Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα διακόπτη (μάλλον) στην Gibson-335. Έχει τύχει σε κανέναν κάτι τέτοιο;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

λοιπον παιζοντας σημερα με την gibson 335 που εχω αρκετα χρονια παρατηρησα οτι ο μαγνητης bridge δεν επαιζε. μετα απο μερικες μετακινησεις του τριθεσιου επιλογεα παιζει κανονικα, αλλα στη μεσαια θεση (οπου παιζουν και οι δυο) συμβαινει το εξης περιεργο: οταν κλεινω εντελως το volume του ενος (οποιουδηποτε) κλεινει εντελως το volume της κιθαρας (δεν ακουγεται δηλαδη ουτε ο αλλος). εχω την εντυπωση οτι αυτο παλιοτερα δεν γινοταν, δηλ. στη μεσαια θεση μπορουσα να κλεινω τον εναν μαγνητη εντελως (συνηθως παιζω μονο με τον neck γι αυτο και δεν ειμαι σιγουρος  ;D ). οποτε οσοι τυχαινει να εχουν 335 η γενικως να ξερουν, τι πρεπει απο τα δυο να γινεται κανονικα? μηπως τα παιξε ο διακοπτης? η θυμαμαι λαθος?

ευχαριστω παιδια για τη βοηθεια....

η κιθαρα ειναι αυτη: του 1979 νομιζω

gibson01.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ οσο ξερω,στη μοντερνα εκδοχη του κλασικου wiring με 4 pots της gibson,συμβαινει ακριβως αυτο που περιγραφεις:στη μεσαια θεση το καθε vol λειτουργει ως master και τα tone ανεξαρτητα.Για να αλλαξει αυτο,πρεπει να εναλλαχθει η θεση δυο καλωδιων στην ολη συνδεσμολογια,κατι λιγο δυσκολο(νομιζω) να προκληθει απο δυσλειτουργια του διακοπτη(κανω λαθος;;;).Το πιο πιθανο ειναι να δουλευε ανεκαθεν ετσι,απλα δεν το ειχες παρατηρησει!

Απ'όσο ξέρω σε όλες τις Gibson με 2 διπλούς και 2 volume, 2 tone η συνδεσμολογία είναι τέτοια ώστε αν κλείσεις το volume του ενός μαγνήτη, στη μεσαία θέση του διακόπτη δεν υπάρχει σήμα. Έτσι δημιουργείται και το κλασσικό on/off εφέ με το toggle switch.

Όσο για το πρώτο που αναφέρεις είναι επίσης στάνταρ περίπτωση όπου δεν κάνει καλή επαφή ο διακόπτης, με τον καιρό συμβαίνει σε όλους που και που, ειδικά αν έχεις καιρό να μετακινήσεις το switch. Δεν είναι τίποτα.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

• Guru

ευχαριστω πολυ, μαλλον λαθος θυμομουν..

ο εξτρα διακοπτης ειναι coil splitter, κοβει τα τυλιγματα των μαγνητων και εξομοιωνει καπως τον ηχο single coil (στο πολυ περιπου). ειναι ωραιο εφε, αλλα στη θεση που ειναι μερικες φορες οταν παιζεις καθιστος πατιεται απο μονος του και σε ταλαιπωρει...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου