Προς το περιεχόμενο

δειξτε τα εφφε σας...

brain_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Guru

::) ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

[move]ζητω η tonelab!!!![/move]

ρε θηριο καταρχην δεν μπερδευεσαι εκει περα.....και μετα πως τα κουβαλας ολα αυτα?

...κάνω ιδιαίτερα για κλακέτες ;D ;D ;D ;D ;D

πίστεψε με το "στήσε-ξεστήσε" είναι πολύ πιο εύκολο απ'ότι φαίνεται....πριν 3 μέρες έπαιξα σε ένα live στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και μου πήρε γύρω στα 10 λεπτά να στήσω και γύρω στα 5-6 να μαζέψω...

..εντάξει το κουβάλημα είναι άλλο θέμα :o :o :o.....είμαι δυνατό παιδί ;D ;D ;D

bloody έχεις δίκιο και το ξέρω ;)....είναι ένας αναγκαστικός συμβιβασμός ώσπου να πάρω ένα onespot και να το βγάλω μπροστά...αν και η αλήθεια είναι πως το χρησιμοποιώ κυρίως μόνο του σε γραψίματα.

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 104
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

μπορεις να μας πεις καμια ενυπωση απο δαυτο.....απο θεμα γκαζιου παντα ετσι....

προκειται για ενα ακρως καταπληκτικο πολυεφφε...μπορεις να φτιαξεις οτι ηχο φανταζεσαι και βαζοντας και το expression κανεις θαυματα.τα εφφε του ειναι καταπληκτικα και εχει πολυ ευχρηστο μενου το οποιο ειναι πανευκολο στη χρηση. οι διακοπτες του ειναι "βουτυρο" και γενικα οι δικες μου εντυπωσεις ειναι αριστες!!! το καλο με το γκαζι του ειναι οτι ειναι αναλογικο και πριν απο το ψηφιακο κυκλωμα των εφφε. η ποιοτητα του γκαζιου του ειναι απελπιστικα καλη (αν δεν ψαχνεις ηχο triple rectifier). πιστευω οτι αν καποιος κανει κινηση και το αποκτησει θα δει οτι ειναι ενα καταπληκτικο μηχανημα οπου μπορει να καλυψει το μεγαλυτερο μερος των απαιτησεων του... στα μειον του ειναι οτι δεν μπορεις να εχεις 2 delay η 2 modulation ταυτοχρονα αλλα με 2 eventdide λυνεται το προβλημα!!!!  ;D ;D ;D

γενικα αν το σκεφτεσαι παρτο!!!!!

Κιθαροboard:

DSC00045.jpg?t=1227624744

Από δεξιά προς τα αριστερά και όπως πάει το σήμα, Κιθάρα -> MXR Micro Amp -> Rat -> EHX English Muff'n -> Boss DF-2 -> VS Route 66 - >Ibanez WH-10 σε custom ασπρο κουτί -> RME Picture Wah -> EHX Tube Zipper -> Boss PH-1 -> EHX Clone Theory -> EHX Micro Pog -> Danelectro Tremolo -> Crazy Tube Circuits Echorush -> A/B Box -> Rivera Quiana και Vox Ac15 Heritage

Οι 2 ιδιαιτερότητες είναι ότι βάζω πάντα τον comp μετά τα drive γιατί προτιμώ το κομπρεσσαρισμένο σήμα και γιατί έχω το micro amp μπροστά για booster, και τα wah μετά τα drive γιατί έτσι μας αρέσει ;D 8)

Μπασοboard:

DSC00048.jpg?t=1227625160

Εδώ τα πράγματα είναι ποιο απλά! Bass -> Homebrew Hematoma Bass Drive -> Looper -> Black Finger -> Ενισχυτής και μέσα στην λούπα είναι το Qtron το Bass Balls και το Phase 90 καθώς τα 2 πρώτα είναι γνωστά tone suckers ;D To Black finger το χρησιμοποιώ και σαν Drive καθώς τσιτώνει εξαιρετικά!

Η σειρά σύνδεσης είναι:

- πρώτο το jam fuzz (πολύ επικίνδυνο να μπεί μετά απο άλλα  ;D ;D )

- jam compressor (δεινόσαυρος) και απο εκεί στον jam dan comp

- jam wah

- το παλιό (περαν της 20ετίας) rat μου

- jam multi pedal που περιλαμβάνει 2 tube dreamer (ένα low, ένα high), τρέμολο, AB switch και clean booster

- boss rt-20 rotary

- boss bf2 flanger

- boss fv50L volume pedal (που στέλνει και απο ξεχωριστή έξοδο στο κουρδιστήρι)

- boss re-20 space echo (αριστέρα, εκτός flight case φαίνεται και το expression pedal)

- και τελευταίο το boss ls2 για να οδηγώ διαφορετικά level σήματος στον ενισχυτη

Ουσιαστικά, αυτό που χρειάζομαι πάντα είναι:

- πολλές διαφορετικές στάθμες καθαρού (ή και βρώμικου) ήχου, γιαυτό και οι 2 κομπρέσορες που συνδιαζόμενοι (και ιδίως όταν χρησιμοποιώ single coil μαγνήτες) κάνουν θαύματα! Γιαυτό επίσης και τα 2 διαφορετικά boost.

- πολλές διαφορετικές χροιές overdrive, γιαυτό και τα 4 διαφορετικά drive (χώρια το drive του rotary!!), καθώς επίσης και διαφορετικά level παραμόρφωσης

To delay είναι βασικότατο εργαλείο και το expression απαραίτητο. Το rotary (ιδίως το γρήγορο) είναι το βασικό μου modulation και το flanger πολύ πιο σπάνια... όλα (πλην του fuzz) οδηγούνται απο one spot.

Κάποιες φορές χρησιμοποιώ και άλλα πετάλια, αλλά αυτό είναι το στάνταρ setup!

Φίλε frunobulax απ'όσο θυμάμαι από παλιότερα posts σου χρησιμοποιούσες Tonelab στα live. Τι σε έκανε να επανέλθεις στα (πολλά) πετάλια? Μερικώς μπορώ να το δικαιολογήσω απ'αυτά που γράφεις παραπάνω, αλλά θα ήθελα μια δική σου ανάλυση αν έχεις τη διάθεση.  :)

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

προκειται για ενα ακρως καταπληκτικο πολυεφφε...μπορεις να φτιαξεις οτι ηχο φανταζεσαι και βαζοντας και το expression κανεις θαυματα.τα εφφε του ειναι καταπληκτικα και εχει πολυ ευχρηστο μενου το οποιο ειναι πανευκολο στη χρηση. οι διακοπτες του ειναι "βουτυρο" και γενικα οι δικες μου εντυπωσεις ειναι αριστες!!! το καλο με το γκαζι του ειναι οτι ειναι αναλογικο και πριν απο το ψηφιακο κυκλωμα των εφφε. η ποιοτητα του γκαζιου του ειναι απελπιστικα καλη (αν δεν ψαχνεις ηχο triple rectifier). πιστευω οτι αν καποιος κανει κινηση και το αποκτησει θα δει οτι ειναι ενα καταπληκτικο μηχανημα οπου μπορει να καλυψει το μεγαλυτερο μερος των απαιτησεων του... στα μειον του ειναι οτι δεν μπορεις να εχεις 2 delay η 2 modulation ταυτοχρονα αλλα με 2 eventdide λυνεται το προβλημα!!!!  ;D ;D ;D

γενικα αν το σκεφτεσαι παρτο!!!!!

Κατατοπιστικότατος!

Όπως έγραφα και σε άλλο φίλο συνφορουμίτη, προσωπικά με "δυσκολεύει" η φημολογία για προβλήματα στις αρχικές παρτίδες (σοβαρά προβλήματα που είχε παραδεχτεί και η εταιρεία...). Να υποθέσω ότι στα κομμάτια των τελευταίων μηνών έχουν διορθωθεί? Επίσης, η ποιότητα των εφφέ του Nova είναι ανάλογη (να υποθέσω) με αυτή των Nova Delay/Reverb/Modulator?

Μια άλλη ερώτηση έχει να κάνει με τα Eventide. Γνωρίζω και σέβομαι απεριόριστα την ποιότητα ήχου της εταιρείας. Η απορία μου είναι αν, με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει κάτι εξίσου καλό σε μορφή rack. Δηλαδή, σε τι εξυπηρετεί η μορφή "πεταλιού" σε αυτή την περίπτωση (πέραν του αυτονόητου tap tempo και preset switching).

Φίλε frunobulax απ'όσο θυμάμαι από παλιότερα posts σου χρησιμοποιούσες Tonelab στα live. Τι σε έκανε να επανέλθεις στα (πολλά) πετάλια? Μερικώς μπορώ να το δικαιολογήσω απ'αυτά που γράφεις παραπάνω, αλλά θα ήθελα μια δική σου ανάλυση αν έχεις τη διάθεση.  :)

Τρείς λόγοι:

- κατα καιρούς περνάω φάσεις και βαριέμαι και αλλάζω  :D

- το tonelab έχει μερικά καταπληκτικά πετάλια τα οποία όμως δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω (σε συνδυασμό με άλλα εφέ), άρα πρέπει να φτιάχνω πολλές μπάνκες

- μετά απο καμιά 200ρια live και απίστευτη κακομεταχείριση έχει αρχίσει και "ρετάρει".

Μπορώ να παίζω με τα πετάλια μου με την ίδια ευχαρίστηση που παίζω και με το tonelab. Κάθε setup έχει τα πλην και τα σύν του  ;) ;)

Όπως έγραφα και σε άλλο φίλο συνφορουμίτη, προσωπικά με "δυσκολεύει" η φημολογία για προβλήματα στις αρχικές παρτίδες (σοβαρά προβλήματα που είχε παραδεχτεί και η εταιρεία...). Να υποθέσω ότι στα κομμάτια των τελευταίων μηνών έχουν διορθωθεί? Επίσης, η ποιότητα των εφφέ του Nova είναι ανάλογη (να υποθέσω) με αυτή των Nova Delay/Reverb/Modulator?

Μια άλλη ερώτηση έχει να κάνει με τα Eventide. Γνωρίζω και σέβομαι απεριόριστα την ποιότητα ήχου της εταιρείας. Η απορία μου είναι αν, με τα ίδια χρήματα θα μπορούσε κάποιος να αποκτήσει κάτι εξίσου καλό σε μορφή rack. Δηλαδή, σε τι εξυπηρετεί η μορφή "πεταλιού" σε αυτή την περίπτωση (πέραν του αυτονόητου tap tempo και preset switching).

η αληθεια ειναι οτι στην αρχη υπηρξανε προβληματα "παγωματος" λογω ελλατωματικων ολοκληρωμενων... αυτο το προβλημα λογω του οτι εντοπιστηκε πολυ γρηγορα λυθηκε (ευτυχως) και πολυ γρηγορα. στο tc forum υπαρχει καποιο σχετικο post με τα serial απο τα μηχανηματα με το ελλατωματικο ολοκληρωμενο οποτε ειναι ευκολο να προφυλαχτεις πριν το αγορασεις...

eventide.... δεν συζηταω για την ποιοτητα των εφφε... απλα το σαγονι σου θα φτασει στο πατωμα οταν τα ακουσεις. και πιστεψε με οτι οι 3 διακοπτες κανουνε πολλα παραπανω απο tap tempo και preset switching...η αληθεια ειναι οτι ημουνα επιφυλακτικος στην αγορα τους λογω τιμης, αλλα οσο τα δουλευω τοσο ευχαριστω τον εαυτο μου που πηρε την αποφαση...σαν συγκριση με ενα εφφε τυπου rack θα τα εβαζα μονο με το αντοιστιχο eclipse της eventide, το οποιο ομως ειναι αρκετα πιο ψηλα σε τιμη... γιατι αν τα παρεις απο ιντερνετ (η ελλαδα με μια καλη εκπτωση) θα στοιχισουν γυρω στα 800-900 (αν δεν κανω λαθος) σε αυτη τη κατηγορια τιμης τα rack effect ειναι αξιοπρεπεστατα αλλα δεν φτανουνε την ποιοτητα eventide (δυστυχως)...(-και πιστεψε με στηνω και ενα rack παραλληλα και εχω τρελαθει στο ψαξιμο και στα διλληματα και λογω δουλειας εχω προσβαση στα περισσοτερα hi end κουμπακια)

αν θες καποια στιγμη να ακουσεις και το συνδυασμο κανονιζουμε και ερχεσαι για καφε...

Φίλε frunobulax ευχαριστώ για την απάντηση! Απόλυτα λογικός τρόπος σκέψης (και όλοι μας βαριόμαστε!  ;))

Φίλε brain_g ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Τα Eventide τα έχω ακούσει σε μορφή rack και πράγματι παίζουν σε δική τους κατηγορία. Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, θα φροντίσω να την τιμήσω σύντομα!  :)

ποπο ψαρωσα με ολα αυτα τα πεταλια.....

κ εγω που παιζω με 6 νομιζα οτι εχω πολλα....

ακομα φωτο δεν θα βαλω γιατι δεν ειναι ετοιμο το Pedalborad

πρεπει να γινει custom για να τα χωρεσει οπως θελω!

A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου