marathon Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 Τι ιδιαίτερες σκάλες; Όταν ακούς Benson στο ραδιόφωνο, αναγνωρίζεις το παίξιμο από τον ήχο και τη τεχνική...γι αυτό πόσταρα το Take5, όλοι το έχουν παίξει αλλά τον Benson τον αναγνωρίζεις...και επαναλαμβάνω, τον Clint Strong θα τον θυμάσαι σε μια εβδομάδα? Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trigga Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 απολυτος ρε μαραθώνη ναούμε.Αν βρεις δίσκο κ οντως μετράει θα τον θυμάσαι όπως κ τον μπένσον.Αλλα ο μπένσον ειναι πιο blues-soul κατάσταση και δεν ειναι καραbebop του μπιχλομαλλιά.Αν το κοιτας ετσι εσυ που ακους μπεκμπέκ λογικό ειναι να εχεις σε περισσότερη εκτιμηση τον μπεντσο.Εννοω οτι το virtuoso style κ το ασταμάτητο bopping θελει εξοικίωση για την ακρόαση. Γουστά,στιγμές,περίοδοι ζωής κτλ κτλ ειναι αυτα που σε κάνουν να ακους τον κάθε παιχτουρα.Τον ξανακους μετα απο καιρο κ βλέπεις κ ολα αυτα που παρέλειψες να δεις την προηγούμενη φορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 Ποιό bebop? Αν δεν κάνω λάθος στο πρώτο video που πόσταρες, ο Clint παίζει Jobim...μην κολάμε ένα τίτλο σε όλα και καθαρίζουμε...Και πιο virtuoso style από του Benson υπάρχει? Απλά επειδή είναι μαύρος (!) δεν μπορεί να ζήσει χωρίς ρυθμό... Το ακούω τώρα Beck είναι σχετικό...(τον ακούω όταν θέλω να θυμηθώ τα νειάτα μου!)...άσχετα εάν τον θαυμάζω σαν τεχνίτη. Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
spy Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 Ποιό bebop? Αν δεν κάνω λάθος στο πρώτο video που πόσταρες, ο Clint παίζει Jobim... Bebop = playing mostly over II-V-I & variations with substitutions Wave (by Jobim) = Dmaj7 | A7b9 | Am7 | D7b9 | Gmaj7 | Gm6 | F#13 F#7b13 | B9 B7b9 | Bm7 E7 | Bb9 A7 | Dm7 G13 | ... (η bridge έχει άλλα δύο II-V-I) Εν ολίγοις, το Wave είναι τέλειο κομμάτι για έναν παίκτη bebop αρμονικά. Μπορεί να μην είναι uptempo και να είναι straight 8ths αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία. ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
longshadow Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 Ακριβώς...Όλα περιστρέφονται γύρω απο το II V I και το τί substitutions θα κάνεις... Ο τύπος έχει μελετήσει inside-out την bebop φρασεολογία....συμφωνώ με spy και trigga. Εδω μάλιστα μας δείχνει και κάποιες φράσεις επάνω σε II V I progression εν είδει μαθήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trigga Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2009 Κ το καλο με τον τύπο, που νομίζω φαίνεται κ στο 2-5-1 βίντεο, είναι οτι παίζει πολύ απλά και ξεκούραστα γιατι χρησιμοποιεί πολυ μικρά διαστήματα.Τρίτες κ χρωματικά στις φράσεις, δηλαδή καραμπίμποπίλα τραντισιονέ με φραγίδα απο υπουργείου παιδείας. Για ώρες μπορεις να ακούς τέτοιο παίξιμο είτε αργο είτε γρήγορο σε τέμπο.Είναι πολύ γνώριμη προσέγγιση σε σχέση με τα μεταγενέστερα που αρχίζουμε τις abercrombieές και χάνει η μάνα το παιδί κ το παιδί τη μάνα.Στα αυτία μου ακούγεται πολύ inside και πολύ απλος δεν ξέρω αν λεω χαζομάρα. Παιδια η απόλυτη απλότητα ο τύπος με ρυθμικά σχήματα πολύ ομορφά κ πλούσια.Πολυρυθμία παρατήρησα και κάπου.Ο τυπος είναι αρκετάααααα ενδιαφέρον. http://www.youtube.com/watch?v=wCrClkoj920 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
munchkin Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2009 εγω νομιζω οτι συνδεεις τα ψιψιψονια με τα κοκοψινια .... ε πατριωτη ??? Εμενα προσωπικα ο ηχος απο την les paul για jazz δεν μου αρεσει καθολου .. παρ ολλα αυτα ο ανθρωπος ξερει να παιζει μια χαρα και δεν μπορω φυσικα να κρινω απο ενα κομματι .. αλλα σε γενικες γραμες δεν ειναι του γουστου μου .. χωρις να σημαινει σε καμια περιπτωση οτι δεν ειναι καλος σε αυτο που κανει .. παντως απο εμφανιση ειναι ιιιχααααα !!! παρε τον μπασιστα που ειναι λες και αραζε κυριακη πρωι στον καναπε με φραπε και τον εβαλαν στο studio με το ζορι !!! / \\ βεβαια και αλλοι ηταν σαν καφροι αλλα επαιζαν ( ed alain johnson , nigel kennedy ) music is the answer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trigga Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2009 φελαράκι ναπουμ και τα λοιπά, αν ειναι για το μπανταλόνι κ το μαλλι να ακούω μουσική θα ακουγα Βανδη. ΥΟ και REGARDS Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση