Προς το περιεχόμενο

Κατάργηση απλής αναζήτησης & αποκλειστική χρήση αναλυτικής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπάρχει ένας πλούτος θεμάτων που έχουν συζητηθεί στο Νόιζ, από το αν ο παλίσσανδρος κάνει καλό στην ακμή των μικρών μεταλλάδων  ;D ;D :-* και το αν η αναλογική ζεστασιά είναι αρκετή για ετούτες τις κρύες μέρες του χειμώνα, μέχρι το τι εστί mastering, τι να προσέχουμε όταν μιξάρουμε, μέχρι και ποιο software μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία μουσικής από σκίτσα, σχέδια και 3D σχήματα.

Είναι καλό να αξιοποιείται αυτός ο πλούτος, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι αποτελεί γράμμα του νόμου, ότι δεν επιδέχεται βελτιώσεις και ότι δεν ενδιαφερόμαστε όλοι μας να ακούμε και να διαβάζουμε νέες ενδιαφέρουσες απόψεις, ακόμη και πάνω σε παλιά θέματα που φαίνονται εξαντλημένα.

Για όλα αυτά πάντως, είναι επιβεβλημένο η λειτουργία της "Αναζήτησης" να γίνεται απρόσκοπτα. Πάνω δεξιά, όπως ξέρετε, υπάρχει ένα κενό και το clickable κουμπάκι της, και αριστερά από το κενό ένας μεγεθυντικός φακούλης, που αν γίνει κλικ επάνω του οδηγεί στο section της αναλυτικής αναζήτησης. Η διαφορά που έχουν είναι (από ότι έχω καταλάβει) η εξής: ότι η αναλυτική αναζήτηση είναι πάντα η καλύτερη λύση ενώ το κουτάκι και το clickable κουμπί βγάζουν αποτελέσματα ψαξίματος μόνο στο section του σάιτ που βρίσκεται την εκάστοτε χρονική στιγμή ο ενδιαφερόμενος.

Πχ. βρίσκεται κάποιος στο Μουσική και Μουσικοί και βάζει στην απλή αναζήτηση "SM58". Τα αποτελέσματα που θα του βγουν είναι... μηδέν!! (δοκιμάστε το!) Αν όμως πάει στην Αναλυτική αναζήτηση θα βρει πολλές συζητήσεις. Οι παλιότεροι του φόρουμ το γνωρίζουν, κι εγώ πάντα την αποφεύγω για λόγους δυσχρησίας και πάω κατευθείαν στην αναλυτική.

Η γνώμη μου εν τέλει (έτσι όπως την είχα από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο φόρουμ) είναι η κατάργηση της αποπροσανατολιστικής απλής αναζήτησης και η αντικατάστασή της από ένα κουμπάκι που θα κατευθύνει αυτόματα στην σελίδα της αναλυτικής. Τι λέτε;

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω πιάσει σε άλλα φόρα τον εαυτό μου να ψάχνει την αναζήτηση του νόιζ. Σπανίως χρησιμοποιώ την αναλυτική, αφού έμαθα ψάχνω στο ανάλογο section.  Αν αντικατασταθεί από την εξελιγμένη δε νομίζω ότι θα χω πρόβλημα. Μάλλον κάτι τέτοιο θα βοηθούσε και τα νέα μέλη για παράδειγμα, τα οποία δε γνωρίζουν πώς δουλεύει η απλή.

Συμφωνώ κι εγώ με αυτή την ιδέα. Ποτέ δε μου χρειάστηκε η απλή αναζήτηση βασικά. Ό,τι ήθελα να βρω το έκανα (πολύ αποταλεσματικά) με την αναλυτική.

Βass is a state of mind...

• Administrator

H αναλυτική αναζήτηση δεν χωράει στο σημείο που βρίσκεται η απλη αφού απαιτεί δική της σελίδα. Για να πας στην αναλυτική πρέπει να την επιλέξεις πρώτα από κάπου. Αρα το θεμα δεν είναι ότι η μια λειτουργεί εις βάρος της άλλης.

Περαν αυτού αν θελει καποιος να ψαξει έχει 3 τρόπους:

1. Απλή αναζήτηση που λειτουργεί ειδικά μέσα στις συγκεκριμμένες κατηγορίες με άμεσότερα και σχετικά αποτελέσματα.

2. Η γνωστή αναλυτική παραμετροποιήσιμη αναζήτηση.

3. Google search στην αριστερη "κολώνα", που βγάζει "παπάδες" επίσης.

Καλύτερα να έχεις επιλογές παρα μονόδρομο.

Live and let Live.

Απλά να είναι πιο σαφές ότι μπορείς να επιλέξεις "αναλυτική αναζήτηση" και όχι απλά να υπάρχει ένας φακός δίπλα απ 'την "απλή", που πιθανό να αγνοούν τα νέα μέλη (τον φακό).

Βass is a state of mind...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου