Προς το περιεχόμενο

Elisadeath live, Les Paul 1958 VOS, Les Paul deluxe 1970


taq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ανέβασα σχετικά πρόσφατα κάποια video από την μπάντα μου τους Elisadeath από τα 2 τελευταία Live μας όπου είχα την ευκαιρία να παίξω με 2 από τις πλέον αγαπημένες μου LP. Στο ένα live και επειδή ο χώρος περιορισμένος (λόγω του ότι έπαιζε και άλλη μπάντα) είχα μόνο την κεφαλή Peavy 6505+ και την καμπίνα του κιθαρίστα από την άλλη μπάντα με 2 electrovoice 12'' (όρθια καμπίνα, το ένα πάνω στο άλλο), οπότε δεν είχα χώρο να βάλω ούτε ένα πεταλάκι μπροστά μου με συνέπεια να πάιξω καρφί με την LP deluxe στον Peavy μου. Δηλαδή 2 ήχους crunch / lead.

 

Στο επόμενο live παίζαμε μόνοι μας και είχα την ευκαιρία να φέρω την καμπίνα μου, και να βάλω επιτέλους τα 2 πεταλάκια μου delay & chorus, και ένα spliter στο οποίο είχα συνδεδεμένες 2 κιθάρες την LP και την αγαπημένη μου στρατ. Το delay μονίμως ανοικτό σε διακριτική ρύθμιση έτσι ώστε να "γλυκαίνει" λίγο τον ήχο. Σε αυτό το video χρησιμοποίησα την LP 1958 VOS.

 

Ο ήχος είναι από την κάμερα, αλλά ελπίζω να σας αρέσει έστω και έτσι..... 2 καλές LP λοιπόν κατ εμέ σε δράση, όσα σχόλια ευπρόσδεκτα :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=ykMQ6CqGb1I&feature=related

 

 

 

 

 

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά η γενική εικόνα είναι αξιοπρεπής αλλά θέλετε πρόβες. Το ρυθμ σέξιον είναι αλλού γι' αλλού και σας αφήνουν ξεκρέμαστους. BTW τι γυρεύει ο μπασίστας εκεί μπροστά - ποιος νομίζει ότι είναι, ο Steve Harris; Oύτε καν κοιτάει τον ντράμερ.

 

Επίσης, κάποια πράγματα που παρατήρησα και μου έκαναν προσωπικά άσχημη εντύπωση

- vibrato στην εισαγωγή του ΤΝΤ απαγορεύεται δια ροπάλου - πιο ξερές συγχορδίες δεν έχουν παιχτεί ποτέ

- το σόλο του don't believe ατύχησε

- δεν κάνουμε vibrato στα φωνητικά του Lynott

- το σόλο του silver mountain παραφαλτσάρει στην αρχή - το παρακάτω χάνεται

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

- το σόλο του silver mountain παραφαλτσάρει στην αρχή

 

Όντως... ::)

 

Εμένα το ΤΝΤ μου φάνηκε κάπως "άτονο", ήθελε περισσότερο νεύρο απ' όλους μάλλον... Κατά τ' άλλα, (είδα και τα υπόλοιπα που έχεις ανεβάσει στο γιουτούμπι) μπράβο σας!

 

Α! και κάτι άλλο...  ΣΤΡΑΤΗΣ 4 EVER!!! 8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ από καρδιάς για όλα τα σχόλια,

 

@ Playloud ... yeyeyeyeee man!!! cooooooooooool!! Άντε ανέβασε κανένα καλό (αν βέβαια έχεις τον τρόπο) να γουστάρουμε!! ;)

 

@mscmr έυχαριστώ πολύ για τα σχόλια, και τα λαμβάνω σοβαρά υπ όψη, ειλικρινέστατα! Απλά να σου πώ (δεν είνια δικαιολογία, αλλά αλήθεια) ότι δεν είμαστε οι ACDC, Thin Lizzy, Rainbow, οπότε η διασκευή έχει κάτι  πάντα από το "χεράκι" του καθένα μας καλό ή κακό ή όπως αλλιώς αυτό κρίνεται. Π.χ ο Γιώργος δεν είναι lead κιθαρίστας αλλά δεν θα του πώ να μην παίξει ένα σόλο που το γουστάρει (Thin Lizzy). Επίσης στο φάλτσο που λες, λάβε υπ όψη ότι είμαστε κουρδισμένοι σε ύφεση, εκτός αν εννοείς άλλο είδους φάλτσο, π.χ αν δεν έφτασε τον τόνο το πρώτο σήκωμα... anyway δεν θα το λιώσω κι όλας το θέμα... εμένα μου αρέσει πάντως όπως το ακούω... θεωρώ ότι έχει μιά συνέχεια μέχρι να τελειώσει από άποψη μελωδίας, έχω κρατήσει τα πρώτα μέτρα του Ritchie και συνεχίζω με δική μου μελωδική γραμμή ως το κλείσιμο.άλλωστε ένα Blackmorosomething σόλο είναι σε αιολικό και τίποτα παραπάνω. Τι εννοείς ότι χάνεται παρακάτω?  Επίσης ο Στράτος (φωνή) τον θεωρώ ανάμεσα από πάρα πολλούς έλληνες τραγουδιστές hard rock που έχω ακούσει αρκετά καλό και με πολύ καλή φωνητική χροιά. Τι να του πώ ο Lynot δεν κάνει vibrato? Θα μου πει ανεστησέ τον να το πει... είπαμε δεν είμαστε οι Lizzy.. ούτε βγάζουμε χρήματα από την μουσική χεχεχεεχ... απλά σαν μπάντα θέλουμε όσο πιό αξιοπρεπώς να πούμε τραγούδια που μας εκφράζουν και τίποτα περισσότερο. Σίγουρα πάντα χρειάζονται πρόβες, και σαφώς και εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι πάντα γιατί ξέρουμε σα μπάντα ότι έχουμε αποδώσει και πολύ καλύτερα... όσο αφορά το ρυθμικό μέρος. Για τις Gibson που ανέβασα το θέμα δεν λές κάτι... σου άρεσε σαν ήχος? Ακούγεται πολύ "ξερή" π.χ η deluxe που δεν έχω εφέ σε σχέση με την VOS πού είναι πάνω στο full rig μου?

 

@Kultura thx dude!! Όντως ο Στρατής Steele είναι κορυφή!

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Taq

Τα σχόλια τα κάνω εντελώς καλοπροαίρετα οπότε χαίρομαι που τα παίρνεις έτσι.

 

Το βίντεο έχει πολύ κακό ήχο για να κρίνω τις κιθάρες. Οπότε μην περιμένεις σχόλια για τον ήχο τους.

 

Όσον αφορά στις "διασκευές", η προσωπική μου άποψη είναι ότι είτε "διασκευάζεις" το κομμάτι, δηλ. το αλλάζεις πραγματικά, είτε το αφήνεις ως έχει επειδή το σημείο αναφοράς είναι το original.

 

Για τις παρατηρήσεις: το solo στο Don't believe, αν θέλει να το παίξει ο άλλος κιθαρίστας, ας το παίξει. Άλλα ας το μάθει πρώτα καλά. Δεν είναι δύσκολο, είναι πανέμορφο και είναι κρίμα να χαλάει την εικόνα της μπάντας.

Στο σόλο στο Silver Mountain τα σηκώματα σου στην αρχή και στο 5,16 είναι πάνω από το pitch. Με το "χάνεται" εννοώ ότι κάτι δεν ακούω καλά στις συχνότητες και δεν μπορώ να κρίνω περαιτέρω.

Όσο για τον τραγουδιστή μπορείς να τον θεωρείς ό,τι θες και μπορεί και να είναι, αλλά ας κρατήσει το "επικό" για τα άλλα κομμάτια που παίζετε και το σηκώνουν. Όχι για τον Lynott. Αν θέλει αποδείξεις, δεν χρειάζεται να τον αναστήσει (μακάρι να μπορούσε). Ας ακούσει τους δίσκους απλώς.

 

Ουσιαστικά αυτό που θέλω να πω με όλα τα παραπάνω είναι ότι όταν εγώ (και άλλοι, φαντάζομαι) ακούω μια cover μπάντα θέλω να ακούσω αυτό που περιμένω. Όχι αυτό που θεωρεί ο κάθε μουσικός ότι είναι καλό - είτε επειδή πραγματικά το θεωρεί, είτε επειδή απλώς δεν μπορεί να παίξει το original (γενικά μιλάω).

 

Πραγματικά φιλικά.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Taq εχουμε συναντηθει αλλα ουτε εγω ηξερα οτι εισαι εσυ αλλα ουτε εσυ οτι ημουν εγω. Μια μερα, τελος οκτωβρη στο guitar store που ειχα φερει μια '73 strat στον Τολη και πηρα την Mira.

Δες αλλα βιντεο πσοτ μου , ο,τι εχω ανεβασει ειναι απο το Sticky (μαλλον).

 

Για τα βιντεακια σου, δεν ακουγεται ρε καλα η διαφορα λογω ηχου καμερας. Εσυ τα ακους και τα εντοπιζεις γιατι εχεις ακουσει το real thing αλλα ετσι ειναι πολυ δυσκολο να ξεχωρισεις γιατι εστω και το μικ να στρεψεις λιγο αλλιως αλλαζει τελειως ο ηχος.

 

Για τα παιξιματα δεν θελω να μιλησω, γιατι δεν θα μιλησω και με τα καλλιτερα και δεν υπαρχει και λογος απο την στιγμη που μονον την πλακα σας κανετε και τιποτε αλλο.

Αν μου ζητηθει τοτε ναι, ειδικα αφου αυτα τα κομματια τα εχω παιξει ΟΛΑ (μαζι με την συντριπτικη πλειοψηφια κομματιων που ανεβαζονται).

Ο drummer παντως μ αρεσει και σαν χτυπημα και ειναι και διαβασμενος

Και μενα με ενοχλουν οι τραγουδιστες που φευγουν απο την ατμοσφαιρα του τραγουδιου. Ενα σολο παιγμενο αλλιως δεν αλλαζει και πολλα (ειδικα ο Blackmore δεν επαιζε το ιδιο σολο twice) αλλα αλλαγμα στην ατμοσφαιρα που δινει ο τραγουδιστης το χαλαει τελειως το κομματι. Φανταστειτε ας πουμε το Blood Of My Enemies των Manowar α λα John Lee Hooker. Λεει? Δε λεει.......

Xtra εκνευριζομαι οταν συγκεκριμενα οι τραγουδιστες (οπως και το παιδι στο βιντεο) τα κανουν ολα τα κομματια λες κι ακους το "Χριστος ανεστη εκ νεκρων..." (κοινως επικ), οπως επισης οταν βαζουμε backing vocals εκει που δεν υπαρχουν (βλ Don't Believe)

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

thx για τα σχόλια... και φυσικά θα τα εκλάβω καλοπροαίρετα... δεν είμαστε οι Led Zeppelin & οι Deep Purple. όντως ο ήχος της κάμερας είναι λίγο κάπως, σε σχέση με το real thing, παρ όλα αυτά οι "δυναμικές" των 2 LP πιστεύω ότι "βγαίνουν" έξω έστω και έτσι.

 

@mscmkr φίλε μου όσο αφορά τα original solos στις διασκευές που παίζουμε μην έχεις καμιά αμφιβολία ότι δεν μπορώ να τις παίξω καρφί και να τις αποδώσω, απλά μου αρέσει να το αλλάζω λίγο το όλο θέμα.. Επίσης όλοι πληρώνουν στην πρόβα και δεν έχω δικαίωμα να του πώ του άλλου κιθαρίστα μάθε το ή μην το παίζεις. Το ξέρω ότι είναι κούκου το σόλο του, από την στιγμή που το θέλει όμως να το παίξει δεν θα πλακωθώ και μαζί του...φιλαράκι είναι.. Όντως θα μπορούσα να του πάρω το σόλο και να το λιώσω και να γουστάρω, αλλά τα πράγματα σε μιά μπάντα όταν είσαι λίγο σοβαρός δεν είναι απλά, πρέπει να αφήνεις περιθώριο και στον άλλον κιθαρίστα να αναπνέυσει. Αν θέλεις να σου στείλω βίντεο από 1000 φίρμες να δεις τι παίζουν στα live να καραφλιάσεις.. αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

 

@playloud, ναιιι και γω σε θυμήθηκα τώρα... ωραία στρατ είχες!!! Βασικά δεν διεκδικώ δάφνες ώρες ώρες για το παιξιμό μου αλλά πίστεψέ με καλοπροαίρετα πάντα ότι παίζω και πολύ καλύτερα και πιό όμορφα πράγματα...... παίζουμε για να γουστάρουμε όσο μας επιτρέπει ο χρόνος που δαπανάμε ο καθένας προσωπικά για την μπάντα μας. Η περίοδος αυτή για μένα κάθε άλλο παρά στην κιθάρα με αφήνει να αφιερωθώ, και να "πιάσω" το επίπεδο που ξέρω ότι μπορώ να παίξω. Άλλωστε το γνωρίζεις αν σταματήσεις να μελετάς και να εξασκήσαι μοιραία "κάθεται" η δουλειά. Ο χρόνος που προσωπικά αφιέρωσα είναι ό χρόνος στις πρόβες και ελάχιστα στο σπίτι. Τα live έγιναν καθημερινές μετά την δουλειά στο καπάκι, δεν είναι δικαιολογία αλλά είναι και η πραγματικότητα. Όσο κέφι και να έχεις και να γουστάρεις, άλλο τι μπορείς να παίξεις και άλλο τι θα παίξεις στην τελική. Προσωπικά πιστεύω ότι ψιλοβρίσκουμε τον δρόμο μας αρέσει ότι κάνουμε... πολλά θέλουν βελτίωση, και φυσικά όπως είπα και χάρηκα που το κατάλαβες κατευθείαν είναι ότι δεν κάνουμε πρωταθλητισμό, αλλά παίζουμε πάνω από όλα για να το φχαριστιώμαστε.  Στα λίγα live που έχουμε κάνει η γενική εντύπωση όσων μας παρακολουθούν από κοντά είναι ότι το επόμενο είναι πάντα καλύτερο από το προηγούμενο.. ;D ;D όσο αφορά τον τραγουδιστή, ναι το παλληκάρι καλώς ή κακώς έχει πιό metal προσανατολισμό... και όλοι δηλαδή εκεί εκτός από μένα.. όμως το κριτήριο που είναι σημαντικό είναι ότι η προφορά του είναι τέλεια, (ο πατέρας του είναι Βρετανός), και αν μη τι άλλο ξέρει να τραγουδάει... όσο με θυμάμαι να παίζω κιθάρα και να παρακολουθώ Έλληνες πάνω σε ξένο στοίχο ... λίγοι είναι αυτοί που μπόρεσαν να τραγουδήσουν σωστά αν μη τι άλλο. Οπότε περί ορέξεως...

 

 

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου