Προς το περιεχόμενο

PRS Guitars : ερωτησεις για "αρχαριους διπλοπηνιακους"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

σιγα σιγα νιωθω πως ερχεται το "πληρωμα του χρονου" και αρχιζω να σκεφτομαι το στρατοπεδο της gibson - prs.

εχω παιξει με μερικες LP μεχρι τωρα και δεν μπορω να πω οτι με συγκινησαν ιδιαιτερα. δεν μου αρεσε αυτη η "μουνταδα" στον ηχο. ασε που ηταν σαν "αγκυρες".

γενικως εχω παρατηρησει οτι η PRS σαν εταιρεια εχει πολυ πιο ζωντανο ηχο και βγαζει οργανα πιο τιμια για τα χρηματα τους.

μπαινοντας λοιπον μια βολτα στο site της εταιρειας , ειδα ενα σωρο μοντελα με τα οποια πελαγωσα.

περναω λοιπον στα πρωτα ερωτηματα μου.

1.

οπως ξερουμε - και εχει αναλυθει 1000αδες φορες στο noiz - η "σειρα" , αν μπορω να το πω ετσι των fender stratocaster ειναι

squier - mexican - american - am.deluxe - signature - custom shop κλπ. και πανω κατω ξερει που να κινηθει ο καθενας.

ποια η σειρα λοιπον των μοντελων στις PRS?

2.

ΔΕΝ μιλαω για την σειρα SE , διοτι ειχα την santana SE και εχω καταλαβει τι "παιζει"

θα ηθελα να μου

πειτε,

προτεινετε,

καταθεσετε εμπειριες,

απο καποια μοντελα τα οποια "αντιστοιχουν" στις american std strat κατα καποιο τροπο συμφωνα με την λογικη της PRS σαν εταιρεια.

3.

ποιοι εχετε prs και ποσο ευχαριστημενοι ειστε?

4.

μου εκανε καλη εντυπωση η σειρα MIRA.

τι λενε αυτες? ειναι κατι σαν τις μεξικανικες fender ας πουμε??

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 77
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Σπύρο, καταρχάς μην κρίνεις τις SE από την Santana που είχες, και που, στις πρώτες παρτίδες τουλάχιστον, δεν ήταν τόσο πετυχημένη απόπειρα. Οι σημερινές SE (πλήρης σειρά πλέον) είναι θαυμάσιες κιθάρες για τα λεφτά τους, και όχι μόνον.  ;)

Αυτή είναι, ας πούμε, η "Κορεάτικη" σειρά της PRS, όπως είχε και η Fender τις (καταπληκτικές) made in Korea Squier τη δεκαετία του 80.

Η αμερικάνικη σειρά, ακολουθεί μια τιμολογιακή πολιτική που βασίζεται κυρίως στα υλικά και τις μεθόδους παραγωγής. Οι Mira ας πούμε, δεν είναι "ο φτωχός συγγενής", είναι σχετικά οικονομικές γιατί δεν έχουν περίτεχνα καπάκια και πολλές επιλογές, είναι "working horse" κιθάρες (αν και, με τα flame καπάκια που παρουσίασαν πριν λίγο καιρό και αν προσθέσεις και birds στην ταστιέρα, και πάλι η τιμή ξεφεύγει).

Αμέσως μετά σε τιμές, είναι οι "bolt-in" κιθάρες, όπως η CE Alder και ακολουθούν οι Swamp Ash και οι Johhny Hiland signature. Εκεί κάπου αρχίζουν και οι τιμές των set neck μοντέλων. Στο άνω άκρο είναι διάφορες Ten Top κιθάρες, όπου υποτίθεται ότι τα ξύλα έχουν επιλεγεί ειδικά, ανάμεσα σε δεκάδες ή εκατοντάδες διαθέσιμα. Επίσης κυκλοφορούν και κάποια special runs, όπως αυτή: http://www.dv247.com/invt/61116/

Είναι δύσκολο να πεις ποια είναι η αντίστοιχη της Am. Standard στη σειρά. Εγώ θα έλεγα ότι το πιο χαρακτηριστικό μοντέλο της PRS είναι οι Custom 22 και 24.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

ομολογω οτι η santana SE που ειχα , ειχε αρκετα πνιχτο ηχο. υπηρχαν και τα dead spots...απειρος ομως τοτε μου αρεσε μεχρι που ηρθε η EJ signature και ετσι την εδωσα.

αυτη η MIRA μου αρεσει πολυ , τουλαχιστον μονο απο βιντεο που μπορω να την ακουσω εδω στο νησι.

συμβαλλει βεβαια και το οτι οι μαγνητες της σπλιταρουν - πραγμα που επιζητω για καποιον λογο που δεν μπορω να ερμηνευσω ουσιαστικα στον εαυτο μου-. ειναι ομως αυτο το pickguard που χαλαει το prestige των μοντελων αυτης της εταιρειας.

απο κει και περα - συμφωνα με τον αγαπητο TGL - οι custom 22/24 ειναι οντως πειρασμος...

απ οτι καταλαβα δηλαδη , πας για ενα ΚΑΛΟ οργανο στη σειρα "mira" ενω αν σου αρεσει η ...."πολυτελεια των πτηνων" τοτε ξεπερνας τα 2.000€ , οποτε αφηνεις τις mira και πας κατευθειαν για custom 22-24.

ετσι δεν ειναι??

Mesa/Boogie & Strato

ομολογω οτι η santana SE που ειχα , ειχε αρκετα πνιχτο ηχο. υπηρχαν και τα dead spots...απειρος ομως τοτε μου αρεσε μεχρι που ηρθε η EJ signature και ετσι την εδωσα.

αυτη η MIRA μου αρεσει πολυ , τουλαχιστον μονο απο βιντεο που μπορω να την ακουσω εδω στο νησι.

συμβαλλει βεβαια και το οτι οι μαγνητες της σπλιταρουν - πραγμα που επιζητω για καποιον λογο που δεν μπορω να ερμηνευσω ουσιαστικα στον εαυτο μου-. ειναι ομως αυτο το pickguard που χαλαει το prestige των μοντελων αυτης της εταιρειας.

απο κει και περα - συμφωνα με τον αγαπητο TGL - οι custom 22/24 ειναι οντως πειρασμος...

απ οτι καταλαβα δηλαδη , πας για ενα ΚΑΛΟ οργανο στη σειρα "mira" ενω αν σου αρεσει η ...."πολυτελεια των πτηνων" τοτε ξεπερνας τα 2.000€ , οποτε αφηνεις τις mira και πας κατευθειαν για custom 22-24.

ετσι δεν ειναι??

Καταρχάς τότε που ήρθες στην Αθήνα, έπρεπε να είχαμε κανονίσει να πάμε να δούμε καμμιά Mira μαζί.  ;)

Μετά, αυτό που λες για τα "πτηνά"  ;D (τα οποία ο Paul τα είχε αντιγράψει από ένα... βιβλίο της μητέρας του!) δεν είναι απόλυτο, μάλλον τα "ακριβά" καπάκια είναι που ανεβάζουν το κοστολόγιο, καθώς και τα διάφορα brazilian rosewood και άλλα συναφή στις ταστιέρες.

Κατά τη γνώμη μου μια εξαιρετική κιθάρα για την τιμή της, που έβγαζε η PRS, ήταν η CE Mahogany (αλλά και γενικά η σειρά CE). Δεν είναι set neck, αλλά παρ'όλα αυτά παραμένει PRS και, σαν τη Mira, είναι workhorse κιθάρα.

Αυτή που με έχει εντυπωσιάσει με τις προδιαγραφές της, και πολύ θα ήθελα να τη δοκιμάσω... για καμμιά βδομάδα διαρκώς, είναι η DGT. Νομίζω ότι μάλλον έχουν πετύχει μ'αυτήν έναν πολύ καλό συνδιασμό παράδοσης και μοντέρνου σχεδιασμού:

http://prsguitars.com/dgt/index.html

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Καταρχάς τότε που ήρθες στην Αθήνα, έπρεπε να είχαμε κανονίσει να πάμε να δούμε καμμιά Mira μαζί.  ;)

;) μακαρι να ειχα τον χρονο. θα ξαναερθω συντομα ομως.  ;D

AN καταλαβα καλα , οι mira ειναι set neck και οχι bolt on με 4 βιδες αλα strat. σωστα??

αλλες γνωμες απο χρηστες PRS?

Mesa/Boogie & Strato

Βασικα επειδη σε ξερω  ;D,μη πετας τα λεφτα σου,εισαι "βαμμενος" Φεντερακιας και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ποτε να μεινεις ικανοποιημενος απο μια κιθαρα σετ-νεκ με διπλους μαγνητες οτι σπλιταρισμα και να'χει ;)

αφου ρε συ το πρωτο πραγμα που κανεις ακομα και με τις Φεντερ ειναι να αναζητας ΑΚΟΜΑ περισσοτερο "σκασιμο" πως ειναι δυνατον να στο δωσει αυτο η μπουρουχα με τους διπλους ;D ;D  ασε που θα σε πλακωσουν και στο ξυλο στο μαγαζι και δε λεει... ;D ;D

Strat αγορι μου και ξερο ψωμι και τα υπολοιπα γαλα και πανες για το μωρο... ;D ;D

σιγα σιγα νιωθω πως ερχεται το "πληρωμα του χρονου"

τι πληρωμα και συμπληρωμα μου τσαμπουνας? ;D

τα εχουμε πει 1000 φορες: AN ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΝΩ FENDER ΠΕΤΑ TO.... ;D ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Με τις PRS δεν βγάζεις εύκολα άκρη υπάρχουν αρκετές  :)

Είχα τα τελευταια 7 χρόνια πάνω απο 20 PRS.

Θα σου έλεγα για αρχή να βρείς μια Standard 22-24.

Κιθάρες standard 22 πριν το 1990, έχουν ποιό καλό ήχο από τίς καινούργιες custom 22.

Μιά πολύ καλή και σχετικά φτηνή usa κιθάρα είναι η Prs EGII bold on HSH

http://cgi.ebay.com/PRS-Paul-Reed-Smith-1993-EG-Small-Heel-Pre-CNC-Factory_W0QQitemZ110354831055QQcmdZViewItemQQptZGuitar?hash=item110354831055&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

Η Prs EGII σπλιτάρει τους διπλούς μαγνήτες και βγάζει πολύ καλό fender ήχο.

Γενικά είναι πολύ ευέλικτη κιθάρα,με πολύ άνετο μανίκι.

Δέν είναι εμφανίσημη, αξίζει όμως με το παραπάνω τα 800-1000 ευρώ.

Με λίγα λόγια με 1200 εύρω μπορείς να πάρεις καλή PRS Standard 22-24.

Η ομορφιά δεν σημαίνει πάντα και καλό ήχο.

http://www.thegearpage.net/board/showthread.php?t=492632

Η σειρά SE PRS είναι Κορεάτικη, για 400-500 ευρώ καλές είναι.

Αυτή εδώ είναι πολύ φτηνή  ;D

http://cgi.ebay.com/1993-Paul-Reed-Smith-PRS-Dragon-II-Indigo-Blue_W0QQitemZ320337997449QQcmdZViewItemQQptZGuitar?hash=item320337997449&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=72%3A1205%7C66%3A2%7C65%3A12%7C39%3A1%7C240%3A1318%7C301%3A0%7C293%3A1%7C294%3A50

ffmakis: ευχαριστω για τα info

superfunk:εχεις δικιο νικο μου.μηπως τελικα αν θελω να περασω απο τον διπλοπηνιακο ηχο , να τσιμπησω μια baja και να της "χωσω" prs dragon pick ups?? ::) ;D ;D ;D

p.s.1. με εκανες και γελασα..ΠΟΛΥ!! :-*

(το γαλα ολοενα και πιο ακριβο γινεται. οι πανες "τρωγονται" ακομα  :P :P)

p.s.2. γιατι διαισθανομαι οτι θα πεσουν να με "φανε" οι απανταχου noizαδες φεντεροπληκτοι ομοιοπαθεις μου?? :P :P

Mesa/Boogie & Strato

Το πιθανοτερο οτι μετα την Στρατ  θα ξενερωσεις με το wide fat μπρατσο που εχουν οι περισσοτερες.

Αλλα το θεμα ειναι μονο οπτικο.Δεν θα πιστευεις ποσο ανετο ειναι.

Οσο για το σπλιταρισμα.

Βγαζει τυπου στρατ ηχο αλλα δεν θα το θες γιατι θα σε παρασερνει το γλυκο sustain και ξεκολλημό δεν θα εχεις ;D

Παιζουν φτηνες στο ebay μην αγχωνεσαι με τα πολλα λ7 που εχουν οι καινουργιες.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου