Προς το περιεχόμενο

Line6 M13 Stompbox Modeller - Review

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παίδες, για εσάς τους... απαιτητικούς  ;D ιδου το καλύτερο expression για την Μ13:

http://www.mission-engineering.com/Mission-Engineering/Products.html

(βγάζει ένα εξειδικευμένο για Line 6 προϊόντα, πιο κάτω στη σελίδα)

Έχει αίσθηση wah και πολύ γερή κατασκευή.

Ηλία, η... πλαστικούρα της Line6 είναι πιο γερή απ'όσο φαντάζεσαι, δεν καταλαβαίνει τον Jesus του, και είναι και πανάλαφρο. Πάρε ένα τέτοιο + ένα της Mission και είσαι 101% έτοιμος. Εξάλλου, υπάρχουν προσφορές (καινούργια/μτχ) της Μ13, με το expression ενσωματωμένο στην τιμή.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 390
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ααα, και τα scenes είναι πλέον 48 (ζωή να'χουνε), πράγμα που πλέον κάνει την Μ13 πολύ χρήσιμη και στο latch mode (όπου πηγαίνεις από μια έτοιμη "συλλογή" πεταλιών σε μια άλλη με το πάτημα ενός διακόπτη, με την "παραδοσιακή" λογική των presets δηλαδή).

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Εγώ χρησιμοποιώ αυτο της Boss και είμαι μια χαρά:

BOSFV500H.jpg

Kι εγω αυτο χρησιμοποιω, αλλα δεν ειμαι μια χαρα ;D ;D

εχει μεγαλη διαδρομη και μαλιστα στα πρωτα στάδιά της , δεν κανει τιποτα ! Η απόκριση του ξεκινάει από ενα σημείο και μετά. Αυτο το αναφερω με επιφυλαξη, καθως μπορει το δικο μου να ειναι ελαττωματικό, οπότε αν καποιος εχει το ιδιο, θα με ενδιεφερε να ακουσω αν συμβαινει και στο δικο του.

Για πες :)

Περαν αυτου, τα expressions της TL εχουν την αισθηση (πάτημα και διαδρομή) ενος wah pedal ενω τα υπολοιπα ακουνε σαν volume pedals*.

Στο ιδιο θεμα, μερικες σελιδες πριν, ο TGL εχει δωσει λινκ ενος expression που εχει κατασκευαστει ειδικα για να μοιαζει στην αισθηση με wah.

Προλαβε και το ξαναβαλε :)

____

* Η συγχρονη ποδοψυχολογία δεχεται οτι τα expression είναι πιο ωραια στην αισθηση whammy effects, ενω της TL στα wah ;D ;D

Ααα, και τα scenes είναι πλέον 48 (ζωή να'χουνε), πράγμα που πλέον κάνει την Μ13 πολύ χρήσιμη και στο latch mode (όπου πηγαίνεις από μια έτοιμη "συλλογή" πεταλιών σε μια άλλη με το πάτημα ενός διακόπτη, με την "παραδοσιακή" λογική των presets δηλαδή).

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής:

Στην TL πχ ήξερα ότι για να παίξω το τάδε κομμάτι θα βάλω την τάδε bank (ας πούμε το νούμερο 7) και το τάδε preset (πχ 1)

Άρα ήξερα ότι για να παίξω το κομμάτι αυτό θα παίζω στην bank 7 και θα εναλλάσομαι στα presets 1,2,3 ή/και 4 για rhythm/clean/solo κλπ.

Επίσης το κάθε ένα presets από αυτά μπορούσα να το "αναλύσω" στα επιμέρους πεταλάκια του (drive/modulation/delay/reverb).

Έτσι έχω τη δυνατότητα να έχω 24x4 = 96 presets (banks x αριθμός presets ανά bank)

Στην M13, με αυτή τη λογική (latch mode), πόσα έτοιμα presets μπορώ να έχω;

ΥΓ: Μάλλον την ερώτησή μου θα την καταλάβει πιο εύκολο κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει την TL γιατί δεν είναι και τέλεια διατυπωμένη... ;D

www.facebook.com/YourPaintedSmile

48 x 12 πεταλια (απο τα οποια 12 θα μπορεις να ανοιγοκλεινεις οποια γουσταρεις & να εχεις μαζι μεχρι και 4 στη σειρα),η λογικη των preset δεν παιζει οπως στην TL (η φιλοσοφια ειναι διαφορετικη)

σαν Preset πρεπει να θεωρεις τα scenes.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ΥΓ: Μάλλον την ερώτησή μου θα την καταλάβει πιο εύκολο κάποιος που έχει χρησιμοποιήσει την TL γιατί δεν είναι και τέλεια διατυπωμένη... ;D

http://www.noiz.gr/index.php?topic=166461.110

Στην απαντηση αυτη προσθετεις και τα updates (αλλαγη αριθμου των scenes).

Παντως, αν εχεις τη δυνατοτητα να δοκιμασεις-αποκτησεις τη Μ13 πριν δωσεις την TL, νομιζω θα κρινεις καλυτερα ποια απο τις 2 προτιμας.

Επειδη ακριβως είχα και τις 2 , ειναι πραγματα που μου λειπουν απο την SE, αλλα ταυτοχρονα χρησιμοποιω εφέ της Μ13 που δεν υπαρχουν στην TL.

Aν θελεις τη γνωμη μου, περα απο τη λειτουργικοτητα και το πληθος των εφέ της Μ13, η TL υπερτερει στην ποιοτητα κατασκευης και σε καποιους ηχους, στα ενσωματωμενα expressions κ.α.

Επίσης ένα αξιοπρεπέστατο expression pedal που μπορέι να παίξει και τον ρόλο του wah-wah είναι αυτό.

http://www.mission-engineering.com/Mission-Engineering/Mission_Engineering.html

Το μοντέλο που είναι συμβατό για την Line6 M13 είναι το EP-L6.

Συγνώμη με πρόλαβε ο The Genius Loci

To Ernie Ball VP JR Passive 250K & 6166 δεν είναι συμβατά αλλά υπάρχει πατέντα

ρε βαλτε ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ μαζι να κατεβει ο θεος... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αυτο το προόβλημα με τη διαδρομη του FV500 το έχω και γω στο nova αλλά το χω διορθώσει ρυθμίζωντας το min του να είναι στο 30% περιπου απο όσο θυμάμαι το mid στο 70% και max στο 100%.Για volume μιλώντας....Για whammy δεν έχω πρόβλημα.

Και γιατι να μην έχεις μια μ9 μπροστα απο απο μια μ13.... :P :P :P

never compromise tone for features....

να ρωτισω κατι ακυρο που δεν εχω καταλαβει????αν θελω να χρησιμοποιησω το expression pedal σαν volume σε ενα preset πρεπει να το εχω σαν εφε σε ενα απο τα 4 που μπορει να εχε καθε preset?? η μπορει να ειναι ρυθμισμενο μονο του να ειναι volume χωρις να αναγκαστω να ''φαω'' μια θεση απο τα 4 εφε και σε οποιο preset θελω εγω να μπορει να δουλεψει και σαν expression ???

ελπιζω να μην σας μπερδεψα πολυ...  :P

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου