Προς το περιεχόμενο

Software Piracy: Analog Industries plugins VS Yacht (musician)

pmelidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή είμαι κάπως προσεκτικός, να θυμήσω ότι εγώ δε μίλησα για πνευματικά δικαιώματα (όρο που θεωρώ προϊόν αυτιστικών) αλλά για "παραβίαση των δικαιωμάτων που απορρέουν από την πνευματική ιδιοκτησία".

Στην καθομιλουμένη κακώς χρησιμοποιείται αυτός ο όρος και ίσως απροβλημάτιστα τον χρησιμοποίησα εδώ. Δεν υπάρχει λόγος να αναφερόμαστε σε αυτό, αφού όλοι γνωρίζουμε γιατί μιλάμε ... σωστά;

Και μιά που είσαι προσεκτικός, όπως λες, πρόσεχε και την λέξη "θυμήσω" γιατί γράφεται με "ι"

Το τι είναι ιδιοκτησία και τι δεν είναι ιδιοκτησία, μπορούμε να το συζητήσουμε αν θέλετε, αλλά θα απαιτήσω να ξεκινήσει η συζήτηση από κάτι που θεωρείτε δικό σας (π.χ. ένα πανταλόνι σας) το οποίο αμέσως μετά θα απαιτήσω να μου το δανείζετε που και που.

Το πανταλόνι είναι υλικό αγαθό, το software είναι άυλο. Δεν υπάρχει σύγκριση.

Αν θέλεις, να συζητήσουμε για ένα mp3 μας. Θέλεις;

ΤΟ ΓΑΡ ΑΥΤΟ ΝΟΕΙΝ, ΕΣΤΙΝ ΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 56
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Θέλεις;

Θα σου πω τι θέλω:

Θέλω να μας παραθέσεις (όσο γίνεται περισσότερα) λινκ προς σελίδες που να φιλοξενούν απόψεις (ή τίτλους βιβλίων) που να ταυτίζονται ή να ταιριάζουν με τις απόψεις σου για το θέμα που συζητάμε σε αυτό το thread. Με ενδιαφέρει πραγματικά να γνωρίζω σε ποιους ακριβώς κύκλους υπάρχουν άνθρωποι που να πρεσβεύουν και να υπογράφουν επωνύμως αυτά τα πράγματα.

Mea Culpa

Άλλο να κατεβάσεις 2 mp3 για να τα ακούσεις, άλλο να κατεβάσεις 50,000 mp3,

Ποιός λές πως έχει ελαφρυντικό;  ;)

Για μένα

η πειρατεία στηρίζετε στην:

α. Απίστευτη απληστία

β. Απίστευτη άγνοια.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ως προς το γιατί καποιος πειρατεύει ένα προϊον.

Η πειρατεία αποσκοπεί στην παράνομη αντιγραφή και διάθεση των μουσικών έργων με μόνο κίνητρο το οικονομικό όφελος.

Οι Ρομπέν των software δεν είναι πειρατές. Δεν παίρνουν φράγκο.

α. Απίστευτη απληστία ... ποιών;

β. Απίστευτη άγνοια.  Συμφωνώ.

Να προσθέσω και την αβεβαιότητα ...

Και εξηγώ: Το να αγοράσεις έναν hardware επεξεργαστή 5 φορές πιο ακριβό από το software, δεν σημαίνει πως το software είναι φθηνό. Στην πραγματικότητα εξαρτάσαι από την εταιρεία αυτή. Είσαι έρμαιο.

Αν θέλεις να δουλεύεις το software σε βάθος χρόνου όπως θα έκανες και με το hardware θα πρέπει να είσαι ενήμερος όσον αφορά στις αναβαθμίσεις του, γιατί σε ένα ενδεχόμενο νέο λειτουργικό δεν θα δουλεύει σωστά. Οπότε πρέπει να είσαι με το χέρι στην τσέπη όλη σου την ζωή, και τελικά θα αποδειχθεί πολύ ακριβότερο.

Οκ, λοιπόν και το αγόρασες ... και για ένα διάστημα το αναβαθμίζεις και τα 800€ που έδωσες έχουν γίνει 1500, και τσούπ η εταιρεία κλείνει και τέρμα οι αναβαθμίσεις... Που είναι τα λεφτά σου;

Καταλαβαίνεις πως η επένδυση σε σοφτ είναι μια επένδυση που θα πρέπει να σου κάνει απόσβεση τώρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους απλούς χομπίστες της κρεβατοκάμαρας, γίνεται όμως με τους επαγγελματίες.

Δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους, κάτι τέτοιο θα απαιτούσε αρκετή ώρα πληκτρολόγησης.

Απλά θέλω να πώ αυτό και να τελειώνω...

Δεν παρακινώ κανέναν να χρησιμοποιεί κλεψίτυπο λογισμικό, απλά εκνευρίζομαι όταν βάζετε όλους τους παράνομους χρήστες στην πυρά.

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω, και όποιος καταλαβαίνει.

Άλλωστε αν σήμερα οι υπολογιστές έφθασαν καλπάζοντας σε αυτό το επίπεδο, είναι γιατί η αγορά αυτή "ταΐστηκε" από τον κόσμο (χομπίστες της κρεβατοκάμαρας) που αγόραζαν τα pc σαν τρελοί.

Και γιατί τα αγόραζαν;

Γιατί μπορούσαν να κάνουν τόοοσα πολλά πράγματα πληρώνοντας ΜΟΝΟΝ το pc και όχι τα προγράμματα. Αν έπρεπε να δώσουν άλλες 5 φορές την αξία του pc σε προγράμματα για να  παίζουν, δεν θα το έπαιρναν, δεν θα τα διέθεταν.

έτσι λοιπόν, εκείνοι τάισαν το pc και το έκαναν να μεγαλώσει μέχρι εδώ ... και σήμερα θέλουμε να τους κάψουμε.

Κάψτε τους λοιπόν και θα δείτε το φρενάρισμα... θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Επίσης κάτι είπε κάποιος για "εθισμό", αλλά πέρασε στο ντούκου.  ;)

Καληνύχτα.

Θα σου πω τι θέλω:

Θέλω να μας παραθέσεις (όσο γίνεται περισσότερα) λινκ προς σελίδες που να φιλοξενούν απόψεις (ή τίτλους βιβλίων) που να ταυτίζονται ή να ταιριάζουν με τις απόψεις σου για το θέμα που συζητάμε σε αυτό το thread. Με ενδιαφέρει πραγματικά να γνωρίζω σε ποιους ακριβώς κύκλους υπάρχουν άνθρωποι που να πρεσβεύουν και να υπογράφουν επωνύμως αυτά τα πράγματα.

Οκ καταλαβαίνω, ως μοντ οφείλεις να τηρείς αυτή την στάση, αλλά πιό μαλακά. Μήν ξεσπαθώνεις με το παραμικρό.  ;D

Όσο για τα λίνκ, δεν νομίζω να υπάρχουν ...

Οκ καταλαβαίνω, ως μοντ οφείλεις να τηρείς αυτή την στάση, αλλά πιό μαλακά. Μήν ξεσπαθώνεις με το παραμικρό.  ;D

Ιχνηλάτη, υπάρχουν τρία πράγματα που δεν έχεις καταλάβει. Με κάθε φιλική διάσταση και περίσσεια ειλικρίνεια, επίτρεψέ μου να προσπαθήσω να τα εξηγήσω.

α) Δεν ρίχνουμε στην πυρά τους κατόχους παράνομου λογισμικού. Αυτό θα ήταν υποκριτικό, καθότι όλοι μας υπήρξαμε τέτοιοι. Ρίχνουμε όντως στην πυρά (για νομικούς και ηθικούς λόγους) εκείνους που προσπαθούν να επικυρώσουν αυτή τη τακτική με διάφορα "επιχειρήματα" και εκείνους που προσπαθούν να διακινήσουν τέτοιο υλικό μέσω του site.

β) H στάση που τηρώ, δεν οφείλεται στο ότι είμαι μοντ, αλλά είναι η πραγματικά δική μου ανεπηρρέαστη στάση. Το σύνολο της καριέρας μου εξαρτάται άμεσα από την προστασία της ιδιοκτησίας της εργασίας μου. Αναγνωρίζω λοιπόν και στους άλλους το δικαίωμα να ζήσουν. Επίσης, πιστεύω ακράδαντα, ότι η διαδικασία επιλογής στην οποία υποβάλλεται κάποιος που δεν τα έχει όλα δωρεάν είναι ιδιαίτερα σημαντική και πολύ βοηθητική.

γ) Δεν ξεσπαθώνω, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος. Είναι η φύση του γραπτού λόγου να φαντάζει πάντα σαν αυστηρότερος απ' ότι πραγματικά είναι. Σε διαβεβαιώνω (και φαντάζομαι ότι θα γίνει κάποτε), ότι μπορώ να παρουσιάσω αυτές τις απόψεις δια ζώσης, με ένα πλατύ χαμόγελο.

Όσο για τα λίνκ, δεν νομίζω να υπάρχουν ...

Ε, αυτό όμως πρέπει να σε προβληματίσει κατά τη γνώμη μου.

Mea Culpa

• Administrator

β) H στάση που τηρώ, δεν οφείλεται στο ότι είμαι μοντ, αλλά είναι η πραγματικά δική μου ανεπηρρέαστη στάση.

Προς IxNiLaTiS : άσε δε που ο Wow! είναι Emeritus και όχι mod. Αν σε βοηθούν τα λατινικά σου δεν θα χρειαστούν περισσότερες εξηγήσεις. Και αυτό για ν' αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις για τις απόψεις του όπως αυτή που εξέφρασες σχετικά κομψά.

Live and let Live.

• Guru

Ποιός λές πως έχει ελαφρυντικό;  ;)

Εμμμ... Ο νόμος (νομίζω, τουλάχιστον στην Αγγλία). Και τέλος πάντων οι ίδιες οι εταιρίες: Και να πάνε να πιάσουν τον πειρατή των 2 mp3, το πολύ πολύ να τον χρεώσουν 3$... Ο πειρατής των 50,000 θα φάει το πρόστιμο (έξοδα καταρχήν που θα έπρεπε να έχει πληρώσει) 70,000$

Η πειρατεία αποσκοπεί στην παράνομη αντιγραφή και διάθεση των μουσικών έργων με μόνο κίνητρο το οικονομικό όφελος.

Οι Ρομπέν των software δεν είναι πειρατές. Δεν παίρνουν φράγκο.

Άρα; οι μέν είναι απληστοι, όχι; Οι δε (Ρομπέν), είναι άπληστοι αφου θέλουν πράγματα που ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ και τα παίρνουν ουτως ή αλλιώς.

Και εξηγώ: Το να αγοράσεις έναν hardware επεξεργαστή 5 φορές πιο ακριβό από το software, δεν σημαίνει πως το software είναι φθηνό. Στην πραγματικότητα εξαρτάσαι από την εταιρεία αυτή. Είσαι έρμαιο.

Αν θέλεις να δουλεύεις το software σε βάθος χρόνου όπως θα έκανες και με το hardware θα πρέπει να είσαι ενήμερος όσον αφορά στις αναβαθμίσεις του, γιατί σε ένα ενδεχόμενο νέο λειτουργικό δεν θα δουλεύει σωστά. Οπότε πρέπει να είσαι με το χέρι στην τσέπη όλη σου την ζωή, και τελικά θα αποδειχθεί πολύ ακριβότερο.

Οκ, λοιπόν και το αγόρασες ... και για ένα διάστημα το αναβαθμίζεις και τα 800€ που έδωσες έχουν γίνει 1500, και τσούπ η εταιρεία κλείνει και τέρμα οι αναβαθμίσεις... Που είναι τα λεφτά σου;

Καταλαβαίνεις πως η επένδυση σε σοφτ είναι μια επένδυση που θα πρέπει να σου κάνει απόσβεση τώρα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τους απλούς χομπίστες της κρεβατοκάμαρας, γίνεται όμως με τους επαγγελματίες.

...

Ο όποιος χομπίστας ΔΕΝ χρειάζεται επαγγελματικα προγράμματα που θέλουν όλα τα παραπάνω, ούτε προγράμματα αξίας 800 ευρώ. Δεν ξέρω τι κοστίζει 800 ευρω στην Ελλάδα, αλλά εγω 800 ευρώ προγραμμα δεν έχω αγοράσει ΠΟΤΕ. Το ότι έχω ξοδέψει 1000ες ευρώ σε αγορές είναι άλλου παπά ευαγγέλιο, αφού είναι για πολλά προγράμματα, αλλα ΚΑΝΕΝΑ δεν κόστιζε πάνω απο 500$.

Οι απλοί χομπίστες να κάτσουν στα αυγά τους, και να κατεβάσουν ότι τους κατέβει απο ΝΟΜΙΜΑ μέσα. Λες και η open source community καθώς και οι freeware one δεν υπάρχουν. Ελάτε τώρα... Τα ανέφερα και πιο πάνω και προσπεράστηκε... Linux, Repear, sf2, Blender, Open office. Κόστος; 0! ΜΗΔΕΝ! ΖΕRO! ΤΙΠΟΤΑ! ΝΙΕΝΤΕ!

Και μου μιλάς μετά για τον χομπίστα; Ο άπληστος χομπίστας να πάει να μπιπ να σου πω την αλήθεια...

Γιατί τσαντίζομαι και μιλάω έτσι;

1. Γιατι έχω ξοδέψει ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ κάνοντας μουσική. Δεν είμαι κανένα παιδάκι, ούτε χομπίστας, ούτε τίποτα τέτοιο. Είμαι επαγγελματίας και έχω βαρεθεί να βρωμίζετε ο χώρος απο "χομπίστες" που νομίζουν ότι αν κατεβάσουν το Nuendo θα είναι μαμάτοι!

2. Γιατι έχω ξοδέψει κυριολεκτικά τα διπλάσια, σε κόστος, χρήματα, για να τα βγάλουν πέρα οι εταιρίες. Και ναι η Steinberg (αγορασμένη απο τη Yamaha: Τόσο καλά πήγαινε έτσι; ;)), είναι μεγαθύριο, ναι η Eastwest και ο Garritan τα πάνε καλά, αλλά οι πιο πολύ το πολεμάνε για να ζήσουν μια αξιοπρεπή ζωή.

3. Γιατί έχω τρελαθεί σε piracy control και το πληρώνω εγώ ο νόμιμος. Γιατί μου έχει πρίξει τα ούμπαλα το dongle Και το iLok και δε μπορώ να κάνω και αλλιώς. Γιατί πρέπει να έχω το Ιντερνετ για να δουλέψω για να κάνει τον έλεγχό του το Pianoteq (νομίζω ότι λειτουργεί έτσι). Διότη πρέπει να περνάω μια διαδικασία κάθε φορά που θα ήταν περιττή χωρίς όλους τους 'χομπίστες' που κάνουν την πλάκα τους.

4. Γιατί τελικά, έρχετε ο ΑΛΦΑ χομπίστας με 0 έξοδα (κυριολεκτικά), και λέει στον πελάτη:

"Αγαπητέ κύριε computer game designer/producer,

Είμαι ένας καταπληκτικός μουσικός (κοιτάξτε τι έχω στο στούντιό μου, όχι κοιτάξτε: Απο Nuendo σε VSL και σκατα και ματα και ότι νά'ναι και Waves και και και), και έχω καταπληκτική μόρφωση (μούγκα εδώ απο λεπτομέρειες), και τέλος πάντων, το καλύτερο: Είμαι ΠΑΜΦΤΗΝΟΣ! Γιατί σαν το ΙΚΕΑ κόβω απο παντού. (και βέβαια με 0 έξοδα, και 10$ το κομμάτι να πάρει, αξίζει τον κόπο για τον χομπίστα).

Επικοινωνίστε..."

Και εγώ μένω μαλάκας (και καλά κάνω και το γράφω γιατί την παραπάνω περίπτωση την έχω δει μια και δύο φορές).

Που θέλω να ζήσω σαν συνθέτης. Που έχω επενδύσει τόσα χρόνια (ξοδεύοντας) και σπουδάζωντας την τέχνη της σύνθεσης. Που τράβηξα μια ολόκληρη οικογένεια για να το κάνω αυτό. Που έχω ξοδέψει 1000ες ευρώ για να έχω αγορασμένα ΟΛΑ αυτά που χρησιμοποιώ!

Που τελικά ο παραπάνω χομπίστας πιάνει το gig που κανονικά θα κοστολογούταν και 500$ το λεπτό μουσικής για 10$ ΤΟ TRACK! Το μαμω track!

Δεν παρακινώ κανέναν να χρησιμοποιεί κλεψίτυπο λογισμικό, απλά εκνευρίζομαι όταν βάζετε όλους τους παράνομους χρήστες στην πυρά.

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω, και όποιος καταλαβαίνει.

...

Και πάλι δεν βλέπω την σχέση και συνεχίζω να μιλάω ως 100% νόμιμος.

Ααα... και ΝΑΙ έχω παίξει παιχνίδια παράνομα. Το Larry 1, το tetris κάτι τέτοια την δεκαετιά του 80... Και το 92 ίσως... Δεν είχα ιδέα... (όχι ότι δεν κοιμάμαι το βράδυ, ή ότι είμαι άγιος, αλλά πράγματι τα επαγγελματικά μου προγράμματα είναι 100% νόμιμα).

Δεν το παίρνω προσωπικά απλά δίνω παράδειγμα τον εαυτό μου και λέω ότι γιατι να μην μιλάμε;

Άλλωστε αν σήμερα οι υπολογιστές έφθασαν καλπάζοντας σε αυτό το επίπεδο, είναι γιατί η αγορά αυτή "ταΐστηκε" από τον κόσμο (χομπίστες της κρεβατοκάμαρας) που αγόραζαν τα pc σαν τρελοί.

Και γιατί τα αγόραζαν;

Γιατί μπορούσαν να κάνουν τόοοσα πολλά πράγματα πληρώνοντας ΜΟΝΟΝ το pc και όχι τα προγράμματα. Αν έπρεπε να δώσουν άλλες 5 φορές την αξία του pc σε προγράμματα για να  παίζουν, δεν θα το έπαιρναν, δεν θα τα διέθεταν.

έτσι λοιπόν, εκείνοι τάισαν το pc και το έκαναν να μεγαλώσει μέχρι εδώ ... και σήμερα θέλουμε να τους κάψουμε.

Κάψτε τους λοιπόν και θα δείτε το φρενάρισμα... θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

Μα, φυσικά. Έτσι μεγάλωσε και η Microsoft και η Adobe, και δεν τους πολυνοιάζει να σου πω την αλήθεια. Έχουν τους core players και τελειώνει το ζήτημα εκεί.

Η πειρατεία είναι πολυπρόσωπο θέμα.

Ένα πρόγραμμα που κοστίζει... 500$ πχ. Άρα ποσο αρκετά προσιτό σε κάποιες χώρες (ακόμη και Ελλάδα ίσως), αλλα για την... Ινδία που είναι 6 μηνιάτικα, τρέξε γύρευε...

Εγώ πάντως ένα πράμα θα πω. Το κάθε τι είναι για διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικές ανάγκες.

Πχ στην τραγική πλειοψηφία εδώ μέσα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν τους κάνει το πάμφθηνο αλλά πανίσχυρο και απλούστατο energy xt, το οποίο θεωρώ ως το απόλυτο εργαλείο του σοβαρά ασχολούμενου ερασιτέχνη (και όχι μόνο φυσικά) και πάνε όλοι στο πανάκριβο θηρίο, αλλά ταυτόχρονα περίπλοκο (λογικό αυτό) nuendo και συνεχώς σκάνε ερωτήσεις του στυλ: δεν ακούω τι γράφω, έχω καθυστέρηση, μου πετάει το midi εκτός χρόνου, δεν συγχρονίζεται σωστά με την creative και άλλα τέτοια.

Άλλο παράδειγμα; Τι το θες το zebra 2 το tera και το reaktor, όταν δεν κατ' έχεις τα βασικά της σύνθεσης; Δεν σου κάνουν τα απλούστερα, φθηνότερα (πολλά ακόμη και τσάμπα) θηριάκια που κυκλοφορούν; Δηλαδή δεν σου κάνει το zebra cm, synth1, crystal, karmafx?

Τα native instruments spectral delay και το ohmboys, αλήθεια ΞΕΡΕΙΣ να τα ξεζουμίζεις, ώστε να μη σου κάνει το πολύ καλό τσαμπέ classic delay της kjaerhus και άλλα σαν αυτό?

Οπότε στην τελική ιχνηλάτη μου (μην το πάρεις όλο το προηγούμενο κατεβατό επί προσωπικού έτσι?  ;) ), μήπως τελικά όλα αυτά τα περί άυλων και υλικών, χομπιστών κι επαγγελματιών και εταιριών που δεν σέβονται τον καταναλωτή (εμένα πάντως ο u-he μια χαρά με σέβεται να σου πω την αλήθεια), και, και, και, είναι παλιά καλά φούμαρα, για να καλύψουν την δικιά μας άσκοπη πλεονεξία;

Απλά το χειρότερο κατά την άποψή μου είναι ότι με τα πειρατικά γέμισε ο κόσμος μπαστούνες, που νομίζουν ότι έχοντας ό,τι πιο ακριβό και ακραία πολύπλοκο στην κατοχή τους, έπιασαν τον παπά από τα φρύδια. Και μετά θα έρθει ο nikodemos jr σε κάποια χρόνια να αναρωτιέται για το αν πάει μπρος η σύγχρονη παραγωγή και μουσική πραγματικότητα, ή πίσω.

Μπας και τελικά όλα αυτά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους; Από την ποιότητα των παραγωγών ως και της ποιότητας της παραγόμενης μουσικής που ακούμε; Μπας και τελικά με χαλάει η αϋπνία και λέω βλακείες;  ???

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Χωρίς να θέλω να πάρω μέρος στην αντιπαράθεση (ομολογώ ότι είμαι αμαρτωλός -ερασιτέχνης), θέλω να σταθώ στο ότι μηπως όλο αυτό είναι κομμάτι μιας γενικότερης καταναλωτικής κοινωνίας και πολιτικής?

Ας δώσω ένα παράδειγμα...τα "παλιά" χρόνια (περίπου το 85-86) εμφανίστηκε ένα πρόγραμμα που το λέγανε Photoshop version 0.1...έκανε για την εποχή αρκετά λεφτά (250.000-300.000 δρχ αν θυμάμαι καλά).

Άσχετα αν το αγόραζες ή όχι (η πειρατεία βλέπετε υπάρχει από την εποχή της λάσπης), μόλις το έβαζες στα τότε μηχανάκια, ανακάλυπτες ότι ήθελες...κάρτα γραφικών 16.000.000 χρώματων, μνήμες (που τότε κοστίζανε μία περιουσία), εξωτερικους σκληρούς δίσκους (γιατί τότε τα μηχανάκια είχαν 40ρηδες επι το πλείστον), έγχρωμες καλές οθόνες (που τότε κοστίζανε μία περιουσία), έγχρωμους printers που τότε και αυτοί κοστίζανε μία περιουσία (εγώ τότε γύρω από το Photoshop -το 89- πλήρωσα 22.000.000 δρχ για proofer-καλά διαβάσατε, δεν έχω κάνει λάθος στα μηδενικά)...με λίγα λόγια η εξάπλωση του συγκεκριμένου αποτέλεσε την έκρηξη παράλληλων κλάδων, με αποτέλεσμα πολλαπλές επενδύσεις και επαγγέλματα που έκαναν βήματα μπροστά. Η δε Adobe ποτέ δεν έκανε καμμία προσπάθεια να κλειδώσει το πρόγραμμά της (και εάν την κρίνω σήμερα δεν την βλέπω να έχει πρόβλημα επιβίωσης...το αντίθετο μάλιστα)...Σας θυμίζει κάτι?...

Αγοράζω καινούργιο μηχάνημα, και μετά βάζω ένα βαρύ πρόγραμμα, και μετά ανακαλύπτω ότι θέλω κάρτα ήχου, και μετά καλύτερη, και μετά καλύτερη κιθάρα, και μετά αλλάζω τους μαγνήτες και μετά ίσως μου φταίει ο μη λαμπάτος...εδώ φτάνουμε να μας ενοχλεί το λούστρο της κιθάρας...καταναλώνουμε κύριοι (και κυρίες?)...και η γή γυρίζει.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

@ Nikolas

Θέλω να ξέρεις οτι είσαι ένα από τα άτομα που έχω ξεχωρίσει εδώ μέσα, και δεν έχω καμία όρεξη να σου κάνω αντιλογία μόνον και μόνον για ψυχοθεραπεία μου ...  ;D

Όμως να γνωρίζεις πως "χομπίστες" που το παίζουν επαγγελματίες υπάρχουν σε όλους τους χώρους και τελικά βλάπτουν τους πελάτες τους, οι οποίοι θα μάθουν το μάθημά τους ;)

Το πρόβλημα δεν είναι τα σπασμένα, αλλά η "σπασμένη" οικονομία - διαχείριση, που βγαίνει μέσα από μια "σπασμένη" αντίληψη η οποία οφείλεται σε "σπασμένη" συνείδηση. Αυτή η τελευταία είναι το πρόβλημα των ανθρώπων από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, και δεν νομίζω να αλλάξει.

Η απληστία που ανέφερες παραπάνω, οφείλεται στην άγνοια που επίσης ανέφερες ως κάτι το ξεχωριστό. Όμως πρόκειται περί του ιδίου πράγματος. Πρόβλημα συνείδησης, όχι μόνον των χρηστών κλεψίτυπου λογισμικού, αλλά και των δημιουργών τους.

Τέλος θέλω να ρωτήσω κάτι:

Αν ο κόσμος δεν χρησιμοποιούσε κλεψίτυπο λογισμικό,

σήμερα θα είμαστε καλύτερα ή χειρότερα;

(Προσπαθήστε να λάβετε υπόψιν σας όσες περισσότερες παραμέτρους μπορείτε.

Απαντήστε όσο περισσότερο συνειδητά μπορείτε).

Αν βρεθεί ένας τρόπος να μήν μπορεί ο κοσμάκης να χρησιμοποιεί κλεψίτυπο λογισμικό,

τι νομίζετε πως θα επακολουθήσει;

(μήν μου αραδιάσετε μόνον τα θετικά, σίγουρα θα υπάρχουν και αρνητικά)

Και τώρα φεύγω ... πάω να τσακωθώ για/με τους αγρότες  ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου