Προς το περιεχόμενο

Ώστε νομίζεις ότι μπορείς να παίξεις γρήγορα?

The Genius Loci

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1. Δεν υπάρχουν - νοήμονες - μουσικοί που μελετούν με στόχο να φτάσουν ταχύτητες Gambale και Holdsworth χωρίς να έχουν λάβει κάποια θετικά "μηνύματα" από το νευρικό τους σύστημα.

Χμμμ... υποψιάζομαι ότι η λέξη κλειδί είναι "νοήμονες" γιατί γνωρίζω μερικές δεκάδες νέους κιθαρίστες που είναι πεπεισμένοι ότι θα πιάσουν εξωπλανητικές ταχύτητες με τη μέθοδο του δασκάλου τους (και ΜΟΝΟ αυτή).

Αν κάτι λέει αυτή η προσπάθεια-ντοκυμαντέρ, είναι πως δεν υπάρχει ΜΙΑ μέθοδος, αλλά μάλλον οι κορυφαίοι βιρτουόζοι έχουν προσαρμόσει μια δική τους (υποσυνείδητα εμπνευσμένη) μέθοδο στις ιδιαιτερότητές τους.

Και ίσως το σημαντικότερο δίδαγμα θα ήταν ότι, ο νέος ειδικά μουσικός, θα έπρεπε να "μελετάει" για να βελτιώσει τη μουσική του έκφραση και όχι τις αθλητικές του επιδόσεις: αν το "έχει" πραγματικά οι τελευταίες θα προκύψουν με φυσικό τρόπο.

η αληθεια ειναι οτι παιζω πολυ γρηγορα χωρις να εχω προσπαθησει αρκετα.. οπως αλλη γνωστοι μου..

Ποια είναι η γνωστή σου? Η Jennifer Batten?  ;D ;D ;D ;D

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πολύ ενδιαφέρον!

Πάντως, εγώ και με 137 ώρες εξάσκηση το 24-ωρο, δε νομίζω με τίποτα να κατάφερνα να παίξω γρήγορα...

Απλά, δεν το έχω...

Δοκίμασε, ποτέ δεν ξέρεις... (και εννοείται όχι 137 ώρες την μέρα, εκτός αν βρεθεί η μηχανή του χρόνου)

Ο μέσος κιθαρίστας μπορεί με καθημερινή μελέτη να κατακτήσει ένα επίπεδο σε 16α της τάξης των 150-160bpm. Από εκεί και πάνω, δηλ τα υπερηχητικά των 200 και 250 bpm είναι πραγματικά πιστεύω και εγώ μία φυσική ικανότητα (ταλέντο?) που ή το έχεις ή όχι. Υπάρχει ένας φυσικός περιορισμός σε αυτό.

Αλλά οι περισσότεροι  από αυτούς που παίζουν έτσι το ήθελαν διακαώς, που για μένα είναι ίσως το κλειδί της υπόθεσης. Υπάρχουν 2 βασικά είδη:

1) Θέλω να παίξω έτσι....

2) ΠΡΕΠΕΙ να παίξω έτσι....

Εκεί είναι και η ουσία...και κυριεύονται από αυτό. Αν υπάρχει όμως και η γρήγορη εξέλιξη (φυσικό ταλέντο) τότε η επιθυμία για μεγαλύτερη εξάσκηση είναι δεδομένη και το ένα αλληλοσυμπληρώνει το άλλο.

Πάντως όλοι αυτοί έχουν λιωσει στην εξάσκηση, ό,τι και να λένε.

AlDiMeola: "η ταχύτητα έρχεται κάνοντας εξάσκηση σε επαναλαμβανόμενα patterns (sequences) και με πραγματικα σκληρή δουλειά..."

Gilbert: "ευχαριστώ τους μαθητές μου στο ΜΙ που με εμπνέουν να κάνω εξάσκηση 24 ώρες την ημέρα..."

Gambale: "η ταχύτητα δεν έρχεται μέσα σε μια νύχτα. Θέλει επιμέλεια, υπομονή, αφοσίωση και σκληρή δουλειά..."

κτλ

Ο μέσος κιθαρίστας μπορεί με καθημερινή μελέτη να κατακτήσει ένα επίπεδο σε 16α της τάξης των 150-160bpm.

Πώς το εννοείς αυτό? Γιατί τα 16α που λες μπορεί να είναι οτιδήποτε (arpeggios, alternate κλπ)..

Πώς το εννοείς αυτό? Γιατί τα 16α που λες μπορεί να είναι οτιδήποτε (arpeggios, alternate κλπ)..

Μιλάω γιε την κλίμακα, με πένα, είτε σε ευθεία κατάσταση(linear), είτε σε pattern, είτε σε phrasing, που είναι πιστεύω και το πιο συνηθισμένο κριτήριο. Όχι βέβαια ότι αν πρόκειται για τα arpeggios του Gambale ή τα legato του Holdsworth μειώνει την αξία της ταχύτητας.

alternate στην χρωματικη ή σε κλιμακες πρεπει να λεει ο φιλτατος κ εχει δικιο οτι ειναι ευκολα αλλα ως τα 200.Απο κει και πανω τι γινεται ομως?Υποψην οτι αυτοι που πιανουν 300 κ 16α εχουν την ανεση να πανε παραπάνω γιατι κανεις δεν παιζει στα ορια του απ αυτους.Αν ηταν τα ορια του θα επαιζε αρκετες λαθος πενιες κ νοτες.Μιλαμε για τερατα εξάσκησης κ φυσικης διαπλασης του χεριου.

Στο γυμνασιο γνωριζα εναν τυπο που επαιζει Mortal kombat,tekken κτλ. και εκανε combo και τρελες ταχυτητες στο χειριστιριο.Κανεις δεν τον εφτανε απ την παρεα.Αργοτερα ανακαλυψε την κιθαρα κ ξεφυγε τελειως.

Πολύ ενδιαφέρον!

Πάντως, εγώ και με 137 ώρες εξάσκηση το 24-ωρο, δε νομίζω με τίποτα να κατάφερνα να παίξω γρήγορα...

Απλά, δεν το έχω...

κ εγω ετσι ειμαι!  :P

προσπαθησα αρκετες φορες αλλα τζιφος....

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Να μην ξεχνάμε ότι το σημαντικότερο κριτήριο στην ταχύτητα είναι η διάρκεια και όχι απλά το αν παίζεις γρήγορα.

+1000 και σ' αυτό και σε όλα τα σχόλια που έγραψες. :)

...γνωρίζω μερικές δεκάδες νέους κιθαρίστες που είναι πεπεισμένοι ότι θα πιάσουν εξωπλανητικές ταχύτητες με τη μέθοδο του δασκάλου τους (και ΜΟΝΟ αυτή).

Διακρίνω σπόντα για συγκεκριμένη "σχολή" ελλήνων κιθαριστών ή κάνω λάθος; ;D ;D ;D

Χμμμ... υποψιάζομαι ότι η λέξη κλειδί είναι "νοήμονες" γιατί γνωρίζω μερικές δεκάδες νέους κιθαρίστες που είναι πεπεισμένοι ότι θα πιάσουν εξωπλανητικές ταχύτητες με τη μέθοδο του δασκάλου τους (και ΜΟΝΟ αυτή).

Αν κάτι λέει αυτή η προσπάθεια-ντοκυμαντέρ, είναι πως δεν υπάρχει ΜΙΑ μέθοδος, αλλά μάλλον οι κορυφαίοι βιρτουόζοι έχουν προσαρμόσει μια δική τους (υποσυνείδητα εμπνευσμένη) μέθοδο στις ιδιαιτερότητές τους.

Και ίσως το σημαντικότερο δίδαγμα θα ήταν ότι, ο νέος ειδικά μουσικός, θα έπρεπε να "μελετάει" για να βελτιώσει τη μουσική του έκφραση και όχι τις αθλητικές του επιδόσεις: αν το "έχει" πραγματικά οι τελευταίες θα προκύψουν με φυσικό τρόπο.

Ποια είναι η γνωστή σου? Η Jennifer Batten?  ;D ;D ;D ;D

μαυρισε το ''γνωστοι'' και ισως το βρεις...!  επισης εχω να πω οτι στο στιβο με μισες προπονησεις ειχα χρονους που ζηλευαν πολλοι.. 100 μετρα σε 10,8 χωρις ντοπα..μετα τα παρατησα για να παω φροντηστηριο στη β λυκειου.. ;p

παντως να παιζω γρηγορα δεν μου αρεσει πολυ...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου