Προς το περιεχόμενο

Variax 300. Είμαι σχεδόν έτοιμος. Μήπως δεν βλέπω κάτι?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορείς να πάρεις καμιά squire ή καμιά φθηνή κιθάρα μεταχειρισμένη και να της βάλεις κι ένα powerbridge με τα piezo επίσης...

powerbridge με τα piezo (θέλει και powerchip) κάνει 300$...δεν το χαραμίζεις σε μια squire

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 29
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

powerbridge με τα piezo (θέλει και powerchip) κάνει 300$...δεν το χαραμίζεις σε μια squire

Πάει τόσο το powerbridge?!?!  :o  :o  :o

My bad!  :-X  :-X  :-X

Ειμαι κάτοχος μιας variax 600 τα τελευταία δυο χρόνια περίπου και αν μου την κλέβανε θα έπαιρνα μια ίδια. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αφού δεν έχει παρουσιαστεί το παραμικρό. Και για να ειμαι απολυτα ειλικρινής, θα αντάλλαζα σχεδον οποιαδήποτε strat, les paul,tele κτλπ με μια vax.. Όσο για τις δυνατότητες modelling ήχων άλλων κιθαρων, δε με ενδιαφέρει και πολύ το πόσο πιστά γίνεται αυτό.. η vax μου αρέσει για τους ήχους που βγάζει, και γι αυτό που είναι.

Όσο για τις δυνατότητες modelling ήχων άλλων κιθαρων, δε με ενδιαφέρει και πολύ το πόσο πιστά γίνεται αυτό..

Σε ποιές άλλες αναφέρεσαι? (Εκτός από τη Strato VG, και δεν εννοώ τις midi κιθάρες). Όπως είπα με ενδιαφέρει το θέμα modelling

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Σε ποιές άλλες αναφέρεσαι? (Εκτός από τη Strato VG, και δεν εννοώ τις midi κιθάρες). Όπως είπα με ενδιαφέρει το θέμα modelling

Εννούσα ότι δε με ενδιαφέρει και πολύ το πόσο πιστά μπορεί να μιμηθεί η variax ήχους άλλων κιθαρων.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Ειχα μια Variax 300, την εδωσα πριν απο καποιους μηνες.

Ποιοτικα δεν ελεγε και πολλα, ελαυρος αζυγιστη, το μανικι ηταν λιγο καπως, τα κλειδια τις χαλια.

Τωρα ακουστικα δεν ηταν κι ασχημη, απλα καμια σχεση το moddeling αυτου του τυπου με πραγματικη ηλεκτρικη, και ηχητικα και σαν αισθηση στο χερι και σαν response στο παιξιμο.

Απ ολους τους ηχους που ειχε μονο 2-3 ηταν αξιοποιησιμοι, δεν ειναι κακη κιθαρα (ισως με αλλα κλειδια) αλλα αν θες strat ηχο παρε μια strat, αν θες ακουστικη παρε μια ακουστικη.

Come to the dark side, we have cookies!

Ξέχασα να απαντήσω στο θέμα... Την πήρα τελικα την κιθάρα εδώ και τρεις βδομάδες.

Ειχα μια Variax 300, την εδωσα πριν απο καποιους μηνες.

Ποιοτικα δεν ελεγε και πολλα, ελαυρος αζυγιστη, το μανικι ηταν λιγο καπως, τα κλειδια τις χαλια.

Τωρα ακουστικα δεν ηταν κι ασχημη, απλα καμια σχεση το moddeling αυτου του τυπου με πραγματικη ηλεκτρικη, και ηχητικα και σαν αισθηση στο χερι και σαν response στο παιξιμο.

Απ ολους τους ηχους που ειχε μονο 2-3 ηταν αξιοποιησιμοι, δεν ειναι κακη κιθαρα (ισως με αλλα κλειδια) αλλα αν θες strat ηχο παρε μια strat, αν θες ακουστικη παρε μια ακουστικη.

Συμφωνώ για το μανίκι, (τι εννοείς με το αζύγιστη?) αλλά διαφωνώ με τα κλειδειά. Δεν είμαι expert στα κλειδιά, αλλά μου φαίνονται πολύ σφιχτά και ακριβή. Είναι το στυλ που μου αρέσουν: μεγάλη κίνηση για μικρή αλλαγή έτσι ώστε να υπάρχει ακρίβεια.

Γενικώς οι απόψεις μου για την κιθάρα είναι θετικές. Τώρα που την έχω κάποιο χρονικό διάστημα να πω μερικά πράγματα για όσους άλλους ενδιαφέρονται:

Όπως είπε και ο φίλος μου απ όλους τους ήχους που έχει λίγοι είναι οι πραγματικά χρήσιμοι. Δεν νομίζω ότι κάποιος θα χρησιμοποιήσει πάνω απο 7 ήχους.

Προσωπικά στην Custom Bank που διατίθεται εχω τους 5 ήχους που χρησιμοποιώ. Την Gibson γέφυρα, Tele 2η θέση, Ακουστική, D-drop tuning, Banjo.

Καλό είναι να υπάρχει ποικιλία για να μπορεί να διαλέξεις ήχους αναλόγω με τα γούστα σου, αλλά υπάρχουν ήχοι που είναι σχεδόν ίδιοι, οπότε δεν βλέπω το λόγο ύπαρξής τους.

Οι ήχοι ως ήχοι είναι μια χαρά πάντως και με διαφορετικό gain ο καθένας (η tele πχ είναι πολύ χαμηλότερα απο την gibson)

Παράπονο: Την δευτερη μέρα είχα πρόβλημα. Στην αρχή με το ζόρι πιεζόταν το knob κάτω (είναι σαν διακόπτης για να ενεργοποιεί την διαδικασία αποθήκευσης σε custom banks. Μέχρι 2 φορές τα κατάφερα. Μετά δεν πατιόταν κάν. Τερμάτιζε στον Pickguard πρίν πατηθεί! Απαράδεκτο. Χρειάστηκε να βάλω ένα κομμάτι χαρί απο κάτω, για να σηκωθεί και να λειτουργεί.

Παράπονο 2: Δεν χωράει σε θήκη ώμου ηλεκτρικης κιθάρας! :o

Παράπονο 3: 100 ευρω για το workbench? Είναι πολλά και είναι απαραίτητο.

Γενικώς την προτείνω στον αρχάριο που δεν έχει βρεί ακόμα τον ήχο του, και σε αυτόν που θέλει μια ηλεκτρακουστική. Τέτοιο ήχο δεν βρίσκεις στα 380 ευρώ σε ηλεκτρακουστική + ο λαιμός ηλεκτρικής κιθαρας που είναι πιο βολικός απο ακουστικής + οι άλλοι ήχοι.

Εγώ έχω την variax 700 πανω απο 3 χρονια και δεν μου χει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα.  Ισως είμαι τυχερός,δεν ξέρω. Μπορει να την εχω και 4 χρονια δεν θυμάμαι.. Πάντως απο τότε που την πήρα δεν την έχω πάει για setup η service ποτέ. Και οταν έπαιζα στο σκυλάδικο με αυτήν οι ηχολήπτες ηταν με ενα μόνιμο χαμόγελο...  ;) Ούτε μικροφωνίζει ούτε εχει ζζζζ και πεινιακούς θορύβους...Απολύτως τίποτα..  Αμα την συνδιάσεις με την line6 Vetta II κεφαλή παίζεις μεχρι Suffocation & Lamp of God πολύ άνετα... εκτός απο τα τέλεια καθαρά που έχει... :o

www.facebook-codes.info

Εγώ έχω την variax 700 πανω απο 3 χρονια και δεν μου χει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα.  Ισως είμαι τυχερός,δεν ξέρω. Μπορει να την εχω και 4 χρονια δεν θυμάμαι.. Πάντως απο τότε που την πήρα δεν την έχω πάει για setup η service ποτέ. Και οταν έπαιζα στο σκυλάδικο με αυτήν οι ηχολήπτες ηταν με ενα μόνιμο χαμόγελο...  ;) Ούτε μικροφωνίζει ούτε εχει ζζζζ και πεινιακούς θορύβους...Απολύτως τίποτα..  Αμα την συνδιάσεις με την line6 Vetta II κεφαλή παίζεις μεχρι Suffocation & Lamp of God πολύ άνετα... εκτός απο τα τέλεια καθαρά που έχει... :o

Άλλο τα 380 και άλλο τα 1200 ευρώ φίλε μου. Οι ήχπο βέβαια είναι ίδιοι σε όλη τη σειρά και όντως είναι ένα χαμόγελο και για μένα στις ηχογραφήσεις. Τσακ καθαρά. Τσακ lead ηλεκτρική. Τσακ ρυθμική ακουστικη. Τσακ ρυθμική ηλεκτρική. Ούτε βάλε βγάλε καλώδια, στήσε ξέστησε μικρόφωνα.

Λόγω ποιότητας κατασκευής σκεφτόμουνα για την 600 (η 700 ξεφεύγει απο τα οικονομικά μου) αλλά δεν την βρήκα πουθενά να την παίξω.

Την έχει πάρει κανενός το μάτι?

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου