Προς το περιεχόμενο

Non-locking floyd rose... Υπάρχει κάτι παρόμοιο;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Βασικά αυτό που θέλω είναι ένα τρέμολο με τις δυνατότητες του Wilkinson - οι οποίες είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακές - για μια καστομιά που κάνω, χωρίς αυτόν τον τζόγο και χωρίς πατέντες.

Ρε αυτο δεν μου φαινεται φυσιολογικο και μαλλον ολα τα παραπανω post μιλανε για αλλο θεμα! Μηπως θελει σφυξιμο καμια βιδουλα!!! Πανε σε κανεναν τεχνικο μηπως και ειναι κατι πολυ απλο ....και τζαμπα χαλιεσαι!

NON SERVIAM...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Από ό,τι έχω καταλάβει γίνεται στάνταρ έτσι από τη χρήση. Λύσεις υπάρχουν όπως λέει και ο SF αλλά πατεντιάρικες. Η πιο συνήθης είναι να χώσεις μπάρα από OFR. Αλλά δεν ξέρω πώς γίνεται και βασικά ούτε θέλω να μάθω...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δεν ξερω αλλα εγω σε 3 strat που εχω δεν εχω καταφερει ακομα να κανω ενα decent dive χωρις να ξεκουρδιστω.

Θελεις τουλαχiστον οπως προαναφερθηκε να roller nut κατα την αποψη μου.

Τα λοκ κλειδια εμενα σε θεματα tuning stability δεν με βοηθησαν κ πολυ παντως,λιγα πραγματα.

Ισως να θελεις κατι τετοιο http://www.super-vee.com/ Χωρις σκαψιματα κ μοντες,τουλαχιστον κατ'εμε φανταζει ιδανικο.

Ασε που ρυθμιζονται καθ'υψος κ τα bridge saddles.

5 long years

Το έχω δει. Double locking είναι...

Μπαινει ομως χωρις mod,νομιζα οτι αυτο ηταν το προβλημα σου.

Μην μου πεις οτι δεν θες να κοψεις τις δονησεις προς το headstock??

5 long years

Αν και προσωπικά δεν έχω παίξει εκτενώς με wilkinson, έτσι όπως το είδα στο video μου φάνηκε ότι απλά ήθελε σφίξιμο/σταθεροποίηση η βάση κ όχι ο λεβιές.  Αυτή λογικά αποτελείται από 2 μέρη: το βασικό στέλεχος-βάση το οποίο μπαίνει από την πάνω μεριά της γέφυρας και περνάει από κάτω καθώς και ένα δεύτερο μικρότερο μέρος-βάση, το οποίο βρίσκεται από την κάτω μεριά της γέφυρας, εφαρμόζει πάνω στο βασικό στέλεχος κ σταθεροποιεί την βάση.

Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνεται με 2 τρόπους: η βίδωμα με μια βίδα (allen ή κανονική) στο κέντρο της βάσης από την κάτω μεριά (όπως δηλαδή στο αντίστοιχο του floyd rose) ή με κάποιο παξιμάδι περιμετρικά της βάσης ακριβώς από κάτω από την γέφυρα. Δοκίμασε να σφίξεις ότι βρείς και λογικά θα βελτιωθεί η κατάσταση αισθητά.

Σε περίπτωση που δεν βγει άκρη το ανταλλακτικό του floyd με την βάση που αναφέρθηκε προηγουμένως είναι αυτό:

http://www.thomann.de/gr/schaller_tremolobar_black_362003.htm

Εφόσον η διάμετρος της τρύπας της γέφυρας ταιριάζει είναι υπόθεση 2 λεπτών να το περάσεις!

Ελπίζω να βοήθησα..

Λάθος.Το original floyd rose,σύμφωνα και με την πατέντα που κατέθεσε ο (ποιός άλλος) Floyd Rose ήταν ανέκαθεν double locking:

http://www.pat2pdf.org/patents/pat4171661.pdf

Η διαφορά του με το floyd rose που ξέρουμε σήμερα,είναι πως δεν είχε fine tuners.

Μόνο τα Floyd II ήταν για ένα φεγγάρι single locking, αλλά φυσικά δεν "περπάτησαν".

Εαν δεν θέλεις locking nut μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις lock κλειδιά.Έχει (σχεδόν) το ίδιο αποτέλεσμα.Το εφάρμοζε-εφαρμόζει η Carvin σε κάποιες από τις κιθάρες της.

ναι όντως λαθος. ειχα κατα νου οτι τα πρωτα floyd rose δεν ειχαν fine tuners!

Φίλε mscmkr όλα ανεξαιρέτως τα βιδωτά tremolo arms αναπτύσσουν διάφορα προβλήματα σταθερότητας με τον καιρό. Η μόνη λύση είναι tremolo arm που στηρίζεται στην υποδοχή είτε με βίδα από το πλάι, είτε με βίδα τύπου Αλλεν στο κάτω μέρος (όπως το FR).

Τα locking κλειδιά πιστεύω ότι προσφέρουν στην σταθερότητα του κουρδίσματος, μόνο και μόνο γιατί δεν επιτρέπουν στη χορδή να "ξετυλιχτεί" από το post. Κατά τα άλλα ένα καλό γραφιτένιο nut (ή από ανάλογο συνθετικό υλικό) βοηθάει σαφώς πολύ, με τίποτα όμως δεν υποκαθιστά το κλείδωμα της χορδής σε δύο σημεία.

Μιας που το έφερε η κουβέντα, έχουν βγει και locking nuts για FR που δεν απαιτούν το διαμπερές τρύπημα του μπράτσου στην ένωση με το headstock (μια μόνιμη πηγή προβλημάτων, ειδικά σε πολύ λεπτά μπράτσα). Η τοποθέτησή τους γίνεται επιφανειακά, με βίδες που πιάνουν σε μικρό σχετικά βάθος.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Δεν θέλω να μπλέξω καθόλου με locking nuts και fine tuners... Τόσα χρόνια τα έχω βαρεθεί...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου