zestair Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Έχω την M13 στο σπίτι και την δοκιμάζω. Είναι φίλου, και δυστυχώς μου διατέθηκε ένα μόνο scene για δοκιμές, και τις λοιπές global ρυθμίσεις τις δοκιμάζω προσεκτικά και τις ξαναφέρνω εκεί που ήταν. Το firmware είναι το 1.04 (πολύ κακώς). Δεν έχω και exp pedal για να δοκιμάσω τα wah και τα λοιπά ταρζανιλίκια! Το δοκιμάζω με βιολί με κάψα, ηλ. κιθάρα, με μικρόφωνο στο fx loop της κάρτας μου. Από ενισχυτές το δοκιμάζω με ένα AER compact 60 του ιδίου φίλου, με ένα harley benton ga15, με guitar rig, amplitube. Το ζητούμενο είναι να δώ ποια από τα πετάλια μου μπορώ/δεν μπορώ να διώξω (για να μην φάω από τα λεφτά των διακοπών), και δυστυχώς δεν είναι και λίγα: Phaser, chorus, drives κ distrortions φεύγουν άνετα με μεγάλη μου χαρά. Το whammy που ήταν το πρώτο που ήθελα να ξεφορτωθώ, μένει αφού δεν υπάρχει ούτε octaver στο μαγαζί. Πρέπει να κρατήσω για λίγο το dd-20, τουλάχιστον μέχρι να στρώσω το μηχάνημα σε πραγματικές συνθήκες. Πρέπει να δοκιμάσω το 1.07 γιατί το 1.04 δεν έχει tempo σε bpm... Δεν ξέρω τι γίνεται με το wah.. Μεγάλη απογοήτευση έπαθα με τα reverbs αφού δεν κατάφερα να φτιάζω κάτι τόσο γλυκό και τρυφερό όσο το EBS dynaverb, το οποίο ήταν να φεύγει. Πολύ ωραίος ο λουπαδόρος αλλά μάλλον θα έχω μαζί μου και το digitech jamman. To EQ μπορώ να το ξηλώσω, πιστεύω θα τα καταφέρω χωρίς αυτό (έχω πάνω στην προενίσχυση).. Σίγουρα μένουν πάνω στο pedalboard το κουρδιστήρι μου (peterson) και η προενίσχυση. Οπότε με το Μ13 καταλήγω σε μία πεταλιέρα: -Με τρία διαφορετικά τροφοδοτικά (ένα boss-type, ένα digitech, και ένα για την M13) -Με το πολύ 6-7 μηχανήματα πάνω... (prea):o -αν και σίγουρα μπορώ να τα καταφέρω μόνο με την M13 και την προενίσχυση. Αυτό μόνο αν: ψάξω καλά τα delay καταφέρω να βρώ ένα πολύ καλό reverb για το βιολί μου, :-[ κουρδίζω το βιολί μου με το αυτί (κουρδίζουμε σε καθαρές πέμπτες) :'( βάλει σε επόμενο firmware η line 6 κάτι σε octaver ή harmonizer, >:( αφήσω το jamman για ύπνο :-* είμαι ok με το wah του M13. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lsega Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Ρε παιδιά για expresion pedal τι γίνεται (μόνο το EX-1 Expression Pedal της μαμάς εταιρίας παίζει?) Εγώ έκανα λάθος και πήρα το Ernie Ball Vp Jr. 6180 (250k) ενώ από το support της Line6 λένε κάποιοι χρήστες ότι παίζει μόνο το Ernie Ball Vp Jr. 6181 (25K) .....http://line6.com/community/thread/6876. Εβαλα αγγελεία ανταλλαγής (250k με 25κ) αλλά κάποιο παλικάρι μου είπε για κάποια modα που γίνεται με μία αντίσταση παράλληλη στο pot. Εχει κανένας καμία ιδέα (TGL τα φώτα σου?) ή να έχει ακούσει για τέτοιου είδους μετατροπή? Και κάτι τελευταίο. Εαν δεν θέλω να χρησιμοποιω το ενισχυτή της κιθάρας μπορώ να χρησιμοποιώ το Μ13 --->Mixer---->Active Monitors ή θα πρέπει να αγοράσω και προενισχυτή για να ακούγεται η M13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sakis_Gallo Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 zestair μην μπλεκεις με μηχανηματα του σατανα! ;D μια εποχη την κοιτουσα κ εγω την εν λογο πεταλιερα αλλα στην σκεψη κ μονο του ψαξιματος βαρεθηκα.... :P ασε που γουσταρω να βλεπω κουτακια! ;D A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 @zestair Θανάση, δες αυτό το βιντεάκι για το whammy. Πολύ βασικό αλλά υπάρχει... http://www.vettaville.nl/page.php?id=110#776 Έχουν υποσχεθεί harmonizer στην έκδοση μετά το καλοκαίρι. Κι'εγώ κρατάω το wah και το Peterson οπωσδήποτε! @lsega Δεν έχω ιδέα δυστυχώς για expression pedals... συνήθως αυτά που συζητιούνται στο forum της Line6 είναι ακριβή. Εγώ έχω βολευτεί με το EX-1, είναι πλαστικούρα αλλά δείχνει να αντέχει! @bluezlick Σιγά το ψάξιμο αδελφέ, με τα πεταλάκια έψαχνα περισσότερο. ;) Καμμία σχέση με GT-10, Tonelab και άλλα τέτοια... Η Μ13 δεν αναιρεί τα κουτάκια, αντιθέτως αν θέλεις τα συμπληρώνει. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
lsega Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 @lsega Δεν έχω ιδέα δυστυχώς για expression pedals... συνήθως αυτά που συζητιούνται στο forum της Line6 είναι ακριβή. Εγώ έχω βολευτεί με το EX-1, είναι πλαστικούρα αλλά δείχνει να αντέχει! Σε ευχαριστώ , για το ερώτημα για τον προενισχυτή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Σε ευχαριστώ , για το ερώτημα για τον προενισχυτή? Τώρα το είδα... η Μ13 βγάζει έξοδο instrument (και όχι line), οπότε χρειάζεσαι ένα DI απαραιτήτως. Εκτός αν ο μείκτης σου έχει τέτοια είσοδο. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zestair Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 @zestair Θανάση, δες αυτό το βιντεάκι για το whammy. Πολύ βασικό αλλά υπάρχει... http://www.vettaville.nl/page.php?id=110#776 Έχουν υποσχεθεί harmonizer στην έκδοση μετά το καλοκαίρι. Κι'εγώ κρατάω το wah και το Peterson οπωσδήποτε! Πείτε γεια στο whammy! Γνωρίζει κανείς περί input κ output impedance? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Πολύ ωραίος ο λουπαδόρος αλλά μάλλον θα έχω μαζί μου και το digitech jamman. δεν εχω δοκιμασει το jamman, αλλα επειδη οπως εγραψα σε αλλο ποστ, βρηκα κορυφαιο το looper του Μ13, αν θελεις πες για ποιους λογους θελεις να κρατησεις και το jamman. (για αποθηκευση και μεγαλυτερη διαρκεια?) -αν και σίγουρα μπορώ να τα καταφέρω μόνο με την M13 και την προενίσχυση. Αυτό μόνο αν: ..... κουρδίζω το βιολί μου με το αυτί γιατι δεν σου κανει το tuner της πεταλιερας? https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zestair Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 δεν εχω δοκιμασει το jamman, αλλα επειδη οπως εγραψα σε αλλο ποστ, βρηκα κορυφαιο το looper του Μ13, αν θελεις πες για ποιους λογους θελεις να κρατησεις και το jamman. (για αποθηκευση και μεγαλυτερη διαρκεια?) Το jamman το χρησιμοποιώ σε live ή πρόβες και σαν sampler, επίσης όταν τζαμάρω μόνος μου ή με παρέα σώζω μέσα καμιά ιδέα. Έχει 99 μνήμες, και 2gb μνήμη (περίπου 6 ώρες .wav) Κατά τα άλλα ο looper της M13 είναι πιο καλός και πιο λειτουργικός για on the fly record-overdubs-πειραματισμούς. γιατι δεν σου κανει το tuner της πεταλιερας? Τα βιολιά (και βιόλες, και τσέλα) τα κουρδίζουμε παίρνοντας ΛΑ-440Hz και μετά κουρδίζουμε τις υπόλοιπες χορδές σε διάστημα καθαρής 5ης(5Κ) μεταξύ τους. Ενώ σχεδόν όλα τα κουρδιστήρια κουρδίζουν συγκερασμένα(equal)... Το peterson vs-2 μου δίνει ακριβώς το κούρδισμα σε 5ες ώστε να κουρδίζω ακόμα κι όταν δεν ακούω καθαρά την αρμονία μεταξύ των χορδών... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Share Δημοσιευμένο 18 Ιουνίου 2009 Τα βιολιά (και βιόλες, και τσέλα) τα κουρδίζουμε σε καθαρές πέμπτες (5Κ) μεταξύ τους. Ενώ όλα αυτά τα κουρδιστήρια κουρδίζουν συγκερασμένα... Και τι εγινε που κουρδιζονται σε πεμπτες? Η Λα σας αν παιξετε μαζι με ενα πιανο πχ δεν ειναι στα 440Hz? Συγνωμη αλλα δεν καταλαβαινω και μου κινηθηκε η περιεργεια :) Το κουρδιστηρι που αναφερεις (Peterson) τι διαφορετικο προσφερει και πως εξυπηρετει το κουρδισμα σε 5ες? edit : ααααααααααα ;D πασο :) κοιτα να δεις τι βγαζουνε ! https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση