Προς το περιεχόμενο

Με τι set χορδών παίζουμε και γιατί...

Peruvian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 113
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αν η κιθαρα ειναι ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ φυσικα και θα βαλεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 12αρες (οι 10αρες ειναι για μπαντζο οχι για ακουστικες ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ακουστική είναι..  ;D Ήξερα οτι είναι πολύ ψιλές αλλά είχα διαβάσει αρκετούς που παίζουν με τόσο λεπτές χορδές και ήθελα να δοκιμάσω αλλά το αποτέλεσμα έιναι τραγικό...  ;D

Οσοι γιατροι,τοσες γνωμες!! ;D

Εδω που τα λεμε,χρονια ακουω κοσμο και κοσμακη που "ακουει"...(απο "χαϊφιντελιστες" εως μουσικους)

Ομως το να "ακουει" καποιος,(να εχει δηλαδη ανεπτυγμενη και αναλυτικη ακοη,και δεν εννοω "κραχτα"

πραγματα οπως η συγκριση σε 2 ηχεια,αλλα λεπτομεριακα οπως χορδες και ξυλα),

ειναι πρωτα φυσικο χαρισμα και μετα οποιαδηποτε πειρα η επαγγελματισμος!

Οποτε,σιγουρα δεν ειναι υποτιμητικο για καποιον,

να μην εχει αυτο το δωρο της φυσης,θα εχει καποιο αλλο...ο καθενας το δικο του! :D

Πχ. με τις D'addario:(ας πουμε τις XL που ειναι οι ποιο κοινες)

Εδω νομιζω οτι γινεται το εξης:

Η ελλειψη υψηλων (συγκριτικα με αλλες) τις κανει να φανταζουν "μουντες"...

Ποιος προσεξε ομως οτι οι μεσαιες τους (εκει "παιζονται" ολα) ειναι "μελι"?

Μην τα θελουμε και ολα...οτι πληρωσεις παιρνεις,

και στην περιπτωση των χορδων,και παντα με κριτηριο το προσωπικο γουστο,

ο κανονας μπορει να αντιστρεφεται!

Επισης,δεν μπορει καποιος να μιλαει για συγκριση χορδων,

που δεν εχει γινει ΑΚΡΙΒΩΣ με τις ιδιες συνθηκες (και οι περισσοτεροι δεν συγκρινουν ετσι..)

Συγκριση γινεται λοιπον,φτανει να εισαι διατεθημενος να διαθεσεις λιγα ευρω! 8)

ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω!

τις χορδες μπορεις να τις συγκρινεις μονο στην ΙΔΙΑ κιθαρα,με τον ΙΔΙΟ παικτη & τον ΙΔΙΟ ενισχυτη .

εχοντας δοκιμασει ολες (ναι ΟΛΕΣ ;D) τις μαρκες "ηλεκτρικων" χορδων δεν νομιζω να εχω ακουσει και τιποτα  φοβερες διαφορες μεταξυ τους  απο τη στιγμη που μιλαμε για χορδες του ιδιου τυπου (παντα μιλαμε για τις τυλιχτες μια και οποιος ακουει "διαφορες" στα καντινια κατα την ταπεινη μου γνωμη απλα ακουει..."φωνες" ;D) οι πιο bright ειναι οι stainless steel και οι πιο mellow οι pure nickel με τις nickel plated steel καπου στη μεση (και για αυτο αλλωστε να προτιμουνται και απο την πλειοψηφια) τωρα απο ηχητικες διαφορες μεταξυ brands στιε δικες μου κιθαρες και ενισχυτες οι πιο bright ειναι οι GHS & οι D'Addario και μετα οι ΕΒ (αν μιλαμε για τους 3 "μεγαλους").

στο feel υπαρχουν διαφορες με τις Ernie Ball να ειναι σαφως οι πιο μαλακές και "λαστιχενιες" και τις GHS να ειναι οι πιο σκληρες (μιλαμε για hex core χορδες) ενω οι D'Addario ειναι καπου στη μεση,oι roundcore χορδες (π.χ.Dean Markley RI,Pyramid ) ειναι σαφως πιο μαλακες αλλα χανουν σε πριμα (κατι που αρεσει σε πολλους)

τις χορδες μπορεις να τις συγκρινεις μονο στην ΙΔΙΑ κιθαρα,με τον ΙΔΙΟ παικτη & τον ΙΔΙΟ ενισχυτη .

εχοντας δοκιμασει ολες (ναι ΟΛΕΣ ;D) τις μαρκες "ηλεκτρικων" χορδων δεν νομιζω να εχω ακουσει και τιποτα  φοβερες διαφορες μεταξυ τους  απο τη στιγμη που μιλαμε για χορδες του ιδιου τυπου (παντα μιλαμε για τις τυλιχτες μια και οποιος ακουει "διαφορες" στα καντινια κατα την ταπεινη μου γνωμη απλα ακουει..."φωνες" ;D) οι πιο bright ειναι οι stainless steel και οι πιο mellow οι pure nickel με τις nickel plated steel καπου στη μεση (και για αυτο αλλωστε να προτιμουνται και απο την πλειοψηφια) τωρα απο ηχητικες διαφορες μεταξυ brands στιε δικες μου κιθαρες και ενισχυτες οι πιο bright ειναι οι GHS & οι D'Addario και μετα οι ΕΒ (αν μιλαμε για τους 3 "μεγαλους").

στο feel υπαρχουν διαφορες με τις Ernie Ball να ειναι σαφως οι πιο μαλακές και "λαστιχενιες" και τις GHS να ειναι οι πιο σκληρες (μιλαμε για hex core χορδες) ενω οι D'Addario ειναι καπου στη μεση,oι roundcore χορδες (π.χ.Dean Markley RI,Pyramid ) ειναι σαφως πιο μαλακες αλλα χανουν σε πριμα (κατι που αρεσει σε πολλους)

Superfunk,

συμφωνω σε ολα,αλλα..χεχε!..Ακουω φωνες! ;D

Αλλα θα τις ακουσεις και εσυ,αν δοκιμασεις τις χορδες σου "ξερα"!!

(χωρις ενισχυτη,σε ησυχο περιβαλλον υποτιθεται).

Οι περισσοτεροι μαγνητες και ενισχυτες "εχουν τον ηχο τους" και επιρρεαζουν το τελικο αποτελεσμα!

Θα μου πεις,..μα το αποτελεσμα μετραει!

Ναι,οσον αφορα το συγκεκριμενο ατομο,με το συγκεκριμενο οργανο και σεταπ,

αλλα οχι οταν προκειται περι "γενικης" κριτικης,γιατι το αποτελεσμα απο ενα παικτη σε αλλον,αλλαζει!

Επισης,αυτο ειναι το καθαροτερο τεστ "συνεργασιας" ξυλων-χορδων,

για τον κυνηγο της τελειοτητας!!Οταν ξερεις τι υπαρχει στην πηγη του ηχου,

μπορεις ευκολα να αλλαξεις οτι αλλο εμποδιζει το ζητουμενο αποτελεσμα.(π.χ.:Bone vs brass nut,μαγνητες,κτλ)

Νομιζω οτι η ακουστικη δοκιμη ενος ηλεκτρικου οργανου γενικοτερα,

πρεπει να προηγειται της ηλεκτρικης,οχι μονο για την γενικοτερη ηχητικη εξεταση,

αλλα και για τον εντοπισμο τυχον ελλατωματων,που με την πρωτη ισως να μην

ακουστουν με την ενισχυση (πχ. ταστα που τριζουν).

Προσωπικα δεν εχω δοκιμασει ολες τις χορδες,βρηκα νωρις τις επιλογες μου,

τις εχω δει ομως ολες "μαχιμες",σε καθε κατασταση εως και...απολιθωματος...! :D

χωρις ενισχυτη,σε ησυχο περιβαλλον υποτιθεται

ελα ομως που οι ηλεκτρικες κιθαρες παιζονται...υγρα.. ;D

κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι αδυνατον να πας σε μια συναυλια ή να ακουσεις ενα cd και να πεις:"oλα καλα ρε παιδι μου αλλα μαπα ο ηχος των....D'ADDARIO του κιθαριστα,ενω ακου τον ...μπασιστα με τις GHS εχει φοβερο ηχο !" ;D ;D

οντως σε ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ "περιβαλλον" φυσικα και ακουγονται περισσοτερο οι διαφορες αλλα με το που μπαινει ο μαγνητης ,το καλωδιο,τα εφε και ο ενισχυτης στο παιχνιδι (δηλ.στο 99,999% των περιπτωσεων) οι διαφορες αυτες απλα εξαφανιζονται... ;D   

τις εχω δει ομως ολες "μαχιμες",σε καθε κατασταση εως και...απολιθωματος.

αυτο δεν το εχω κανει ποτε μου μια και πιστευω οτι οι χορδες τις ηλεκτρικης κιθαρας αντεχουν το πολυ 4-6 ωρες παιξιματος,  μετα ειναι απλά για πεταμα (της ακουστικης ακομα λιγοτερο) τοσο απο ηχο οσο και απο intonation οποτε τις αλλαζω συνεχεια.. ;D

πολύ καλή εντύπωση οι ernie ball coated. ενα ελάχιστο πιο bright από τις slinky, καμία σχέση με πλαστικίλα των elixir, ούτε σε ήχο, ούτε σε αίσθηση στο χέρι, και βέβαια δεν μαυρίζουν. Ούτε μαδάνε όπως οι elixir.

ελα ομως που οι ηλεκτρικες κιθαρες παιζονται...υγρα.. ;D

κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι αδυνατον να πας σε μια συναυλια ή να ακουσεις ενα cd και να πεις:"oλα καλα ρε παιδι μου αλλα μαπα ο ηχος των....D'ADDARIO του κιθαριστα,ενω ακου τον ...μπασιστα με τις GHS εχει φοβερο ηχο !" ;D ;D

οντως σε ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ "περιβαλλον" φυσικα και ακουγονται περισσοτερο οι διαφορες αλλα με το που μπαινει ο μαγνητης ,το καλωδιο,τα εφε και ο ενισχυτης στο παιχνιδι (δηλ.στο 99,999% των περιπτωσεων) οι διαφορες αυτες απλα εξαφανιζονται... ;D   

αυτο δεν το εχω κανει ποτε μου μια και πιστευω οτι οι χορδες τις ηλεκτρικης κιθαρας αντεχουν το πολυ 4-6 ωρες παιξιματος,  μετα ειναι απλά για πεταμα (της ακουστικης ακομα λιγοτερο) τοσο απο ηχο οσο και απο intonation οποτε τις αλλαζω συνεχεια.. ;D

Η κεντρικη ιδεα ειναι αυτη!! 8)

Η περιφεριακη ιδεα ειναι:

Ειμαστε τελειομανεις,

και θελουμε και το σκυλο χορτατο,

και στην κορφη κανελλα!! ;D

πω πω μιλαμε σε λυπαμαι. εσυ αλλαζεις χορδες πιο πολυ ωρα απ οτι παιζεις ρεεεεε

Make me fries...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου