taq Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2009 Φυσικά Σπύρο επειδή "μιλάμε" την ίδια "γλώσσα" να ξέρεις ότι σε κάθε περίπτωση σε πιάνω φίλε μου. Απλά όταν προτείνεις κάτι το οποίο είναι υποκειμενικό όπως η κιθάρα και μάλιστα πιό συγκεκριμμένα μία Fender strat ακολουθείς την "πεπατημένη". Η παρτκάστερ σου ενδεχομένως και το υποστηρίζω απόλυτα αυτό, μπορεί να τσακίζει κόκκαλα. Δώσε όμως μία εγγύηση ότι άμα φτιάξω μία την ίδια πάρτκάστερ θα πάιξει το ίδιο καλά με την δική σου δηλαδή ο συνδιασμός ξύλα - βάρος - μανγήτες - σώμα - μπράτσο - συναρμολόγηση - κοπή νάτ κτλ να δώσουν το ίδιο ή και καλύτερο ακουστικό και παικτικό feel. Άλλωστε βλέπεις ότι το επισημαίνεις "έτυχε και βγήκε αυτό το κάτι", όπότε είναι λίγο ρίσκο να προτείνεις παρτκάστερ (όχι φυσικά ότι το κάνεις) αλλά βλέπεις λοιπόν μέσα από την εμπειρία σου πλέον ότι κάποια πράγματα είναι ιδιαίτερα σχετικά. Αυτό κάνει ακόμα πιό ευδιάκριτη την διαφορά ανάμεσα στις Μεξικανικές και στις Αμερικάνικες στρατοκάστερ όπου τα στάνταρντ είναι δεδομένα. Πλέον οι μαγνήτες στις CP είναι μεξικάνικοι με την "συνταγή των CS 69 & CS 57/62". Δέν λέω ότι είναι κακοί, αλλά δεν είναι οι ίδιοι που περάστηκαν στις πρώτες. Αντίθετα οι American AlNiCo 5 της MIA standard Fender strat είναι σταθερή αξία, και να μην σου αρέσουν σίγουρα θα τους πουλήσεις κατευθείαν και θα βάλεις κάτι άλλο. Δεν συμβαίνει το ίδιο με τους μεξικάνικους .. κανείς δεν θα αγόραζε τους "όπως και οι CS 69" σε τιμή του σετ πάνω από 40 ευρώ. Τους αμερικάνικους τους δίνεις και 70 και 80. Αν και βασικά το θέμα δεν είναι αποκλειστικά υπόθεση τιμής. Η μεξικάνικη strat με special μαγνήτες είναι μία άριστη μεξικάνικη στρατ, η Αμερικάνικη strat με special μαγνήτες είναι πολύ απλά καλύτερη Αμερικάνικη strat. Γενικά το Αμερικάνικο Fender stratocaster όργανο πάντα θα είναι αυτό που είναι και το μεξικάνικο επίσης θα είναι αυτό που είναι στην συνείδηση των περισσοτέρων παικτών αυτού του πλανήτη.. δηλαδή "δεύτερο" αυγκρινόμενο άμμεσα με το αντίστοιχο Αμερικάνικο. Εκεί που συμφωνώ και το έχω δει και ακούσει είναι ότι οι Γιαπωνέζικες πράγματι και με την προυπόθεση ότι θα αλλάξεις τα άθλια ηλεκτρικά τους είναι όργανα πολύ κοντά στα Αμερικάνικα ποιοτικά και αποτελούν ευχάριστη έκπληξη και ενθουσιασμό σε πολλούς παίκτες. Όμως άν είναι να αγοράσεις μιά Γιαπωνέζικη και να αρχίσεις τα βάλε - βγάλε = κόπος + χρήμα + αγωνία πως θα "κάτσει" η αλλαγή, στο καπάκι με την αγορά, τότε πάλι επιλέγεις να προτείνεις την Αμερικάνικη έστω και μεταχειρισμένη. Δεν πρόκειται ποτέ να την αμφισβιτήσει κανείς. Είναι η απόλυτη all arround stratocaster, από "μαμά". Όσο για τις deluxe επίσης δεν πιστεύω ότι θα άλλαζες την strat plus σου με μία Mexico deluxe... δεν υφίσταται σύγκριση είναι η άποψή μου. Το παράδειγμα για την EJ το πήρα επειδή θυμήθηκα π.χ την R. Sambora Mexico & US sign. Απλά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ τους. Έτσι λοιπόν ακόμα και η πιό γυαλισμένη Mexico strat είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη μία γυαλισμένη mexico stratocaster και τίποτα παραπάνω. In Fender Strat we trust! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
P.P. King Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 7 Ιανουαρίου 2009 παρε μια japan που ειναι ανωτερη σαφως απο οποιαδηποτε Mexico και ισαξια και πολλες φορες καλλυτερη απο αμερικανα...http://www.noiz.gr/index.php?action=classifieds;sa=view;id=1792 παρε ενα παραδειγμα! Συμφωνώ 100%. Βρες μια Japan... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ndnikola Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Ιανουαρίου 2009 Εγώ πάντως πήρα αυτήν http://www.dv247.com/invt/41630/ Μέσα στο budget σου, αμερικάνα με Alnico μαγνήτες. Όταν την αγόρασα την είχα συγκρίνει με τη σειρά classic player και εξακολουθεί να μου αρέσει περισσότερο. Επίσης, μετά περίπου από 9 μήνες δεν έχω βρεί κάτι που να ήθελα να αλλάξω πάνω της, ό,τι και αν φορούσε στοκ είναι και θα μείνει εκεί! Σε κάθε περίπτωση, σε αυτό το budget μπορείς να ακούσεις αρκετές strat σε μαγαζιά του κέντρου της αθήνας συμπεριλαμβανομένης και της παραπάνω, κάνε μια βόλτα και άκουσέ τες, γιατί σίγουρα είναι αρκετά υποκειμενικό το θέμα. Φιλικά, http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση