Προς το περιεχόμενο

Αγορά Fender American Deluxe Stratocaster

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια Fender American Deluxe Stratocaster αλλά είμαι σε δείλημα πιο μοντέλο, μεταξύ HSS και SSS.

Μου αρέσει που η HSS έχει το LSR Nut λόγω καλύτερης λειτουργίας με το tremolo, αλλά είπα να πάρω μια κιθάρα που να μην έχει humbucker bridge μαγνήτη γιατί όλες μου οι κιθάρες έχουν humbucker (Ibanez Jem7vwh, Ibanez RG2570, Ibanez SZ520, Fender Standard Fat Stratocaster).

Δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλός ο DH-1 που φοράει η HSS σπλιταρισμένος?

Θα ήθελα την αποψή σας για τα δύο μοντέλα και γενικότερα για την σειρά Deluxe (Ηχητικά, κατασκευαστικά, playability κ.λ.π.)

Ευχαριστώ! ;)

Ioannina! The best city in this f@ckin' world!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

πιστευω sss καλυτερα.συγκεκριμενα μια ash deluxe που ειχα οι μαγνητες της ηταν καλοι στην παραμορφωση βεβαια το συστημα με το κουμπι που σπλιταρει ηχητικα δεν ειχε καλυτερο αποτελεσμα απο το κλασικο της fender.o ηχοσ των deluxe gibsonιζει ειναι δηλαδη πιο μπασος και οι μονοι χωρις θορυβο

Oι deluxe τοσο ηχητικα οσο και κατασκευαστκα ειναι μια χαρα κιθαρες.

Εφ'οσον εχεις ηδη 4 κιθαρες με humbuckers δεν βλεπω το λογο για ακομη μια. Παρε μια με SSS configuration. O DH1 ειναι ενας μαγνητης...χωρις καποιο επιθετικο προσδιορισμο. Δεν ειναι καλος ουτε και κακος. Κυκλοφορουν παρα πολλοι αξιολογοτεροι απο αυτον μαγνητες. Σπλιταρισμενος ειναι τοσο καλος οσο ειναι και οι περισσοτεροι διπλοι οταν σπλιταρονται (δηλαδη απεχουν αρκετα απο το να σου δωσουν το αποτελεσμα ενος πραγματικου μονου).

2 things are infinite:the universe&human stupidity

ε ναι αφου εχεις κιθαρες με hum τι θες και αλλη μια???και αλλο μονος-μονος και αλλο σπλιταρισμενος,οσο για το ζζζζζζζζζζζ ε!εχει και αυτο την ομορφια του,ασε που εχει noiseless!!!!

παρε μια sss και εισαι κομπλε,fender ειναι,delux ειναι,usa ειναι,εισαι μια χαρα.

παξτην κιολας κι'αμα σου κατσει χτηπατη ως λιωσιμο

papa don't take no mess!!

η deluxe εχει ετσι κι αλλοιως διπλους μαγνητες (και ας μοιαζουν με μονους) οποτε δεν θα κανει βζζζζζζζζ.... ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Κατά την προσωπική μου άποψη, οι noiseless μαγνήτες της deluxe μπορεί να φέρνουν ηχητικά στους κανονικούς single coil αλλά αν κάποιος τους βάλει δίπλα σε αυθεντικούς μονοπηνιακούς θα διαπιστώσει διαφορά (όπως υπάρχει π.χ. και μεταξύ μιας προσομοίωσης fender twin από ενισχυτή modelling και ενός πραγματικού ενισχυτή fender twin).

Tώρα, το τι διαφορές θα διαπιστώσει κανείς και πόσο θα τον ενοχλήσουν μάλλον εξαρτάται και από το πόσο εκείνος έχει "εντρυφήσει" στους μονοπηνιακούς. Επιπλέον, εάν κάποιος ενδιαφέρεται κυρίως για παραμορφωμένους ήχους, τότε ίσως οι noiseless να μην είναι και τόσο άσχημη επιλογή γιατί αφενός οι όποιες διαφορές αρχίζουν και φθίνουν όσο αυξάνεται το distortion και αφετέρου δεν υπάρχει και ο ενοχλητικός βόμβος των παραδοσιακών μονοπηνιακών.

Προσωπικά θα πρότεινα SSS με S-1 switch (με αρκετούς extra ήχους όπως bridge+middle & middle+neck σε σειρά, για προσωμοίωση διπλοπηνιακού όπως κάνει ο Brian May)  αλλά η καλύτερη λύση νομίζω είναι να ακούσεις και τις δύο κιθάρες και να τις συγκρίνεις και με μια κιθάρα με κανονικούς μονοπηνιακούς όπως η U.S. Standard Strat -άλλωστε δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να τις βρεις σε κάποιο κατάστημα- και να αποφασίσουν οι καταλληλότεροι κριτές, δηλαδή τα αυτιά σου!

Παρεπιπτόντως, αναφέρω ότι κάπου (ίσως ήταν στο harmony central) είχα διαβάσει πως ο DH-1 είναι ουσιαστικά ο Seymour Duncan 59', (ο οποίος έχει και κωδικό SH-1 αν αυτό λέει κάτι ;) )

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου