hariskats Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 τωρα βεβαια δεν ταιριαζει εδω η ερωτηση μιας και ειναι review της μ13 αλλα με το rp1000 ποσα εφε μπορεις να εχεις μαζι σε ενα preset σε σχεση με την μ13 που μπορεις να εχεις μεχρι και 4..??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pinhead Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 τωρα βεβαια δεν ταιριαζει εδω η ερωτηση μιας και ειναι review της μ13 αλλα με το rp1000 ποσα εφε μπορεις να εχεις μαζι σε ενα preset σε σχεση με την μ13 που μπορεις να εχεις μεχρι και 4..??? Aν εννοωντας εφφέ εννοεις modulations ενα.Σαν μήκος αλυσιδας έχει μεγαλύτερη απο την μ13. never compromise tone for features.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hariskats Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 οχι δεν εννοω μονο modulation εννοω και κομπρεσσορες και drive και wah και reverb και γενικα ποσα ''πεταλια'' μπορεις να εχεις ενεργοποιημενα στο ιδιο preset οπως με την μ13 και την TL που εχουν μεχρι 4....αν αυτο εννοεις με το μηκος της αλυσιδας οκ thnx το καταλαβα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
pinhead Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 7 never compromise tone for features.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 1) συνεχίζεις το tap dancing που έκανες μέχρι σήμερα με τα πετάλια σου 2) αλλάζεις scenes, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο (άσε που με αυτή τη λογική, οι "έτοιμοι" ήχοι σου είναι 48, αντί για 96 που σου δίνει η TL) 3) το γυρνάς στη jazz/blues και παίζεις καρφί στον ενισχυτή... ;D ;D Ηλία, δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος την έχει μακρύτερη (η TL 96, η Μ13 48). :P :P Αν πράγματι το σενάριο που περιέγραψες παραπάνω είναι συνηθισμένο για σένα, τότε πιθανότατα η Μ13 δεν σου κάνει. Ξέρω ότι πολλοί την χρησιμοποιούν σε latch mode, μάλιστα κάποιοι την έχουν και σε rack και την ελέγχουν με midi controller (μαζί με τα λοιπά τους rack effects). Ωστόσο αν είχα 4 διαφορετικά setups σε κάθε κομμάτι επί 20 κομμάτια, τότε θα το σκεφτόμουν. Επειδή εγώ ξεκίνησα με τη λογική του "πεταλάκια", το να προγραμματίζω presets με απωθεί πραγματικά.... Ωστόσο αν είχα τις ανάγκες που περιγράφεις, θα έκανα έναν προσεκτικό σχεδιασμό των scenes και θα κατέληγα στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή για όλα τα κομμάτια ενός setlist, ώστε να εξοικονομώ θέσεις (και πατήματα!). Βέβαια το πιθανότερο είναι, σε τέτοια περίπτωση, να πήγαινα καλύτερα σε μια rack λύση, με midi controller και switcher με ρελέδες για να αλλάζω και κανάλια στον ενισχυτή ταυτόχρονα με τα εφφέ. ;D Πάντως σκέψου σοβαρά την διαφορά φιλοσοφίας. Το αντίστοιχο με την TL στη γκάμα της Line6 δεν είναι η M13, είναι το Pod X3 Live. ;) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hariskats Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 επειδη με ενδιαφερει αυτο που λες..Η Μ13 εχει 12 βασικα switches ετσι??? ε αυτα τα switches εκτος απο ενα διαφορετικο πεταλι το καθενα δεν μπορεις να τα κανεις preset και ετσι να εχεις 12 διαφορετικα preset ????και αν θες να αλλαξεις bank μετα και να εχεις αλλα 12 preset???? γιατι μεχρι τωρα ειχα καταλαβει οτι μπορουσε να το κανει αυτο.. σορυ που μιλαω με ορους της TL (preset,bank κτλ) αλλα δεν εχω καταλαβει ακομα πως λεγονται τα αντιστοιχα στην μ13... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zestair Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Λοιπόν θα σου πω πως την χρησιμοποιώ εγώ μήπως βοηθήσω. Έχουμε 4 φακέλους: Ο φάκελος ένα είναι για χύμα καταστάσεις, έχω δηλαδή 2 σταθερά σετάκια ήχων που πάνε με όλα (περίπου) και τα υπόλοιπα 10 είναι λίγο... χύμα, με γενικό προσανοτολισμό π.χ. προς τα wha ή τα drive ή κάτι. Τον χρησιμοποιώ σε Momentary Scene Mode. (βλ. φακ.3) Ο φάκελος δύο περιέχει ένα σταθερό σετ από 12 ήχους. Τους βρίσκω εύκολα με ένα πάτημα για να επιλέξω scene και.. έτοιμος. Ετούτονα τονε φάκελο δεν τον πειράζω στα live μόνο στο σπίτι. Τον χρησιμοποιώ σε Latch Scene Mode. Δηλαδή βλέπω μόνο τους "12 διαφορετικούς ήχους". Δεν βλέπω όμως ποια πεταλάκια είναι και τις ρυθμίσεις τους συνεπώς δεν μπορώ να πειράξω ή να κλείσω/ανοίξω κάποιο πεταλάκι. Αντιθέτως: Ο φάκελος τρία είναι περίπου στην ίδια φιλοσοφία μόνο που τον πειράζω συνεχώς. Τον χρησιμοποιώ Momentary Mode και φτάνω στα διαφορετικά scenes με δύο πατήματα. Εδώ είναι πιο απλό να πειράζω κατά βούληση τους ήχους, και να βλέπω, να αλλάζω, να ελέγχω ρυθμίσεις.. (Τον φάκελο τέσσερα δεν τον χρειάστηκα ακόμα.) Με λίγα λόγια, μπορείς να έχεις είτε κάτι όπως bank με 12 presets, είτε κάτι σαν πολλές (12) πεταλιέρες με 12 πετάλια=(4 θέσεις) επί (3 για να επιλέξεις για κάθε θέση) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hariskats Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 ευχαριστω για την απαντηση..αρα αυτο που ζηταω γινεται επομενως μου κανει..... :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
elavd Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2010 Ηλία, δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος την έχει μακρύτερη (η TL 96, η Μ13 48). :P :P Καλά εννοείται αυτό, απλά προσπαθώ να καταλάβω εάν η M13 μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μου και να αντικαταστήσει την TL. Και από ότι συμπεραίνω (δεδομένης της χρήσης που κάνω στην Tonelab), μάλλον δεν μπορεί... :-\ Για την ακρίβεια μπορεί, αλλά υπό όρους... Η Μ13 εχει 12 βασικα switches ετσι??? ε αυτα τα switches εκτος απο ενα διαφορετικο πεταλι το καθενα δεν μπορεις να τα κανεις preset και ετσι να εχεις 12 διαφορετικα preset ????και αν θες να αλλαξεις bank μετα και να εχεις αλλα 12 preset???? Ναι αυτό ισχύει. Το κατάλαβα κι εγώ εκ των υστέρων, αλλά και πάλι, με αυτή τη λογική, η M13 έχει τα μισά "presets" από την TL... Νομίζω ότι απευθύνεται σε κατ'εξοχήν πεταλάκηδες που δεν τους ενδιαφέρει το group-άρισμα και μαζικό άνοιγμα/κλείσιμο πολλών effects ταυτόχρονα. www.facebook.com/YourPaintedSmile Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hariskats Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 26 Ιανουαρίου 2010 εχει τα μισα presets σε συνολο αλλα εχει τα 3πλασια σε ενα bank πραγμα που εμενα μου ειναι πολυ χρησιμο...αυτο που θελω ειναι παραπανω απο 4 που εχει η tl σε ενα bank αλλα δεν μπορω να πω οτι θα φτασω και τον αριθμο των 48 διαφορετικων που μου παρεχει...αρα ειμαι απολυτως καλυμενος και μπορω να την αντικαταστησω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση