mind_victim Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Θέλω να αγοράσω έναν ενισχυτή ο οποίος να πληρή τις παρακάτω αρκετές προϋποθέσεις: 1. Να έχει πεντακάθαρο και ζεστό clean κανάλι 2. Να είναι μέχρι 30-40 Watt (ή τα αντίστοιχα σε class A) 3. Να είναι combo και μεταφέρσιμος 4. Να έχει send return Είμαι ανάμεσα στους εξής τρείς ενισχυτές: 1. Fender blues Deluxe 2. Vox ac15(blue alnico) 3. Koch studiotone Ο Fender μάλλον με καλύπτει περισσότερο σαν καθαρό κανάλι αλλά όλοι παραπονούνται για το μεγάφωνό του ότι δεν δέχεται καλά τα πετάλια τύπου od και distortion και εδώ λοιπόν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημά μου! Ο Κoch από την άλλη μου φαίνεται λίγο άδειος (με μια επιφύλαξη πάντα!!) Τέλος στον vox βρωμίζει σχετικά σε χαμηλό volume το καθαρό του!! Τι μου προτείνεται για να πετύχω τα παραπάνω?? ;D ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
liakos Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 ο vox δεν εχει fx loop...αλλα ειναι πολυ καλος για να παιζεις με πεταλια και πολυ γλυκος. Practice cures most tone issues - John Suhr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chris_vas Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Ο Fender Blues Deluxe οπως και ο Hot Rod Deluxe μια χαρα τα παιρνουν τα πεταλια, δεν εχεις παρα να το δοκιμασεις και ο ιδιος. Οσο για τον γλυκο-καθαρο ηχο που ζητας ειναι οτι πρεπει ειδικα αν ανοιξεις λιγο το volume του ενισχυτη. Τελος, οτι και να σου πουμε εδω μεσα, αν δεν κανεις μια γυρα απο τα μαγαζια να δεις τι παιζει και να ακουσεις, δεν θα κανεις δουλεια ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Κάνω λάθος, ή και ο BD στερείται effects loop? Επίσης, τι εννοείς "τα αντίστοιχα σε τάξη Α"? Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
chris_vas Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 εχει και effects loop ο Blues Deluxe ;) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Να έχει send return Αφου θα παιζεις με μονοκαναλο ΚΑΘΑΡΟ ενισχυτη τι ακριβως το θες το effect loop ??? Να είναι μέχρι 30-40 Watt (ή τα αντίστοιχα σε class A) κανενας απο τους ενισχυτες που αναφερεις δεν ειναι σε ταξη Α. Ο Fender μάλλον με καλύπτει περισσότερο σαν καθαρό κανάλι αλλά όλοι παραπονούνται για το μεγάφωνό του ότι δεν δέχεται καλά τα πετάλια τύπου od μην ακους μαλακιες ;) Ο Κoch από την άλλη μου φαίνεται λίγο άδειος τι ακριβως εννοεις με το...αδειος ??? ??? (τον εχω και μια χαρα ...γεματος μου ακουγεται) Τέλος στον vox βρωμίζει σχετικά σε χαμηλό volume το καθαρό του!! Να έχει πεντακάθαρο και ζεστό clean κανάλι πεντακαθαρο και VOX δεν πανε μαζι Επίσης, τι εννοείς "τα αντίστοιχα σε τάξη Α"? μαλλον θα αναφερεται στον γνωστο μυθο που λεει "οτι οι ενισχυτες σε ταξη Α ειναι πιο...δυνατοι" ;D ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
quintiplet Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Όντως, η fx loop έχει νόημα μόνο αν παίζεις με τα drive του ενισχυτή, ώστε αυτά να προηγούνται των υπόλοιπων εφφέ. Σε μονοκάναλο ενισχυτή είναι απίθανο να κάνεις τέτοια πατέντα γιατί πολύ απλά χρειάζεσαι το καθαρό κανάλι. Ο Κoch από την άλλη μου φαίνεται λίγο άδειος (με μια επιφύλαξη πάντα!!) Sf να πω την αμαρτία μου και μένα ο Koch μου φάνηκε λίγο άδειος, για την ακρίβεια λιγάκι ψυχρός. Επιφυλάσσομαι όμως γιατί δεν τον άκουσα πολύ ώρα. Φίλε mind victim ρωτάς για ενισχυτή θέτοντας κάποια δεδομένα που δεν είμαι σίγουρος αν ξέρεις γιατί τα ζητάς ή απλά τα άκουσες από άλλους και τα θεωρείς σωστά ούτως ώστε να μειώσεις τις παραμέτρους και να προχωρήσεις πιο γρήγορα στην αγορά. Έτσι όμως οι υπόλοιποι θα σου απαντήσουν με βάση αυτά που ρωτάς. Πχ: 3. Να είναι combo και μεταφέρσιμος Ποιος σου είπε ότι οι κεφαλές δεν είναι μεταφέρσιμες? 2. Να είναι μέχρι 30-40 Watt (ή τα αντίστοιχα σε class A) Γιατί? Το ξέρεις ότι τα Watt σε σχέση με τα db έχουν λογαριθμική σχέση? Δηλαδή για να διπλασιαστεί η ένταση πρέπει να δεκαπλασιαστούν τα Watt. H διαφορά ενός 50άρη από έναν κατοστάρη είναι 3 db, ούτε καν δηλαδή σαν boost δεν γίνεται αντιληπτή. Οπότε βάλε στο παιχνίδι και άλλους ενισχυτές, και κρίνε βάση ηχοχρώματος και όχι βάση έντασης. Το πρόβλημά σου δεν είναι και τόσο "πρόβλημα". Πάρε την κιθάρα και τα πετάλια σου και χωρίς φόβο και πάθος πάνε άκου τα μηχανήματα ξανά και ξανά ώσπου να καταλήξεις τι ακούγεται σε ΣΕΝΑ καλύτερο. Και τα τρία μηχανήματα που σκέφτεσαι είναι δοκιμασμένα στην πιάτσα και κάνουν καλά τη δουλεια για την οποία προορίζονται. Εγώ στη θέση σου μάλλον θα ζητούσα από το φόρουμ προτάσεις και για άλλους ενισχυτές μήπως και βρω κάτι που μου ταιριάζει ακόμα πιο πολύ. Μη βιάζεσαι να αγοράσεις ενισχυτή, καλύτερα να κάνεις και έξι μήνες που λέει ο λόγος αλλά να αγοράσεις κάτι που δε θα το μετανιώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mind_victim Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 OP Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Επίσης, τι εννοείς "τα αντίστοιχα σε τάξη Α"? Λάθος διατύπωση. Εννοώ απλά τα ίδια watt αλλα σε τάξη Α. Αφου θα παιζεις με μονοκαναλο ΚΑΘΑΡΟ ενισχυτη τι ακριβως το θες το effect loop Huh? Μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσω εφφέ από το G-major μιας και υπάρχει. Επίσης είναι κάτι που καλό είναι να υπάρχει σε έναν ενισχυτή. Μπορεί να χρειαστεί να περάσω το delay στην λούπα κλπ. κανενας απο τους ενισχυτες που αναφερεις δεν ειναι σε ταξη Α. Νομίζω ότι ο Koch είναι. ;D τι ακριβως εννοεις με το...αδειος Huh? Huh? (τον εχω και μια χαρα ...γεματος μου ακουγεται) Πολλες φορές κι εγώ αναρωτιέμαι τι θέλει να πεί ο ποιητής με τέτοιες ασαφής εκφράσεις. Εννοώ όμως ότι ο Koch ίσως δεν έχει την τόσο γεμάτη και ογκώδη νότα που ψάχνω και που μάλλον κατα τα δικά μου γούστα υπάρχουν στον Fender. ;D ;D πεντακαθαρο και VOX δεν πανε μαζι Αυτό δυστυχώς το παρατήρησα κι εγώ >:( Καποιοι με έχουν συμβουλέψει αν πάρω τον Blues Deluxe να αλλάξω μεγάφωνο! Λέτε ότι δεν χρειάζεται?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Λάθος διατύπωση. Εννοώ απλά τα ίδια watt αλλα σε τάξη Α. Γνωρίζω 1 (ολογράφως, έναν) ενισχυτή που να βγάζει περίπου 30 βατ σε parallel Class A... Νομίζω ότι ο Koch είναι. ;D ... και όχι, δεν είναι ο Koch (που βγάζει 20, σε hot biased AB). Καποιοι με έχουν συμβουλέψει αν πάρω τον Blues Deluxe να αλλάξω μεγάφωνο! Λέτε ότι δεν χρειάζεται?? Νομίζω ότι όλοι οι προλαλλήσαντες έχουν δίκιο: άκουσέ τους τους ενισχυτές και αποφασίζεις. Άσε τι σε "συμβουλεύει" ο ένας και ο άλλος... Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Share Δημοσιευμένο 3 Δεκεμβρίου 2008 Νομίζω ότι ο Koch είναι. Ασε τι ισχυριζονται οι κατασκευαστες (θα σου πουν οτι..."πλησιαζει","ακουγεται σαν","ειναι biased κοντα στο 99% της ταξης Α" & αλλα τετοια ακυρα... ;D ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ταξη Α ΔΕΝ ειναι ;) Μπορεί να χρειαστεί κάποια στιγμή να χρησιμοποιήσω εφφέ από το G-major μιας και υπάρχει. Επίσης είναι κάτι που καλό είναι να υπάρχει σε έναν ενισχυτή. Μπορεί να χρειαστεί να περάσω το delay στην λούπα κλπ. και τι σε εμποδιζει να βαλεις το g system μπροστα απο τον ενισχυτη σου ??? & γιατι πρεπει σωνει και καλα να βαλεις το delay στη λουπα (ο "βασιλιας" του delay ας πουμε δηλ.ο EDGE ασχημα ακουγεται που δεν χρησιμοποιει λουπες?) ;) Sf να πω την αμαρτία μου και μένα ο Koch μου φάνηκε λίγο άδειος, για την ακρίβεια λιγάκι ψυχρός. Επιφυλάσσομαι όμως γιατί δεν τον άκουσα πολύ ώρα και πολυ καλα κανεις και επιφυλασεσαι μια και ειναι και πολυ "ζεστος" αλλα και πολυ γεματος ενισχυτης εχει αντικαταστησει ενα καρο vintage ενισχυτες που ειχα και με "ταλαιπωρουσαν" τοσα χρονια ;) Τωρα αν εννοεις με το "γεματος" το να εχει πελωριο ογκο και μπασα ΚΑΝΕΝΑΣ 1Χ12 ενισχυτης δεν ειναι (και αλλωστε δεν χρειαζεται,κιθαρα παιζουμε ασε τα μπασα στους μπασιστες ;)) Γνωρίζω 1 (ολογράφως, έναν) ενισχυτή που να βγάζει περίπου 30 βατ σε parallel Class A... ακριβως εγω μαλιστα νομιζα οτι δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ;) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση