studio54GR Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Πάντως όποιος έχει καμπίνες για στρώσιμο.... αναλαμβάνω ;D ;D ;D ;D ;D Τα Watt, είναι σαν τα λεφτά... να έχεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Moderator Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Το "στρώσιμο" ενός μεγαφώνου είναι διαδικασία που διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα και που στην πραγματικότητα ολοκληρώνεται κατά τη φάση της δοκιμής στο εργοαστάσιο. Σε κάθε περίπτωση, το "στρώσιμο" δεν είναι κάτι που απαιτείται ούτε για να βελτιστοποιηθεί η λειτουργία του μεγαφώνου ούτε για να προληφθεί η φορά του. Το "στρώσιμο" αναφέρεται στην ελαφρά (οριακά μετρήσιμη) διαφορετική φασματική απόκριση του μεγαφώνου κατά τα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα της λειτουργίας του. Δηλαδή, μην δαπανάτε ενέργεια ή χρόνο για να "στρώσει" το μεγάφωνο. (Θα μου πεις εδώ κάτι άλλοι "στρώνουν" το χαλκό των καλώδιων.... ::) ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Το Χαριλατρόνιο έχει απόλυτο δίκιο... κι εγώ παλιότερα πίστευα ότι το στρώσιμο είναι υπαρκτό φαινόμενο που το αναλαμβάνουμε εμείς οι αγοραστές των μεγαφώνων, και ότι συνίσταται στην βέλτιστη απόδοση των υλικών (πχ. του κώνου) μετά από μερικές ώρες παιξίματος σε αξιοπρεπείς εντάσεις. Μετά όμως διάβασα σε κάποιες FAQ της Eminence (νομίζω) που διευκρίνιζε πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τα μεγάφωνά της πωλούνται "στρωμένα" - κάτι που γίνεται στο πιτς φιτίλι στο εργοστάσιο - και πως οτιδήποτε άλλο είναι μύθος... Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Εχω την εντυπωση οτι εχουμε μπερδεψει το τι εννοει ο καθενας "στρωσιμο"! :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator harilatron Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Moderator Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Εχω την εντυπωση οτι εχουμε μπερδεψει το τι εννοει ο καθενας "στρωσιμο"! :) Κάθε άλλο. :) Το "στρώσιμο" αναφέρεται στην ελαφρά (οριακά μετρήσιμη) διαφορετική φασματική απόκριση του μεγαφώνου κατά τα πρώτα λίγα δευτερόλεπτα της λειτουργίας του. ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 8 Οκτωβρίου 2009 Ναι, απλα εννοουσα "στρωσιμο", οταν ενα καινουργιο μεγαφωνο, μετα απο πχ μια εβδομαδα χρησης, ακουγεται "διαφορετικα", συνηθως καλυτερα. Και ακομη καλυτερα μετα απο περισσοτερο χρονικο διαστημα χρησης... νομιζω οτι ο τυπος στο βιντεο το ιδιο θεωρει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2009 Τελικά κάπου αλλού το είχα διαβάσει και όχι εδώ - κρατάει ουδέτερη στάση: http://www.eminence.com/faqs/faq23.asp Όμως τελικά είναι ένα θέμα που υπάρχει μεγάλο debate, και αυτό το άρθρο βάζει τα πράγματα στη θέση τους: http://www.audioholics.com/education/loudspeaker-basics/speaker-break-in-fact-or-fiction (Όχι μόνο λέει πως το break in είναι θέμα κλάσματος δευτερολέπτων και γίνεται στο εργοστάσιο, αλλά αναφέρει πως ακόμη και μετά από... τέσσερα χρόνια, oι ιδιότητες του μεγαφώνου έχουν αλλάξει τόσο απειροελάχιστα που είναι εντελώς αμελητέες. Oποιεσδήποτε αλλαγές παρατηρούνται αργότερα είναι προσωρινές, και αναιρούνται μόλις το μεγάφωνο σταματήσει να εργάζεται. Είναι καθαρά ψυχοακουστικό θέμα - το ακούς επειδή το αυτί σου συνηθίζει. Ξέρεις πόσες φορές μου έχει τύχει να ακούω ένα σετάπ μου και να μη μου αρέσει, και μετά από κανένα μισάωρο να λέω "μωρέ μπράβο... έτσι ακουγόμουν προηγουμένως?" Σε αυτό συμβάλλει και το ear fatigue) Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
darshan Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2009 OK, άρα με το που παίρνω την καμπίνα, πάω για live με την black death grindcore satanicus noise avant-garde metal μπάντα μου και βάζω τον ενισχυτή στο 11? ;D Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
myster_maze Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2009 Share Δημοσιευμένο 9 Οκτωβρίου 2009 ;D ;D ;D Kαι στο 12, αν εχει!! Η καμπινα δεν θα παθει κατι, τα αυτια σου... ισως! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση