Προς το περιεχόμενο

Mεταξυ 3 computer monitor.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα και happy new year everyone.

Να παρουμε τα πραματα απο την αρχη...

Ψαχνω για ηχεια.Ακουω μουσικη σχεδον αποκλειστικα απο το laptop μου, καθως ειμαι φοιτητης και λόγω εξοδων-πιθανων μετακομισεων-πηγαινε ελα Ελλαδα-Αγγλια κλπ κλπ δεν εχω στησει καποιο hifi συστημα.

Εχω και μια εξωτερικη καρτα ηχου, μια Ε-mu 0202 http://www.emu.com/products/product.asp?category=610&subcategory=611&product=15186

Tα ηχειακα του λαπτοπ ειναι ομως ΑΙΣΧΡΑ, και σε ενταση ουτε η μιση απο αλλα λαπτοπ, οποτε δουλεια δε γινετε.Χρησιμοποιω λοιπον ακουστικα συνεχως.

Αποφασισα να μην κουφαθω λοιπον και να παρω ηχεια για να ακουω τη μουσικη μου.Δε θελω να δωσω πολλα λεφτα και λογω εξοδων αυτο τον καιρο και επειδη θα προτιμουσα να τα δωσω στο μελλον για ενα πιο σοβαρο συστημα.

Ψαχνωντας λοιπον για κατι στις +-50 λίρες, ειδα οτι υπαρχουν και μερικα monitor εκτος των behringer σε αυτα τα λεφτα.Καθοτι γραφω και μουσικη που και που και θα μου χρειαστουν monitor αποφασισα να κινηθω αντι σε ηχεια υπολογιστη σε καποια φτηνα monitor.Εννοειται δε περιμενω τιποτα τρελο σε ποιοτητα ηχου, αλλα θα ειναι μια βελτιωση απο το να ειμαι συνεχως με τα ακουστικα.

Βρηκα λοιπον μερικα monitor στο dv 247 και θελω τα φωτα σας.Καταρχην μεταξυ active και passive.Αν καταλαβα καλα τα active εχουν και μια προενισχυση πανω τους, right?Η αλυσιδα θα ειναι pc-->E-mu 0202-->monitors.

Βρηκα λοιπον

1) Edirol MA-7A (active)

http://www.dv247.com/invt/27158/

Αυτα απο οτι λεει ειναι και σχετικα compact,καλο αυτο μιας και θα μπουνε σε γραφειο (ο χωρος ηταν και ενας λογος που αποφασισα να μη κινηθω σε ηχεια υπολογιστη 5:1 με subwoofer κλπ)

2)Μ-Αudio Studiophile Av20 (παλι active)

http://www.dv247.com/invt/40031/

3)Sony SSB1000 (passive αυτα, και δε ξερω ποσο "καθαροαιμα" monitor ειναι)

http://www.dv247.com/invt/46622/

Δε σκαμπαζω και πολλα πολλα απο monitor, και οι 3 εταιρειες ειναι γνωστα ονοματα στο χωρο...

Εσεις ποιο απο αυτα θα επιλεγατε στη θεση μου?

Εννοειται αν υπαρχει και καποια αλλη προταση δεκτη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα M-Audio τα περιμένω λίαν προσεχώς. Αν δε βιάζεσαι του σκοτωμού, μπορώ σε λίγες μέρες να σου πω μια γνώμη. Θα τα ακούω μέσω μιας Fast Track.

Τα Edirol τα ζαχάρωνα κι εγώ, αλλά κέρδισε η φουτουριστική πλευρά μου. ;D 8)

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Τα M-Audio τα περιμένω λίαν προσεχώς. Αν δε βιάζεσαι του σκοτωμού, μπορώ σε λίγες μέρες να σου πω μια γνώμη. Θα τα ακούω μέσω μιας Fast Track.

Τα Edirol τα ζαχάρωνα κι εγώ, αλλά κέρδισε η φουτουριστική πλευρά μου. ;D 8)

Ωραια :)

Δε βιαζομαι, οποτε περιμενω τις εντυπωσεις σου.

• Administrator

1.Εδώ δεν τίθεται θέμα monitor αναφοράς. Αρα ψάχνεις για ηχεία computer desktop.

2.Τα Active ή ενεργά ηχεία έχουν και ενισχυτή ενσωματωμένο. Τα συνδέεις και παίζουν δηλαδή. Τα passive ή παθητικά χρειάζονται ξεχωριστό ενισχυτή για να λειτουργήσουν. Αρα τα Sony δεν είναι συγκρίσιμα με τα άλλα στη λίστα σου. Θα πρέπει να αυξήσεις το κόστος προσθέτωντας και ενισχυτή. Προσωπικά θα σου έλεγα να τα διαγράψεις τελείως καθώς τα αποτελέσματα των ενεργών είναι καλύτερα καθώς διαθέτουν ενισχυτές ειδικά φτιαγμένους για τις μονάδες των μεγαφώνων που θα οδηγήσουν.

Live and let Live.

1.Εδώ δεν τίθεται θέμα monitor αναφοράς. Αρα ψάχνεις για ηχεία computer desktop.

2.Τα Active ή ενεργά ηχεία έχουν και ενισχυτή ενσωματωμένο. Τα συνδέεις και παίζουν δηλαδή. Τα passive ή παθητικά χρειάζονται ξεχωριστό ενισχυτή για να λειτουργήσουν. Αρα τα Sony δεν είναι συγκρίσιμα με τα άλλα στη λίστα σου. Θα πρέπει να αυξήσεις το κόστος προσθέτωντας και ενισχυτή. Προσωπικά θα σου έλεγα να τα διαγράψεις τελείως καθώς τα αποτελέσματα των ενεργών είναι καλύτερα καθώς διαθέτουν ενισχυτές ειδικά φτιαγμένους για τις μονάδες των μεγαφώνων που θα οδηγήσουν.

Thanks boss, αυτο ειχα σκεφτει και εγω περι passive αλλα ειπα να βεβαιωθω.

Με βλεπω να παιρνω τα edirol μαλλον (θα περιμενω και τον earendil να μου πει τη γνωμη του).

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Πρώτο test, ακρόαση Allman Brothers, Mahavishnu Orchestra, California Guitar Trio, Tool, Lamb Of God. Όλα από αυθεντικά CD/DVD. Μεγάλες αποκλίσεις σε ύφος, είδος, έτος παραγωγής. Jazz δεν έχω. ;D

Τα πάνε μια χαρά! Δεν είναι όσο γκουμούτσια τα περίμενα, αλλά είναι σούπερ γεροδεμένα κατασκευαστικά (και βαριά). "Κλωτσάνε" πειστικά όταν δυναμώσεις.

Θ'αργήσω πολύ να αποκτήσω γνώμη για τα ψάρια που πιάνουν σε κιθαριστικό homework. Η πρώτη ανάγνωση πάντως δείχνει πως θα καλυφθώ επαρκέστατα.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Nα σαι καλα βρε earendil. Τhanks.

Εγω παρηγγειλα τελικα τα Edirol. Tα εχει και ενας γνωστος μου και ειναι πολυ ευχαριστημενος, μου αρεσανε και περισσοτερο εμφανισιακα οποτε τα τσιμπησα. Εντος της βδομαδας θα παω στο dv να τα παραλαβω.

Να δουμε τι ψαρια θα πιασουνε.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου