PARADISEFOX Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2008 Ασχολούμαι με τη μουσική αρκετά χρόνια(κυρίως κιθάρα).Αποφάσισα να ξεκινήσω βιολί ,σε 6 μήνες άρχισα να έχω ενοχλήσεις και στα 2 χέρια και ειδικά στο αριστερό,πήγα σε γιατρό και μου είπε ότι είναι αδύναμα τα νεύρα του αριστερού χεριού!Τώρα έχουν περάσει 6 μήνες χωρίς να παίζω και νοιώθω τα χέρια μου μια χαρά και σκέφτομαι να ξαναρχίσω. Θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως συμβουλές για σωστή στάση σώματος ,σωστή δοξαριά ,ζέσταμα ή οτιδήποτε νομίζετε ότι θα με βοηθούσε να αποφύγω περαιτέρω τραυματισμούς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zestair Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 8 Δεκεμβρίου 2008 Έχεις δάσκαλο; Δεν σου λέει κάτι πάνω στο πρόβλημα σου; Κι εγώ προέρχομαι από 6μηνο περίπου ημιαποχής λόγω τραυματισμών που ήρθαν από υπερκόπωση (12ωρα). Τέλωσπάντων αν παίζεις μόνο 6 μήνες βιολί μπορώ να σου δώσω μόνο δύο-τρεις γενικού τύπου συμβουλές, 1)Κάνε γυμναστική, τρώγε καλά, μείωσε τους καφέδες, κοιμίσου καλά, χαλάρωσε, κράτα δηλαδή, το μυοσκελετικό κ νευρικό σύστημα υγιές κ τονωμένο. 2) Παίζε πάντα!!! συγκεντρωμένος, με καλό ήχο, ελαστικότητα. 3)Αφού είσαι παθών, άρχισε σιγά σιγά την μελέτη, παίζωντας κάθε μέρα από λίγο (π.χ. 20 λεπτά) κ αυξάνοντας λίγο κάθε βδομάδα π.χ. +10 λεπτά ή λιγότερο. Μπορείς να διαβάσεις το "Σωματικά και ψυχολογικά προβλήματα των μουσικών" του Ηλία Σακαλάκ. Πολύ βασικό επίσης είναι το σωστό όργανο, βιολί κ τόξο, δεν μπορώ να σου πω κάτι χωρίς να δω... (γενικά πρόσεξε: ύψος χορδών, καλές τρίχες στο τόξο, καλό τόξο? σωστός καβαλάρης, βολικό σιαγώνιο κ γέφυρα) κι άν θές στείλε π.μ. να σου προτείνω κάποιο βιβλίο για ασκήσεις τεχνικές, προετοιμασία, στάση, ζέσταμα κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση