Προς το περιεχόμενο

Αγορά παλιού Τwin Reverb 65. . . Γνώμες

mastixas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε περίπτωση που η gt-8 έχει relay switching (αν θυμαμαι καλά έχει), δεν βρίσκω τον λόγο να μην μπορείς να ελέγχεις το reverb και το vibrato.

Αν είναι και στερεφωνικό, θα τα ελέγχεις και τα δυο, αν ειναι μονοφωνικό, ένα απο τα δυο (τωρα ποιο ειναι άλλο ερωτημα ;D)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ακόμη να του ζητήσω τα stock μεγάφωνα ή δεν αξίζει τον κόπο? Είναι δραματικά καλύτερα αυτά που φοράει?

oχι ειναι δραματικα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ (κατι φτηνα Eminence της πλακας)

Έχετε κάτι να μου προτείνετε για footswitch σε περίπτωση που δεν βρω το αρχικό?

http://www.thomann.de/gr/fender_footswitch_2button.htm

Ακόμη μήπως γνωρίζετε κάποια καλή ιδέα - μέθοδο - πατέντα για την μεταφορά του σε ταξίδι (τρένο και πλοίο στο καπάκι)..

αφαιρεσε ολες τις λυχνιες.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Τελικά ίσως να μην το θέλω το ξύλο του SF.. ;D

Κάπως έτσι το σκέφτηκα και εγώ.. Θα κάνω δοκιμή.

Υπάρχει περίπτωση να μην δουλέυει σωστά το vibrato.. Γιατί εάν είναι ανοιχτό όπως πιστευει ο SF τότε γιατί πειράζοντας τα density & speed knobs δεν ακούω καμία διαφορά...?οεο? θα δείξει..

. Γιατί εάν είναι ανοιχτό όπως πιστευει ο SF τότε γιατί πειράζοντας τα density & speed knobs δεν ακούω καμία διαφορά...?οεο? θα δείξει..

δυστυχως δεν μπορω να ακουσω τον ενισχυτη για να διαπιστωσω τι προβλημα εχει και ακουγεται ετσι.Το reverb πρεπει να ακουγεται σαν.... reverb  :) και το vibrato σαν.. tremolo.

μόνο το βάθος του δεν μου αρέσει γιατί αντί να είναι συνεχόμενη η ουρά, "πάλεται" σαν vibrato

κανονικα αν δεν μεταβαλλεται γυρνωντας τα speed & intensity (τα οποια επηρεαζουν ΜΟΝΟ το vibrato)  το vibrato ειναι ΚΛΕΙΣΤΟ,οποτε μπορει απλα να μη σου αρεσει ο κλασσικος ηχος του reverb των Fender (η να  εχεις βαλει πολυ reverb,συνηθως γυρω στο 3 ειναι καλα,μετα αρχιζουν τα σπηλαια...)

Υπάρχουν μερικά σημαντικά ΤΕΧΝΙΚΑ θέματα, με αυτούς τους ενισχυτές. Καταρχάς οι πυκνωτές. Με το πέρασμα τόσων χρόνων πρέπει να σιγουρευτείς ότι είναι σε καλή κατάσταση. Εαν το μηχάνημα έχει μείνει για πολλούς μήνες ή χρόνια αχρησιμοποίητο, τόσο το χειρότερο. Σε αυτούς τους ενισχυτές, καλό θα είναι εαν δεν χρησιμοποιούνται για πολύ καιρό, μία φορά τον μήνα, να ανοίγουν και να δουλεύουν μερικές ώρες. Οι πυκνωτές εκείνης της εποχής, με το πέρασμα τόσων χρόνων, αρχίζουν και "εκφυλίζονται" δηλαδή "στεγνώνουν" και "διαλύονται". Δεύτερον το κύκλωμα για τις λάμπες. Εαν με ευλάβεια και πολύ προσοχή δεν τηρείς την σειρά stand by - power και ανάποδα στο άνοιγμα / κλείσιμο, περιμένοντας σε έναν σωστό χρόνο , τότε μπορείς να "φας" τις λάμπες αμέσως, ακόμα κι αν είναι ολοκαίνουργιες. Έχω "κάψει" λάμπες εγώ, με έναν τέτοιο ενισχυτή.... Και φυσικά το σωστό BIAS. Όχι μόνο όταν βάζεις καινούργιες, αλλά και στην διάρκεια, καθώς οι λάμπες "γράφουν ώρες" λειτουργίας και "πέφτουν", θα πρέπει να ξαναρυθμιστούν, για να προσαρμοστούν στο σωστό ρεύμα. Καλό θα ήταν να άλλαζες επίσης εξ αρχής και όλα τα βύσματα "jack" εισόδου και ποδοδιακοπτών, για να είσαι σίγουρος ότι οι επαφές τους, είτε δεν έχουν οξειδωθεί, είτε δεν έχουν χαλαρώσει (όταν βάζεις το βύσμα, να κάνει "κλικ" και να κουμπώνει μέσα σταθερά). Αν είσαι και μερακλής, βάλε και ένα φουρφούρι από πίσω, γιατί εκεί μέσα βράζει το σύμπαν....  

'Ολα είναι ατμός...

Σωστά! Το τρεμόπαιγμα στο βάθος κάνει την παρουσία του όταν περνάω το 4 στην ρύθμιση του. Θα προσπαθήσω μετα την "δουλειά" (και καλα δουλευω τωρα,χιχι ;D) να γράψω κάνα κλιπάκι..

@audiobox κατατοπιστικότατος, όπως και όλοι σας!!

επισης οπως ειπε και ο audiobox καλο ειναι σε εναν ενισχυτη 18 ετων να τσεκαρεις/αλλαξεις τους πυκνωτες.

Επανέρχομαι με νέες απορίες,

1.ο πρώην κάτοχος του, μου έδωσε ένα 2-Button Vintage Style Footswitch

με 2 RCA στην άκρη του απο άλλον ενισχυτή. Τί κάνω με αυτά? Το δικό μου έχει μία είσοδο footswitch και πρέπει να τα ενώσω σε καρφί από ότι φαντάζομαι.. ::)

2.Όσο για την μεταφορά σκέφτηκα να αφαιρέσω μαζί με τις λάμπες και τα μεγάφωνα ,τα οποία μπορώ να τα στείλω καλά πακεταρισμένα με άλλο τρόπο και να μην τα κουβαλάω.. Το θέμα είναι κατά πόσο ρόλο παίζουν αυτά στο συνολικό βάρος του ενισχυτή. Αξίζει?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου