Προς το περιεχόμενο

Γιατί οι αμερικάνικες κιθάρες είναι ακριβές;

freddy692000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια τι να πω δλδ εγω εκανα το thread για να δουν καποιοι οτι οι διαφορες δεν εισαι τοσο αξιοτιμες οσο θελουν να λενε οι εταιριες και με τα αρχισαν ολοι να κραζουν λες κι εγω εχω μαγαζι με low end κιθαρες.

Ο αλλος αρχισε να συγκρινει  αυτοκινητα ,ο αλλος αρχισε να μας πουλαει μουρη οτι ειναι ο Colin Mc rae και κανει  πατηλικια ολη μερα ,ο αλλος ελεγε για κατι κηπους και καδους ανακυκλωσεις ολοι μεσα στα υπονοουμενα και στην πικρα .

Ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι καταλαβαινετε με το να αμφισβητητε καποιον συνεχεια εχει δεν εχει δικιο.

Δλδ γουσταρετε να εχετε παντα δικιο και φτιαχνεστε με το να σας πουλανε οι εταιριες αερα και να το χαφτετε και να νομιζετε οτι ηταν η καλυτερη επιλογη της ζωης σας.

Παντως για οσους δεν επιασαν το νοημα γιατι το εκανα το thread ή δεν ηθελαν ας πανε να σκασουν 5000$ για μια ESP και ας χαιρονται ολη μερα οτι παιζει μονη της και οτι δεν εχει καμια σχεση με ολες τις αλλες κιθαρες του πλανητη.Εγω παντως βλεπω πως πχ πουλανε το dunlop crybaby wah-wah καμια 100eυro και τα χριστουγεννα που καθομουν το εφτιαξα και μου κοστισε κατω απο 15ευρω.

Υ.Γ. Τωρα θα αρχισουν ολοι το βρισιδη "εισαι ασχετος ,εισαι 5 χρονων ,σκασε βλακα.κτλ"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δλδ γουσταρετε να εχετε παντα δικιο και φτιαχνεστε με το να σας πουλανε οι εταιριες αερα και να το χαφτετε και να νομιζετε οτι ηταν η καλυτερη επιλογη της ζωης σας.

ΟΚ, αλλά τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι είσαι ο μεσσίας που δείχνει το σωστό δρόμο και αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά; Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι περιμέναμε εσένα για να μάθουμε τις διαδικασίες κατασκευής των οργάνων στα εργοστάσια;

??? ???

Ρε παιδια τι να πω δλδ εγω εκανα το thread για να δουν καποιοι οτι οι διαφορες δεν εισαι τοσο αξιοτιμες οσο θελουν να λενε οι εταιριες και με τα αρχισαν ολοι να κραζουν λες κι εγω εχω μαγαζι με low end κιθαρες.

.....

Υ.Γ. Τωρα θα αρχισουν ολοι το βρισιδη "εισαι ασχετος ,εισαι 5 χρονων ,σκασε βλακα.κτλ"

Ρε συ, σοβαρά. Κατανοητό το τι έγραψες και γιατί, και νομίζω ότι οι περισσότεροι θέλουμε να βλέπουμε άτομα που θέλουν να πουν τη γνώμη/γνώση/άποψή τους κ στους υπόλοιπους. Αυτό είναι πολύ θετικό και ευχάριστο. Αυτό όμως δεν κάνει απαραιτήτως και τη γνώμη σου σωστή. ;) Μιλάμε για ένα ολόκληρο θέμα που έχει να κάνει με ποιότητα υλικών, μηχανημάτων, quality control, craftmanship κλπ κλπ κλπ κ εσύ ο υπεραπλούστευσες σε τραγικό βαθμό. Σε ευχαριστούμε για την πρόθεση, αλλά όταν κάτι το γράφουμε ως γεγονός καλό είναι να το έχουμε διπλοτσεκάρει πρώτα, και όχι να δίνουμε στην προσωπική μας γνώμη (που εδώ είναι και αστήρικτη, διότι δεν έχεις κάνει κανένα inspection στα εργοστάσια ή στα τελικά προϊόντα για να βγάλεις το συμπέρασμά σου) με την αίγλη παγκόσμιας αλήθειας.

Υγ. Το υστερόγραφό σου είναι το μόνο για το οποίο θα έγραφα "είσαι 5 χρονών". Λες κ αν ο άλλος θέλει να σε κράξει θα κωλώσει λόγω του υγ.....

Μην το παίρνεις τόσο κατάκαρδα βρε 'συ! Δεν καταφέρθηκε κανένας εναντίον σου. Απλά το συγκεκριμένο, όπως και πολλά παρεμφερή ζητήματα, έχουν χιλιοσυζητηθεί στο νόιζ και γι'αυτό το έριξαν στην πλάκα.

Τώρα αν θες τη γνώμη μου για το ζήτημα, ευτυχώς σήμερα πολύ λιγες κιθάρες είναι "χάλια" και μπορείς πολύ οικονομικά να αποκτήσεις καλά οργανα. Από 'κει και πέρα, για τους λόγους που ανέφεραν παραπάνω τα παιδιά, υπάρχουν και τα ακριβά όργανα τα οποία καθένας, ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα του (και φυσικά την τσεπη του) αξιολογεί και αποφασίζει αν το κάτι "παραπάνω" που αυτά προσφέρουν (είτε αυτό έχει άμεση σχέση με την πεμπτουσία της κιθάρας, δηλαδή τον ήχο, είτε πρόκειται για την εμφάνιση, το prestige ή ακόμα και μια τζίφρα στο headstock) αξίζει τα παραπάνω χρήματα.

Εγω παντως βλεπω πως πχ πουλανε το dunlop crybaby wah-wah καμια 100eυro και τα χριστουγεννα που καθομουν το εφτιαξα και μου κοστισε κατω απο 15ευρω.

Εδώ θα δανειστώ μία από τις αρχές της Gestalt ψυχολογίας: "Το σύνολο είναι κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών του"

Αν εσύ σχεδίαζες και διέθετες εμπορικά ένα παρόμοιο πετάλι, θα το χρέωνες όσο κοστίζουν τα υλικά του;

Ή μήπως η αντικειμενική αξία ενός μουσικού CD ισούται με την αξία ενος CD-R;

Ad astra per alia fideles...

Εγω παντως βλεπω πως πχ πουλανε το dunlop crybaby wah-wah καμια 100eυro και τα χριστουγεννα που καθομουν το εφτιαξα και μου κοστισε κατω απο 15ευρω.

Ναι, αλλά εσύ δεν έδωσες λεφτά για να εξελίξεις το πρωτότυπο. Αυτά τα πράγματα είναι τραγικά ;) Δε γίνεται μια εταιρία να πληρώνει ένα r&d εργαστήριο για να φτιάξει ένα καλύτερο κράμα μετάλλου για να αντέχει περισσότερο κ μόλις το φτιάξουν να πάρω την φόρμουλα κ να κάνω το ίδιο κ να το παίζω μάγκας. Ο άλλος πλήρωνε τόσα χρόνια για να το εξελίξει, και το πληρώνεις και αυτό. Όπως και την ποιότητα της κατασκευής. Όπως και την εγγύηση και το after sale service (λέξη άγνωστη στα μέρη μας βέβαια.......). Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια όντως πολλά πράγματα είναι απίστευτα υπερτιμημένα, αλλά μην ξεχνάς ότι και τα boutique πετάλια είναι πανάκριβα - εκεί όμως δεν κράζουμε, γιατί δεν πρόκειται για "μεγάλες πολυεθνικές που μας απομυζούν".... ::) ::)

edit: ναι, αυτό που λέει ο αστράνθρωπος από πάνω ;D ;D

edit 2: επίσης μην ξεχνάς ότι πληρώνονται κ άνθρωποι που φτιάχνουν τα πετάλια, ρεύμα για τα μηχανήματα, ανταλλακτικά για τα μηχανήματα, ΤΑ μηχανήματα κλπ. Μην υπεραπλουστεύεις πάλι ;)

Πρωτον δεν ειπα οτι εχω απολυτο δικιο και δεν ειπα οτι ολες οι κιθαρες ειναι ιδιες.Απλα ειπα να βρισκεται αξιοτιμες διαφορες μεταξυ loe-high end μοντελο που να δικαιολογουν μια διαφορα τις τιμης αλλα να μην ψαρονεται με τεραστιες διαφορες γιατι μπορει να σε πιασουν κοροιδο.

Δευτερον απο μικρος εχω μαθει απο τον πατερα να προσπαθω οσο το δυνατον περισσοτερο να εμπλουτιζω τις γνωσεις μου για μενα ,γιατι μπορει να μου χρειαστουν και για να μην με πιανουν κοροιδο.

Επσης το CD εχει πνευματικα δικαιωματα και υλικο δεν νομιζω το πεταλακι που ειναι 10αντιστασεις 5πυκνωτες και 2 NPN να κανει πανω απο 10 αυρω στην εταιρια δλδ δεν μιλαμε για κερδος αλλα για αισχροκερδια.

Ρε συ, όπως το cd έχει πνευματικά δικαιώματα έτσι έχει ουσιαστικά κ το πετάλι. Δηλαδή πώς το βλέπεις εσύ; Κάθομαι εγώ κ φτιάχνω 300 σχέδια για πετάλια για να βρω ποιο δουλεύει καλύτερα κ έρχεσαι εσύ κ παίρνεις έτοιμη τη δουλειά μου;

Καλό είναι να μαθαίνεις για να μη σε πιάνουν κορόιδο, αλλά επίσης καλό είναι να ξέρεις ΠΟΣΑ ξέρεις ;)

Επσης το CD εχει πνευματικα δικαιωματα και υλικο δεν νομιζω το πεταλακι που ειναι 10αντιστασεις 5πυκνωτες και 2 NPN να κανει πανω απο 10 αυρω στην εταιρια δλδ δεν μιλαμε για κερδος αλλα για αισχροκερδια.

Ναί, αλλά οι πυκνωτές, οι αντιστάσεις και τα τρανζιστορ, είναι σε μια συγκεκριμένη θέση το καθένα ;)

Αν είχες εσύ μόνο τα υλικά αλλά κανένα schematic ή layout θα το έφτιαχνες το Crybaby; Όχι μάλλον...

Ακριβώς όπως λέει κι ο menelaos, τα άτομα που τα σχεδιάζουν (και συναρμολογούν και πακετάρουν κλπ.) αυτά, πρέπει να πληρωθούν για την εργασία τους. Διαφωνείς;

Ad astra per alia fideles...

Συγνωμη, αλλα δεν καταλαβαινω το νοημα...

Καποιος βρισκεται στην Κορεα και ξεκιναει να φτιαχνει μια κιθαρα, καποιος άλλος στη Σουηδια και ενας τριτος στην Αμερικη.

Ο πρωτος την κοστολογει σε ένα Α ποσο, ο δευτερος σε ένα Β και λογικα ο τριτος σε ένα Γ.

Ακους, και κρινεις ποσα θελεις να διαθεσεις για το κάθε ένα και αναλογως αγοραζεις η όχι…

Σε εκβιασε καποιος να αγορασεις συγκεκριμενο προιον???

Σου εβαλε κανεις κανα πιστολι στο κεφαλι να παρεις το ταδε οργανο???

Δε σου κανει αυτό και θες το άλλο?

Μην ασχοληθεις καν...

Βρηκες ΤΟ οργανο στην Αουντα που βρισκεται 458 μοιρες ανατολικα του 3ου παραλληλου του ισημερινου?

Παρ'το...   Απλα...

Γιατι αγχωνεσαι...?

Η μηπως εισαι από αυτους που, δεν ακουν τη διαφορα, αλλα,  θελουν το "Χ" logo στο headstock και απλα λυπουνται τα λεφτα και γι’αυτό γκρινιαζουν, ωστε να "πεισουν" για κατι…?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου