Προς το περιεχόμενο

N.O.S or NOT?

alderbody

Προτεινόμενες αναρτήσεις

α) Winged "C" SED 6L6GC

β) Electroharmonix 6l6EH

τις β) τις εχω ηδη πανω εδω και χρονια. Not bad...

ειδα στο site του Geral Weber (Kendrick amps κλπ) οτι δινει κατι 6L6GC νεες αλλα και καλα με ηχο NOS... yeah right, ή αξιζει τον κοπο? 

'Νταξει, ο Weber αν μη τι αλλο κατι ξερει, αλλα ειναι επισης και πολυ καλος busynessman...  ;)

Σκεφτομαι να βαλω αναγνωρισμενα καλες νεες 6L6 και μερικες NOS 12Α_7

wood matters

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εγω θα διαφωνησω,ειδικα οταν μιλαμε για Fender sound.

ΚΑΜΜΙΑ καινουργια λυχνια δεν μπορει να συγκριθει ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ για τεραστιο,καθαρο και γεματο ΚΑΘΑΡΟ ηχο με τις PHILIPS/SYLVANIA 7581A. 

Επισης ΚΑΜΜΙΑ καινουργια λυχνια δεν θα εχει τη γλυκα & την "παρουσια" μιας RCA 6L6GC black plate ;)

Οντως το απαγορευτικο τους κοστος τις κανουν "ειδη πολυτελειας" (αυτες που προσωπικα εχω τις χρησιμοποιω μονο σε ηχογραφησεις) αλλα η διαφορα ΥΠΑΡΧΕΙ και ειναι ΜΕΓΑΛΗ.

("κοντυνές" στον ηχο και αξιοπρεπεστατες για καθημερινη χρηση ειναι οι TAD 6L6STR που ειναι και οι αγαπημενες μου καινουργιες 6L6)

Στις προενισχυτικες  τα πραγματα ειναι σαφως καλυτερα μια και κυκλοφορουν πολλες εξαιρετικες 12ΑΧ7,12ΑΤ7 & 12ΑU7  ,το ιδιο συμβαινει και  στις EL84.

Ομως αν μιλαμε για big bottles (ΚΤ88,6505,ΕL34,KT66,5881,6L6) NOS is better....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ναι αλλα που να δωσεις $800+ για blackplate RCA...

δηλαδη απο νεες 6L6 για κλασσικο(ΤΑΤΟ) 7εndεr ηχο ποιες θα ηταν οι Top 5 ας πουμε? (ανεξαρτητως τιμης)

ποιες πλησιαζουν πιο κοντα στις κλασσικες θεες του παρελθοντος?

wood matters

Επισης ΚΑΜΜΙΑ καινουργια λυχνια δεν θα εχει τη γλυκα & την "παρουσια" μιας RCA 6L6GC black plate ;)

Ημουν ιδιαίτερα τυχερός και είχα μια τετράδα RCA 6V6 GTY tan glass brown micanol base και αυτός ήταν ο λόγος που έφτιαξα τον <A HREF="http://www.noiz.gr/index.php?topic=157666.0">τσίφτη μου </A>.

Ομολογώ ότι άλλες λάμπες που δοκίμασα επάνω του δεν είχαν το ίδιο γλυκό αποτέλεσμα με τις RCA. Οχι βέβαια ότι δεν θα ζούσα με εκείνες. Ισως φταίει που ήταν και ο πρώτος ήχος που έβγαλε και συνεπακολούθως, μέτρο σύγκρισης.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

δηλαδη απο νεες 6L6 για κλασσικο(ΤΑΤΟ) 7εndεr ηχο ποιες θα ηταν οι Top 5 ας πουμε? (ανεξαρτητως τιμης)

χρησιμοποιωντας σαν βαση τον MARK 1 Boogie μου (landmark για εμενα οσον αφορα τον καθαρο Fender ηχο & με fixed bias) οι καλυτερες που εχω δοκιμασει απο τις νεες ειναι οι TAD STR,ακολουθουμενες απο τις Svetlana Winged C  & απο τις JJ 6L6GC.

καμμια απο τις παραπανω δεν εχει το headroom & punch μιας 7581Α αλλα εχουν αρκετη απο τη γλυκα των RCA & ωραιο καθαρο ηχο.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

χρησιμοποιωντας σαν βαση τον MARK 1 Boogie μου (landmark για εμενα οσον αφορα τον καθαρο Fender ηχο & με fixed bias) οι καλυτερες που εχω δοκιμασει απο τις νεες ειναι οι TAD STR,ακολουθουμενες απο τις Svetlana Winged C  & απο τις JJ 6L6GC.

οι KCA NOS tubes δεν εχουν και πολλες πλεον NOS 6L6s, εκτος απο καποιες που αποτελουν ...επενδυση (οπως οι blackplates)

λετε να παρω ΤΑΔ δηλαδη?...

wood matters

Εάν παίζεις με τις ώρες, στη θέση σου θα έπαιρνα τις TAD ή τις φτερωτές Svetlana ΚΑΙ καμιά ντουζίνα ρώσικες που στοιχίζουν next to nothing και για το αδιάφορο practice, πειραματισμό αλλά και καβάτζα της δύσκολης στιγμής.

Βέβαια δεν θα αλλάξεις λάμπες για 5 χρόνια μετά από αυτό και θα σε τρώνε τα χέρια σου αλλά τι να κάνουμε. ;D

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

ε τελικα ψηνομαι για εκει.

ΤΑΔ τελικες και θα βρω τιποτα ΝΟΣ 9πινες και μια χαρα θα την βγαλουμε...

ευχαριστω για τις προτασεις σας και επιφυλασσομαι στο μελλον για θρεντακι... ;)

wood matters

Πάντως στο λυχνιόμετρο τις καλύτερες ενδείξεις τις έχω πάρει σε λυχνίες ULTRON (κι αυτές NOS είναι πλέον) και αμέσως μετά σε ένα σετάκι 6L6 ρώσικες που ΔΕΝ είναι σαν τις 6Π3C αλλά κοντύτερες, οι Mullard.

Καλή ένδειξη είχαν οι RSD (ναι, έχω και τέτοιες ακόμη) οι SYLVANIA με τα πράσινα γράμματα (Phillips USA) μετά οι RCA, οι Svetlana, οι Tungsram, οι JJ ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ σχεδον τελευταίες οι 6Π3C, ακόμη πιό κάτω οι Telefunken, oi RCA METAL και οι ρωσιδούλες του κιλού 6p3c οι οποίες δεν είναι κακές αλλά όχι και τίποτα το εξαιρετικό.

Το όργανο μου το έσπασε μια στρατιωτική KENRAD του 1946 NOS που μέτρησε 100!!! έναντι 92 των ultron και 80 των 6π3c.

Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις

ειναι ...ψιλοvintage   

Early 80's re-blackface 135W MV UL (και λοιπα "κακα" αρχικα...)(τα οποια θα αποτελεσουν παρελθον)

Δηλαδή Rivera-designed; Σκοπεύεις να τον πουλήσεις εννοείς;

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου