Προς το περιεχόμενο

Ποια απ τις τρεις κιθάρες για rock μπάντα?

supremo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλαράκι αν θες να κάνεις σοβαρή αγορά πρέπει να δώσεις λεφτά..Αν δε θες πάρε γουρούνι στο σακί..Μπορεί να βγει καλό μπορεί και μάπα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 41
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Administrator

Προσωπικά πιστεύω ότι αν υποθέσουμε ότι το μπράτσο και των 3 που διάλεξες σου κάνει στο χέρι, και οι 3 έχουν τα θετικά τους.

Η B.C Rich λέει made in Europe και είναι μια σοβαρή αλλαγή σε σύγκριση με τις ανατολίτικες που κυκλοφορούσαν μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας της εταιρείας... Μήπως κατασκευάζεται στο αρτιότερο εργοστάσιο της Ευρώπης; (Warwick, Framus) Αν γνωρίζει κάποιος ας μας πει. Οι προδιαγραφές της είναι ακριβές πάντως (έβενος κλπ) και η ιστορία της στα 80'ς είναι αξιοσημείωτη.

Η Les Paul είναι και θα είναι πάντα μια Gibson. 30 χρόνια αργότερα να είστε σίγουροι ότι άλλα θα λέτε όσοι την κατακρίνετε. Το έχω δει το έργο να παίζεται από τα 60'ς. Η διαφορά στην τιμή οφείλεται κυρίως στο σώμα που είναι σκέτο μαόνι, χωρίς καπάκι απο κελεμπέκι και στην έλλειψη διακοσμητικών.

Η PRS made in Korea είναι η ανατολίτικη εκδοχή μιας κορυφαίας κιθάρας. Θετικά η τιμή της και η ποιότητα κατασκευής, "αρνητικό" το SE.

Διάλεξε τι είναι σημαντικό για σένα και χτύπα.

Υ.Γ. Οι Aria δεν ήταν και τόσο άσχημες κιθάρες πάντως.

Live and let Live.

bc rich δεν θα επαιρνα με τιποτα εαν και εχω μια ironbird ειναι απο τα μεγαλα μου λαθη καθως μετα απο καιρο δεν νομιζω να την γουσταρεις καν να την ξεσκονισεις και συ εκτος αν εισαι Metaller του θανατα οποτε πιαστην απο τα κερατα,δεν εχω παιξει με αυτη αλλα δεν με ενθουσιαζουν τα οργανα αυτα σε καμια των περιπτωσεων.....πλεον

prs εχω παιξει την συγκεκριμενη δεν μου αρεσε καθολου μπρατσο και αισθηση

gibson studio τωρα εαν και ειναι παρεξηγημενο οργανο εγω πιστευω οτι ειναι Οκ και αμα σου κατσει και στο χερι και στο αυτι θα ειναι καλη επιλογη σιγουρα απο της αλλες..

πρωτα απο ολα πρεπει να καταληξεις στο ΤΙ κιθαρα ακριβως γουσταρεις ΕΣΥ (ασε μας εμας να λεμε οτι θελουμε) ,αυτο δυστυχως αν δεν ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ δεν γινεται να το μαθεις.

φυσικα και θα παρεις κιθαρα απο το εξωτερικο αν η διαφορα τιμης ειναι τεραστια με τα εδω μαγαζια,ετσι κι αλλοιως ΟΛΟΙ εδω μεσα το εχουμε κανει επανηλημενα :) :)

απο εκει και περα ΟΛΕΣ οι κιθαρες "παιζουν καλα" αν ΣΕΤΑΡΙΣΤΟΥΝ σωστα (η πιθανοτητα να βρεις στο εμποριο κιθαρα σεταρισμενη σωστα ειναι σχεδον μηδενικη οποτε πρεπει ειτε να πας σε καποιο μαστορα ειτε να μαθεις να την σεταρεις μονος σου,κατι πανευκολο )

http://www.noiz.gr/index.php?page=8

οποτε η συμβουλη μου ειναι να πας σε καποια μαγαζια να "τσεκαρεις" κιθαρες και οταν βρεις ποια ακριβως σου αρεσει να "παζαρεψεις" με τον μαγαζατορα την τιμη σε λογικα επιπεδα (και φυσικα να απαιτησεις να σου την σεταρει τελεια) αν το αποδεχθει εχει καλως αλλοιως απο ..ντερνετ και αγιος ο θεος.... ;)

Η Les Paul είναι και θα είναι πάντα μια Gibson. 30 χρόνια αργότερα να είστε σίγουροι ότι άλλα θα λέτε όσοι την κατακρίνετε.

+1000

απο τη στιγμη που μας ξεκαθαρισες οτι με καμμια Παναγια δεν θες Fender (αν ηθελες τα πραγματα θα ηταν πολυ απλα...)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Πού βρίσκεσαι ακριβώς επαρχία;

Εγώ θα σου έλεγα να ψάξεις στον τοπικό αντιπρόσωπο του Νάκα (λογικά θα υπάρχει) αν υπάρχει καμμιά Yamaha Pacifica 612.

Έχει πολύ ποιοτική κατασκευή (alder σώμα/maple top, maple μανίκι, rosewood ταστιέρα), κορυφαίους μαγνήτες (JB, alnicoV HSS), καλύπτει με άλλα λόγια πολλά μουσικά είδη.

Εγώ αν έπαιρνα καινούρια κιθάρα, αυτήν θα έπαιρνα ( κ καμμία 812 αν έβρισκα  ;) )

Μy 2 cents... ;D

Υ.Γ. Οι Aria δεν ήταν και τόσο άσχημες κιθάρες πάντως.

Για μενα,απο τους σοβαροτερους κατασκευαστες στην ιστορια!Θυμισου cat-wildcat...!

Αν με ρωτησεις ποιο ειναι το αγαπημενο μου μπασσο "παραγωγης",

ειναι το Aria SB Elite 2,απο τα 80's!! :D

απο εκει και περα ΟΛΕΣ οι κιθαρες "παιζουν καλα" αν ΣΕΤΑΡΙΣΤΟΥΝ σωστα (η πιθανοτητα να βρεις στο εμποριο κιθαρα σεταρισμενη σωστα ειναι σχεδον μηδενικη οποτε πρεπει ειτε να πας σε καποιο μαστορα ειτε να μαθεις να την σεταρεις μονος σου,κατι πανευκολο )

ΕΠ!!

Δεν παιζουν ολες καλα μονο με ενα σεταπ...!

Οχι,..αν υπαρχουν χαλαρα ταστα,πραγμα πολυ συνηθισμενο στις μερες μας...

Το πρωτο που πρεπει να κανει καποιος ειναι να τσεκαρει καθε νοτα κατα μηκος της ταστιερας,

για τυχον τριξιματα.

Αν τριζει (πολυ,η ξεχωριζει απο το φυσιολογικο συνηθως "τζιζ" της ατακας) ενα ταστο,

ειναι "στον αερα" αυτο,η το επομενο...

Αν τριζουν (υπερβολικα) ολα,και το σεταπ δεν βοηθαει....

ειναι ολα "χαλαρα",ετοιμασου για μαστορα...

οποτε η συμβουλη μου ειναι να πας σε καποια μαγαζια να "τσεκαρεις" κιθαρες και οταν βρεις ποια ακριβως σου αρεσει να "παζαρεψεις" με τον μαγαζατορα την τιμη σε λογικα επιπεδα (και φυσικα να απαιτησεις να σου την σεταρει τελεια) αν το αποδεχθει εχει καλως αλλοιως απο ..ντερνετ και αγιος ο θεος.... ;)

Αυτη ειναι και η δικη μου συμβουλη,

με τη διαφορα οτι απο ντερνετ,υπαρχει μεγαλυτερο ρισκο...!

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Έχει πολύ ποιοτική κατασκευή (alder σώμα/maple top, maple μανίκι, rosewood ταστιέρα),

ΜΗΝ "ΤΣΙΜΠΑΤΕ" ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΙΑ!!! ;D

Αυτο το "rosewood" ρε παιδι μου...τι εχουν ακουσει τα αυτια μου...! :-X

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Οχι,..αν υπαρχουν χαλαρα ταστα,πραγμα πολυ συνηθισμενο στις μερες μας..

αρχηγε μου εδω θα διαφωνησω,ειδικα στις μερες μας ειναι πολυ δυσκολο να βρεις τα ...χαλια των προηγουμενων δεκαετιων μια και ακομα και σε squier η ταστοδουλειες που εχω δει ειναι παραπανω απο απλα καλες :)

παντως με την εννοια σετ απ εννοω τα ΠΑΝΤΑ (δηλ.και fret leveling που ολες οι κιθαρες μαζικης παραγωγης χρειαζονται αν καποιος θελει πολυ χαμηλο action & φτιαξιμο του nut ,κατι που επισης 1 στις 1000 εχει σωστα κομμενο ..the full monty.... ;D  (ε,κι αν παιζει και κανα ταστο μαζεμα και εκει ;D)

δυστυχως οι απειροι παικτες και αγοραστες δεν αγοραζουν πολλες φορες εξαιρετικες ηχητικα κιθαρες γιατι ειναι απλα αθλια σεταρισμενες και ειναι κριμα....

ΜΗΝ "ΤΣΙΜΠΑΤΕ" ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΙΑ!!! Grin

Αυτο το "rosewood" ρε παιδι μου...τι εχουν ακουσει τα αυτια μου...! Lips Sealed

+100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Πού βρίσκεσαι ακριβώς επαρχία;

Εγώ θα σου έλεγα να ψάξεις στον τοπικό αντιπρόσωπο του Νάκα (λογικά θα υπάρχει) αν υπάρχει καμμιά Yamaha Pacifica 612.

Έχει πολύ ποιοτική κατασκευή (alder σώμα/maple top, maple μανίκι, rosewood ταστιέρα), κορυφαίους μαγνήτες (JB, alnicoV HSS), καλύπτει με άλλα λόγια πολλά μουσικά είδη.

Εγώ αν έπαιρνα καινούρια κιθάρα, αυτήν θα έπαιρνα ( κ καμμία 812 αν έβρισκα  ;) )

Μy 2 cents... ;D

Καλυτερα να μην πω να μην φανει και δυσφημιση προς το μαγαζι, γιατι ειναι πολυ συγκεκριμενα τα πραγματα εδω καραμπαμ θα κανει!

Βορεια Ελλαδα ειμαι παντως.

Ενταξει δεν θα κανω κ την αγορα του αιωνα ξερω πανω κατω σε τι κυβικα θα ειναι η κιθαρα που θα παρω, απλα τα φραγκα που θα δωσω τουλαχιστον να μην τα κλαψω. Ξερω οτι με 850 ευρω παιρνεις απλα κατι που ειναι οκ για μια ερασιτεχνικη μπαντα και μετα ολα τ αλλα κυριως εξαρτωνται απο τα 10 δαχτυλακια που σου δωσε ο Θεος (αντε και την γλωσσα για μερικους...) και τον ενισχυτη.

Για τις Ibanez ακουω οτι ειναι μεν βολικες κιθαρες στο παιξιμο αλλα εχουν και πολλα γκαζια (για μεταλ λενε κυριως οτι ειναι μανουλες). Δεν το νομιζω οτι ειναι κ τοσο απολυτο αυτο φυσικα.

Μιας κ ειπαμε Ibanez σε εκεινα τα λεφτα τι καλο εχει?

ΜΗΝ "ΤΣΙΜΠΑΤΕ" ΜΕ ΤΑ ΞΥΛΑ ΠΙΑ!!! ;D

Αυτο το "rosewood" ρε παιδι μου...τι εχουν ακουσει τα αυτια μου...! :-X

Δεν παρέθεσα τα ξύλα για να δείξω πόσο καλό είναι πχ. το rosewood αλλά κυρίως για να δώσω μια σύντομη περιγραφή.

Η κιθάρα είναι καλοκατασκευασμένη, ΑΣΧΕΤΩΣ ξύλων.

Οπότε, παρεξήγησις... ;D

Για τις Ibanez ακουω οτι ειναι μεν βολικες κιθαρες στο παιξιμο αλλα εχουν και πολλα γκαζια (για μεταλ λενε κυριως οτι ειναι μανουλες). Δεν το νομιζω οτι ειναι κ τοσο απολυτο αυτο φυσικα.

Μιας κ ειπαμε Ibanez σε εκεινα τα λεφτα τι καλο εχει?

Τις Ibanez ή θα τις αγαπήσεις ή θα τις μισήσεις, λόγω των μανικιών τους.

Οι μαγνήτες τους, επίσης, δεν είναι ότι καλύτερο.

Πιστεύω, ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να δοκιμάσεις κάποια από την σειρά RG, ώστε να εξακριβώσεις ο ίδιος.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου