Προς το περιεχόμενο

Μαγνητες για epiphone les paul custom?


BGkakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα αυτιά σου έχουν κουρδίσει στον ενισχυτάκο που έχεις και αντιλαμβάνονται την μεγάλη διαφορά σε όγκο και σε ένταση ως "μπούκωμα"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 59
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για την απαντηση του vrass:

Το φοβομουν και ημουν σχεδον σιγουρος οτι θα επιβεβαιωνοταν αυτη η υποθεση μου οτι μπορει ο καθε ενισχυτης να'χει τα κολπα του.Σε ευχαριστω που μου το διαλευκανες αυτο.Μιας που εισαι ευκαιρος  ;D , εχεις καποιον καλο ενισχυτη υποψιν σου?Δεν θελω κανα τερας 100 watt ή κατι τετοιο.Κατι καλυτερο εστω απ'αυτον που εχω ετσι ωστε αν αλλαξω μαγνητες να φαινεται η διαφορα.Αναμενω προτασεις απ'οσους εχουν καποια!

 

Jasemeister με ψιλομπερδεψες με τη μεταστροφη σου προς τους μαγνητες παλι!Οσον αφορα τους μουσικους που λες ειναι και λιγο δυσκολο να βρω καποιους.Σ'ενα στουντιο που ειχα παει και ειχε mesa boogie ουτε και ο ιδιος δεν ηξερε πων να τον ρυθμισει!

 

Longshadow δεν νομιζω να ειναι ΤΟΣΟ το τι εχει συνηθισει το αυτι μου σαν ηχο.Οταν μιλαγα προηγουμενως για μπουκωμα,αναφερομουν σε "τρελο" μπουκωμα που δεν το αντεχει το αυτι.Σαν να εχεις βαλει ξερω γω να παιζει ενα κομματι με παρα πολλα μπασα.Και δεν ειναι οτι ειχα πολλα μπασα στην πεταλιερα μου ή στον ενισχυτη.Κατι αλλο θα εφταιγε παντως,σιγουρα.Καποια αλλη ρυθμιση.Ηταν too much παντως για να πεις οτι ειναι απλα οτι εχω συνηθισει σε αλλον ηχο εγω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ένας κιθαρίστας είχε συνιθίσει όπως και εσύ στο φτηνό practice 15αράκι και έβγαζε όλους τους λαμπάτους Marshall, Boogie κλπ άχρηστους

Ακριβως, θυμαμαι παρομοια περιπτωση, οχι τοσο ακραια βεβαια, ενος φιλου μου ο οποιος επαιζε αρκετα χρονια αλλα δεν ειχε ποτε ενισχυτη. Επαιζε μεσω ενος v-amp σε laptop και μετα σε 2.1 ηχεια ή με ακουστικα! ερχεται μια μερα στο σπιτι μου με κιθαρα και v-amp, τα συνδεω στο στερεοφωνικο, technics ενισχυτης και bose ηχεια, παιζει και μου λεει οτι το ηχοσυστημα μου ειναι γτπ!!! Ε, μετα τον εδιωξα με τις κλωτσιες ;D. Προτεινω λοιπον να παρεις την κιθαρα σου ή και το rp200 και να περασεις απο καποια καταστηματα με πωλητες που ξερουν τι τους γινεται και να δοκιμασεις μερικους καλους ενισχυτες για να 'ανοιξουν' τα αφτια σου  ;).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bihlas87 αυτο θα ηταν κατι που θα μπορουσε να γινει σε εναν ιδανικο κοσμο  ;D .Εδω στο Ελλαδα που να βρεις τετοιο καταστημα που να του πεις "ξερεις θελω να δοκιμασω αυτο κι εκεινο" και στο τελος να φυγεις χωρις να αγορασεις τιποτα?Εδω περα για να παιξεις με μια κιθαρα πας και σε κοιταζουν με μισο ματι!Αυτο που λες θα 'πρεπε να κανω αλλα λιγο δυσκολο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες... Δεν λέω ότι οι μαγαζάτορες της Αθήνας είναι οι πιο προσιτοί άνθρωποι στον κόσμο, αλλά θέλει να και λίγο (έως πολύ) αέρα από τη μεριά σου... Δηλαδή: 1)Τσεκάρεις την τιμή του ενισχυτή που θέλεις να δοκιμάσεις κάπου στο ίντερνετ, (ας πούμε 500 ευρώ) 

2) Παίρνεις την κιθαρίτσα σου

3) Μπαίνεις σε μαγαζιά λέγοντας "ψάχνω έναν ενισχυτή γι' αυτό το είδος μουσικής, και έχω 500 ευρώ, τί μου προτείνεις;"

Και παίζεις, και βλέπεις πως σου φαίνεται...

Φυσικά και δεν είσαι υποχρεωμένος να αγοράσεις τον ενισχυτή!

 

Επανάλαβε το βήμα 3 σε όσα περισσότερα μαγαζιά μπορείς/προλαβαίνεις... ;)

 

Ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα, αλλά για να σε βοηθήσουμε το κάνουμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωστος ο kultura. Εγω ειμαι στην επαρχια οπου ειναι λιιιιιγο πιο χαλαρα τα πραγματα λογω περιορισμενης πελατειας. Την τελευταια φορα που κατεβηκα στην Αθηνα, εφαγα ενα ολοκληρο απογευμα στο κεντρο και ουσιαστικα δεν δοκιμασα τιποτα. Την επομενη μερα περασα εντελως τυχαια εξω απο το υποκαταστημα του ΖΟΖΕΦ στον Πειραια και μπηκα να ριξω μια ματια στην σειρα se της prs. Πιασαμε κουβεντα με τον πωλητη, εκατσα σχεδον μια ωρα και επαιξα με 7 κιθαρες και 4 λαμπατους με αποκοτυφωμα μια prs των 3000 ευρω σε ενα θηριωδη vox! Αν ψαξεις σιγουρα θα βρεις  ;).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελα ρε bihlas επαιξες με prs?Αυτα ειναι!Τυχερος!Καλα ναι δεν λεω υπαρχουν εξαιρεσεις αλλα τωρα να τριγυρναω εξω με μια κιθαρα ψαχνοντας για μια εξαιρεση ειναι κ λιγο δυσκολο αλλα μονο ετσι μπορει να γινει στην τελικη.

 

Kultura εχεις δικιο...Καλυτερα ας συνεχισουμε το θεμα ως αρχισε.Για τους μαγνητες δηλαδη.Αλλωστε στο θεμα του ενισχυτη ειναι πραγματικα θεμα δοκιμης οποτε δεν μπορει ο καθενας να προτεινει κατι οπως ζητησα εγω προηγουμενως απο ενα παιδι.Θα δοκιμασω εγω καποιους και θα αποφασισω.Ας συνεχισουμε για μαγνητες!Οποιος εχει προτασεις, παρακαλω ας τις παραθεσει.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν πιστεύεις, πάντως, ότι χρειάζεσαι ενισχυτή, μπορείς να ανοίξεις άλλο θέμα, ή να συνεχίσουμε σ' αυτό εδώ... Ο σκοπός του thread δεν είναι να σε πείσω εγώ να πάρεις τους τάδε μαγνήτες, ή ο άλλος να πάρεις τους δείνα μαγνήτες... Ο σκοπός είναι να σε βοηθήσουμε... ;)

 

Τέλος πάντων, αν κατέβεις στην Αθήνα με την κιθάρα σου, θα μπορέσεις να ακούσεις ΣΤΑΝΤΑΡ 4-5 ενισχυτές, και να καταλάβεις πού κυμαίνονται τα γούστα σου...

 

Από μαγνήτες δεν έχω να σου προτείνω κάτι συγκεκριμένο, έχουν ήδη πέσει καλές ιδέες στο τραπέζι... ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβως οπως τα λες ειναι kultura και γι'αυτο συνεχεια ευχαριστω ολους οσους μιλανε σ'αυτο το θεμα, επιδη κοιτανε να βοηθησουν.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Σαφώς δεν θα πρέπει να επιλέξεις μαγνήτες πριν επιλέξεις ενισχυτή. Η προηγούμενή μου ερώτηση έγινε ακριβώς γιατί ο ήχος είναι ένα συνολικό πράγμα. Για παράδειγμα πριν 20-30 χρόνια οι metal κιθαρίστες χρησιμοποιούσαν μαγνήτες με τεράστιες εξόδους (πολύ γκάζι και πολλά μεσαία στον ήχο), γιατί οι ενισχυτές δεν τους το παρείχαν. Από την δεκαετία του '90 όμως και μετά π.χ τους Mesa Boogie Dual Rectifier δεν είχε πια σημασία πόσο δυνατούς μαγνήτες θα είχες γιατί οι ενισχυτές είχαν άπειρο γκάζι. Οπότε οι κιθαρίστες ξεκίνησαν να διαλέγουν μαγνήτες με χαμηλότερες εξόδους (λιγότερο γκάζι, περισσότερα πρίμα) που γενικά θεωρούνται πιο ευέλικτοι. Σήμερα υπάρχουν πολλές προτάσεις αν ξοδέψεις λίγο περισσότερα από ότι σε ένα σετ boutique μαγνήτες (οι οποίοι θα σου στοίχιζαν γύρω στα 300 ευρώ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου