Προς το περιεχόμενο

My Funny Valentine Solo Jazz Guitar

trigga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όντως, πολύ ωραίος!

Όσο για τις αρμονικές, απ'όσο καταλαβαίνω ως ακατέργαστος μπασσίστας, χτυπάει κανονικά την κάθε χορδή με την πένα, ενώ έχει τον δείκτη στο ανάλογο τάστο για να βγάλει την αρμονική. Αλλά παίζει να λέω και μπούρδες. Εγώ αυτό κατάλαβα!  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χτυπάει κανονικά την κάθε χορδή με την πένα, ενώ έχει τον δείκτη στο ανάλογο τάστο για να βγάλει την αρμονική.

Ακριβώς ;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

μετραει ας πούμε τη μέση, δηλ. το 12ο ταστο, απο το ακορντο κ τις βαράει σε εκεινη τη θέση?Σαν να μεταφέρει ενα ομοιο εικονικό ακόρντο στη μέση των χορδων και να το ακουμπάει για να βγάλει την αρμονική??

Αν ειχα δηλαδή μια κατασκευή ενος ακόρντου απ τη μία κ το χέρι μου απ την αλλη και πατουσα το χερι μου στο ακόρντο κ απο την αλλη η κατασκευή ακουμπούσε ισα -ισα θα εβγαζα το ακόρντο σε αρμονική?

Αν ειναι αυτο ειναι δυυυσκολοοο

Πως γινεται να κανω αρμονικό ολοκληρο το ακορντο κ οχι μια μια τις χορδες??

μετραει ας πούμε τη μέση, δηλ. το 12ο ταστο, απο το ακορντο κ τις βαράει σε εκεινη τη θέση?Σαν να μεταφέρει ενα ομοιο εικονικό ακόρντο στη μέση των χορδων και να το ακουμπάει για να βγάλει την αρμονική??

Αν ειχα δηλαδή μια κατασκευή ενος ακόρντου απ τη μία κ το χέρι μου απ την αλλη και πατουσα το χερι μου στο ακόρντο κ απο την αλλη η κατασκευή ακουμπούσε ισα -ισα θα εβγαζα το ακόρντο σε αρμονική?

Αν ειναι αυτο ειναι δυυυσκολοοο

Θα φτιάξω ένα mini video για να σου δείξω πώς γίνεται ;)

Πως γινεται να κανω αρμονικό ολοκληρο το ακορντο κ οχι μια μια τις χορδες??

Δε νομίζω να γίνεται...

www.facebook.com/YourPaintedSmile

ΕΙτε με πενα ειτε με τα δαχτυλα (οπως ο τυπος εδω, ΜΑΣΤΕΡ). "Σχηματιζει" την ιδια θεση του ακκορντου μια οκταβα κατω.

Το κολπακι εχει πολλες διαστασεις, αν το μαθεις καλα, γιατι μπορεις να παιξεις και 2 οκταβες πανω ΑΝ αντι να σχηματισεις μια οκταβα μετα το κανεις στην 5η θεση ας πουμε αλλα να παιξεις την μελωδια απο αλλου ωστε στις αρμονικες να σου βγαινει η ζητουμενη μελωδια.

Ο Eric Johnson στο βιντεομαθημα του το κανει αρκετες φορες με την οκταβα. Η αλλη παραλλαγη που λεω εγω (κανονικα πετυχαινεται καλυτερα αν εχεις οσο το δυνατον πιο πολυ drive) μπορει να ακουστει στο "Sometimes I feel Like Screaming" και συγκεκριμενα στο 4:32

Make me fries...

Aυτη η τεχνικη ειναι πολυ διαδεδομενη στην κλασσικη κιθαρα. Οπως βγαζεις μια αρμονικη χτυποντας τη χορδη στο 12ο ταστο ετσι και εδω μονο που αναλογα με ποια νοτα θες (ας πουμε σολ στην μι καντινι, 3ο ταστο) πας το δεξι σου χερι μια οκταβα πιο κατω (15ο στο παραδειγμα) και χρησιμοποιεις το δεικτη για να πατησεις την αρμονικη και ενα απο τα αλλα δαχτυλα για να χτυπησεις τη χορδη. Θελει καλο σημαδι και βοηθαει να εχεις νυχια (και να μη κρατας πενα).

Ουσιαστικα δηλαδη με το αριστερο χερι πατας κανονικα τη νοτα που θες και με το δεξι κανεις τη δουλεια που κανει το αριστερο και το δεξι χερι οταν παιζεις μια φυσικη αρμονικη στο 12ο ταστο.

Ολοκληρη συγχορδια αρμονικη δε βγαινει, πρεπει να πας μια μια χορδη γιατι σε καθε χορδη πρεπει να πετυχεις το σωστο μηκος οπου βγαινει η αρμονικη της οκταβας.

Μια αλλη τεχνικη ειναι να χτυπησεις πολυ αποτομα με το δεικτη του δεξιου χεριου τη χορδη ωστε να χτυπησει στο ταστο και να αναπηδησει. Πιο ευκολο αλλα με συνηθως οχι τοσο καθαρα αποτελεσματα. Δοκιμασε το αρχικα με ανοιχτη χορδη στο 12ο ταστο και μετα με αλλες νοτες και χτυπώντας μια οκταβα πιο κατω.

Edit ε προλαβανε και αλλοι αλλα δε βαριεσαι.

δοκιμασα ήδη καποια πράγματα και παρατηρώ

1)Το distortion (σε μενα τουλάχιστον) δεν εχει καμμια διαφορά απ το καθαρό.Το ιδιο πραγμα βγαινει με διαφορά μια ελάααααχιστη ενταση και ευαισθησιά στην αρμονική.

2)Με την κλασσική σε βοηθάει το μανήκη λιγο αλλα με δαχτυλο δε μου φαινεται πιο ευκολο.

3)Στο σκαφος βγαινει κ βγαίνει και ανετα κ γινεται να βαράς όλο το ακόρντο και να ακουγεται ολο μαζι.Πενια απο κάτω προς τα πάνω με τοποθέτηση χεριου ωστε να τις πιάνει τις χορδες ολες.Δυσκολο η αρμονική στις μπασες.Πιάνουν ολες σε ακορντα που ειναι κατακορυφα σε ευθεια αλλα και με διαφορά ημιτονίου.Ισως υπάρχει ευαισθησία στην γυρω περιοχή και οχι μόνο στο ταστο που τις χωρίζει στη μέση.

Θυμήθηκα που εβλεπα τον Joe Beck να το κάνει κ προσπάθησα να μιμηθώ την τοποθέτηση του χεριού του και μου βγαίνει μπορώ να πω.

Δεν τα ειδα αυτά αλλα ενα εκπαιδευτικό βιντεο του κ θυμαμαι που το κανε χωρις να το εξηγει γμτ.

• Guru

ενας απο τους πιο μοναδικους τζαζ κιθαριστες, που μεγαλο μερος του ηχου του ηταν ακριβως αυτη η τεχνικη ηταν ο lenny breau. ανακατευε απλες νοτες με αρμονικες με το ηχητικο αποτελεσμα να θυμιζει κατι αναμεσα σε κιθαρα και πιανο...

http://www.youtube.com/watch?v=AXJ2UqWdQOI&feature=related

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου