Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο Pedalboard...

mind_victim

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η ερώτησή μου είναι πως στήνεται ένα pedalboard. Έχω το pedaltrain 2, 7 πετάλια (volume, wah-wah, compressor, overdrive, distortion, clean booster και κουρδιστήρι) όλα true bypass, george l's καλώδιο μικρής διαμέτρου περίπου 2 μέτρα μήκος, γωνιακά βύσματα χωρίς λαστιχένια προστατευτικά (δεν ξέρω αν είναι απαραίτητα και που μπορώ να τα προμηθευτώ) και το 1spot. Με ποιά σειρά θα πρέπει να συνδέσω τα παραπάνω πετάλια?? Τι πρέπει να γνωρίζω ώστε να εξοικονομήσω χώρο στο pedalboard και πώς θα κάνω ένα νοικοκυρεμένο στήσιμο?? Το σημαντικότερο όμως είναι πως θα μπορέσω να αποφύγω θορύβους και άλλα ανεπιθύμιτες καταστάσεις?? ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπως σε βολευει φιλε μου, οπως σε βολευει.

Ο καθενας εχει τα... χουγια του, ας πουμε, πολλοι κιθαριστες γουσταρουν το wah και το volume στο δεξι ποδι.

Αλλοι (μαζι και εγω) τους βολευει στο αριστερο.

Απο κει και υστερα βλεπεις για τα υπολοιπα. Πες οτι ετοιμαζεις... βαλιτσα ;D

Make me fries...

Απίστευτο timing! Πάνω που ετοιμαζόμουν να βάλω θέμα...

Με ενδιαφέρει κ εμένα, κ ιδιαίτερα το ερώτημα σε σχέση με τη σειρά των πεταλιών κ τους "κανόνες" που πρέπει να ακολουθούμε (ξέρω, περί ορέξεως...)  ;)

Βρήκα κ αυτό: http://www.noiz.gr/index.php?topic=160280.0

αλλά δεν έχει πολλές πληροφορίες...

Εμενα μου αρεσει το wah πρωτο, λογικα μετα το compressor και μετα αναλογα τι σου αρεσει ειτε το drive ειτε το booster

Make me fries...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=160280.0 (με πρόλαβε ο zeppelin..)

http://www.noiz.gr/index.php?topic=158604.0

Ψάξε λίγο ακόμη στο φόρουμ και θα βρεις απάντηση σίγουρα φίλε μου...

Καλό ψάξιμο! :)

...από την πολλή γκαργκανέλα.

δεν ειναι κατι πολυ δυσκολο οποτε μην αγχωνεσαι...βαλε κατω το pedaltrain και αρχισε να τα τοποθετεις ετσι ωστε να σε βολευουνε οπως παιζεις. μην κουμπωσεις καλωδια για αρχη ωστε να ειναι πιο ευκολες οι μετατοπισεις των πεταλιων. οταν κατασταλαξεις στο πως θες να ειναι σαν χωροταξια αρχισε να κουμπωνεις. προτεινω πρωτα τα ρευματα και μετα τα σηματα. τα λαστιχενια βυσματα δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητα αλλα σιγουρα καλο ειναι να αποφυγεις το one spot κοντα στο wha, γιατι υπαρχει κινδυνος να εχεις καποιες παρεμβολες λογω πηνιου...

οσο για τη σειρα ειναι δικια σου επιλογη, τι σου καθεται καλυτερα στο αυτι... εγω (τυπικα) θα εβαζα gtr-compressor-wha- clean boost-overdrive- distortion- volume... το κουρδιστηρι μπορει να το ειχα ξεχωριστα αλλιως αμεσως μετα την κιθαρα... υπολογισε και χωρο για delay, phaser,chorus και καθε ειδος modulation στο μελλον  ;D ;D ;D ;D ;D

καλη αρχη και βαλε και καμια φωτο οταν τελειωσεις!!!!

Έχω μάθει γενικά ότι όλη αυτή την δουλειά αν τη αναλάβει κάποιος σε ένα μαγαζί θα την πληρώσεις αρκετά. Σαφώς δεν το κατηγορώ γιατί χρειάζεται κάποιος χρόνος για να στηθεί ένα pedalboard όπως επίσης παίζει ρόλο και η εμπειρία αυτού που το στήνει. Όμως τι είναι αυτό που θα πρέπει να ψάξω ή να προσέξω ώς προς τα ρεύματα ή στις συνδεσμολογίες που μπορεί να προκληθεί κάποιο πρόβλημα παρεμβολών, feedback, θόρυβος κ.τ.λ. Μου φαίνεται εύκολο να το στήσω αλλά, άτομα που τα έχω σε εκτίμηση και τα συμβουλεύομαι διαρκώς δεν μου παρουσιάζουν έτσι τα πράγματα.

Οχι ρε φιλε, μην τρελλαινεσαι. Δεν ειναι τραγικα τα πραγματα.

Μονο φροντισε να πηγαινουν ολα τα ρευματα απο μια μερια και ολα τα "σηματα" απο την αλλη, κατι που αλλωστε ισχυει και για το στησιμο rack. Τα αλλα θα τα βρεις

Make me fries...

Μου φαίνεται εύκολο να το στήσω αλλά, άτομα που τα έχω σε εκτίμηση και τα συμβουλεύομαι διαρκώς δεν μου παρουσιάζουν έτσι τα πράγματα.

φροντισε να επανεξετασεις τι ειδους ατομα εχεις σε εκτιμηση.

το στησιμο του συγκεκριμενου pedalboard αν εχεις ηδη κοψει και ενωσει τα george l ,θελει περιπου 10-20 λεπτα.

αν δεν εχεις ενωσει και κοψει τα george l χρειαζεται λιγο περισσοτερο (και εναν καλο κοφτη καλωδιων για να μην εχεις απροοπτα)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Μονο φροντισε να πηγαινουν ολα τα ρευματα απο μια μερια και ολα τα "σηματα" απο την αλλη, κατι που αλλωστε ισχυει και για το στησιμο rack. Τα αλλα θα τα βρεις

Χρήσιμο μου ακούγεται αυτό. Μου το κάνεις λίγο πιο λιανά αν μπορείς?? ;D ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου