Προς το περιεχόμενο

MO6 vs. ES6? Γνώμες! (sos)

epictrance

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και εκτός από όσα είπε ο korg nikos, όλα όσα είπες kilon δείχνουν ακριβώς την κατωτερότητα του mo σε σχέση με το es, απλά εσένα δε θα σε πείραζε, καθώς όπως ξαναείπα:

Αν όμως δεν τα έχεις, ή τρώγεσαι, ή δεν σε ενδιαφέρουν τα πολλά περισσότερα που προσφέρει το es6 (το sampler πχ?), τότε τράβα για το mo6. Τόσο απλά είναι τα πράματα.

Άλλο αυτό και άλλο να λέμε κατώτερο το es από το mo

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω το es6 έχω ακούσει πολλές φορές το mo6. Δεν υπάρχει διαφορά στους ήχους.

Το μετάνιωσα που δεν πήρα το mo6 αντί του es6 γιατί :

1) τον sampler δεν τον χρησιμοποιώ . Έχει πολύ menu , και κυρίως τρομερά αργά saves και Loads. Και συμφωνώ ότι όσον αφορά το sampling o υπολογιστής είναι πολυ πιο βολικός και σαν αυτό τον τομέα χρησιμοποιώ ableton live .

2) οι επεκτάσεις ποτέ δεν με εντυπωσίασαν. Τις θεωρούσα πάντα πολύ ακριβές για αυτά που προσφέρουν.

3) η πολυφωνία του μο6 με κάλυπτε , η 128 του es δεν μου είναι απαραίτητη. 

Δεν το συζητάμε ότι το XS ακούγεται καλύτερα , ιδιαιτέρα στους ακουστικούς η διαφορά είναι πολύ ορατή.

Το μόνο που θα μου έλλειπε στο MO6 είναι ο ribbon τον οποίο χρησιμοποιώ πάρα πολύ παρόλο που είναι πολύ μικρός και σχετικά άβολος.

Αυτό είναι ένα κομμάτι που έκανα εξολοκλήρου στον MotifES

Συμφωνω σε ολα αυτα που λες, ωστοσο επειδη εχω καθημερινη επαφη με το ES και 2 φορες τη βδομαδα παιζω σε ΜΟ6 ειτε για λαιβ ειτε σε στουντιο πρεπει να σου πω οτι διαφορες υπαρχουν στους πρεσετ ηχους. Μιλαω αποκλειστικα για τους πρεσετ ηχους. Ναι, μερικοι ειναι πανομοιοτυποι αλλα υπαρχουν πολλοι που ειναι αρκετα διαφορετικοι και εχουν πολυ περισσοτερο ογκο στο Μοτιφ. Καποια strings ειναι τα πρωτα που μου ερχονται στο μυαλο. Επισης ειναι παρα πολλοι ηχοι που δεν υπαρχουν καν στο ΜΟ.

Kilon τον τρελάναμε τον φίλο πάλι... :) :)

Σαφώς και δεν πρόκειται να αντικρούσω την άποψή σου γιατί είναι σεβαστή παρόλο που διαφωνώ.

Νομίζω οτι το όλο θέμα έγκειται για μια πολλοστή φορά ακόμα σε υποκειμενικά κριτήρια οπότε περι ορέξεως...

Oχι όσον αφορά τους ακουστικούς ήχου. Ειδικά τους ορχηρστρικούς του XS τους ξετίναξα , πχ. στα brasses το ES είναι πολύ κατώτερο του XS, ειδικά το French horn έχει αποκτήσει βαρύτητα και αγριάδα. Στους ακουστικούς δεν υπάρχει και πολυ χώρος για υποκειμενικότητα, προφανώς ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του αλλά το θέμα είναι το όργανο να δίνει μια ευρεία γκάμα ήχων . Αν εξαιρέσεις τα πίανα οι υπόλοιποι ήχοι είναι πολύ λιγότεροι. Άρα είναι αναπόφευκτο να το συγκρίνεις με το μέσο ακουστικό πραγματικό όργανο. 

Υπάρχουν διάφοροι τομείς που το ES πάσχει που έχουν ορατά βελτιωθεί στο ΧS. Άλλος ένας τομέας είναι τα organs Που έκει όχι μονο έχει βελτιωθεί κατα πολύ ο ήχος αλλά πλέον οι faders μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως drawbars.

Επίσης ορατή είναι και η διαφορα στα εφέ , που έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ λόγω του πολύ έξυπνου emulation αντίστοιχων hardware effects. Ειδικά τα distortion έχουν πολυ περισσότερο όγκο.

Βεβαίως δεν έχουν βελτιωθεί όλοι οι τομείς , εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη έλλειψη electronic drums κτλ κτλ.

Πιστεύω πάντως ότι είναι λίγο δύσκολο να αποδείξεις ότι το ES είναι ανώτερο απο το XS απο την στιγμή που το δεύτερο έχει κάποια πολύ δυνατά χαρτιά . Αν και θεωρώ ότι το Kurzweil PC3X έχει πολύ περισσότερα να προσφέρει για την τιμή του.

Το τι προτιμάει ο καθένας είναι θέμα αναγκών και επιλογής , αλλά οι ανάγκες ταυτίζονται και οι προτιμήσεις ομαδοποιούνται. Αν διαβάσεις πολλές απο τις γνώμες θα δείς ότι υπάρχει πολύ μεγάλη σύγκλιση στα προβλήματα του ES. Πχ. Υπάρχει σχεδόν ολική ενόχληση στο ενσωματωμένο tremolo στα ακουστικά δείγματα.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Συμφωνω σε ολα αυτα που λες, ωστοσο επειδη εχω καθημερινη επαφη με το ES και 2 φορες τη βδομαδα παιζω σε ΜΟ6 ειτε για λαιβ ειτε σε στουντιο πρεπει να σου πω οτι διαφορες υπαρχουν στους πρεσετ ηχους. Μιλαω αποκλειστικα για τους πρεσετ ηχους. Ναι, μερικοι ειναι πανομοιοτυποι αλλα υπαρχουν πολλοι που ειναι αρκετα διαφορετικοι και εχουν πολυ περισσοτερο ογκο στο Μοτιφ. Καποια strings ειναι τα πρωτα που μου ερχονται στο μυαλο. Επισης ειναι παρα πολλοι ηχοι που δεν υπαρχουν καν στο ΜΟ.

Δεν μπορώ να σου πώ 100% , το έχω παίξει το MO6 2-3 φορές , διαφορές δεν άκουσα τουλάχιστον ορατές σε μένα που έχω και δουλεύω το ES 2 χρόνια τώρα. Ίσως ένα πιο έμπειρο αυτί,να βρεί μια ξεκαθαρη διαφορά, σίγουρα όμως δεν είναι τόσο εμφανής , γιατί αν ήταν θα την είχα προσέξει. Το αν λείπουν κάποια Presets , δεν το γνωρίζω τουλάχιστον όμως η πολύ μεγάλη πλειοψηφία είναι εκεί.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

Ok αλλά μην ξεχνάς οτι ο βασικός λόγος που θεωρώ oτι το ES μπορεί να ανταπεξέλθει επάξια αν όχι παραπάνω είναι η Physical Modeling μηχανή που μπορεί να αποκτήσει (PLG 150 VL) σε αντίθεση με το XS. Ειδικά σε ακουστικούς ήχους δεν νομίζω οτι υπάρχει σύγκριση με samples αν ασχοληθείς αρκετά. Κι επίσης για να φανούν τα αποτελέσματα χρειάζεται και η ανάλογη τεχνική στο παίξιμο

Τέλοσπάντων δεν μπορώ να πω παραπάνω διότι δεν είχα ποτέ κανένα από τα 2 απλά έτυχε να τα ψαχουλέψω λίγο.

Ok αλλά μην ξεχνάς οτι ο βασικός λόγος που θεωρώ oτι το ES μπορεί να ανταπεξέλθει επάξια αν όχι παραπάνω είναι η Physical Modeling μηχανή που μπορεί να αποκτήσει (PLG 150 VL) σε αντίθεση με το XS. Ειδικά σε ακουστικούς ήχους δεν νομίζω οτι υπάρχει σύγκριση με samples αν ασχοληθείς αρκετά. Κι επίσης για να φανούν τα αποτελέσματα χρειάζεται και η ανάλογη τεχνική στο παίξιμο

Τέλοσπάντων δεν μπορώ να πω παραπάνω διότι δεν είχα ποτέ κανένα από τα 2 απλά έτυχε να τα ψαχουλέψω λίγο.

Μπράβο έτσι όπως το θέτεις με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο.

Κακά τα ψέμματα το physical modelling Μπορεί να κάνει την διαφορά . Ειδικά όταν μιλάμε για yamaha Που έχει μια απο τις πιο αναγνωρισμένες μηχανές Physical modeling την VL .   Πχ στα Brasses εξακολουθώ να θεωρώ το Saxlab το κορυφαίο σε θέμα ήχου.

Αλλά δεν γνωρίζω κατα πόσο η VL μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα Presets. Πχ δεν ξέρω τι παίζει στην περίπτωση των ensembles εκεί υποθέτω τα Presets υπερτερούν. Και τα Ensembles είναι αναγκαιότατα για τους περισσότερους..

Σίγουρα πάντως κάτω απο κάποιες συνθήκες το ES θα φανεί πολυ καλύτερο απο το XS.

www.myspace.com/thekilon

www.soundclick.com/kilon

βρε παιδια αλλαξατε συζητηση και αρχισατε να συγκρινετε ολη την σειρα μοτιφ.λοιπον εχω το es και xs και γνωμη μου οτι ειναι 2 διαφορετικα οργανα με πολλα κοινα...μετα στο θεμα μας το es6 εχει πολα πραγματακια που αν οχι τωρα ισως στο μελλων θα σε βοηθησουν...και λιγοι ειναι οι περιορισμοι...σκεψου οτι αμα βαρεθεις τους ηχους του μπορεις να φορτωνεις samples...με super δειγματα!! μετα για λιγα λεφτα παραπανω να εχεις το motif es θα προτημουσα...δεν ειναι μεγαλη η χρηματικη διαφορα...ειναι λαιτ εκδοση το mo6 και οχι κλωνος..δουλευω χρονια με μοτιφ και νομιζω οτι στον ηχο δεν θα ξενερωσεις με το mo6..αλλα σε ολα τα αλλα που ειναι πολυτελιες με λιγα λεφτα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου