Προς το περιεχόμενο

Τι θα λέγατε για ένα "mixing contest"?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

...here you go:

http://www.noiz.gr/index.php?page=66

...απορίες, ενστάσεις, προτροπές, καλαμπούρια κλπ κλπ μπορούν να γίνονται στο παρόν τόπικ  :)

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 122
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πόσα μας δίνεις για την Behringer?

:P :P

ΠΛάκα κάνω.. Ασχετο αλλά για αυτή την κονσόλα έχω ακούσει ότι ειναι ότι καλύτερο απο behringer, δεν ξερω αν ισχύει.. τέλεια, θα αρχίσω και όποιον πάρει ο χάρος. Μάλλον θα κανω το πιο στενό σε φάση μιξ. Αυτο κερδίζει τίποτα;

;D ;D

Let the games begin  ;) 8)

Εγώ θα δω καπάκι 4 επεισόδια Μαμαλάκη και θα μιξάρω επιτόπου. Εγγυημένο αποτέλεσμα. Άντε να δω και λίγο Παρλιάρο άμα φτιάχνει brownies.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

να δω και λίγο Παρλιάρο άμα φτιάχνει brownies.

βρες κάποιον να φτιάχνει χάμπουργερ...και τους κέρδισες όλους...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

...απορίες, ενστάσεις, προτροπές, καλαμπούρια κλπ κλπ μπορούν να γίνονται στο παρόν τόπικ 

κατι μου λεει πως θα γινει της ποπης...  ::)

καλη τυχη σε ολους !!!  ;D

μιας και δεν έχω και πολύ χρόνο δεν μπορώ να μπω στον διαγωνισμό (είναι και η behringer η άτιμη ;D )

κατέβασα παρόλα αυτά τα tracks και πελάγωσα, τόσα πράγματα τι τα θέλετε που θα χωρέσουν?

αυτό το είδος μουσικής δεν το ξέρω αλλά απ την πλευρά του μεταλά το βλέπω υπερβολικό

άντε να ακούσουμε τι θα ακούσουμε (είμαι και περίεργος για το πως θα είναι το κομάτι)

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Mix sent.. ;)

Kαλά ο τραγουδιστής είναι το απόλυτο υβρίδιο Βλάσση Μπονάτσου και Βlaze Bailey  ;D ;D. Δυνατή φωνή 8)

Κατά τα άλλα, η προσέγγισή μου ήταν να κάνω τα κανάλια αρκετά λιγότερα, να αφαιρέσω αρκετά synth και κιθάρες, να αλλάξω λίγο την εισαγωγή ως το πρώτο ρεφρέν, και επίσης ασχολήθηκα αρκετά με το eq μέχρι να κάνω τα tracks να ακούγονται λίγο πιο μαλακά αλλά και να διατηρηθεί το punch ειδικά στα τύμπανα που δίνουν και τον ρυθμό. Το μπάσσο αν και μπασίστας ο ίδιος, θα έλεγα ότι το υποβάθμισα λιγάκι ώστε να δώσω παραπάνω χώρο στα τύμπανα που νομίζω ότι δίνουν μόνα τους το κατάλληλο groove.

Ελπίζω να ακούσουμε μπόλικες μίξεις ώστε να δούμε αρκετές διαφορές και να βγάλουμε αρκετά συμπεράσματα

Cheers! :-*

Αν και αρχάριος στο είδος (είμαι  απλά πιανίστας χωρίς να έχω ασχοληθεί με τέτοιου είδους δουλειά), το κομμάτι σου δίνει πολλές επιλογές!!!  Πολύ δουλειά σε λίγο χρόνο!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!!!! 

• Guru

....ήθελα να γράψω κάποια πράγματα σχετικά με την λογική πίσω από την ηχογράφηση των συγκεκριμένων tracks.....ίσως (όπως λέει και ο Yameth) θα ήταν καλύτερα να τα γράψω σε ένα καινούριο-ξεχωριστό τόπικ, αλλά ούτως ή άλλως είναι λίγα πράγματα....οπότε τα γράφω εδώ.

- Κατ'αρχάς σε ότι αφορά τα αρχεία αυτά είναι χωρισμένα σε 3 είδη, mono (αυτονόητο), dualmono (δηλαδή 2 tracks ομαδοποιημένα για λόγους ταξινόμησης- κοινό take -σε ένα στέρεο αρχείο , ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΥΤΟΝΟΜΑ μεταξύ τους, δηλαδή 2 mono tracks στην συσκευασία ενός stereo), stereo (αυτά είναι πραγματικά στέρεοφωνικά αρχεία με binaural περιεχόμενο και συγκεκριμένη στερεοφωνική εικόνα).

- Σε ότι αφορά τα αρχεία της κιθάρας που έχουν παραπλήσια ονόματα (με βάση τα μικρόφωνα που χρησιμοποιήθηκαν) αυτά ΔΕΝ σημαίνει πως είναι όλα ηχογραφημένα και με την ίδια τεχνική τοποθέτησης αυτών των μικροφώνων...αυτό σημαίνει πως η σχέση μεταξύ των μικροφώνων τόσο σε ότι αφορά θέματα φάσης, χροιάς αλλά και έντασης μπορεί να μεταβάλεται δραστικά από αρχείο σε αρχείο. Η λογική πίσω από τα πολλά αρχεία με παραπλήσιο περιεχόμενο είναι κατ'αρχάς η πιθανότατα να αλληλοσυμπληρώνουν ηχητικές ανάγκες του κομματιού αλλά να υπάρχουν και εναλλακτικές εκδοχές. Πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για τα bass tracks.....γενικά υπάρχειμια λογική από πολλαπλά layers τα οποία μπορούν είτε να αλληλοσυπληρώνωνται είτε να προκαλέσουν το απόλυτο χάος ;D ;D

- Τα πλήκτρα παίζουν έναν μάλλον συμπληρωματικό ρόλο και γι'αυτό πιο πολύ συμμετέχουν ως ηχόχρωμα παρά ως ενεργό κομμάτι της ενορχήστρωσης.

- Σε ότι αφορά τις φωνές αυτές ηχογραφήθηκαν με την λογική 2 ή και 3 διαφορετικών εκδοχών του track.

- Τέλος τα tracks από τα τύμπανα περιλαμβάνουν όλες τις δυνατές επιλογές ώστε ο καθένας να κινηθεί προς όποια κατεύθηνση επιθυμεί.

Γενικά ο σκοπός του όλου πράγματος είναι να υπάρχει μια ομαλή ανοδική πορεία στην ροήτου κομματιού έως την γέφυρα να πέσει λίγο πάλι το πράγμα στο σόλο για να ακολουθήσει η ολοκλήρωση μέσω του 2πλού ρεφραίν και το κλείσιμο που επιστρέφει ουσιαστικά στην εισαγωγή. Αισθητικά το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί η δυναμική κίνηση του ρυθμικού μέρους , να δίνεται η αίσθηση της "μπάντας" , να υπάρχει διευρυμένη στερεοφωνική εικόνα αλλά όλα αυτά χωρίς ακραίες επιλογές και όσο το δυνατόν πιο κοντά στα σημερινά ποπ-ροκ ηχητικά πρότυπα (....όχι τόσο τα εγχώρια  ;))......μην το δείτε αυτό ως οδηγίες αλλά μάλλον ως μια πολύ γενική κατέυθηνση

edit: όταν ολοκληρωθεί η αποστολή των συμμετοχών στις 10 Μαίου θα "ανεβάσω" και την commercial mix & mastered εκδοχή του κομματιού προς ακρόαση

check my website
https://www.mixingnik.com

Bump!

Έχουμε συμμετοχές ή περιμένετε όλοι την τελευταία στιγμή για να ολοκληρώσετε το αριστούργημά σας?  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου