Προς το περιεχόμενο

H χειρότερη κακοποίση fender οργάνου ever!!

fleamail

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 32
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Administrator

..Eιναι γιατι το βλεπεις απλως σαν παικτης....αν ειχες το δικο μου "μικροβιο",

θα εβλεπες ενα 40+χρονο κομματι ξυλο,που για σενα θα αξιζε περισσοτερο απο κατι συλλεκτικο,

η εργο τεχνης!!

Και ποιός εξουσιοδοτεί την άποψη σου ως πιό βαρύνουσα από του παίκτη;

Ξέρεις τι ωραία γραφεία υπάρχουν από birdseye maple? Κι όμως τα εχω δει να πουλιούντε στο Μοναστηράκι κάποιες εποχές τσάμπα. Ας μη θεοποιούμε ξύλα και κυρίως αυτά που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για να προσφέρει κάποιος ένα όργανο σε τιμές budget μέσα από την παραγωγή. Είπαμε... άλλο το καπάκι της D'Angelico που με μεγάλη προσοχή και δεξιοτεχνία έτριβε ο μπαρμπα D'Angelico για να βγάλει 5 κομμάτια το χρόνο κι άλλο η σέσουλα του μπαρμπα Leo με τα ρουτερ και το mother of plastic καπάκι και τις 11 βίδες. Ο καθένας με τις προτεραιότητες του. Ολες σεβαστές.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και ποιός εξουσιοδοτεί την άποψη σου ως πιό βαρύνουσα από του παίκτη;

Ξέρεις τι ωραία γραφεία υπάρχουν από birdseye maple? Κι όμως τα εχω δει να πουλιούντε στο Μοναστηράκι κάποιες εποχές τσάμπα. Ας μη θεοποιούμε ξύλα και κυρίως αυτά που δημιουργήθηκαν από την ανάγκη για να προσφέρει κάποιος ένα όργανο σε τιμές budget μέσα από την παραγωγή.

Κανεις!! :)

Φυσικα και η αποψη μου δεν εχει σημασια για τον παικτη!

Εχει ομως για μενα και για τους ομοιδεατες μου! ;)

Τα'χω δει και εγω...δεν "φτανουν" για οργανο ομως,η δεν "μιλανε",και τα περισσοτερα ειναι "σανιδια",

επενδυμενα με καπλαμα...αλλα δεν εχω δει φτηνα!

Πρεπει να διαχωρισω εδω,οτι για μενα δεν παιζει ρολο το ειδος του ξυλου,

αλλα οι ιδιοτητες του καθε συγκεκριμενου κομματιου!

Φυσικα και ισχυουν τα περι βασικων ιδιοτητων των διαφορων ειδων,

αλλα μονο "χοντρικα" τα περι ηχητικου χαρακτηρα.

Τα παλια ξυλα εχουν ομως ολα ενα κοινο: την ηχοαγωγημοτητα,που στα νεοτερα

ειναι παντα αντιστροφως αναλογη της ηλικιας τους....

..Και εγω εχω "ψωνιο" με τα ξυλα!(Οχι πως δεν παραδεχομαι τις νεες τεχνολογιες,αλλα ειναι διαφορετικα πραγματα)

Ασχετα αν προκειται για ακουστικο η ηλεκτρικο οργανο,τα σεβομαι το ιδιο,ειναι η ψυχη του οργανου

ειτε το θελουμε ειτε οχι.....ε?..ναι,'νταξει...ειμαι ενας Idefix κι'εγω! ;D

Είπαμε... άλλο το καπάκι της D'Angelico που με μεγάλη προσοχή και δεξιοτεχνία έτριβε ο μπαρμπα D'Angelico για να βγάλει 5 κομμάτια το χρόνο κι άλλο η σέσουλα του μπαρμπα Leo με τα ρουτερ και το mother of plastic καπάκι και τις 11 βίδες. Ο καθένας με τις προτεραιότητες του. Ολες σεβαστές.

Προς Θεου,και δεν υπερασπιζομαι καμμια βιομηχανικη παραγωγη,(χωρις ομως να την κατακρινω)

αφου ειμαι οπαδος του χειροποιητου γενικοτερα,και προσωπικα χρησιμοποιω μηχανηματα μονο

για "χοντροδουλειες",που αν γινουν με το χερι,το κερδος ειναι μονο γυμναστικη και αυξηση

των ορων εργασιας,δηλ. κοστους!

"Ολες σεβαστες",..αλλα και καθε ειδους κριτικες δεκτες!

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

Πριν απο μερικες βδομαδες κάποιος είχε βάλει στο noizbox λινκ για μια αγγελια στο ebay οπου πωλουνταν μια 70's strat.

Το εν λόγω μπάσο δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ μπροστα σε αυτο που ειχε παθει η αλλη κιθαρα.

Headstock κομμενο ωστε είναι πιο μυτερο και να μοιαζει με ibanez στυλ, μανικι...κολλημένο με γεναιοδωρες δόσεις ξυλόκολλας, και το σώμα κομένο στο υψος που ξεκινανε τα bouts.

Και οσον αφορα το συγκεκριμενο μπάσο, αν δεν ήταν ενα ιστορικο όργανο αλλα κανα mex standard κλπ θα έδινα συγχαρητηρια σε οποιον το έκανε.Τωρα όμως....ειναι λιγο αίσχος.Τι λιγο βασικα...

• Moderator

Σε οσους αρεσουν οι τρυπες....

bodyfrontzb0.jpg

Πάω να σχεδιάσω τη διάτρητη τελε-spongebob.

Πέραν της πλάκας, όλα είναι θέμα της ιδιαίτερης αισθητικής. Μπορεί τα συγκεκριμένα ανοίγματα να μην είναι αωραία, αλλά τίποτε δεν αποκλείει οτι γίνεται να υπάρξει ένα σώμα με εγκοπές και περίεργες καμπύλες που να παραπέμπει σε tele ή strat και να είναι και εμφανίσιμο. Εχω σκεφτεί σοβαρά να το επιχειρήσω σε ένα φεντεροειδές νέο όργανο και μάλλον κάποια στιγμή θα το κάνω. Αρκεί  να βρεθεί κάποιος που να πιάνει το "μάτι του" και να έχω στα χερια μου ένα ελκυστικό σχέδιο.  :)

Εννοείται ότι δεν θα κατέστρεφα ένα συλλεκτικό όργανο. Αλλά και αυτό όταν κόπηκε.... δεν ήταν συλλεκτικό.  :)

..Eιναι γιατι το βλεπεις απλως σαν παικτης....αν ειχες το δικο μου "μικροβιο",

θα εβλεπες ενα 40+χρονο κομματι ξυλο,που για σενα θα αξιζε περισσοτερο απο κατι συλλεκτικο,

η εργο τεχνης!!

Δεν είναι έτσι. Δεν μίλησα καθόλου για το μπράτσο του, τους μαγνήτες τους ή το κόψιμο του σώματος πάνω μου.

Π.χ. Εχουμε ένα σπάνιο βιβλίο του 1910 (μιας και είναι στο ebay σε αντίστοιχη αξία, το Principia Mathematica 1st edition). Το έργο τέχνης βρίσκεται στα γραφόμενο αλλά όχι στο καθεαυτό αντίτυπο. Το ότι είναι ακριβό / συλλεκτικό, το καθορίζει ο χρόνος και η σπανιότητα του. ΟΧΙ αυτά που γράφει τα οποία ο συλλέκτης (και άρα καθοριστής της αξίας) πιθανώτατα αγνοεί.

Επειδή είμαι ερωτευμένος με το βιβλίο, το επενδύω με ένα πολύ ιδιαίτερο δερμάτινο κάλυμα. Η αξία χάνεται για τους συλλέκτες. Ο αναγνώστης μπορεί ακόμα να το διαβάσει και η ουσία του έργου και η χρηστικότητα του αντιτύπου δεν έχει αλλοιωθεί. Αντίτυπο το οποίο βέβαια με την μοναδικότητά του, λόγω της επέμβασης του τεχνίτη, έχει παύσει να είναι αντίτυπο και τινί τρόπω μπορεί να θεωρηθεί έργο τέχνης. Και ως τέτοιο μένει έκθετο στην κριτική.

Δηλαδή εάν το 65 το είχε κανει έτσι κάποιος διάσημος μπασίστας και το έβγαζε η Fender σε ltd edition 1000 κοματιών θα ήταν έργο τέχνης;

Αυτό που απήντησα είναι αν μου αρέσει το δερμάτινο κάλυμα του βιβλίου ή μάλλον η οπτική του βιβλίου με το κάλυμά του. Μόνο.

Οσο για την ζώνη θα τα πούμε από κοντά. Μαζί με άλλα πολλά.............  ;)

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Σε οσους τους αρεσουν οι τρυπες....

bodyfrontzb0.jpg

δεν μοιάζει λιγο με την sparkle red tele του.... elvad?  :-X

Aaaahh! My eyes! They're burning! Aaaaah!  ;D

Είπαμε καλές οι μοντίφες, αλλά η δημιουργία από την καταστροφή δεν απέχει πάρα πολύ...

δεν μοιάζει λιγο με την sparkle red tele του.... elvad?  :-X

Καταρχήν: ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!! Μου το έχετε κατακρεουργήσει όλοι σας (κατά καιρούς) το nickname μου...:( :(

Τι σχέση έχει αυτό το μινιμαλιστικό έκτρωμα με το θεϊκό Candy Apple Red μου;

Rockinger.jpg

8) 8) 8)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

To σωστο με την τρυπο τελε θα ήταν να αποκτήσει ένα καπακι μπρος-πίσω έτσι ώστε εμφανισιακα να ειναι νορμαλ και να είναι και πουπουλο.

Αλλα....

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου