Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου 300-400 ευρώ ή κονσόλα;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι, αν μπορείς να αγοράσεις την 610, μη το σκέφτεσαι πολύ, δεν θα μετανιώσεις (εκτός ίσως τα preamps της, τα οποία σπάνια χρησιμοποιώ). Και αρκετά καλύτερη απο την 410, διαφορετική ποιότητα κατασκευής και υλικών.

Αντιθέτως με τον φίλτατο Superfunk (που πάντως είχε πάρα πολύ σωστές απόψεις στο post του) εγώ έχω καταλάβει διαφορά μεταξύ καρτών ήχου, και δεν χρειάστηκε να παω σε 2000+, λόγω έλλειψης νοήματος.

Η διαφορές ΕΙΔΙΚΑ στους προενισχυτές μικροφώνου είναι τεράστιες ανάμεσα στις κάρτες. Και μην πούμε τώρα ότι μια κάρτα των 100 ευρώ όπως η tascam fireone συγκρίνεται με μια fireface 800 ή duet...Τέτοιες απόψεις δεν έχω διαβάσει ούτε στο gearslutz...

PS. Τώρα είδα και την απάντηση για την firewire. Θες να μου πεις ότι αντιπροτείνεις usb ;...Δεν είναι θέμα ανωτερότητας κάρτων, είναι ότι όλες οι σοβαρές κάρτες βγαίνουν ως firewire. Προσωπικά δεν άκουσα ποτέ για incompability firewire και mac, εγώ προσωπικά δεν είχα ποτέ πρόβλημα και κανένας συνάδελφος στη δουλειά.

Όσο για usb, ειδικά στις πρώτες μορφές της, ήταν FULL απο προβλήματα, plus, cpu hog. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ με την 2.0. Μπορώ επίσης να σου πω ότι firewire χρησιμοποεί το F-22, έτσι για σπάσιμο :p

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Γεια σου johnsmith.

Η πληροφόρησή σου υπολείπεται κατά τέσσερα περίπου χρόνια, τόσο όσον αφορά το USB όσο και σχέση με το Firewire και ειδικότερα τα προβλήματα με το Mac. Για παράδειγμα, μπορείς να δεις αυτή τη σελίδα στον δικτυακό τόπο της RME, (http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=1475&p=1) η οποία ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2007 (με πρωτοβουλία της εταιρείας) και ακόμη και σήμερα (Φεβρουάριος 2009) το πρόβλημα παραμένει απολύτως άλυτο. Το πρόβλημα αφορά ΟΛΑ τα mac που κυκλοφόρησαν από τότε μέχρι σήμερα, με προσωρινή εξαίρεση τα Mac Pro (μέχρι να αντικατασταθούν, δηλαδή.. όπου να'ναι).

Με δύο λόγια, για να μη σε κουράζω, το Firewire και ο ήχος έχουν πάρει διαζύγιο, απλά μερικοί δεν το έχουν καταλάβει ακόμη. Πες το και στους συναδέλφους σου.

:)

Mea Culpa

Εγώ απο την στιγμή που δεν έχω MAC νιώθς κομπλέ νομίζω...χα...οπότε πάω για την 610...ευχαριστώ τα μάλλα παιδιά...άντε να φτάσει η ώρα να την πάρω στα χέρια μου μαζί με τα ηχεία..!!!

Η διαφορές ΕΙΔΙΚΑ στους προενισχυτές μικροφώνου είναι τεράστιες ανάμεσα στις κάρτες. Και μην πούμε τώρα ότι μια κάρτα των 100 ευρώ όπως η tascam fireone συγκρίνεται με μια fireface 800 ή duet...Τέτοιες απόψεις δεν έχω διαβάσει ούτε στο gearslutz...

1.δοξα τω θεω εχω μαμω τους προενισχυτες οποτε δεν πολυασχολουμαι με τους προενισχυτες των καρτων (αν και δεν ειναι και τοσο χαλια οι προενισχυτες της 410 και παλι δοξα τω θεω νομιζω οτι τοσα χρονια στο κουρμπετι ξερω να ακουω...)

2.δεν συνεκρινα την RME με την tascam (δεν την εχω ακουσει ποτε μου) αλλα με την 410 & για εμενα πεταμενα λεφτα ηταν η αγορα της "καλυτερης" RME  μια και σιγουρα δεν ηταν καλυτερη ηχητικα (στο Playback οπου εκανα και τη συγκριση)

3.η Αpogee στο playback οντως ΕΙΧΕ διαφορα (οχι ομως και τιποτα συγκλονιστικο που να με κανει να την αγορασω ειδικα απο τη στιγμη που δουλευω σε μετριο ηχητικα χωρο)

4.υπαρχουν ΠΟΛΥ πιο σημαντικα πραγματα απο μα καρτα για να κανεις καλη παραγωγη & μιξη (γιατι κυριως μιξεις κανω στο home studio μου),ειναι τρελλο να εχεις μονιτορ της πλακας και "εξαιρετικη" καρτα ηχου ας πουμε (το εχω δει αυτο παμπολλες φορες)  .

5.κατα την ταπεινη μου γνωμη τα παραμυθια της Χαλιμας στον χωρο του ψηφιακου ηχου ειναι μεγαλυτερα και χειροτερα και απο αυτα του χωρου των κιθαρων..  ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

5.κατα την ταπεινη μου γνωμη τα παραμυθια της Χαλιμας στον χωρο του ψηφιακου ηχου ειναι μεγαλυτερα και χειροτερα και απο αυτα του χωρου των κιθαρων..  Grin

Καλά, αυτό είναι αλήθεια, αλλά λίγο το ένα, λίγο το άλλο, μαζεύονται τα probs. Τι χρησιμοποιείς ως προενίσχυση μικροφώνων αν επιτρέπεται ;

Γεια σας παιδιά, ήθελα να αναφέρω ότι δεν ακούγονται και τα καλύτερα σχόλια σε ορισμένα site για τις m-audio. Τα καλύτερα λόγια τα έχω ακούσει για τις RME ειδικά σε ποιότητα ηχογράφησεις οργάνων. Τώρα μην με ρωτήσετε περισσότερες πληροφορίες γιατί είμαι αρχάριος.

Γεια σας παιδιά, ήθελα να αναφέρω ότι δεν ακούγονται και τα καλύτερα σχόλια σε ορισμένα site για τις m-audio. Τα καλύτερα λόγια τα έχω ακούσει για τις RME ειδικά σε ποιότητα ηχογράφησεις οργάνων. Τώρα μην με ρωτήσετε περισσότερες πληροφορίες γιατί είμαι αρχάριος.

Φίλε strikebeatsent, ακριβώς επειδή είσαι αρχάριος, θα σε συμβούλευα να περιορίσεις τις δηλώσεις για πράγματα που δεν γνωρίζεις γιατί το παραπάνω post δε βγάζει νόημα.

Οι RME κυμαίνονται κατά κανόνα σε αρκετά ακριβότερες τιμές απ' ότι οι M-Audio και απευθύνονται σε άλλη κατηγορία χρηστών. Άρα, η σύγκριση μεταξύ τους δεν έχει κανένα νόημα και εκ των πραγμάτων δεν μας απασχολούν σε αυτό το thread μιας έχει τεθεί ένα δεδομένο χρηματικό όριο.

Εξάλλου, διάβασες κακά λόγια για ΟΛΕΣ τις M-Audio; Όλες, από τις φτηνές USB των 70 ευρώ μέχρι την Profire που είναι στα 300 ευρώ και όλες τις ενδιάμεσες; Τί σόι ομαδοποίηση είναι αυτή;

Yes it is!!!

Καταρχάς δεν μου άρεσε αυτό το επιθετικό υφάκι. Εγώ δεν το έπαιξα ξερόλας ούτε είπα κάτι να σε πειράξω. Τα άσχημα λόγια τα άκουσα για τις profire ότι δεν έχουν καλή ποιότητα στην ηχογράφηση. Τώρα τι να σου πω, εσύ που είσαι ειδικός πες μας αν ισχύει.

Καταρχάς δεν μου άρεσε αυτό το επιθετικό υφάκι. Εγώ δεν το έπαιξα ξερόλας ούτε είπα κάτι να σε πειράξω. Τα άσχημα λόγια τα άκουσα για τις profire ότι δεν έχουν καλή ποιότητα στην ηχογράφηση. Τώρα τι να σου πω, εσύ που είσαι ειδικός πες μας αν ισχύει.

Δεν έχεις καταλάβει ότι το φάουλ ήταν η σύγκριση με τις RME που ήταν εντελώς άτοπη. Αν έλεγες "διάβασα στο τάδε αξιόπιστο μέρος ότι οι Profire έχουν τα τάδε συγκεκριμένα προβλήματα", όλα θα ήταν καλά. Αλλά ΔΕΝ το έγραψες έτσι, σωστά;

Όσο για το υφάκι μου, καμία επιθετικότητα δεν είχε αλλά δεν θα κάτσω να αναλύσω τα αυτονόητα.

Yes it is!!!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου