Προς το περιεχόμενο

Mad 4 Bands contest και κλέψιμο

Alex-is

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τώρα το ταλαντούχος από που κρίνεται? Υπάρχει κανένα ταλαντουχόμετρο?

Τώρα έαν ο υποφάκελος "Ταλέντο στο να ελέγχουν την μαζα" σημαίνει περισσότερες πωλήσεις (εισητήρια, tshirts, δημοσιότητα)...πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι η εποχή των ζωγράφων στις σοφίτες στη Μοντμάρτη, έχει πεθάνει...μαζί με τους ζωγράφους.

Το να κουνας το μικρο σου δαχτυλακι και να σε προσκυναει ενα πληθος (η μαζα που ρωτας). Αυτο ειναι ενα ταλεντο που μπορεις να εχεις. Δεν σημαινει απαραιτητα οτι εισαι και καλος μουσικος αλλα ουτε και το αποκλειει. Το να εχεις 100 οπαδους που ψηφίζουν τυφλά για εσενα μερα νυχτα δίχως να σκεφτουν την μουσικη σου αξια, ειναι ενα ταλέντο.

Το 'ταλαντουχος' ειναι μια λεξη με συγκεκριμενη ερμηνεια. Ταλαντουχόμετρο απο οσο ξερω δεν υπαρχει ως εννοια. Και δεν εχει πεθανει καμια εποχη. Ολα μπορεις να τα βρεις αρκει να τα ψαξεις. Εγω που δεν τα ψαχνω, βαζω u2 & rolling stones αδιαφορώντας εαν εκει εξω αυτη τη στιγμη υπάρχει κατι καλύτερο ή ουσιαστικότερο απο τον mick jagger. Και απο οτι δειχνει το ολο thread , το mad δεν ειχε σκοπο να αναδείξει την δημιουργια, αλλα την καλη και κατευθυνομενη οχλαγωγη. Σημεια των καιρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Με λίγα λόγια (και συμφωνούμε) ταλέντο είναι πολλά πράγματα (και διαφορετικά κρινόμενα από τον καθένα). Γι αυτό και δεν υπάρχει ταλαντουχόμετρο. Άρα δεν είναι μια λέξη με συγκεκριμένη ερμηνεία. Είναι μια λέξη με διαφορετική ερμηνεία για τον καθένα.

Προφανώς και κάποιες εποχές έχουν πεθάνει, βοηθάει σε αυτό και η ανάπτυξη της τεχνολογίας. Όπως και σε βοηθάει να ψάξεις και να βρείς. Απλά κάποιοι ψάχνoντας βρήκαν το mad και κάποιοι άλλοι ούτε ασχολήθηκαν. Ούτε οι μεν είναι καλύτεροι, ούτε οι δε χειρότεροι...κανείς δεν μας επιβάλλει με το ζόρι να ψηφίσουμε.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Εγω καταλληγω (λιγο πιο ξεκαθαρα) οτι μπορεις να φτιαξεις μουσικη και να την δειξεις στον κοσμο. Να τοποθετησεις το τραγουδι σου πλαι σε αλλα και να τα αφησεις να διαγωνιστουν. Ετσι να κρινεις εαν το δημιουργημα σου αξιζει οσο πιστευεις . Ερχεται ομως καποιος άλλος που δίπλα στις δημιουργίες, δεν εχει τιποτα να βαλει να διαγωνιστει περα απο ανθρωπους που τον στηριζουν. Χονδρικα μπορεις να φανταστεις τον αγνωστο γειτονα σου να γραφει ενα πανεμορφο demo τραγουδι, και να το βάζει να διαγωνιστει πλάι σε ενα τραγουδι των U2 που εγραψε ο μπονο μεσα σε λιγα δευτερολεπτα τραγουδωντας σε μαγνητοφωνακι. Θεωρούμε για το παράδειγμα αυτο οτι ο γειτονας δουλεψε ενα πολυ καλο κομματι ενα οι u2 απλα εβαλαν οτι προχειρο ειχαν & ο μπονο δεν εβαλε καθολου ψυχη. Εαν αφήσεις την μαζα να ψηφίσει, ποιος νομιζεις οτι θα παρει το βραβειο? Σύμφωνα με την τακτικη mad4bands, οι U2. Διαπιστωνω τελικα οτι ο διαγωνισμος mad4bands ζηταει 1ον τηλεθεαση, 2ον διαφήμιση 3ον τιποτα αλλο.(οποιος διαβασει τους ορους θα δει οτι το mad εχει πλεον τα δικαιωματα χρήσης ΟΛΩΝ τον διαγωνιζομενων τραγουδιων δίχως οικονομικη υποχρέωση στις μπάντες)

Τι κανω λοιπον? Δεν συμμετεχω σε παρομοιους διαγωνισμους, αλλα χωρις να σημαινει οτι θα το βουλωσω και δεν θα βγω ακομα και στο Noiz.gr να πω τις αποψεις μου ωστε να βαλω στις σκεψεις μου και αλλο κοσμο που πιθανο να λιμπιζεται δόξα και βραβεια. Η επιλογες κατα την γνωμη  μου δεν ειναι "παιζω ή δεν παιζω" στο mad4bands. Η πραγματικες επιλογες ειναι το αν θα το καταπιώ ή αν θα βγω να το φωνάξω.

Εάν χρειάζεσαι το mad4bands "παίζεις" με τους κανόνες του. Όταν αποφασίζεις να διαγωνιστείς εκεί αποδέχεσαι ή τουλάχιστον καταλαβαίνεις τους κανόνες.

Προφανώς και ο διαγωνισμος mad4bands ζηταει 1ον τηλεθεαση, 2ον διαφήμιση 3ον εισπράξεις. Εάν συμμετέχεις, τα ίδια ζητάς και εσύ. Βεβαίως, όπως πολύ σωστά λές, μπορείς να φτιαξεις μουσικη και να την δειξεις στον κοσμο και χωρίς το mad. Γι αυτό υπάρχουν και τα SoundClick και το Youtube κλπ. Χρησιμοποιώ το SoundClick για να μπορώ να linkάρω κάποια δείγματα. Κάποια μέρσ, τυχαία ανακάλυψα ότι ένα, είχε φτάσει στο Νο2 των charts του SoundClick (δεν κατάλαβα ακριβώς τι σημαίνει αυτό...), κάποιος μάλιστα μου έγραψε και σχόλια. Με λίγα λόγια έφτιαξα μουσική, "διαγωνίστηκα" και είχα ανταπόκριση από τον κόσμο...χωρίς να έχω ανάγκη το Mad...όταν αποφασίσω ότι χρειάζομαι τηλεθέαση, διαφήμιση, εισπράξεις...τότε χρειάζεται να αποδέχομαι και να καταλαβαίνω τους κανόνες. Και δεν χρειάζεται, ούτε να καταπιώ κάτι, ούτε να φωνάζω...

Επίσης άλλος τρόπος να δείξεις (και να πουλήσεις) τη μουσική σου είναι το We7.

www.we7.com

Αλλά και εκεί κάποιος σε κρίνει (το team του Peter Gabriel...)

Να τοποθετησεις το τραγουδι σου πλαι σε αλλα και να τα αφησεις να διαγωνιστουν.

Πάντα κάποιος θα σε κρίνει...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου