Προς το περιεχόμενο

Αγορά Laptop για Μουσική

Hom3sick

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2) Η παράθεση των minimum requirements εγινε για να δειξει οτι το λαπτοπ μπορει να ανταπεξελθει και με το παραπανω απο τα minimum.ακομα να μην ξεχναμε οτι ενα τετοιο λαπτοπ την εποχη που βγηκε το nuendo 3 δεν θα ειχε αυτη την τιμη.ισως καποιοι να μη το αντιμετωπιζαν ετσι τοτε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 42
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Desktop ήδη υπάρχει και αρκετά δυνατός.Τον Laptop τον θέλω περισσοτερο για να γράφω πράγματα με την κιθάρα, δουλείες εξω απο το σπίτι κτλ. ...

.... πχ ενα Nuendo 3.

Και με τα δύο laptop κάνεις τη δουλειά σου χαλαρότατα...

Απλά μην είσαι σίγουρος πολύ με τη "φορητότητα"(+κάρτα ήχου+controler)...άποψή μου είναι πάρε ένα φορητό πολυκάναλο(έστω και μεταχειρισμένο) που να μπορεις να το χρησιμοποιήσεις και σαν controler στον σταθερό σου +με usb σύνδεση για να μεταφέρεις τα αρχεία άνετα...

Άποψή μου ;)

Αφήνοντας στην άκρη οποιοδήποτε (καλό ή κακό) χιούμορ, εννοείται ότι συμφωνώ απόλυτα με όλες τις επισημάνσεις του Alchemist. Μάλιστα, επειδή πάντα είναι καλό να μαθαίνουμε, επισκέφθηκα τη σελίδα του Πλαισίου, όπου παρατήρησα και ένα άλλο φαινόμενο: ότι τα laptop σε αυτή τη κατηγορία τιμής έχουν συνήθως την απαράδεκτη ανάλυση οθόνης 1200x800, η οποία δεν είναι απλώς ακατάλληλη για να τρέξεις το Nuendo, αλλά προσωπικά τη βρίσκω ενοχλητική ακόμη και για το Word.

Hom3sick, νομίζω ότι έχεις πέσεις σε μία πολύ γνωστή παγίδα : έχεις ήδη αποφασίσει τι θέλεις να κάνεις (εξ' αιτίας της οικονομικής σου δυσχέρειας αυτής της περιόδου) και προσπαθείς να βρεις επιχειρήματα για να στηρίξεις μία άποψη που σε άλλες περιόδους θα χλεύαζες. Αυτό όμως δεν είναι σωστό, και θα σε οδηγήσει σε λάθος λύση.

Mea Culpa

Amd vs Intel...

Εχουν αρκετες διαφορες...

δεν ξερω αν εχεις υποψη σου και τα λες...

αλλα αν πω τωρα τεχνικα χαρακτριστηκα και αν ανεβασω και shcematics να τα εξηγησω τι θα κερδισουμε??

Παντως υπαρχουν τεραστιες διαφορες...

θα σου πω το εξης απλο...

και ρωτα και οποιν θες γνωστη να σου πει...

αλλο 2GH Intel και αλλο 2GH AMD...

ο intel ειναι στα περιπου (3 με 4) /5 στην ταχυτητα λειτουργιας...

οπως επισης και παιζει ρολο και το εργοστασιο κατασκευης...οπως και στα οργανα αλλωστε...

αλλα ξανα λεω...

οποιος δεν ξερει καλυτερα να μη λεει τη γνωμη του...

ας διαβαζει απλως...

κι ας ειναι και ο τοπ-οφ-δε-τοπς του φορουμ...

χωρις καθολου κακια ειναι ολα οσα λεω

ευχαριστω

Δυστυχώς βλέπω ότι υπάρχει μία μόνιμη στάση/τάση αμφισβήτησης της αυθεντίας των ανθρωπων που επιμελούνται το φόρουμ. Κανένα πρόβλημα, αλλά μπορεί κάποιος να μου πει για ποιο λόγο μας σκοτίζετε ρε παιδιά; Αν τα ξέρετε όλα, αν τα καταλαβαίνετε όλα, αν είσαστε απόλυτα ενημερωμένοι, τότε ποιο είναι το νόημα αυτών των συζητήσεων;

Peruvian, αυτά που λες, τα έλεγε ο annandtech και το προσωπικό το PC Magazine πριν 10 (δέκα ρε άνθρωπε) χρόνια. Τα παρέχεις σήμερα σαν πληροφορίες και μάλιστα λέγοντας ότι δεν πρέπει να μιλάει όποιος δεν ξέρει; Εσύ δηλαδή από που ξέρεις; Μόνο ΕΝΑ εργαστήριο τέτοιων μετρήσεων υπάρχει στην Ελλάδα και αν εργάζεσαι σε αυτό, τότε με γνωρίζεις προσωπικά. Αλλιώς, απλώς μας μεταφέρεις αυτά που διάβασες, κάπου, κάποτε.

Δεν είναι αρκετό.

Mea Culpa

Amd vs Intel...

Εχουν αρκετες διαφορες...

δεν ξερω αν εχεις υποψη σου και τα λες...

αλλα αν πω τωρα τεχνικα χαρακτριστηκα και αν ανεβασω και shcematics να τα εξηγησω τι θα κερδισουμε??

Παντως υπαρχουν τεραστιες διαφορες...

θα σου πω το εξης απλο...

και ρωτα και οποιν θες γνωστη να σου πει...

αλλο 2GH Intel και αλλο 2GH AMD...

ο intel ειναι στα περιπου (3 με 4) /5 στην ταχυτητα λειτουργιας...

οπως επισης και παιζει ρολο και το εργοστασιο κατασκευης...οπως και στα οργανα αλλωστε...

αλλα ξανα λεω...

οποιος δεν ξερει καλυτερα να μη λεει τη γνωμη του...

ας διαβαζει απλως...

κι ας ειναι και ο τοπ-οφ-δε-τοπς του φορουμ...

χωρις καθολου κακια ειναι ολα οσα λεω

ευχαριστω

ΟΚ, χωρίς καμία κακία σε ενημερώνω ότι ξέρω και παραξέρω, τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Δεν μιλάω χωρίς να είμαι σίγουρος και στην προκειμένη είμαι.

Οι "τεράστιες διαφορές" δεν υπάρχουν, και αν υπήρξαν ποτέ τεράστιες διαφορές σε φορητές πλατφόρμες, η Intel ήταν αυτή που είχε το προβάδισμα. Από την εποχή των Centrino και έπειτα, δεν έχει υπάρξει φορητός επεξεργαστής AMD που να είναι παρασάγγας γρηγορότερος των Intel.

Υπάρχουν άπειρα benchmarks και τεχνικές αναλύσεις που επιβεβαιώνουν το παραπάνω, δεν είναι κάτι που βγάζω από το κεφάλι μου, ούτε κάτι που χρειάζεται ιδιαίτερες εξηγήσεις.

Το ποσοστό 3 ή 4/5 πώς προκύπτει; Μπορείς να μου απαντήσεις και με schematic ή σεντόνια από tech specs ακόμα, δε με πειράζει. Σαφώς δεν θα βγάλουμε τίποτα το ουσιώδες αλλά παραείναι περίεργη η αναλογία για να περάσει στα ψιλά και προφανώς θα ήθελα να ξέρω αν και γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Υ.Γ. Όντως, η αναλογία θυμίζει έντονα όσα λέγονταν όταν πρωτοβγήκαν οι Athlon στην αγορά, αυτοί με την περίεργη ονοματολογία (π.χ. 3200 για ένα μοντέλο των 2,2 GHz).

Yes it is!!!

Δυστυχώς βλέπω ότι υπάρχει μία μόνιμη στάση/τάση αμφισβήτησης της αυθεντίας των ανθρωπων που επιμελούνται το φόρουμ. Κανένα πρόβλημα, αλλά μπορεί κάποιος να μου πει για ποιο λόγο μας σκοτίζετε ρε παιδιά; Αν τα ξέρετε όλα, αν τα καταλαβαίνετε όλα, αν είσαστε απόλυτα ενημερωμένοι, τότε ποιο είναι το νόημα αυτών των συζητήσεων;

Peruvian, αυτά που λες, τα έλεγε ο annandtech και το προσωπικό το PC Magazine πριν 10 (δέκα ρε άνθρωπε) χρόνια. Τα παρέχεις σήμερα σαν πληροφορίες και μάλιστα λέγοντας ότι δεν πρέπει να μιλάει όποιος δεν ξέρει; Εσύ δηλαδή από που ξέρεις; Μόνο ΕΝΑ εργαστήριο τέτοιων μετρήσεων υπάρχει στην Ελλάδα και αν εργάζεσαι σε αυτό, τότε με γνωρίζεις προσωπικά. Αλλιώς, απλώς μας μεταφέρεις αυτά που διάβασες, κάπου, κάποτε.

Δεν είναι αρκετό.

τι εγινε σου βαλε χερι ο yameth και τωρα το παιζεις σοβαρος?τορα για το αστειο οτι εισαι ατομο που επιμελειται το φορουμ..τι να πω..μπορει να διαβασει καποιος απο την αρχη του ποστ τα ειρωνικα σου σχολια για να δει γιατι υπαρχει αυτη η μονιμη σταση.

Δηλαδη τι νομιζεται οτι τα ξερετε ολα...

οχι φιλτατε...

εχω δουλεψει σαν μηχανικος Η/Υ...

και συναφτα ειμαι και μαθηματικος με κατευθηνση τα εφαρμοζμενα στην πληρ/κη...

κατι θα ξερω απο νουμερα...

και το τι ξερω και ο καθενας εδω μεσα...ειναι για παρτυ του...

και στο κατω κατω δεν σε σκοτισε κανεις...

Μονο σου πεταχτηκες...

τες πα...

εγω δεν θα μιλουσα...

γιατι εδω μεσα ο καθενας λεει την μπαρουφα του και επηρεάζει κοσμο...

αλλα εισα και απο ειδα με την ειρωνια...

και ξεσπασα...

ετυχε να εισαι εσυ...

τι να κανουμε...!!!μου ριξες και συ Ξε..σαμε!!!

κομπλε...

αι!!Τ Ε Λ Ο Σ

Alchemist...

νομιζω δεν εχει ουσια η συζητηση...

ειναι ανουσια πια...

να συζητησουμε οι δυο...ενταξει...

τωρα οι υπολοιποι γιατι να κοθονται να ακουνε...

Ευχαριστω και για το -1 καρμα παιδια...

μου κανατε τη μαπα απο κρεας...

χαχα...

Φίλτατε peruvian, με συγχωρείς αλλά έστω ότι ισχύει ότι οι AMD είναι "καλύτεροι" από τους Intel (το οποίο είναι τρομερή γενίκευση) δεν κρίνεις ποτέ με βάση το CPU αλλά όλο το σύστημα γιατί η συνολική επίδοση καθορίζεται από το πιο αργό bottleneck του συστήματος. Η σύγκριση της κάθε αρχιτεκτονικής από μόνης της δεν ωφελεί σε τίποτα πρακτικά. Επίσης, όντως δεν ξέρεις αν ο Alchemist έχει υπόψη του και τα λέει οπότε μην υποθέτεις.

Όσον αφορά το περίφημο πλέον laptop για μουσική που ψάχνει ο φίλος, ας πάρει ότι μπορεί να αντέξει οικονομικά και ας συμβιβαστεί με το (όποιο καλό, μέτριο ή κακό) αποτέλεσμα, είναι νομίζω εμφανές ότι δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιος παραπάνω.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Επίσης: να κατεβούν ΑΜΕΣΑ οι τόνοι και να λήξουν εδώ οι προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου