Προς το περιεχόμενο

line6 jm4

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα κύριοι.

Ειμαι στα προθυρα αγορας του

http://www.thomann.de/gr/line6_jm4_looper.htm

Εδω και χρονια χρησιμοποιω το Boss RC-20 και νομιζω οτι ηρθε ο καιρος για μια αναβαθμιση.Διαβαζω καλα λογια για το συγκεκριμενο,αλλα αναρωτιεμαι αν αξιζει τα λεφτα του για αυτο που το θελω ή το κοστος του αφορα στα features που διαθετει και δεν με πολυενδιαφερουν (backin tracks,cab sims,modulation effects).

Η χρηση που θα του κανω ειναι για looper και λιγοτερο για delay ,οποτε θα με ενδιεφερε καποια γνωμη απο οσους το εχουν δοκιμασει.

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχει συζητηθεί παλιότερα (θα'βαζα λινκς αλλά με την νέα αναζήτηση είναι πολύ χρονοβόρο) και είναι θαυμάσιο εξάρτημα - όχι μόνο καταπληκτικό looper αλλά μια ολοκληρωμένη λύση ηχογράφησης. Σε μπάντα δεν ξέρω αν θα είναι χρήσιμο αλλά για σύνθεση/στήσιμο κομματιών και ιδεών από ένα άτομο είναι θαυμάσιο. Πιστεύω ότι μπορεί να εκτινάξει την δημιουργικότητα/έμπνευση στα ύψη, αν και έχει ολίγον τι τσιμπημένη τιμή... τα'χει πάρει το μάτι σου αυτά;

http://www.musicradar.com/gear/all/guitars/fx/looper-and-sampler/jm4-looper-178886/review

http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2009/Mar/Line_6_JM4_Looper_Review.aspx

Τα έξτρα εφφέ και sims είναι αναπόσπαστο κομμάτι του και τμήμα της φιλοσοφίας του. Ανεβάζουν και το κόστος σε σημείο που να χάνει το παιχνίδι έναντι άλλων loopers, και σαν επιχείρημα αντιπροβάλλει ακριβώς αυτά τα εφφέ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Ναι επειδη τα γνωριζω τα παραπανω αναρωτιεμαι.Ολοι στα reviews αναφερονται στο ποσο καλη πεταλιερα ειναι και λιγοι συζητανε για το ποσο καλο λουπερ ειναι...Τελικα ειναι ενα μικρο pod μαζι με μια μεγαλη μνημη με προηχογραφημενες λουπες (μινι band in a box) και λουπερ ή ενα καλο λουπερ με καποια εξτρα ?

Το ότι είναι καλό λούπερ είναι δεδομένο ρε c, τι άλλο να ζητάς από ένα ψηφιακό looper! Άλλωστε ο προκάτοχος του (DL-4) ήταν από τους πρωτοπόρους μαζί με το akai headrush.  ;)

Λοιπον ,αφοτου το αγορασα και το παιζω ολο το απογευμα ( :D ) θα απαντησω στα ερωτηματα μου για μελλοντικη αναζητηση.

Ειναι μια μικρη πεταλιερα,πανευκολη στη χρηση με ενα σωρο ετοιμα presets που θα ικανοποιουσαν απολυτα τον μη απαιτητικο χρηστη.Δεν καταλαβαινω καθολου το νοημα των ενσωματωμενων backing tracks,αν υπηρχε η δυνατοτητα θα τα εσβηνα (τα pc και το ιντερνετ τι τα εχουμε?)

Στο χρησιμο κομματι : σαν λουπερ ειναι πολυ καλο,τα πολλα πληκτρα ελεγχου (4 ποδοδιακοπτες ) το κανουν ιδιαιτερα ευχρηστο πλην ομως ογκωδες.Το κυριοτερο για μενα ειναι οτι δεν καταστρεφει το σημα που παει στον ενισχυτη.Διαθετει την επιλογη να αλλαζεις με τα switches μεταξυ 2 λουπών (να κλιθεί η λούπα ;D) που εχεις ηχογραφησει και σωσει (feature που εχουν τα μικρα boss εκτος του rc50 με τη βοηθεια ενος εξωτερικου switch)

Eντυπωση μου εκανε (ενω δε θα επρεπε γιατι εχω παιξει με το DL4) η ποιοτητα του delay και του reverb (τα οποια πατανε Gibson ;D ) .

Το ενδιαφερον τελικα ειναι οτι οι σοβαρες του λειτουργιες που το χαρακτηριζουν ειναι delay/looper (μαλλον γι'αυτο λεγεται ετσι ;D ).Mαλιστα μπορεις να γραψεις μια λουπα με delay και να κανεις overdub χωρίς ή το αντιστροφο ,πραγμα το οποιο βρισκω πολυ χρησιμο.

ΥΓ.τα υπολοιπα features του ειναι αρκετα ποιοτικα ,πραγμα το οποιο θα γνωριζουν οσοι χρησιμοποιουν POD κλπ προίόντα,απλα δεν ηταν ο λογος που το αγορασα και δεν εχω ασχοληθει ακομα μαζι τους.Συνολικα παντως ειναι μια πολυ καλη πεταλιερα τυπου ME-50 μαζι με εναν πολυ καλο λουπαδορο.

edit : στα αρνητικα,να αναφερω οτι δεν διαθετει reverse αναπαραγωγη της λουπας.Σοβαρη παραλειψη  :(

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου