BGkakos Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Σ΄ευχαριστω...Θα κοιταξω να δω τι παιζει γιατι θελω να παρω μια φορα μαγνητες οποτε θελω να ειμαι 100% σιγουρος.Thanks man! https://www.facebook.com/bgkakos/ https://www.facebook.com/rhythmpowerstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator kpeyos Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Moderator Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Ένα πολύ ωραίο σετ κυρίως για metal-hard rock, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατα κόρον πριν την επέλαση των boutiqueάδων είναι αυτό: DiMarzio PAF Pro Neck http://www.thomann.de/gr/dimarzio_dp151bkn_humbucker_pafpro.htm DiMarzio Tone Zone Bridge http://www.thomann.de/gr/dimarzio_dp155_bk.htm Για πιο καλές προτάσεις θα ήταν καλό να μας πείς, τι δεν σου αρέσει ακριβώς στο σετ που έχεις επάνω, και με τι ενισχυτή σκοπεύεις να παίξεις. σημ. Αν η κιθάρα σου έχει ήδη πολά πρίμα η πρόταση Jazz Νeck/JB Bridge δεν είναι καλή. O '59 της Seymour Duncan είναι μια καλή λύση σε κάποιες epi που υποφέρουν από αυτό γιατί προσθέτει μπάσα. Είναι όμως πολύ mid scooped για τα γούστα μου, και όχι τόσο καλός στα High Gain γιατί λασπώνει. Μια καλή ακόμα all around (πιο rock, λιγότερο metal πρόταση για epi είναι οι Burstbucker Pro της Gibson. Eπίσης μια σημαντική και φθηνή αναβάθμιση, για να ακούγονται σωστά οι μαγνήτες σου, απ' τη στιγμη που θα ξοδέψεις κάποια λεφτά είναι να αγοράσεις τέσσερα ποτενσιόμετρα της CTS κατά προτίμηση μετρημένα και matched από κάποιο από τα eshops που τα προσφέρουν (π.χ crazyparts.de), με μετρικό σπείρωμα για να ταιριάζουν στην κιθάρα σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BGkakos Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Ομολογω οτι πολλα απ'αυτα που μολις ειπες δεν τα καταλαβα....Βασικα,δεν ειναι τοσο οτι δεν μ'αρεσει κατι στον ηχο της κιθαρας μου (αν εξαιρεσεις μια μικρη αδυναμια που εχει στον ηχο που βγαζει στα σολο) οσο το οτι θελω να αποκτησει εναν καπως διαφορετικο ηχο.Ας πουμε θελω να πιασω περιπου τον ηχο των opeth (τον οποιο τον πλησιαζει καπως με τον εξοπλισμο που εχω και τον οποιο θα παραθεσω παρακατω) και πιο προσιτων ακομα ηχων οπως τα ρυθμικα μερη των blind guardian,αλλα να μπορω να παιξω και πραγματα του στυλ των pink floyd. Θελω δηλαδη να ειναι κυριως μεταλ ο ηχος αλλα οχι σε φαση kreator ξερω γω γιατι ουτως ή αλλως,οπως ειπα, εχω και μια bc rich γι'αυτη τη δουλεια.Θελω δυναμη αλλα και συναισθημα. Τωρα,οσον αφορα αυτο που ανεφερες για τα πριμα της κιθαρας μου δεν το πολυκαταλαβα.Νομιζω οτι ο ηχος της ειναι αρκετα ισορροπημενος. Ο εξοπλισμος μου ειναι: epiphone les paul custom ebony ενισχυτης: marshall MG series 15CDR πεταλιερα: digitech RP200 Τελος, θα ηθελα να μου εξηγησεις, αν δεν σου ειναι κοπος και επειδη δεν πολυξερω απ'αυτα παρολο που παιζω γυρω στα 9 χρονια κιθαρα, τι δουλεια κανει ενα ποτενσιομετρο. Σ'ευχαριστω πολυ! https://www.facebook.com/bgkakos/ https://www.facebook.com/rhythmpowerstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vrass Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Τα ποτενσιόμετρα είναι τα γνωστα volume & tone. Αυτά που βαζουν στις φτηνές κιθάρες τα εργοστάσια είναι πιο χαμηλής ποιότητας από τα cts που γράφτηκαν παραπάνω, καθαρα για λόγους κόστους. Βλέποντας πάντως τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείς θα έλεγα ότι και να αλλαξεις τους μαγνήτες δεν θα ακούσεις κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις πρωτίστως τον ενισχυτή σου... ;) Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 +1 Vrass Εκτός αν πηγαίνεις αρκετά συχνά σε στούντιο για πρόβες, θα πρότεινα να κρατήσεις τα λεφτά σου και να στοχεύσεις σε άλλο ενισχυτή, ότι μαγνήτες και να βάλεις άμα παίζεις μέσα από 15άρη practice δεν θα καταλάβεις πολλά πράματα ;) Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
St4rg4z3r Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Βλέποντας πάντως τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείς θα έλεγα ότι και να αλλαξεις τους μαγνήτες δεν θα ακούσεις κάποια ιδιαίτερη διαφορά. Θα σου πρότεινα να αλλάξεις πρωτίστως τον ενισχυτή σου... ;) Ακριβώς! Με τον ενισχυτή σου οι διαφορές που θα αντιληφθείς με την αλλαγή των μαγνητών θα είναι απειροελάχιστες. Ad astra per alia fideles... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bihlas87 Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 ενισχυτης: marshall MG series 15CDR πεταλιερα: digitech RP200 δυστυχως με αυτο το gear δεν νομιζω να καταλαβεις επαρκη διαφορα με ενα σετ καλων μαγνητων. και εγω περιπου στην κατασταση σου ημουν, οσων αφορα την εκτιμηση του gear, μετα ομως ξεκοκκαλισα το μισο noiz... Θελω δυναμη αλλα και συναισθημα Αυτο δυστυχως δεν ειναι θεμα gear. edit: με προλαβαν οι προλαλησαντες ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
BGkakos Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Πρωτ'απ'ολα,ευχαριστω τον vrass για την επεξηγηση του για τα ποτενσιομετρα.Τωρα οσον αφορα το θεμα του ενισχυτη, για να το λετε ολοι σας αυτο, προφανως εχετε δικιο.Το θεμα ειναι οτι ο εν λογω ενισχυτης παρ'ο,τι 15αρης βγαζει απιστευτο ηχο ακομα και συγκρινομενος με αλλους ενισχυτες που εχω παιξει σε στουντιο (κι εχω παιξει σ'αρκετα στουντιο και με αρκετους ενισχυτες).Εχω παιξει σε mesa boogie ο οποιος δεν μ'αρεσε καθολου.Ο ηχος μπουκωνε απιστευτα παρολο που αλλαζα και ξανααλλαζα τις ρυθμισεις του.Το ιδιο και σε line6.Δηλαδη 2 απ'τις καλυτερες μαρκες ενισχυτων νομιζω.Αν ειναι λαθος η αποψη μου παρακαλω πειτε το μου.Μεχρι στιγμης μονο οι marshall μου φαινονται καλοι αν και σε μεγαλυτερο ενισχυτη δεν με ικανοποιει 100% ο ηχος.Δεν λεω, μπορει να φταιει οτι δεν ξερω να ρυθμισω τον εκαστοτε ενισχυτη καταλληλα.Μπορει ο καθε ενισχυτης να'χει τα δικα του "κουμπια".Ψιλοαλλαξε νομιζω το θεμα....Σας ευχαριστω για μια ακομη φορα ολους για την συνεισφορα σας! https://www.facebook.com/bgkakos/ https://www.facebook.com/rhythmpowerstudio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vrass Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 ......................Δεν λεω, μπορει να φταιει οτι δεν ξερω να ρυθμισω τον εκαστοτε ενισχυτη καταλληλα.Μπορει ο καθε ενισχυτης να'χει τα δικα του "κουμπια".Ψιλοαλλαξε νομιζω το θεμα.... Εδωσες μονος σου την απάντηση. Επαιζα κάποτε σε ένα γκρουπάκι, όπου ο ένας κιθαρίστας είχε συνιθίσει όπως και εσύ στο φτηνό practice 15αράκι και έβγαζε όλους τους λαμπάτους Marshall, Boogie κλπ άχρηστους. Θελουν ψάξιμο αυτοί οι ενισχυτες, και (ανάλογα το τι παίζεις πάντα) λίγα και καλα εφε. Αμα βαλεις επάνω στο Boogie ένα φτηνό πολυεφφε με ρυθμίσεις για να παίζει σε 15αρακι, ε, όπως και να το κάνουμε, τον σκοτωνεις.. ;) Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jasemeister Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 16 Ιανουαρίου 2009 Επειδή το ψάξιμο βοηθάει και μόνο έτσι αποκτούμε την πολύτιμη και απαραίτητη εμπειρία που χρειάζεται για να σχηματίσουμε άποψη για τον ήχο μας, μετά από αυτά που μας είπες προτείνω να πας όντως για άλλους μαγνήτες αλλά μάλλον σε κάτι στάνταρ και μεταχειρισμένο ώστε να μην ξοδέψεις πολλά και να διατηρήσεις καλή αξία μεταπώλησης. Επίσης προσπάθησε να βρίσκεσαι με άλλους μουσικούς πιο έμπειρους από σενα και ζήτα να σου δείχνουν γιατί και πως δουλεύουν τους ενισχυτές τους. Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση