Προς το περιεχόμενο

fender hotrod 57 η eric johnson signature?

treloagori

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ποια αξιζει περισσοτερο? απ οτι ξερω και του eric johnson μια 57 ειναι tinted...με custom μαγνητες...δεν ειμαι τρελλος φαν του ερικ εκτος απο 2-3 κομματια και τον ηχο του δεν μπορω να πω οτι ακουω απ το πρωι μεχρι το βραδυ...οι μαγνητες του τι λενε? γιατι η hotrod μου φαινεται πιο all around λογω hotrails πραγμα βεβαια που σκοτωνει τον ορισμο στρατ του 57...τι λετε γιατι ειμαι στο τσακ να χτυπησω μια απ τις 2...οπως και να χει ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι εξαιρετικα οργανα και τα 2...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Υποθέτω δεν έχεις δοκιμάσει καμιά από τις δυο...η 57 με τον Hot Rails γι'αυτό λέγεται και "hotrod" (pimp my ride ενα πράγμα). Τα πράγματα είναι πολύ απλά, αρκεί να μας πεις και τι θες να παίξεις με την κιθάρα και τι ενισχυτή έχεις  ;)

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

εχω εναν πλεξι,ενα jcm800 και εναν hotroddeluxe...η κιθαρα προοριζεται για τον hotrod deluxe πιο πολυ..παιζω οτι παιζει καποιος με μια στρατ...ροκ,μπλουζ,

εχω αλλες 2 στρατ αλλα ειναι malmsteen signature...η κιθαρα θα παει σε hotrod deluxe οπως ειπα πριν με tube screamer κλπ για vintage καταστασεις αλλα δε νομιζω οτι απεχουν απ τον κλασσικο ηχο στρατ και οι 2 κιθαρες απλα διαφερουν αρκετα στην θεση bridge...

οι μαγνητες της johnson μικροφωνιζουν αρκετα?ξερει καποιος?

Φίλε μου πας καρφωτός για την EJ. Δες από κάτω απ'το ποστ μου τα "Σχετικά Θέματα" η συγκεκριμένη αποτελεί αντικείμενο "λατρείας" από πολλους και όχι άδικα για τη σχέση mojo/ήχου/playability/τιμής.

Δεν νομίζω ότι θα σε βολέψει η hotrod για αυτό που θες. Ο hot rails που φορά είναι κάφρος με τα όλα του και πολύ high-output. Οι Iron Maiden με hot rails παίζουν, καθόλου vintage καταστάσεις ειδικά μέσα από λαμπάτο combo 40W, 1x12".

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Eric Johnson.

Πρόσεξε όμως γιατί έχει V-Shaped neck.

Μπορεί να σε κουράζει στο παίξιμο αν δεν το έχεις συνηθίσει.

Δοκίμασέ την τέλος πάντων...

Πρόσεξε όμως γιατί έχει V-Shaped neck.

την τελευταια φορα που την..επαιξα ;D (πριν 1 λεπτο δηλ.μια και εχω μια) εξακολουθουσε να εχει ενα πολυ ελαφρυ v και μονο εκει που πρεπει (δηλ.στα πρωτα ταστα οπου βολευει για ανοικτα ακκορντα) μετα το 4ο γινεται c & καταληγει σε u απο το 14 και μετα  ;)

το μπρατσο ,αν και λεπτο για τα γουστα μου,ειναι ισως το πλεον βολικο και all around μπρατσο που εχω παιξει ποτε μου.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Βασικά Hot Rod είναι όνομα που δίνει η Fender, σε κάποιες vintage reissues stratocaster σειρές, με ίσως κάποια upgrated features. Πάντως όχι για τον διπλό Dimarzio rail στην γέφυρα, ο οποίος δεν είναι high output (και δεν θυμάμαι και ποιός είναι. O fast track ίσως?, μπορείς να το τσεκάρεις στο Fender.com), όπως αντίθετα ο hotrail που είναι Dancan μαγνήτης. Η συγκεκριμμένη έρχεται με Dimarzio

Η hot rod 62 stratocaster π.χ είναι εφοδιασμένη με 3 singlecoils.

Η διαφορά μεταξύ τους είναι κυρίως στους μαγνήτες, την γέφυρα, το neck radius, τα κλειδιά (π.χ vintage & στις 2 στου EJ είναι staggered). Οι υπόλοιπες minor διαφορές δεν πρέπει να σε απασχολούν.΄

Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι το radius του μπράτσου της Hot Rod 57 πού είναι vintage 7 & 1/4 παρά οι μαγνήτες της ο οποίος Dimarzio είναι μέτριου output & φυσικά οι 2 μονοί noiseless. Καλό ήχο θα παρεις και με τις 2 κιθάρες (εγώ σθεναρά πιστεύω με την Johnson αρκετά πιό bright & twangy), αν σου αρέσει φυσικά κάτι τέτοιο, διαφορετικά άν θέλεις κάτι πιό quiet αλλά και να "αρπάζει" γκαζια καλύτερα πας στην Hot Rod.

Καφρίλες δεν πρόκειται να παίξεις με  καμιά τους σε Hot Rod Deluxe Fender & tubescreamer (επειδή φοράει τον Dimarzio rail). Σε mesa boogie triple rectifier όλες  όμως π.χ θα έπαιζαν καφρίλες οπότε μη φοβάσαι τον rail στην γέφυρα της HR 57. Με τον ενισχυτή που σκέφτεσαι και οι 2 δίνουν τον ήχο που θές πάνω κάτω αλλά με διαφορετικό "χρώμα", και φυσικά η EJ υπερέχει λόγω των πιό ιδιαίτερων μαγνητών που φέρει ως πιό bright και open στις ακραίες συχνότητες από τον Dimarzio rail και τους 2 noiseless.

Το μπρατσο της Hot Rod 57, είναι τυπικό καρα V μπράτσο που χαρακτηρίζει την εποχή της Fender 57 strat. Της EJ είναι όπως το περιέγραψε ο SF με πιο modern flater radius 12άρι.

Έχουν ένα κοινό αυτές οι 2 κιθάρες είναι πραγματικά απίστευτα κατασκευασμένα όργανα από "μαμά". Οι διαφορές τους είναι αρκετές ειδικά παικτικά και ηχητικά έτσι ώστε να σου επιβληθεί να τις δοκιμάσεις πρίν προβείς σε βεβιασμένη αγορά μία εκ των 2 επειδή απλά και μόνο είναι πραγματικά καλές. Σκέψου ποιά θα σου ταίριαζε περισσότερο και γιατί.

In Fender Strat we trust!

Αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί είναι το radius του μπράτσου της Hot Rod 57 πού είναι vintage 7 & 1/4

To radius στην Hot Rod '57 είναι 9.5" και τα τάστα medium jumbo.

http://www.fender.com/products//search.php?partno=0100132809

Οπότε παρόμοιος προβληματισμός δεν υφίσταται.  ;)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Yep σόρρυ δεν θυμόμουν καλά όμως έχει διαφορά από το 12αρι της EJ.  Ναι για τα τάστα δεν αναφέρω τίποτα είναι γνωστό ότι είναι mj και στις 2 ;)

In Fender Strat we trust!

To radius στην Hot Rod '57 είναι 9.5" και τα τάστα medium jumbo.

http://www.fender.com/products//search.php?partno=0100132809

Οπότε παρόμοιος προβληματισμός δεν υφίσταται.  ;)

Mε προλαβες. :)

Και φυσικα προκειται περι soft V neck shape.

5 long years

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου