sentientno6 Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2009 Το πρόβλημα συνεχίζει και έχουν σπάσει τα νεύρα μου καθώς η χρυσόσκονη έχει απλώθει παντού τριγύρω! Βγάζοντας το clutch παρατήρησα μια ελαφριά μορφή "keyholing" (για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται για το φαινόμενο όπου η τρύπα του πιατινιού... "ξεχειλώνει", εγώ το έμαθα σαν παθών με άλλο πιατίνι) και θεώρησα πως απο εκεί προέρχεται αυτή η μυστήρια χρυσόσκονη. Το έσφιξα λοιπόν κάμποσο περισσότερο (το clutch, ρέπλικα αυτουνού) και συνεχίσα το παίξιμο ακάθεκτος. Έλα όμως που η χρυσόσκονη συνεχίζει να πέφτει... Απο το κάτω το πιατίνι δεν φαίνεται να είναι καθώς το πλαστικό για την προστασία του (στο stand) είναι μια χαρά, δεν "τρώγεται" δηλαδή το πιατίνι. [Παίζει κανείς με αυτό? Πως σας φαίνεται?] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ippex Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2009 Αυτο το έχω και μπορώ να σου πώ οτι είναι ζωτικής σημασίας εξάρτημα αν παίζεις διπέταλο επειδή με ενα ελαφρύ χτύπημα με τη μπαγκέτα κλέινει το hihat και όταν ξαναπατάς το πετάλι το πιάνει πάλι και συνεχίζεις να πάιζεις. Βέβαια αν παίζεις πιο πολύ με hihat ''ανοιγοκλεισίματα'' κτλ είναι μια ολόκληρη εγκατάσταση εκεί που δυσκολεύει λίγο το έργο οπότε καλύτερα να έχεις το απλό. Εγώ έχω το απλό και όταν είναι να παίξω metal ή να μελετήσω διπέταλο κτλ βάζω το drop-clutch. Πάντως είναι ενα καλό gadget και φτηνό οπότε σου συνιστώ να το δοκιμάσεις. Όσο για το πρόβλημα σου μήπως βαράς πολύ δυνατά και τρώγεται το πιατίνι πάνω στη βάση? Με βάζεις σε υποψίες αμα μου λες keyhole ειδικά εκεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sentientno6 Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2009 Αυτο το έχω και μπορώ να σου πώ οτι είναι ζωτικής σημασίας εξάρτημα αν παίζεις διπέταλο επειδή με ενα ελαφρύ χτύπημα με τη μπαγκέτα κλέινει το hihat και όταν ξαναπατάς το πετάλι το πιάνει πάλι και συνεχίζεις να πάιζεις. Βέβαια αν παίζεις πιο πολύ με hihat ''ανοιγοκλεισίματα'' κτλ είναι μια ολόκληρη εγκατάσταση εκεί που δυσκολεύει λίγο το έργο οπότε καλύτερα να έχεις το απλό. Εγώ έχω το απλό και όταν είναι να παίξω metal ή να μελετήσω διπέταλο κτλ βάζω το drop-clutch. Πάντως είναι ενα καλό gadget και φτηνό οπότε σου συνιστώ να το δοκιμάσεις. Όσο για το πρόβλημα σου μήπως βαράς πολύ δυνατά και τρώγεται το πιατίνι πάνω στη βάση? Με βάζεις σε υποψίες αμα μου λες keyhole ειδικά εκεί... Τι εννοείς με αυτό? Να συμπληρώσω πως keyholing παρατήρησα στο πάνω πιάτο (top). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chembeast Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 4 Απριλίου 2009 Παίζει και ειδικά στο πάνω πιατίνι εαν βαράς πλαγιαστά το hihat και όχι απο πάνω-όταν δηλαδή το έχεις αρκετά ψηλά και δεν έρχεται η μπαγκέτα πάνω στο πιατίνια αλλά πλάγια στην άκρη του-και εφόσον βαράς δυνατά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sentientno6 Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2009 OP Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2009 Όχι πλαγιαστά δεν βαράω αλλά λίγο δυνατά ναι. Παρ' όλα αυτά είναι λόγος αυτός να "τρώγεται"? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Haris Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 5 Απριλίου 2009 Όχι πλαγιαστά δεν βαράω αλλά λίγο δυνατά ναι. Παρ' όλα αυτά είναι λόγος αυτός να "τρώγεται"? Εγώ πολύ συχνά χτυπάω πλαγιαστά τα hihats, κυρίως επειδή στο ύψος που με βολεύουν η μπαγκέτα βρίσκει πιο εύκολα στην κόγχη παρά στο σώμα, και ενώ δεν κοπανάω αλύπητα, δεν μπορώ να πω ότι τα χαϊδεύω κιόλας. Παρ' όλα αυτά δεν έχω παρατηρήσει ποτέ κλειδαρότρυπα (με το που διάβασα το θρεντ, με έπιασε ένας ψιλοπανικός και έβγαλα το επάνω να το δω...). Πάντως, από τη στιγμή που συμβαίνει στα άλλα πιατίνια δεν το θεωρώ απίθανο να συμβεί και στα χάι-χατ, ειδικά αφού για το επάνω δεν υπάρχει προστατευτικό πλαστικό (sleeve) αλλά ακουμπάει απευθείας επάνω στο σπείρωμα του clutch. Επειδή η κλειδαρότρυπα θα έχει την τάση να μεγαλώνει, δες μήπως μπορείς να βάλεις κάτι ενδιάμεσα που να το προστατεύει, αλλά αν το clutch σου έχει το ίδιο πάχος με το δικό μου μάλλον θα χωράει οριακά (αυτό το τελευταίο ακούστηκε κάπως περίεργα - σας διαβεβαιώ ότι δεν είχα καμία πρόθεση να υπονοήσω τίποτα... ;D). Something Wicked This Way Comes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
toneless Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 Share Δημοσιευμένο 7 Απριλίου 2009 Τοποθέτησε ενα σφουγγαράκι στη πάνω μεριά του hi hat, ακριβώς κάτω απο το σφιγκτήρα. Το clutch της Pearl φαινετε να είναι αρκετά καλό για το παίξιμό σου. ;D Τα πλαστικά παρεμβάσματα που έχει, λειτουργούν σαν σινεμπλόκ και δεν καταπονούν τα πιάτα στο σημείο σύνδεσής τους. Άκου να δεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
vasil_io Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2009 Kαλημέρα και απο μένα. Λοιπόν..... Αν οι δυο βίδες που έχει πάνω το HiHat Clutch είναι χαλαρές και το πιατίνι σου πάει μια απο δω και μια απο κεί τότε θα φθαρεί στα πάσα της βίδας που υπάρχει. δοκίμασε για λίγο καιρό να σφήξεις αυτές τις δυο βίδες, ώστε να είναι σταθερό το hihat και όταν το χτυπάς αλλα και όταν μετράς. και όταν λέω "βίδες'' εννοώ http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Drums/HiHat-Stands/Drum-Workshop-HiHat-Clutch-SM379-/art-DRU0019611-000 και ίσως το πρόβλημα σου να λυθεί. Καλές γιορτές και καλή χρονιά σε όλους. ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
dionisissab Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 24 Δεκεμβρίου 2009 [Παίζει κανείς με αυτό? Πως σας φαίνεται?] Ναι φίλε μου εγώ παίζω και είναι καλή επιλογή. Αρχικά είχα τσακωθεί μαζί του γιατί δεν με βοηθούσε καθόλου στο μέτρημα. Δηλ. επειδή στο μέτρημα μετράω με πολύ ανοιχτό το hi-hat ώστε να το ακούω και του ανοίγω και το πάξιμάδι για να έχει μεγαλύτερη "ελευθερία" στο παίξιμο, πολλές φορές μου έφευγε το πιάσιμο που έχει. Αλλά με τον καιρό το συνήθισα και με συνήθισε....;) "Να με θάψουν οι οχτροί γιατί με θάβουν οι φίλοι" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση