Προς το περιεχόμενο

Ανεβασμενη θερμοκρασια

airborne

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εντάξει τα μαλλιά τα γλιτώσαμε… 8O

Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με αυτό το κόλπο τι κατάφερε? Δηλαδή το pc δεν ζεσταίνεται τώρα?

Πάντως να ρίξω και εγώ μια ιδέα που έχει να κάνει με την μείωση του θορύβου στο pc . :idea:

Κατ αρχήν βγάζουμε από το τροφοδοτικό την σχάρα προστασίας του ανεμιστήρα (κάντε το και θα καταλάβετε ,ο αέρας δεν θα βουίζει καθώς περνάει μέσα)ύστερα αντικαθιστούμε τα θορυβώδη fan με πιο ποιοτικά

(πχ zalman)

τώρα αρχίζουν τα δύσκολα ... (προσοχή σε αυτό καθ ότι πρέπει να γίνουν από άνθρωπο που ξέρει από ηλεκτρονικά) :!:

ρίχνουμε την τάση στα fan με αντιστάσεις μέχρι να γίνουν σχετικά ήσυχα, πχ στα 7 - 8volt..

σχετικά με τον σκληρό δίσκο τοποθετήστε λαστιχένιες ροδέλες στις βίδες του έτσι για να μην ακουμπάει στο κουτί και βουίζει.

Όσον αφορά το κουτί τοποθετήστε στα τοιχώματα του rickofon για να γίνεται κάπως ηχοαπορρόφηση του θορύβου.

Τέλος καλό θα ήταν να κάνετε έναν έλενχο αφού αφήσετε το pc κανά μισάωρο να δουλέψει (κατά προτίμηση και χωρίς air condition τώρα το καλοκαίρι )και τσεκάρετε μήπως κάπου ζεματάει… :?

Αυτό το κόλπο το εχει κάνει ο αδερφός μου και χωρίς υπερβολές το pc του είναι αθόρυβο. :wink:

χι greeklish, στο forum του NOIZ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 24
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν μπορώ να φανταστώ το πως ο εμποτισμός σε λάδι μηχανής μπορεί να έχει οποιαδήποτε άλλη επίπτωση εκτός από την καταστροφή του motherboard. Μέχρι να υπάρξουν - αν υπάρξουν - περισσότερες (πολύ περισσότερες) διευκρινήσεις' date=' προς θεού μη δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο...!![/quote']

Φίλε Wow! να ξεκινήσω με μια διευκρίνηση: δεν συνιστώ σε κανέναν να κάνει ο,τιδήποτε στο pc του, που να μην έχει δοκιμαστεί διεξοδικά και με μετρήσιμα αποτελέσματα!

Κατά δεύτερον, εγώ δεν είμαι hardwarας, ο γνωστός μου όμως είναι από τότε που βγήκαν οι λάσπες, έχει δε κάνει πολύ πιο περίεργα πράγματα, που θα μπορούσε κανείς να χρησιμοποιήσει σαν ιστορίες για να τρομάζει παιδάκια να φάνε το φαγητό τους, δηλαδή είναι λίγο reckless άτομο, αλλά πάντοτε το ψάχνει και ξέρει τι κάνει.

Το λάδι θα μπορούσε να κάνει ζημιά στη motherboard αν υποθέταμε κάποια χημική (μάλλον οξειδωτική) αντίδραση με τα εξαρτήματα. Απ'όσο ξέρω αυτό μάλλον δεν αποτελεί πρόβλημα. Για το φίλο που ρώτησε πως λειτουργεί στη θεωρία το "σύστημα", το λάδι είναι κακός αγωγός του ηλεκτρισμού αλλά (πολύ) καλός αγωγός της θερμότητας. Η θερμότητα λοιπόν που απάγεται από τη λειτουργία των εξαρτημάτων μεταφέρεται σε μια ικανή ποσότητα λαδιού και έτσι επιτυχγάνεται η ψύξη.

Επαναλαμβάνω ότι πρόκειται για τρελή πατέντα, πιθανώς ας πούμε ο άνθρωπος να σκέφτηκε ότι οι motherboards έχουν γύρω στον 1-1,5 χρόνο "ζωής" (με την έννοια ότι τις αλλάζεις μετά, αν θέλεις να είσαι μέσα στις εξελίξεις) και γι'αυτό προχώρησε. Τέλος μιλάμε για pc που μένει ανοιχτό συνέχεια τρέχοντας διάφορες βαριές εφαρμογές, κάτι αρκετά μακριά από τα περισσότερα pc που έχουμε στο σπίτι μας.

Ok, αν ο φίλος σου είναι διατεθειμένος να μοιραστεί μαζί μας κάποιες συγκεκριμένες λεπτομέρειες ή αν μπορεί να μας στείλει σε κάποια τοποθεσία στο ίντερνετ για να τις βρούμε μόνοι μας, θα το ξανασυζητήσουμε το θέμα.

Mea Culpa

• Guru

A και μια απορία..με την σκόνη που θα επικάθεται πάνω στο λάδι δημιουργώντας "λάσπη" τι κάνουμε ???

Χτίζουμε???

:D

ΥΓ. Πάντως θα με ενδιέφερε η άποψη του φίλου για τα αποτελέσματα της πατέντας του σε βάθος χρόνου..

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

A και μια απορία..με την σκόνη που θα επικάθεται πάνω στο λάδι δημιουργώντας "λάσπη" τι κάνουμε ???

Χτίζουμε???

:D

ΥΓ. Πάντως θα με ενδιέφερε η άποψη του φίλου για τα αποτελέσματα της πατέντας του σε βάθος χρόνου..

:lol: :lol: :lol:

Ρε παιδιά' date=' δεν ξέρω, παρεμπιπτόντως δεν είναι φίλος, απλός γνωστός, θα κοιτάξω να τον βρω από Σεπτέμβρη και θα δω τι γίνεται με το PC του. :wink:

Τελείως θεωρητικά πάντως, η χρήση οποιουδήποτε [b']ρευστού[/b], είτε είναι λάδι είτε αέρας που ψύχεται, είναι το ίδιο πράγμα, το μόνο που αλλάζει είναι η θερμική αγωγιμότητα του ρευστού. Προφανώς πρέπει να χρωστάς της Μιχαλούς για να επιλέξεις μια τόσο "βρωμιάρικη" λύση, αλλά θα δούμε σε βάθος χρόνου, όπως σωστά είπες npap. :wink:

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου