funkysoul Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 4 Δεκεμβρίου 2008 φιλε yann μηπως αφου γνωριζεις (και ενοητε οποιος ακομη) τη δουλεια μπωρεις να μου αναφερεις την σηρα των τροπων που θα ακολουθησω για να κανω το maple μανικι μου απο λευκο σχεδον σε φαση honey gloss ή αυτο που λενε tint ??? ειχα σκοπο νατο ψιλοτρυψω και μετα νατο παω στο λουστραδορο να μου το περασει με το βερνικι της αρεσκειας μου με πιστολι φυσηκα. απλα δεν γνωριζω ακριβος την ακριβη σηρα των πραγματων και αν θελει 1 ή 2 χερια τρυψιμο ενδιαμεσα κτλ θαρω πως θα βοηθεισεις αρκετους εδω στο νοιζ που θα ενδιαφερονται ευχαριστω για το ενδιαφερων papa don't take no mess!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
yann Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 φιλε yann μηπως αφου γνωριζεις (και ενοητε οποιος ακομη) τη δουλεια μπωρεις να μου αναφερεις την σηρα των τροπων που θα ακολουθησω για να κανω το maple μανικι μου απο λευκο σχεδον σε φαση honey gloss ή αυτο που λενε tint ??? ειχα σκοπο νατο ψιλοτρυψω και μετα νατο παω στο λουστραδορο να μου το περασει με το βερνικι της αρεσκειας μου με πιστολι φυσηκα. απλα δεν γνωριζω ακριβος την ακριβη σηρα των πραγματων και αν θελει 1 ή 2 χερια τρυψιμο ενδιαμεσα κτλ θαρω πως θα βοηθεισεις αρκετους εδω στο νοιζ που θα ενδιαφερονται ευχαριστω για το ενδιαφερων Αν με το tint εννοεις διαφανεια στο χρωμα ωστε να φαινονται τα "νερα" του: -Σιγουρεψου οτι το παλιο χρωμα εχει φυγει τελειως.(Θα φανει με βρεξιμο του ξυλου,που πρεπει ουτως η αλλως να γινει για να φουσκωσουν οι "ποροι" (εχει και το μειπλ,ασχετα αν δεν φαινονται με το ματι) πριν τον χρωματισμο με την ανιλινη (woodstain) ειτε ειναι νερου,η οινοπνευματος!Αν εχει μεινει εστω και λιγο απο την παλια βαφη,η ανιλινη δεν θα "ποτησει" δημιουργωντας διχρωμιες... -Επειδη προκειται για κομματι που η δοκιμη πρεπει να γινει απ'ευθειας πανω του, δοκιμασε σε σημειο που δεν φαινεται (στο κατω μερος του τζοιντ) και ακομη καλυτερα, διαλυσε την ανιλινη αρκετα,ωστε να φτασεις στον επιθυμιτο τονο με περισσοτερα "περασματα". -Αφηνε το καθε "χερι" να στεγνωνει καλα, και δοκιμαζε την αποχρωση βρεχοντας (με ενα δακτυλο αρκει) σε ενα σημειο. Αυτο δειχνει το πως θα γινει η αποχρωση οταν "πεσει" το βερνικι! -Μια ευκολοτερη λυση ειναι η προσθηκη χρωστικης ουσιας στο ιδιο το βερνικι,και ελεγχος της αποχρωσης 1ον με την ποσοτητα μιξης, 2ον με τα απαραιτητα "χερια" (αν με 1 η 2 πετυχει η αποχρωση,συνεχιζουμε με διαφανες βερνικι. Αυτο το συστημα χρησιμοποιουν και οι μεγαλες εταιριες μαζικης παραγωγης,αφου κερδιζουν χρονο και χρημα... (Εδω να καταριψουμε το μυθο που θελει το νιτρο να ειναι το καλυτερο για οργανα,καμμια εταιρια δεν θελει να μας πει οτι το χρησιμοποιει απλως γιατι ειναι το φτηνοτερο-τερο-τερο....!) -Το παχος της βαφης θα εξαρτηθη απο το ειδος της, -Το νιτρο θα λεπτινει πολυ απο το αρχικο περασμα,(λογω απωλειας διαλυτων για μεγαλο χρονικο διαστημα μετα τη βαφη),και δεν παρεχει αρκετη προστασια απο χημικα (η ακομα και απλο Jack Daniels...) η χτυπηματα! Οποτε θελει 6-7 χερια,αλλιως μετα απο ενα διαστημα,η πλευρα της μι καντινι στο μπρατσο, θα "πινει" συντομα ιδρωτα σαπιζοντας το ξυλο! -Η πολυουρεθανη εχει καλυτερες μηχανικες και χημικες ιδιοτητες,αντεχει σε καθε ειδους διαλυτικο,καθαριστικο η οινοπνευμα,τα στρωματα της βαφης μενουν "πιο παχεια" (λιγοτερα χερια),εχει ομως μερικα ελλατωματα... Αν χτυπηθει,ισως να μην σπασει "φλουδα",(οπως συμβαινει στα γνωστα πολυεστερικα φινιρισματα) αλλα να ασπρισει στο σημειο αυτο λογω αποκολλησης απο το ξυλο...η επισκευη ειναι αδυνατη,αφου παντα θα φαινεται μια μικρη "ασπριλα" γυρω απο το χτυπημα,με οτι και αν το "γεμισουμε",φυσικα αφαιρωντας πρωτα το χτυπημενο σημειο,και "φουσκωνοντας" το ξυλο πισω στη θεση του.(Γινεται και αυτο,το ξυλο συνεχιζει να ειναι εκει,αν και συμπιεσμενο) Ειναι πολυ ελλαστικη,αν χρησιμοποιηθει με την στανταρ μιξη. Και εμεις δεν θελουμε "αμορτισερ" να σκοτωνει το sustain μας..! Ενα 10-20 % επιπλεον καταλυτης θα σκληρυνει αρκετα το βερνικι,ωστε να δονειται λιγακι.... και θα το βοηθησει να σπαει ευκολοτερα σε περιπτωση χτηπηματος,προστατευοντας το ξυλο μας καλυτερα! -Οσο για τα πολυεστερικα βερνικια,ειναι -γνωμη μου- οτι καλυτερο για ηλεκτρικα οργανα, φτανει να μην ξεπερναει στο παχος μια απλη βαφη νιτρου,γιατι αντιο στον ηχο... Εχει τις καλυτερες μηχανικες και χημικες ιδιοτητες,επισκευαζεται και γυαλιζεται πανευκολα, αλλα ειναι πλεον απο δυσκολο εως ακατορθωτο να το βρεις (ισως ο λουστραδορος..?) -Με τα υδατοδιαλυτα δεν εχω εμπειρια, συντομα ομως δεν θα εχουμε αλλη επιλογη,λογω νομοθεσιας! (Ισως να ειναι "καθαρα",εχουν ομως και αυτα ενα απο τα κακα της παλιας τεχνολογιας, προκαλουν αποφραξη πνευμονων,οποτε δεν γλυτωνουμε τις (σπαστικες ομολογουμενως) μασκες..!! Ελπιζω να βοηθησα (και να μην απογοητευσα,ολα εχουν συν και πλην!) Καλη διασκεδαση, (αυτο θα πει χομπι!) yann ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 Και εμεις δεν θελουμε "αμορτισερ" να σκοτωνει το sustain μας..! sorry που ρωταω κιολας αλλα ΠΩΣ γινεται κατι τετοιο? αφου η χορδη ΔΕΝ ακουμπαει πουθενα πανω στο ξυλο (απο το ταστο ως τη γεφυρα παλεται ελευθερα....) με αλλα λογια δεν εχει καμμια επιπτωση στη διαρκεια του ηχου το φινιρισμα ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 ...και όμως βρήκα!!!!!! Και στέλνει Ελλάδα! Τώρα πώς? δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Ήδη παραγγειλα ένα λουστράκι και όταν έρθει θα σας πώ εντυπώσεις. Ο τύπος είναι Ολλανδία και λέγεται Dieter van Hassent http://www.guitarsupplies.nl/ Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 Οσο για τα πολυεστερικα βερνικια,ειναι -γνωμη μου- οτι καλυτερο για ηλεκτρικα οργανα, φτανει να μην ξεπερναει στο παχος μια απλη βαφη νιτρου,γιατι αντιο στον ηχο... Εχει τις καλυτερες μηχανικες και χημικες ιδιοτητες,επισκευαζεται και γυαλιζεται πανευκολα, αλλα ειναι πλεον απο δυσκολο εως ακατορθωτο να το βρεις (ισως ο λουστραδορος..?) Ελπιζω να βοηθησα (και να μην απογοητευσα,ολα εχουν συν και πλην!) + το ότι στεγνώνουν για πλάκα (δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς) και εάν δεν είσαι επαγγελματίας μπορεί να σου χαλάσει το πιστόλι βαφής και να στεγνώσει το μίγμα οπότε έξτρα έξοδα...είμαι παθών. Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 ...και όμως βρήκα!!!!!! Και στέλνει Ελλάδα! Τώρα πώς? δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Ήδη παραγγειλα ένα λουστράκι και όταν έρθει θα σας πώ εντυπώσεις. Ο τύπος είναι Ολλανδία και λέγεται Dieter van Hassent http://www.guitarsupplies.nl/ 'σ'ωραίοςςςς... When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 [...]Ελπιζω να βοηθησα (και να μην απογοητευσα,ολα εχουν συν και πλην!) Καλη διασκεδαση, (αυτο θα πει χομπι!) yann Μάαααλιστααα... Πολύ ενδιαφέρον. Ευχαριστούμε πολύ. Δεν κάνεις ένα πιο εκτεταμένο άρθρο να το κάνει η Διοίκηση sticky; When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
marathon Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 sorry που ρωταω κιολας αλλα ΠΩΣ γινεται κατι τετοιο? αφου η χορδη ΔΕΝ ακουμπαει πουθενα πανω στο ξυλο (απο το ταστο ως τη γεφυρα παλεται ελευθερα....) με αλλα λογια δεν εχει καμμια επιπτωση στη διαρκεια του ηχου το φινιρισμα ;) Μα καλά που ζείς εσύ?...δεν έχεις ακούσει για τα κουρδισμένα ξύλα? Μάθε τώρα και για τα λουστραρισμένα ξύλα! Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
funkysoul Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 ...και όμως βρήκα!!!!!! Και στέλνει Ελλάδα! Τώρα πώς? δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Ήδη παραγγειλα ένα λουστράκι και όταν έρθει θα σας πώ εντυπώσεις. Ο τύπος είναι Ολλανδία και λέγεται Dieter van Hassent http://www.guitarsupplies.nl/ τελεια!!!!!!!!! ;D ;D ;D papa don't take no mess!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
yann Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 5 Δεκεμβρίου 2008 sorry που ρωταω κιολας αλλα ΠΩΣ γινεται κατι τετοιο? αφου η χορδη ΔΕΝ ακουμπαει πουθενα πανω στο ξυλο (απο το ταστο ως τη γεφυρα παλεται ελευθερα....) με αλλα λογια δεν εχει καμμια επιπτωση στη διαρκεια του ηχου το φινιρισμα ;) Το ξυλο δονειται απο τον παλμο της χορδης, και με τη σειρα του τον επιστρεφει στη χορδη.Ετσι δημιουργειται το φαινομενο του "κρατηματος" της νοτας,αγγλιστι (χεχε) sustain! Για αυτο το λογο καποια οργανα εχουν περισσοτερο και αλλα καθολου! Οταν κατι εμποδισει τον ελευθερο παλμο του ξυλου,μειωνεται και η διαρκεια της νοτας, και μερικες φορες οι "ψηλες" ακουνται σαν pizzicato..! (Καποιοι κανουν το λαθος να δοκιμαζουν το κρατημα σε "ανοικτα" ακκορντα η χορδες, ομως στις ψηλες ειναι τα δυσκολα...οποτε το τεστ παντα στα τελευταια ταστα,και μονο clean!) Eδω,το παχυ (σκληρο) βερνικι περιβαλλει το ξυλο σαν ενα στενο τζιν και του στερει την ελευθερια κινησεων(δονησεων),ετσι δεν μπορει να βοηθησει αρκετα τα ψηλα ταστα (η αταστα)! Το λεπτο (σκληρο) βερνικι δεν παρεχει αρκετη προστασια, δονειται ομως μαζι με το ξυλο (τα σκληρα υλικα εχουν μεγαλυτερη ηχοαγωγημοτητα γενικοτερα), και τουλαχιστον δεν το εμποδιζει. Απο το στενο τζιν στο κολαν τωρα..(λεγε με πολυουρεθανη σε στανταρ μιξη) στο ελαστικο βερνικι,που ειτε παχυ ειτε λεπτο,εχει την φυσικη ταση να απορροφα τον αγαπημενο μας κραδασμο!Οποτε,περιοριζει το κρατημα. Και αυτος ο κραδασμος,επικοινωνει με τη χορδη παλι μεσω γεφυρας, η του οποιου ταστου,ιδιος κυκλος με το ελεγχομενο "feedback" δηλαδη, αλλα απολυτα φυσικος (και χωρις τετοιο κρατημα,χεχε)! Οσοι εχετε οργανα με φυσικο η λεπτο φινιρισμα ξερετε πως ειναι η αισθηση του δονουμενου ξυλου πανω στον παικτη,αυτο ειναι το ακρον αωτον...να νοιωθεις τη νοτα πανω σου! :) ΔΕΝ αναλαμβανω εργασιες!Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση