθελημένα ;)

.....αλλά ούτε θα γελάσω ούτε θα σου πω να σκάσεις γιατί είμαι τζεντλεμαν....και θα περιμένω την μάχη των μετασχηματιστών ;D ;D ;D ;D

...και σόρυ για την καθυστέρηση αλλά το studio είναι κατειλημένο :-[

check my website
https://www.mixingnik.com

ok

μαλλον για αυτο ειπες "πανω-κατω ιδιο RMS"

Εγω σκεφτομαι εχοντας ενα monitor controller στον οποιο αυτο το κανω ευκολα αλλα σιγουρα οι πολλοι χρηστες θα ειχαν καποια δυσκολια στον να φερουν στα ισια τις σταθμες ...οποτε σκαω :-X

Οσο για την μαχη μαλλον λεω να κανω την παπια...παπαπαπαπαπαπα

www.odeon-mastering.com

Αναρωτιέμαι πως θα ακούσουμε εμείς τις 29 μίξεις. Αν είναι ασυμπίεστα 16bit/44,1k τότε θα είναι μεγάλο download. Αν είναι απο rapidshare και συναφή, όσοι δεν είναι μέλη (εγώ), θα δυσκολευτούν πολύ με τους περιορισμούς.

Μια λύση είναι να τα μοιράσετε μέσω torrent. Σίγουρα θα υπάρχει τρόπος να γίνει κάποιο private torrent και να μην το κατεβάζει ο κάθε άσχετος.

Μια άλλη λύση είναι να τα διαθέσετε ως FLAC (με κανα 60% το μέγεθος του αρχικού). Εγώ θα έλεγα ακόμα και mp3 στα 320kbps είναι αρκετά για να καταλάβει ο καθένας την ποιότητα μιας μίξης. (εκτός αν οι μίξεις που στείλαμε είναι τόσο καλές που η συμπίεση του mp3 θα τις αδικήσει... προφανώς αστειεύομαι). Ένα ZIP με όλες τις μίξεις μαζί σε mp3 θα το κατέβαζα ευχαρίστως (και γρήγορα).

Αυτά, απλά μερικές ιδέες.

Ωραια...και μετα η Odeon Mastering θα μαστεραρει τον νικητη να δουμε και τις διαφορες του mastered και unmastered..Τι λες Αποστολη?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου