odis13 Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Όπου και αν έχω πει ότι έπαιξα μια Les Paul Faded sto Malmo, που το κατάστημα την είχε μάλιστα προσφορά, και ήταν καταπληκτική με πήραν στο ψιλό. Ευτυχώς που υπάρχει και ένας άνθρωπος που τουλάχιστον συμμερίζεται την άποψή μου. Kαν'τους 2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Moderator Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 ... Εγώ με κιθάρα που έχει top "τον καπλαμά που ρουφάει τα πάντα", κολλημένο μάλιστα πάνω σε alder, δε θα έπαιζα ούτε υπό την απειλή όπλου... ... ΠΡΟΣΚΥΝΩ. ;D ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hitman Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 10 Ιουνίου 2009 Είμαι κάτοχος μιας Epiphone SG standard του 1998 κατασκευασμένη στην Κορέα. Πριν από αυτήν (δηλαδή μέχρι πριν από 1 χρόνο) είχα μία Samic Sa-31 (strat style, η φθηνότερη κιθάρα που μπορούσα να πάρω πριν από 7 χρόνια που παράτησα την κλασσική και αρχισα να ασχολούμαι με την ηλεκτρική). Η διαφορά τους είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ (το λέω αυτό επειδή κάπου αναφέρθηκε ότι οι Epi της ανατολής είναι Samic με άλλο headstock ή δεν ξέρω τι). Η Samic είχε έναν αδιάφορο flat ήχο. H Epi έχει χαρακτήρα. Φουλ μεσαία με λίγα πρίμα και καθόλου μπάσα παίζοντας με τον bridge μαγνήτη,ιδανικό για fuzz που χρησιμοποιώ, και πλούσια μπάσα, γεμάτο ήχο και high output με τον neck μαγνήτη (δεν έχω κάνει καμία επέμβαση στην κιθάρα) για τα καθαρά, ο οποίος με ένα OD/Booster γίνεται απίστευτος. Επίσης η φαρδιά ταστιέρα της με μάγεψε αμέσως (καθότι έχω μάθει σε κλασσική κιθάρα). Η κιθάρα αυτή παίζει μια χαρά. Έχει βγει σε live αξιοπρεπέστατα και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για τα λεφτά που έδωσα. Σίγουρα οι Gibson θα έχουν κάτι παραπάνω, αλλά δεν είμαι σε θέση να διαθέσω τόσα χρήματα αυτή τη στιγμή. Ίσως αργότερα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως οι Epiphone μπορεί να μην είναι Gibson, ή να μην γίνουν ποτέ, αλλά δεν παύουν να είναι αξιοπρεπέστατα όργανα, όχι μόνο για τους αρχάριους (για έναν εντελώς αρχάριο αξιοπρεπής είναι και η Samic), και έχουν μία καλή σχέση value-for-money. Όλα αυτά φιλικά πάντα και κατά την προσωπική μου άποψη και μικρή εμπειρία. Shoot him again. His soul is still dancing... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru makam Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Guru Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Λοιπόν, έχοντας παίξει όλα αυτά τα χρόνια με εκατοντάδες Gibson Les Paul's, αλλά και εκατοντάδες Epiphone, θα μπορούσα πλέον με σιγουριά να πώ, πως η Gibson κατά κανόνα είναι καλύτερη κιθάρα από την Epi. σε όλους τους τομείς. Για να το κάνω πιο συκγεκριμένο και να μην αδικήσω την Epi. να αναφέρω πως, οι περισσότερες Epi είναι επαγγελματικά όργανα, που μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιήσει κάποιος με αξιώσεις σε καταστάσεις live, και όχι μόνο. Το κακό με αυτές είναι πως για να αποδώσουν τα μέγιστα, χρειάζονται κάποια βελτίωση ιδίως στα ηλεκτρικά. Σε αντίθεση με την Gibson που δεν την αγοράζεις για να την βελτιώσεις, αλλά για αυτό που είναι. Οι δε αποκλίσεις στις Gibson είναι πολύ μικρές, με εξαίρεση κάποια καταπληκτικά όργανα που, κακα τα ψέματα, τις συναντάς πολύ πολύ σπάνια. Τις περισσότερες φορές, αυτό που "φταίει" σε μια Gibson και την αδικούμε, είναι: Α) το σωστό set up, Β) ενα καινούριο set χορδών, και Γ) ο ενισχυτής που θα τύχει να την ακούσουμε, γιατί, αλλιώς θα ακουστεί μια Epiphone σε έναν Twin rev. και αλλιώς μια Gibson σε ένα 15αράκι Line 6. Και το λέω αυτό, γιατί μερικά χρόνια πρίν, είχε φέρει ένας φίλος μια gibson l.p.standard, που δεν του πολυάρεσε, να την δοκιμάσω και να την συγκρίνω δίπλα σε μία άλλη, που κατά γενική αποδοχή ήταν πολύ καλή. Ακούγοντας εγώ λοιπόν τις 2 les paul's, λέω, μάπα, δεν είναι καλή. Πιάνοντας την όμως στα χέρια μου, συνειδητοποιώ πως οι χορδές της ήταν εδώ και καιρό για πέταμα και οι μαγνήτες ήταν "στο υπόγειο". Μετά 10 λεπτά για άλλαγμα χορδών και μια ρύθμιση μαγνήτη μ'ένα κατσαβίδι, δεν μπορούσαμε να πούμε ποιά ήταν η καλύτερη. (Πάντα οι δοκιμές γίνονταν και γίνονται στο clean κανάλι, και όσο πιο καθαρά γίνεται) Να αναφέρω και κάτι για τις Gibson les paul studio, special, faded κλπ. Ειναι πολύ καλά όργανα, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από καμμία VOS, εκτός ίσως από τα bindings, το φινίρισμα και το look γενικώτερα, και για τα χρήματά τους, και ένα καλό set up, είναι "ευκαιρίες" σε σχέση με τα 3χίλιαρα των VOS, αλλά διστυχώς οι περισσότεροι, 'ακούν' τα όργανα με τα μάτια, μέσα από τα προσπέκτους και το net. Και δεν συζητώ καν, για 'ακρόαση-τεστ' μέσα από το Youtube, μιας και μου φαίνεται πραγματικά αστείο. ;D Εν ολίγοις. Αν κάποιος έχει πολύ περιορισμένο budget, ή είναι ερασιτέχνης που δεν τον πολυενδιαφέρει να χώσει πιο πολλά φράγκα, καλό είναι να πάρει μία Epiphone και να την σκίσει στη μελέτη και το παίξιμο. Μόνο τότε θα καταφέρει να φτάσει στο επόμενο επίπεδο, και τότε η οποιαδήποτε Gibson, θα του κλείσει μόνη της το μάτι ;) Τώρα για αυτόν που έχει τα λίγο παραπάνω χρήματα, οι Gibson είναι μονόδρομος, αλλά....,αλλοίμονο σ'αυτόν που έχει πάρει το top των VOS, και δεν μπορεί να 'παίξει'......... :-[ :-[ :-[ :-[ :-[ Makis Ablianitis facebook.com/makisablianitisofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Πάντως οι faded είναι πιο κοντά σε αυτό που λέμε "gibson ήχος" από μια epiphone. Τουλάχιστον αυτό άκουσα εγώ. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Είμαι κάτοχος μιας Epiphone SG standard Πριν από αυτήν (δηλαδή μέχρι πριν από 1 χρόνο) είχα μία Samic Sa-31 (strat style, η φθηνότερη κιθάρα που μπορούσα να πάρω πριν από 7 χρόνια που παράτησα την κλασσική και αρχισα να ασχολούμαι με την ηλεκτρική). Η διαφορά τους είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ Α....ΙΔΙΕΣ ακριβως κιθαρες δηλαδη... ;D ;D ;D ;D εξω απο την πλακα η συγκριση που κανεις ειναι εντελως ΑΚΥΡΗ,μια & συγκρινεις ανομοια πραγματα..... Η διαφορά τους είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ (το λέω αυτό επειδή κάπου αναφέρθηκε ότι οι Epi της ανατολής είναι Samic με άλλο headstock ή δεν ξέρω τι) προφανως δεν διαβασες καλα. ειναι γνωστο οτι η Samick (που ειναι ο μεγαλυτερος κατασκευαστης κιθαρων στον κοσμο) κατασκευαζει ΚΑΙ τις Epiphone (οπως και τις περισσοτερες "μαρκες" που εχουν μοντελλα κατασκευασμενα στην Κορεα) Τις περισσότερες φορές, αυτό που "φταίει" σε μια Gibson και την αδικούμε, είναι: Α) το σωστό set up, Β) ενα καινούριο set χορδών, και Γ) ο ενισχυτής που θα τύχει να την ακούσουμε, +1000 αυτο αλλωστε συνηθως φταιει και στο 90% των κιθαρων που..."ειναι μαπα"... αν ειχα ενα ευρω για καθε φορα που καποιος αλλαξε εναν κακο μαγνητη ή "πεταξε" μια κιθαρα μονο και μονο επειδη οι...ΧΟΡΔΕΣ του ηταν ...2 ετων...θα ημουν εκατομμυριουχος...αν ειχα ενα cent για καθε φορα που καποιος απεριψε μια κιθαρα επειδη απλα το σετ απ ηταν στο γαμο του καραγκιοζη θα ημουν ο...Ωνασης....αν ειχα δε μια ΔΡΑΧΜΗ για καθε φορα που καποιος ειπε "μαπα ηχο βγαζει αυτη η κιθαρα" οταν στην πραγματικοτητα ...μαπα ηχο εβγαζε ο..ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ του...θα ημουν ο Bill Gates... ;D ,αλλοίμονο σ'αυτόν που έχει πάρει το top των VOS, και δεν μπορεί να 'παίξει'.... +1001 ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
taq Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Ενώ τα εξηγείς πολύ όμορφα makam, επετρεψέ μου να διαφωνήσω στο ότι οι VOS έχουν μόνο παραπάνω bindigs, νίτρα κλπ από τα faded μοντέλα. Δεν αδικώ καμία κατηγορία από τις δύο, αλλά επειδή είχα την χαρά να έχω παίξει και να κατέχω κατά διαστήματα και faded μοντέλα, και standard και πρίν 1,5 χρόνο να αποκτήσω και μιά VOS, δεν έχω την ίδια άποψη. Δεν είναι ότι παίζει με τα μάτια από τα προσπέκτ και από τις φωτό.... είναι μία ρέπλικα ακριβείας της εποχής που αναφέρεται και είναι άλλοι μαγνήτες, άλλα ηλεκτρικά, άλλη γέφυρα, άλλες διαστάσεις στο μπράτσο, άλλο βάρος, (δεν είναι champered) ... γενικά άλλη κιθάρα.... ό,τι διαφορά ακούς σε μία Epi LP standard Vs Gibson LP standard, ακούς και σε μιά Gibson LP strd Vs Gibson LP VOS. Να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι εγώ την ακούω... και είναι προσωπική μου γνώμη, και καθ αυτή την γνώμη ναι υπάρχει σημαντικότατη διαφορά.. Κατά τα λοιπά συμφωνώ μαζί σου, σε όλα τα υπόλοιπα plus με τις παρατηρήσεις του superfunk! In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
skantzos Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Επειδή το έχω απορία σε τι ακριβώς είναι καλύτερη μια G από μια E; (εκτός από τα ηλεκτρικά) γιατί πολλές φορές γράφεται ότι "καμία σχέση" δεν έχουν, αλλά κάτι συγκεκριμένο δε βλέπω "[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt." Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marmelaki Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Επειδή το έχω απορία σε τι ακριβώς είναι καλύτερη μια G από μια E; (εκτός από τα ηλεκτρικά) γιατί πολλές φορές γράφεται ότι "καμία σχέση" δεν έχουν, αλλά κάτι συγκεκριμένο δε βλέπω σε ολα: ξυλα βαφη λουστρο κατασκευη δεσιμο μαγνητες ηλεκτρικα hardware (κλειδια, γεφυρα, κτλ) μπρατσο ταστα κτλ κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουνίου 2009 αλλά κάτι συγκεκριμένο δε βλέπω Το μάτι, (όπως και το αυτί) εκπαιδεύονται...και αυτό δεν γίνεται ούτε από την μιά μέρα στην άλλη ούτε με μια βολτα στα κιθαρομάγαζα... Κάποια στιγμή, πρέπει να σταματήσουν αυτά τα ανούσια post...Lada Vs Mercedes κλπ... Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση