Προς το περιεχόμενο

Αγορά εφφέ


Awaken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ηθελα να πω εδω κατι....

εγω ημουν και ειμαι υπερ του αναλογικου και μαλιστα μεχρι πριν απο λιγο καιρο μου ελεγαν για πεταλιερες και ελεγα μακρια....οταν αγορασα την tonelab αφου ειχα αγανακτησει με τα αναλογικα πεταλια μου μια και ηθελαν τρελο κουβαλημα,στησιμο,ξεστησιμο,εκανα συνεχεια αγορες(κια μετα πωλησεις) γιατι εψαχνα ποιο ταιριαζει με ποιο καλυτερα...και και επειδη παιζω διασκευες ηθελα και overdrive και distortion και boost και το λουρι της μανας ...ασε που χοροπηδαγα πανω στα πεταλια για να προλαβω τις αλλαγες....μεχρι ου ακουσα την tonelab.

Να ξεκαθαρισω οτι δεν ειναι το καλυτερο μηχανημα που υπαρχει αλλα εχει ενα μεγαλο ΑΛΛΑ......

μπορεις μεσα σε 5 λεπτα το πολυ να κανεις εναν παρα πολυ καλο ηχο που δεν εχει καμια σχεση με ψηφιακο.....δεν λεω οτι οταν βαζω marshall ακουγεται marshall 100% αλλα αυτο που ακους ειναι παρα πολυ καλο.....δεν χοροπηδας σαν καραγκιοζης πανω στα πεταλια...και με απλες κινησεις πας απο hard rock-rock κατασταση σε heavy με απλο πατημα κουμπιου.....και το σημαντικοτερο απο ολα δεν κουβαλας τιποτα...ουτε προενισχυσεις ,ουτε midi πεταλιερες ουτε 200 πεταλια....

Μακαρι και το ελπιζω οτι η επομενη tonelab θα ειναι ακομα καλυτερη και πιο πιστευτη απο αυτη ....οποτε για εμενα καθαρα δεν χρειαζεται να ξεφραγκιαστω για να παρω τον ενισχυτη των ονειρων μου...που εννοειται οτι θα ειναι καλυτερος αλλα θα παει χαμενος μια και δεν ειμαι επαγγελματιας αλλα και ουτε εχω χωρο να τον ευχαριστηθω αλλα και δεν θα βλαστημαω καθε φορα που εχω προβα για το κουβαλημα που με περιμενει....

παντως εμενα ενας τετοιος ηχος μονο κακος δεν μου ακουγεται....και συγκεκριμενα πρπει να εκανα 2 λεπτα για να φτιαξω αυτο που ακουγεται

 

σορρυ που το ξαναβαζω αλλα...το βαζω καθαρα για θεμα ηχου....

 

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 40
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

http://www.noiz.gr/index.php?topic=164457.0

 

Για πες μου σε αυτα τα βιντεακια, που ειναι ΟΛΑ Tonelab SE, ΠΟΥ βλεπεις την ψηφιακιλα και που ΔΕΝ βλεπεις REAL THING. Tο μονο εκτος πεταλιερας ειναι ενα crybaby και ο Fender απο πισω.

Καταλαβαινω το γουστο του καθενος αλλα μην ακουω παπαριες.

Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια (η αμα ειναι εξυπνη, πηδαει και τα φτανει)

Αμα ΞΕΡΕΙΣ να βγαλεις ηχο, θα βγαλεις στις περισσοτερες των περιπτωσεων. Αμα ΔΕΝ ξερεις, και το rig του Vai να σου δωσουν παλι βλακας θα ακουγεσαι

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να φτιάξω τον ήχο που ονειρεύομαι από τότε που έμπλεξα με την ηλεκτρική,

που να μην είναι μπλιμπλικι, να είναι καθαρή ακόμα και η βρόμα από ανεπιθύμητα noise, να είναι λεπτομερείς, ζεστός και με βάθος ο ήχος.

 

παρε εναν καλο ΛΑΜΠΑΤΟ ενισχυτη και μια χαρα θα εισαι.μετα οτι εφε και να του βαλεις ΚΑΛΟ θα ακουγεται (φτανει να ασχοληθεις και εσυ λιγο μαζι του και να μη παιζεις με τα preset) 

 

τωρα για τα ....ψηφιακα εφε τα εχουμε πει χιλιες φορες αν εχεις ΜΥΑΛΟ,ΓΝΩΣΕΙΣ & ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ μπορεις να τα κανεις να ακουγονται θεϊκα (αν βεβαια ασχοληθεις λιγες ωρες μαζι τους και δεν μενεις κολλημενος με τις ωρες στο...ντερνετ διαβαζοντας τις παπαριες περι ψυχρου ψηφιακου ηχου που διαφοροι φουκαραδες τσαμπουνανε μερα νυχτα... ;)) δεν ειναι τυχαιο οτι αν κοιταξεις την "αλυσιδα" του σηματος ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κιθαριστα στον πλανητη δεν υπαρχει περιπτωση να ΜΗ δεις και αρκετα ψηφιακα εφε σε αυτην.

 

αν δεν μπορεις να βγαλεις εκπληκτικο ηχο με εναν απο τους εκατονταδες λαμπατους ενισχυτες που υπαρχουν πλεον σε εξαιρετικα λογικες τιμες και ενα καλο ψηφιακο πολυεφε συγχρονης τεχνολογιας,δεν εχουν ουδεμια σχεση οι σημερινες πεταλιερες με αυτες της δεκαετιας του..90 ;D, πιστεψε με ΔΕΝ φταινε τα μηχανηματα ;)

 

τσεκαρε και αυτο το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ συστημα που προσφατα βγηκε ειναι ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολυ καλο και με σωστο προγραμματισμο κανει θαυματα αν δεν θες να μπλεξεις με πολυπλοκες λυσεις.

 

http://line6.com/m13/

 

 

Αμα ΞΕΡΕΙΣ να βγαλεις ηχο, θα βγαλεις στις περισσοτερες των περιπτωσεων. Αμα ΔΕΝ ξερεις, και το rig του Vai να σου δωσουν παλι βλακας θα ακουγεσαι

 

οσο σκληρο και να ακουγεται το παραπανω it is the truth & nothing but the truth..

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αστειο της υποθεσης ειναι πως εχω δει λατρεις του αναλογικου ηχου να καμαρωνουν μπροστα απο το pedalboard τους ( κ καλα εμεις δεν ειμαστε του ψηφιακου!!!) κ ολα τα modulation  οπως κ τα delay-reverb τους στο τελος της αλυσιδας τους να ειναι ψηφιακα!! Επειδη ειναι σε stombox δεν μας χαλαει!!!!!!!! Εγω προσφατα πηρα το TC nova system , εξαιρετικοτατο με καταπληκτικο αναλογικο drive k distortion κ εφε που σκοτωνουν! Εχω κρατησει μπροστα ενα Xotic BBplus k ενα Wha  κ τερμα!!!!!

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Superfunk σε διαβάζω, και βλέποντας και τα post σου για τους fender ενισχυτές, πρέπει να γνωρίζεις σε βάθος το θέμα.

Και σε ρωτώ, αυτός ο pro reverb που έχω, συμπεριλαμβάνετε

Σους καλούς λαμπατους ενισχυτές που λες?

Πες μου δυο λόγια χίμα για αυτό το θέμα που το γνωρίζεις ρε φίλε.

 

Διάφοροι φίλοι και γνωστοί που με ξέρουν, και έχουμε συζητήσει πολύ για αυτό το θέμα, που λένε το ότι προσπαθώ να κάνω τον fender να ακούγετε σαν marshall,

γιατί όταν πήγα να πάρω ενισχυτή είχα στήσει δίπλα δίπλα αυτόν  τον fender και ένα marshall ίδιας κατηγορίας (δεν θυμάμαι ποιος ήταν), καρφώνοντας την κιθάρα μου μια στον ένα και μια στον άλλο προσπάθησα να καταλήξω κάπου.

 

Χωρείς να ικανοποιηθώ απόλυτα από κανέναν,

συμπέρανα ότι ο marshall έχει πολύ καλύτερα ενσωματωμένα drive…

Αλλά ο fender έχει πολύ πιο λεπτομερή καθαρό ήχο,

Και βούτηξα τον fender με την ελπίδα ότι θα του προσθέσω τα drive που ονειρεύομαι και θα γουστάρω

και ακόμα ψάχνω.

Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα κάτι αρκετά ποιοτικό επάνω,

Ελπίζω να βρω κάτι τώρα…

 

edit

Έχω πενιχρή σύνδεση και κάνω μια ώρα να δω τα video

ignantios τα λες πολύ καλά στο video, και γ…ω... πολύ πιο παραστατικά από ότι τα γράφεις,

keep going! 

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα και ωραίο πρόλογο ρε superfunk και με γείωσες πάραυτα.. ;)

Τελικά μπορεί να βγάλει disrirtion τύπου marshall, ο fender με κάποιο μηχάνημα?

Ας μου απαντήσει όποιος δεν βαριέται  ;D 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο ενισχυτης σου ειναι εξαιρετικος,το distortion ....τυπου Marshall θελει και σετ απ Marshall δηλ. ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΜΠΙΝΕΣ κτλ ομως υπαρχει μια σωρεια πεταλιων που  μπορει να σου δωσουν εξαιρετικο distortion τωρα αν θα ειναι Μαρσαλ η οχι δεν εχει καμμια σημασια εφοσον ειναι καλο,ΑΚΡΙΒΩΣ βρωμικα Μαρσαλ θα σου δωσει ΜΟΝΟ ενας..Μαρσαλ (και τα καθαρα σου θα πανε περιπατο αλλωστε,δεν ειναι τυχαιο οτι οσοι παιζουν με Μαρσαλ εχουν σχεδον παντα και εναν Φεντερ για τα καθαρα,Pearl Jam,Eric Johnson,Frusciante κτλ) 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καταρχην δεν θελω rack γιατι βαριεμαι το κουβαλημα.....γι'αυτο πουλησα και τα πεταλια μου....δευτερον δεν θελω να δωσω την vox απλα θελω να δω εαν το nova ειναι αντξιο ή και καλυτερο ;D

 

Παρε μια γευση απο το (G)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σόρι αν θα γράψω λίγο off topic, είναι όμως λίγο κουραστικό να διαβάζω διαρκώς για την δαιμονοποίηση της line 6, γι' αυτό θα επιμείνω σε αυτό και όχι στο θέμα ενισχυτή.

Η line 6 μπορεί να σου βγάλει ΗΧΑΡΑ, έχω line 6 εδώ και πολύ πολύ καιρό, τόσο σε ηχογραφήσεις όσο και σε live. Το κλειδί σε όλα είναι να ασχοληθεί επιτέλους κάποιος με αυτό που αγόρασε!!! Νομίζεις ότι αν πάρεις μια tonelab ή αν πάρεις 6 κιλά λάμπες θα βγάλεις ηχάκλα από τα preset;;; Οι άνθρωποι δηλαδή που ασχολούνται χρόνια και χρόνια με την ηχοληψία, τη δομή του ήχου, ή οι επαγγελματίες μουσικοί κλπ κλπ είναι βλάκες και δεν αγοράζουν όλοι το ίδιο μηχάνημα να τελειώνουν;

Η line 6, βγάζει πολύ καλά μηχανάκια για την τιμή τους και λίγο παραπέρα. Και μην κολλήσεις στα downloadable presets γνωστών κιθαριστών, αλλά παίξε ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ. Προσωπικά αγόρασα ένα pod xt live, μετά ένα pod x3 live, και έχω παίξει και με αρκετές γνωστές πεταλιέρες φίλων. Ο ήχος που βγάζω από το Pod μου ακούγεται χίλιες φορές καλύτερος απ' ότι των φίλων, πολύ απλά γιατί τον ήχο τον έφτιαξα ΕΓΩ και όπως ξέρεις το αυτί του καθένα μας είναι εντελώς μοναδικός. Αυτό που σ' εμένα ακούγεται καλή παραμόρφωση, σε σένα μπορεί να ακούγεται οχετός.

 

Γενικότερα θα σε συμβούλευα να μην μπεις στο παιχνίδι της απολυτότητας. Όλες οι εταιρίες πια έχουν εξαιρετικά αξιόλογες λύσεις, με έναν καλό ενισχυτή - όπως προαναφέρθηκε - θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος. Απλά RTFM και υπάρχει και το Internet με άπειρες κοινότητες, όπως η δική μας εδώ, που θα σε βοηθήσουν πολύ σε όποιες απορίες έχεις για την αλυσίδα των εφέ.

 

Υ.Γ. Αν θέλεις, πολύ ευχαρίστως να έρθεις από το σπίτι, να παίξεις με την pod x3 live όσο θες

Dreamers come and go, but a dream's forever

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπραβο ρε παλικαρι πες τα. Εκνευριζομαι πραγματικα με τους αφορισμους σαν τα μακρια απο αυτο, αισχρο εκεινο κτλ. Οταν εσκασε μυτη ενας φιλος με korg pandora px4 (γιατι βαριοταν να κουβαλησει τα υπολοιπα!) κ εβγαλε ενα απιστευτο ηχο (βεβαια ειχε το προσον οτι ηταν κ ο ηχοληπτης της μπαντας και ρυθμιζε στα πρωτα τραγουδια τον ηχο του απευθειας απο την κονσολα με ασυρματο στην κιθαρα) καταστραφηκαν πολλες απο τις αδικως παγιωμενες αποψεις που διαβαζα κ υποστηριζα.

 

Ακου μακρια απο...ο,τιδηποτε. Καλα δεν...?Δε σχολιαζω αλλο!

 

Μπες στο www.netmusicians.org κ ακου μερικα κλιπακια Line6 κ μετα παρε το...δικο σου κουβαδακι κι ας ειναι απο αναλογικα πεταλια κ αν μπορεις ανταγωνισα του. Και καποιοι καημενοι που δεν ξερουν καταφεραν να μεταφερουν αυτον τον ποταπο ηχο κ live...Αλλα μολις διαβασουν το post σου στο noiz θα μετανοησουν  ;)

 

Αληθεια ποσα Line6 καθισες κ δοκιμασες???Εψαξες με τις ωρες?Γνωριζεις ολα τα outpout modes του podxt? Ξερεις τα q του post eq του pod xt κ απο ποια firmware ανβαθμιση κ μετα μπηκε? Γνωριζεις σε ποιον ενισχυτη βασιζεται το μοντελο line6 lunatic(πραγματικα κορυφαια συλληψη κ απο τους αγαπημενους μου ηχους-αν κ δεν εχω ποια Line6) Ειναι το deep switch on στο marshall μοντελο?

 

Η τεχνολογια εχει κ παρα εχει μελλον. Αν θελεις να κανεις διαχωρισμο καλυτερα θα ηταν να γινεται σε ψηφιακα που αναβαθμιζονται κ ξεπερνιουνται. Ωστοσο ενα καλο προιον δεν εχει σημασια το τι ειναι κ αν ξεπεραστηκε. Ενα καλο προιον ειναι ενα καλο προιον κ φτιαχτηκε μαλλον με αρκετη χρηση τεχνολογιας κ αν βγαζει καλο ηχο κρατα την αξια του. Δες τον rocktron prophesy. Εχει τοσο ξεπερασμενο τσιπακι σε δυναμη που ζοριζεται κ μαλιστα σου βαζει περιορισμο στα ταυτοχρονα εφε που μπορεις να χρησιμοποιησεις. Ενα συγχρονο zoom g2 32 bit τον εχει για πλακα στην υπολογιστη ισχυ, στα dacs παντου. Ε και?Μηπως δεν ακουγεται καλα? Μηπως δεν εχει αφησει καλο ονομα? Μηπως κραταει αρκετη αξια στα μεταχειρισμενα? Αν τον εχει καποιος κ επειδη κ επειδη ξεπεραστηκε θελει να τον απαλλαξω για 80 ευρω, πολυ ευχαριστως!

 

superfunk

τωρα για τα ....ψηφιακα εφε τα εχουμε πει χιλιες φορες αν εχεις ΜΥΑΛΟ,ΓΝΩΣΕΙΣ & ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ μπορεις να τα κανεις να ακουγονται θεϊκα (αν βεβαια ασχοληθεις λιγες ωρες μαζι τους και δεν μενεις κολλημενος με τις ωρες στο...ντερνετ διαβαζοντας τις παπαριες περι ψυχρου ψηφιακου ηχου που διαφοροι φουκαραδες τσαμπουνανε μερα νυχτα... Wink) δεν ειναι τυχαιο οτι αν κοιταξεις την "αλυσιδα" του σηματος ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ κιθαριστα στον πλανητη δεν υπαρχει περιπτωση να ΜΗ δεις και αρκετα ψηφιακα εφε σε αυτην.

 

Αυτο τα λεει ολα. Σωστοτατος

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου