Προς το περιεχόμενο

epiphone les paul VS gibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο ειναι αληθεια αλλα η "κανονικη" σειρα της Τοκαι εχει ακριβοτερο μοντελο λιγο πανω απο τα 1500, με specs σειρας VOS (long tennon, non-chambered body).

Το ακριβο μοντελο που ξεπερναει τα 3χιλιαρικα ειναι μονο ενα (σε δυο εκδοσεις με διαφορετικους μαγνητες) και ειναι υποτιθεται αρκετα πιο προσεγμενο απο τα υπολοιπα μιας και εχουν ακομα καλυτερα specs με μαονια ονδουρας jaracanda κλπ αλλα και απο οτι εχω διαβασει κατασκευαζεται απο συγκεκριμενους κατασκευαστες στην Tokai που κατασκευαζουν μονο τα ακριβα μοντελα η τις custom παραγγελιες (ολα αυτα φυσικα με καθε επιφυλαξη καθως δεν μπορω να το γνωριζω ο ιδιος απλα εμπιστευομαι αυτους τους οποιου τα γραψαν).

Για το οτι πληρωνεις παιρνεις συμφωνω απολυτα απλα πιστευω οτι στις Gibson πληρωνεις αλλα και παιρνεις φυσικα το headstock (με την μεταπωλιτικη του αξια φυσικα).

Μάλιστα...

Άρα λοιπόν μια tokai του τριχίλιαρου αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά της ενω μια '57 vos πχ, όχι και τόσο... ::)

I'm out...καλή συνέχεια... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 114
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μάλιστα...

Άρα λοιπόν μια tokai του τριχίλιαρου αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά της ενω μια '57 vos πχ, όχι και τόσο... ::)

I'm out...καλή συνέχεια... ;)

φυσικα δεν ειπα αυτο!

απλα ειπα τι ξερω σχετικα με τα μοντελα της Τοκαι! Χωρις να κανω συγκρισεις.

東海は十分だ = Only a Tokai is good enough!

απορω παντως που βρισκετε τη ΔΥΝΑΜΗ & συνεχιζετε και συζητατε τετοια τετριμενα και χιλιοεξαντλημενα θεματα......(μονο εδω μεσα τα εχουμε συζητησει τουλαχιστον 100 φορες μονο φετος.... ;D)

τι να πω....... ::)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

απορω παντως που βρισκετε τη ΔΥΝΑΜΗ & συνεχιζετε και συζητατε τετοια τετριμενα και χιλιοεξαντλημενα θεματα......(μονο εδω μεσα τα εχουμε συζητησει τουλαχιστον 100 φορες μονο φετος.... ;D)

τι να πω....... ::)

Kάθε φορά, μαθαίνουμε και νέα πράγματα...εσύ τον Router τον ξέρεις?

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Eίναι απλό Νίκο, όταν έχουμε νέο αίμα είναι φυσικό να θέλει να εκφράσει τη γνώμη του σε τόσο... φλέγοντα ζητήματα (ο Θεούλης να τα κάνει φλέγοντα αλλά τεσπα). Εγώ και πολλοί άλλοι τα βαριόμαστε περισσότερο και από το να κατεβάζουμε κάτω τα σκουπίδια, αλλά άλλοι προφανώς όχι!

+100000000       αλλα τσαμπα κουραστηκες να τα γραψεις   εισαι  ερετικος  στη  Πυρα !!   :) :) :) :) :)

Καλώς ήρθες στο φόρουμ... θα μου επιτρέψεις να σου συστήσω να εγκλιματιστείς λίγο περισσότερο πριν αρχίσεις να βάζεις ταμπέλες δεξιά-αριστερά.  ;)

Ναι, Αυτό είναι αλήθεια, τι να πιστέψεις όμως όταν τη μία σου λέει η ίδια η εταιρία VOS=Very Old Stock και την αλλή VOS=Vintage Original Specs το έχω δει γραμμένο σε φορουμ και περιοδικά και με τους 2 τρόπους ( και κάπου στο site της Gibson)

Απλό: θα πιστέψεις την αξιόπιστη πηγή. Τα φορουμ και τα περιοδικά μπορούν να λένε ό,τι θέλουν, όχι όμως και το σάιτ της Γκίμπσον (παρεπιπτόντως, ούτε περιοδικό έχω δει ποτέ να τις λέει λανθασμένα Very Old Stock). Μήπως έχεις κάποιο λινκ για την εσφαλμένη αναφορά στο επίσημο σάιτ τους;

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

1ον: Ξύλα για κιθάρες Ή αλλιώς tonewoods! Μα γιατί? Οι ιδιότητες ορισμένων ξύλων ως προς την ηχητική και παλμική τους συμπεριφορά, διαφέρει ανάλογα με το είδος και την ποιότητα του. Αυτό οφείλετε στην σκληρότητα, την ελαστικότητα και το πόσο συμπαγές είναι απο τη φύση του το κάθε ξύλο. Το κάθε ξύλο έχει δικό του χαρακτήρα και ανταπόκριση ως προς τα παραπάνω και γι'αυτό το λόγο υπάρχουν άλλα ξύλα που είναι κατάληλα για σώμα, άλλα για μανίκια και άλλα για ταστιέρες. Επίσης διαχορίζονται και με το είδος του οργάνου, πχ μπάσσο, κιθάρα ηλ., κιθαρα κλασ. κλπ κλπ. Μεγάλη διαφορά στον ήχο, μπορούμε να διακρίνουμε και απο την παλαιότητα του ξύλου ή την τεχνητή παλαίωση αυτού Το φυσικά και με την πάροδο του χρόνου παλαιομένο ξύλο είναι κλάσεις ανώτερο απο ένα τεχνητά παλαιωμένο και αυτό γιατί στην τεχνητή παλαίωση χρησημοποιούν διάφορα υγρά και φούρνους προκειμένου να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα (Αυτό για τα Very Old Stock VOS).

Θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι αυτά που γράφεις έχουν συζητηθεί και αμφισβητηθεί τόσο πολύ ως προς τον πραγματικό αντίκτυπο στον ήχο μιας solid body ηλ. κιθάρας, που είναι τουλάχιστον μάταιο να υπάρχει κάποια διάθεση κατήχησης (ή τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε). Επίσης, οι "ξυλομαχίες" έχουν καταντήσει να είναι ένα θέμα που ΚΟΥΡΑΖΕΙ αφάνταστα την πλειοψηφία του κοινού που παρακολουθεί το φόρουμ, οπότε ας το έχεις υπόψη σου στο μέλλον...  :)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Εγώ προσωπικά είμαι της άποψης αν κανείς έχει χρόνο καλύτερα να κάτσει να παίξει παρά να ασχολείται με αυτά..

Απλά σιγά σιγά διαβάζοντας τα ήδη τεράστια θρεντς των παλιότερων αλλά και απο προσωπική εμπειρία φυσικά, έχω σχηματίσει και εγώ μια άποψη την οποία δε διστάζω να παραθέσω.

ούτως η άλλως, τέτοια θέματα υπάρχουν και αναπτυσσονται κυρίως για την ..φιλοσοφία και τη χαρά της συζήτησης ;D, μια που είναι μάλλον αδύνατο να καταλήξει κανείς σε αντικειμενικό συμπέρασμα. :)

a classic player now...

ως προς τον πραγματικό αντίκτυπο στον ήχο μιας solid body ηλ. κιθάρας,

Συγγνώμη, ήταν παράληψη δική μου εκεί στο τέλος που γράφω για τα ξύλα. Και συμπληρώνω :

Οι διαφορές αυτές θα ακουστούν μόνο στα καθαρά και κανένα σωστό συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει παίζοντας με γκάζια και εφέ. Πάντα οτι αφορά την τονικότητα, χρωματισμό και παλμικότητα του ξύλου. (Για τους γκαζιάρηδες, η παλμικότητα συνδέεται άμεσα και με το sustain στα γκάζια, όπως και το βάρος του headstock)

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

• Moderator

Ατάκα #1: Εμπιστεύσου τα ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ και κανέναν άλλο.

Ατάκα #2: Καλύτερος ήχος είναι αυτός που αρέσει Σ' ΕΣΕΝΑ.

Ατάκα #3: Καθησε να παίξεις και μην ασχολείσαι μ' αυτά.

Για να γλυτώνετε κόπο και χρόνο μπορείτε να αναφέρεστε σε αυτές ως Α1, Α2, Α3.

(Προσωπικά διαφωνώ κάθετα και με τις 3).

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου