Προς το περιεχόμενο

Τελειωμενες τελικες λαμπες και πως τις καταλαβαινουμε?

tasouil

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως μπορω να καταλαβω αν οι τελικες λαμπες του ενισχυτη μου θελουν αλλαγμα?

Τι συμπτωματα εχουν (στον ηχο κυριως)

Εχω το εξης θεμα στον ενισχυτη μου και για αυτο ρωταω

Τον εβαλα διπλα διπλα με ενισχυτη ενος φιλου και ακουγοντουσαν διαφορετικα

Και οι 2 εχουμε jj λαμπιτσες στην προενισχυση αλλα εγω εχω τις στοκ τελικες λαμπες εδω και αρκετα χρονια στον ενισχυτη ενω ο αλλος εχει προσφατα αλλαγμενες

και οι 2 φορανε el34

Οι ενισχυτες επαιξαν σε ιδια καμπινα και στις ιδιες εντασεις (εντασεις δωματιου κ λιγο παραπανω)

Να πω οτι τα χρονια αυτα ο ενισχυτης δεν εχει κανει και την τρελη χρηση και συνηθως παιζει σε χαμηλες εντασεις

Οι διαφορα που παρατηρησα ηταν στο gain καναλι οπου ο δικος μου ακουγοταν αρκετα thin, ψυχρος & fizzy (πολυ ακατεργαστος) ενω ο αλλος γεματος και στρογγυλος

Ειναι αυτα ''συμπτωματα'' παλιων τελικων λαμπων???

Μπορει να φταει κατι περα απο τις λαμπες τις τελικες?

Ισως να χρειαζεται να τσεκαρω το bias πριν δοκιμασω να παρω καινουργιο σετακι λαμπες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με επιφυλαξη και μεχρι να απαντησουν οι γνώστες...μια λαμπα οταν τελειωνει μαυριζει λιγακι. επισης πεφτει η ενταση και η καθαροτητα/αναλυση του ενισχυτη. σε προχωρημενο σταδιο μπορει να εχεις φυσημα ή διακοπες (??).

Η χειροτερη ποιοτητα του ηχου σου μαλλον οφειλεται στο οτι εχεις τις στοκ λαμπες ,και οχι τόσο στη φθορά τους.

Αν θες, δοκιμασε να δανειστεις για ενα συντομο τεστ τις λαμπες του φιλου σου. Προσωπικά, θα το επιχειρουσα ανεξαρτητου bias καθώς στους καινουριους ενισχυτες, ειναι συνήθως σχετικα χαμηλά.

αυτα απο μενα, ελπιζω να μη λεω πολλες  @#&^$@#$@%$@

Σε καθε περιπτωση, περιμενε την απάντηση απ τους ειδικούς μας.

παρε κι αυτο το λινκ

http://www.athensmusician.net/archive/2004-04-23_tubes.php

πηγαινε λιγο πιο κατω "Symptoms a Tube is Dying"

• Moderator

Ανεξάρτητα από το αν θέλουν αλλαγή οι λάμπες ή όχι (που θέλουν δηλαδή... τόσα χρόνια...  stock κλπ) απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι σε εντάσεις δωματίου μάλλον άκουσες μηδενική συμμετοχή των τελικών στο gain. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επηρρεάζουν τον ήχο βέβαια.

Ανεξάρτητα από το αν θέλουν αλλαγή οι λάμπες ή όχι (που θέλουν δηλαδή... τόσα χρόνια...  stock κλπ) απλά θα ήθελα να επισημάνω ότι σε εντάσεις δωματίου μάλλον άκουσες μηδενική συμμετοχή των τελικών στο gain. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν επηρρεάζουν τον ήχο βέβαια.

θα μπορουσε να φταει κατι αλλο μεσα στον ενισχυτη για την διαφορα στον ηχο??

γιατι ολα τα περιφερειακα ηταν τα ιδια κ στις 2 ακροασεις...

Ισως να χρειαζεται να τσεκαρω το bias πριν δοκιμασω να παρω καινουργιο σετακι λαμπες?

πρωτα απο ολα αυτο και μετα βεβαια υπαρχει & η περιπτωση απλα ο ενισχυτης του φιλου σου να φοραει καλυτερες λυχνιες απο τον δικο σου. ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αν είναι πολύ fizzy ο ήχος σου τότε σίγουρα θες λάμπες.

Παντως οι λαμπες οταν τα φτυνουν βγάζουν ένα περίεργο χρώμα προς το μπλε, και οχι το ζωηρο και "υγιές" πορτοκαλί-κόκκινο. Τσεκαρε το χρωμα και μετα βλεπεις για bias κλπ κλπ.

Παντως οι λαμπες οταν τα φτυνουν βγάζουν ένα περίεργο χρώμα προς το μπλε, και οχι το ζωηρο και "υγιές" πορτοκαλί-κόκκινο. Τσεκαρε το χρωμα και μετα βλεπεις για bias κλπ κλπ.

το χρωμα τους μου φαινεται πολυ ''σωστο''... ειναι πορτοκαλι αρκετα ζωντανο

βεβαια οι λαμπες τα εχουν τα χρονακια τους (πρεπει να ναι κοντα 5 χρονων  :-\) με οχι τοσο συχνη χρηση ...μεσος ορος ανα ημερα θα ειναι 1-2 ωρες

Παντως οι λαμπες οταν τα φτυνουν βγάζουν ένα περίεργο χρώμα προς το μπλε, και οχι το ζωηρο και "υγιές" πορτοκαλί-κόκκινο.

Mεγάλο λάθος... το μπλε χρώμα ΔΕΝ σημαίνει κατ'ανάγκη και κακές λυχνίες. Γκουγκλάρετε λίγο και περάστε από http://web.archive.org/web/20040410031603/http://barney.webace.com.au/~electron/tubes/blueglo.htm

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Μιας και έχει ίδη ανοιχτει θέμα (Αν πρεπει να ανοιχτει νεο σορυ) για λάμπες και λαμπάτους θα 'ηθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που μου προέκηψε πριν λιγες ώρες. Σήμερα και καθως όλα πηγαιναν μια χαρά με το ενισχυτάκο μου (Laney LC30II) σε κάπια φάση διάλέγοντας το βρώμικο κανάλι εκείνο υπολειτουργούσε. Βασικά έπεσε η ένταση της παραμόρφωσης και μαζι με αυτήν όλη η ένταση του ενισχυτή. Δηλαδή όταν ανέβαζα το drive (ακόμα και τέρμα)ίσα που έβγαζε λίγο overdrive και από γκάζι έχει μπόλικο κανονικά. Το καθαρό κανάλι ακμέο. Το μόνο κουλό που έχω κάνει είναι οτι μια φορά πριν κανα μήνα τον ξέχασα ανοιχτό για καμια εβδομάδα αλλά από όταν το είδα όλα ήταν ΟΚ. Κοίταξα τις λάμπες και το χρώμα τους είναι πορτοκαλί και ο ενισχυτής δεν μετακινείτε απο εκεί που είναι να πεις ότι την άκουσε απο κάποιο περίεργο κούνημα. Αυτά. Please guys τα φώτα σας πριν το στείλω σε κανα μάστορα μπας και βγάλω καμοιά άκρη.

For Those About To Rock We Salute You

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου