matawan Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 να ρωτισω κατι ακυρο που δεν εχω καταλαβει????αν θελω να χρησιμοποιησω το expression pedal σαν volume σε ενα preset πρεπει να το εχω σαν εφε σε ενα απο τα 4 που μπορει να εχε καθε preset?? η μπορει να ειναι ρυθμισμενο μονο του να ειναι volume χωρις να αναγκαστω να ''φαω'' μια θεση απο τα 4 εφε και σε οποιο preset θελω εγω να μπορει να δουλεψει και σαν expression ??? ελπιζω να μην σας μπερδεψα πολυ... :P Πρεπει να φας μια θεση απο τα 4 εφε,δυστυχως... It's a shame stupidity isn't painful. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hariskats Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 αρα φανταζομαι η λυση ειναι να εχω ενα ξεχωριστο volume volume pedal ασχετο με το expression της μ13???δεν γινεται κατι διαφορετικο ετσι??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 αρα φανταζομαι η λυση ειναι να εχω ενα ξεχωριστο volume volume pedal ασχετο με το expression της μ13???δεν γινεται κατι διαφορετικο ετσι??? Αν σου είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ένα vol. pedal γενικά στο παίξιμό σου, και σε πολλά κομμάτια, τότε, ναι, πρέπει να πάρεις ένα εξωτερικό. Βέβαια, η μεγάλη μαγκιά με τη Μ13 είναι ότι μπορείς να το βάλεις ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ στην αλυσίδα, μέσω του effects loop. Και μάλιστα, η θέση του V.P. μπορεί να αλλάζει ανά scene. Ωραίο? ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 http://www.noiz.gr/index.php?topic=166461.110 Πέτρο από ότι διαβάζω όμως, εσύ την TL την χρησιμοποιούσες σαν να είχες ξεχωριστά πετάλια. Εγώ την χρησιμοποιώ διαφορετικά. Για κάθε κομμάτι που παίζω χρησιμοποιώ presets. Απλά κάποιες φορές σε συγεκριμένα presets "μπαίνω μέσα" και ανοιγοκλείνω πχ το delay. Μήπως τελικά η M13 δεν είναι και τόσο βολική ως προς τη λειτουργεία "latch"? www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pinhead Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Πέτρο από ότι διαβάζω όμως, εσύ την TL την χρησιμοποιούσες σαν να είχες ξεχωριστά πετάλια. Εγώ την χρησιμοποιώ διαφορετικά. Για κάθε κομμάτι που παίζω χρησιμοποιώ presets. Απλά κάποιες φορές σε συγεκριμένα presets "μπαίνω μέσα" και ανοιγοκλείνω πχ το delay. Μήπως τελικά η M13 δεν είναι και τόσο βολική ως προς τη λειτουργεία "latch"? Το ίδιο πράγμα μπορεις να κάνεις και με την m13 θεωρώντας ας πουμε καθε οριζόντια τετραδα ένα preset(3 δηλαδη ανα scene) στο οποίο έχεις άμεση προσβαση και μπορεις να τα μπερδέψεις και μεταξύ τους.Απλά το θέμα είναι επειδή έχεις μάθει στην tonelab μηπως σου χρειαζονται περισσοτερα απο 4 ανοιχτα πεταλια ανα "preset".Πάντως και με τη λειτουργια των scenes κάνεις την δουλεια σου ισως και πολύ πιο άνετα. never compromise tone for features.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Πέτρο από ότι διαβάζω όμως, εσύ την TL την χρησιμοποιούσες σαν να είχες ξεχωριστά πετάλια. Εγώ την χρησιμοποιώ διαφορετικά. Για κάθε κομμάτι που παίζω χρησιμοποιώ presets. Απλά κάποιες φορές σε συγεκριμένα presets "μπαίνω μέσα" και ανοιγοκλείνω πχ το delay. Μήπως τελικά η M13 δεν είναι και τόσο βολική ως προς τη λειτουργεία "latch"? Η αλήθεια είναι ότι η Μ13 απευθύνεται σε "πεταλάκηδες" και όχι "πρεσετάκηδες" ;D ;D ;D Χάλασες πάντως Ηλία, εγώ θυμάμαι εποχές με πεταλιέρες θωρηκτά των 14 πεταλιών... ::) :P :P :P Σοβαρά πάντως, αν οργανώσεις σωστά τα scenes σου, μπορείς να δουλέψεις άνετα με το latch mode, ΟΜΩΣ αυτό δεν είναι το βασικού ατού της πεταλιέρας. Είναι πολύ πιο εύκολο (κατ'εμέ) να τη βλέπεις σαν 48 διαφορετικές συλλογές από 12 πετάλια, εκ'των οποίων μέχρι 4 ανοιχτά ανά πάσα στιγμή. Δες στο playlist σου, πόσα κομμάτια θέλουν (ουσιαστικά) τα ίδια εφφέ, με 1-2 αλλαγές. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hariskats Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 εκανα την ιδια ερωτηση και σε αλλο θρεντ αλλα νομιζω ταιριαζει καλυτερα εδω..εχω την TL SE και ειμαι πολυ ευχαριστημενος...επειδη γενικα χρησιμοποιω presets ομως θα ηθελα αντι για 4 που μ παρεχει η TL σε καθε bank να ειχα περισοοτερα..γιαυτο και αρχιζω και γλυκοκοιταζω τις m13 η rp1000...αποτι εχω καταλαβει και με τις 2 αυτες θα μπορω να εχω πολυ περισοοτερα preset χωρις να χρειαστει να αλλαξω bank..επομενως ποια θα με βοηθουσε καλυτερα ως αντικαταστατρια της TL?? κλεινω περισσοτερο προς την m13 μιας και δεν με ανδιαφερουν πολυ τα speaker/cab simulations...μπορω να εχω μεχρι 12 preset με διαφορετικες ρυθμισεις και ηχους στην μ13 η απλα εγω δεν εχω καταλαβει καλα..??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Ότι χάλασα, χάλασα...και μάλιστα ανεπιστρεπτί! ;D ;D ;D Η αλήθεια είναι ότι η Μ13 απευθύνεται σε "πεταλάκηδες" και όχι "πρεσετάκηδες" ;D ;D ;D Ο βασικός λόγος όμως για τον οποίο εγκατέλειψα όλα τα πετάλια μου, είναι για να κάνω τη ζωή μου ευκολότερη και να πάψω να χορεύω σαν τη μπαλαρίνα πάνω από αυτά, προσπαθώντας να ανοιγοκλείσω περισσότερα από 1 πετάλια ταυτόχρονα σε κάποιο κομμάτι. Σε αυτό βοηθάει να είναι "preset-άκιας". :-* Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν με την M13, αν στο ίδιο κομμάτι, παίζεις σε κάποιο σημείο με comp+delay+modulation+reverb, αμέσως μετά παίζεις με drive, άλλο ή καθόλου delay, reverb και wah? Και τι κάνεις αν έχεις και έναν τρίτο ήχο; Ή έναν τέταρτο, τον οποίο θες να εναλλάσσεις με τον 2ο πού και πού; Οι λύσεις αν κατάλαβα καλά είναι 3: 1) συνεχίζεις το tap dancing που έκανες μέχρι σήμερα με τα πετάλια σου 2) αλλάζεις scenes, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο (άσε που με αυτή τη λογική, οι "έτοιμοι" ήχοι σου είναι 48, αντί για 96 που σου δίνει η TL) 3) το γυρνάς στη jazz/blues και παίζεις καρφί στον ενισχυτή... ;D ;D Μήπως δεν έχω καταλάβει κάτι καλά; :-\ www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pinhead Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 εκανα την ιδια ερωτηση και σε αλλο θρεντ αλλα νομιζω ταιριαζει καλυτερα εδω..εχω την TL SE και ειμαι πολυ ευχαριστημενος...επειδη γενικα χρησιμοποιω presets ομως θα ηθελα αντι για 4 που μ παρεχει η TL σε καθε bank να ειχα περισοοτερα..γιαυτο και αρχιζω και γλυκοκοιταζω τις m13 η rp1000...αποτι εχω καταλαβει και με τις 2 αυτες θα μπορω να εχω πολυ περισοοτερα preset χωρις να χρειαστει να αλλαξω bank..επομενως ποια θα με βοηθουσε καλυτερα ως αντικαταστατρια της TL?? κλεινω περισσοτερο προς την m13 μιας και δεν με ανδιαφερουν πολυ τα speaker/cab simulations...μπορω να εχω μεχρι 12 preset με διαφορετικες ρυθμισεις και ηχους στην μ13 η απλα εγω δεν εχω καταλαβει καλα..??? Με το rp1000 έχεις η 10 preset per bank η 5 και ανοιχτο καθε ένα απο αυτα.Τα speaker\amp αν δεν τα θες δεν τα χρησιμοποιεις η τα εχεις σε σε κάποιο preset ως καθαρη προενισχυση(χωρις cab δλδ) μεσω λουπας κάνωντας bypass τη προενισχυση του ενισχυτη σου. never compromise tone for features.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 2) αλλάζεις scenes, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο Γιατί? Εγώ από ότι έχω καταλάβει και δει είναι πανεύκολο... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση