Προς το περιεχόμενο

Καινούριος ενισχυτής

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Νεότερο ανακοινωθέν:

Κατάφερα χθες να πάω να ακούσω τον tech21 και τους laney.

Δυστυχώς δεν μπορούσα να έχω μαζί μου την κιθάρα μου,οπότε άκουσα τον tech21 tm10 (αυτός υπήρχε διαθέσιμος) με μια esp custom strat και τους laney lc15 και vc30 (ο 15 για άγνωστο λόγο δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα) με με μια yamaha aes.

TM10:

Έχει ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑμεγάλη ποικιλία ήχων!Από τελείως καθαρά μέχρι τόνους καφρο-παραμόρφωσης.Ακουγόταν απίστευτα καλά για 8ιντσο μεγάφωνο,Μεγάλη εντύπωση μου έκαναν και τα active eq που αρκούσε μια μικρή περιστροφή για μεγάλη αλλαγή στον ήχο καθώς και η διαφορά που ακούγεται μόνο και μόνο από την αλλαγή της προσομοίωσης μεγαφώνου.

(Αν τα μεγάφωνα παίζουν όντως τόσο μεγάλο ρόλο στον ήχο,συγγνώμη αλλά αυτά που λέμε περί indian και brazilian rosewood είναι "να 'χαμε να λέγαμε" )

Μου άρεσε πολύ ο γκαζωμένος (λίο ή περοσσότερο) ήχος αλά fender,αλλά βρήκα τις επιλογές marshall και boogie κάπως έξω απ' τα γούστα μου.

Παρόλο που εντυπωσιάστηκα,κάτι δεν μου "κολλούσε" ειδικότερα με πολύ παραμόρφωση.Μπορεί να ήταν ο humbucker της κιθάρας,που μου φάνηκε υπερβολικά πρίμος,μπορεί να ήταν η μεγάλη ένταση για τον συγκεκριμένο χώρο,μπορεί να ήταν ιδέα μου...

Laney:

¶κουσα τον "απλό" lc15 (όχι τον lc15r).Μπορώ να πω ότι δεν με ενθουσίασε.Θα προτιμούσα τον tm10,καθώς μου φάνηκε πιο μονοδιάστατος σε ήχο.Διαπίστωσα πως αντιδρά η λάμπα αν της αυξήσεις την ένταση:Γκαζώνει!

Ο vc μου άρεσε σαφώς περισσότερο (αν και άκουσα τον 30άρη και όχι τον 15άρη που θέλω).Μου άρεσε και το σκάσιμο που είχε.Μου φάνηκε μια χαρά γι' αυτά που θέλω να παίζω.

Δυστυχώς και με τους δύο έπαιξα αρκετά χαμηλά σε ένταση.Διαπίστωσα ότι μπορούν άνετα να παίξουν σε εντάσεις διαμερίσματος.

Γενικά:

Τον tm10 απλά τον άκουσα-δεν έπαιξα με τους laney δεν έπαιξα και πολύ ώρα,κάτι που σημαίνει ότι απλά πήρα μια γεύση.

Νομίζω πως ο laney vc15 θα είναι η σοφότερη επιλογή,καθώς είναι της σχολής της fender (κάπου το 'χω διαβάσει αυτό) και απ' ότι κατάλαβα εκεί είναι τα γούστα μου...

Εξακολουθώ βεβαια να προβληματίζομαι και για τον tm30,κυρίως λόγω των ευκολιών (έξοδος ακουστικών και xlr)..

Νομίζω όμως ότι ο laney θα συνεργάζεται καλύτερα με εφεδάκια,τα οποία μελλοντικά θα αποκτήσω,για να έχω έναν effects-based ήχο.

Έχει κανείς άποψη γι' αυτό;

Ουουουφφφ!Σας έπρηξα...

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 148
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ελα ρε gangster 8)

αν και δεν μπορω να σε βοηθησω γιατι δεν εχω ακουσει τους συγκεκριμενους ενισχυτες ηθελα να σε ρωτησω που τους ακουσες τους laney;

Έχω ακούσει τον Laney αυτόν και μπορώ να πώ ότι μου άρεσε πάρα πολύ.Πολύ ζεστός ήχος όχι τόσο πριμαριστός.Εγω θα ψήφιζα Laney πάντως αν και τον άλλον δεν τον έχω ακούσει αλλά όσο να ναι...Το μόνο που με χαλάει στον Laney είναι το 8" μεγάφωνο.Στο Νάκα στην Μητρόπολεως πάνε Takis.

You are wrong f**ked and overatted...

Τους Laney,τους άκουσα στο Νάκα στη Μητροπόλεως,όπως είπε ο Janick.

Ο vc15 έχει 10' μεγάφωνο και όχι 8'.

Πολύ καλή εξυπηρέτηση,ο υπάλληλος ήταν ευγενέστατος και δεν έλεγε μπούρδες.

Μάλιστα,οφού τέλειωσαμε τους ενισχυτές,εντόπισα μια samick rl5 και τον ρώτησα αν μπορώ να την δοκιμάσω,από απλή περιέργεια,γιατί έχω ακούσει καλά λόγια.Χωρίς να στραβομουτσουνιάσει μου την έδωσε και μάλιστα μου είπε ότι την συγκεκριμένη κιθάρα την χρησιμοποιεί και ο κιθαρίστας των Διάφανων Κρίνων και του έκανε εντύπωση (αχ και να ξερε... :D )

Η samick ήταν πολύ ωραία.Φαρδιά και μετρίως χοντρή ταστιέρα (έτσι μου φάνηκε) ,όπως μ' αρέσει.Και είχε και ωραίο σκάσιμο.Λίγο setup ήθελε και θα ήταν φωτιά!Μου άρεσε σαφώς περισσότερο από την yamaha aes,σαν αίσθηση.Την είχε γύρω στα 560 ευρώ,αν θυμάμαι καλά.

Όλα αυτά σε αντίθεση με τον Μαυρομουστάκη,που είναι υπεύθυνος για τις κιθάρες είναι μονίμως στραβωμένος και έχει το ύφος "ωχού,γιατί μας ενοχλείς βρε αδερφέ.."Και από ενημέρωση...Δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι η tech21 έβγαλε και tm30...Inernet δεν έχουν;

Ελαφρώς άσχετα τα παραπάνω,αλλά,νομίζω,χρήσιμα...

one colour: black - and shades of grey

thanks μπαμπηem.icon.wink.png

sorry για το ακυρο.....ποιος ειναι ο μπαμπης εδω μεσα???κι αλλος??? 8O 8O

και εγω μπαμπης!!!!!!!!και ενας φιλος μου προσφατος εδω μεσα μπαμπης!!!!!

ποιος ειναι ο 3ος???να κανουμε το Babis 3...ή μαλλον...Β3 :lol: :lol:

gangster: Ακουσε και τον Roland Cube 30, μπορεί να είναι modeling, μπορεί η Roland να μην έχει πολυ καλή φήμη (!?), αλλα στα watt που κοιτάς ίσως να σου κάνει.

Τους Laney' date='τους άκουσα στο Νάκα στη Μητροπόλεως,όπως είπε ο Janick.

Ο vc15 έχει 10' μεγάφωνο και όχι 8'.

[/quote']

Μου διέφυγε :wink:

Υ.Γ Ωραία τον πιο μεγάλο σε ηλικία Μπάμπη θα τον φωνάζουμε παππού για να μην μπερδευόμαστε :lol:

You are wrong f**ked and overatted...

Βασικα gangster εγω θα σου προτεινα να ακουσεις τον Tech21 τον 30αρι....πιστευω οτι ειναι καλυτερος(γενικα λατρευω τα προιοντα αυτης της εταιριαςem.icon.wink.png) οσο αφορα δυνατοτητες και ηχους αλλα αν θες να παιζεις με πεταλακια και τετοια και απλα να εχεις τον laney για να εκμεταλευτεις την λαμπα αυτο ειναι σιγουρα πολυ καλο σαν ιδεα και αποτελεσμα.......(παντος το κορυφαιο ειναι να επερνες τον trademark60! που σκοτωνει αλλα ειναι πολλα τα λεφτα).......αλλιως βουρ για laney .....ειναι πολυ καλοςem.icon.bigsmile.png

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου